TOP 7 najlepszych jesiennych przepisów! 222kremową masą i śliwkami zapieczone pod migdałową kruszonką - po prostu wspaniałe. M I E J S C E II Owsiane muffinki z twarożkiem i gruszkami Zdecydowanie moje ulubione! Pełnoziarniste, zdrowe, bez białej mąki i cukru. Idealne jako przekąska na drugie śniadanie czy podwieczorek. and the winner is... M I E J S C E I Ciasto marchewkowe
Kuchnia Ellie
sernik nowojorski 779składniki na spód: 140 g herbatników 80 g masła wykonanie: Masło roztapiamy i łączymy z rozkruszonymi herbatnikami. Przekładam do wyłożonej papierem do pieczenia foremki, wyrównujemy i
Domowy Smak Jedzenia
Tarta z owocami leśnymi 230Ponakłuwać spód ciasta widelcem i piec 10-13 minut na środkowym poziomie piekarnika. Owoce umyć i lekko osuszyć na ręczniku papierowym. Do miseczki wsypać mąkę ziemniaczaną, dodać śmietanę i dobrze wymieszać. Następnie wsypać proszek budyniowy i ponownie wymieszać, tak żeby nie pozostały grudki. Białka ubić ze szczyptą soli, dodając pod koniec cukier puder. Połączyć delikatnie obie masy i wsypać owoce
Passions hobbies life
I znowu po duńsku... 196schłodzonego ciasta formować kulki wielkości orzecha laskowego, układać na blasze, zachowując odstępy. Palec wskazujący zwilżyć wodą, wcisnąć po kolei w każde ciasteczko, nieco je spłaszczając. Piec w 180 st. C. przez 15 minut, aż się ładnie zrumienią. Wyjąć blachę z piekarnika, zdjąć z niej ciasteczka, ostudzić. Maślankę, skyr, miód i wanilię wymieszać trzepaczką na gładką masę. Schłodzić w lodówce. Zupę
Pożeraczka, czyli raz adobrze
Tarta jeżynowa 202Ponakłuwać spód ciasta widelcem i piec 10-13 minut na środkowym poziomie piekarnika. Jeżyny umyć i lekko osuszyć na ręczniku papierowym. Do miseczki wsypać mąkę ziemniaczaną, dodać śmietanę i dobrze wymieszać. Następnie wsypać proszek budyniowy i ponownie wymieszać, tak żeby nie pozostały grudki. Białka ubić ze szczyptą soli, dodając pod koniec cukier puder. Połączyć delikatnie obie masy i wsypać
Passions hobbies life
Muffinki Pani Młoda- mocno waniliowe z kremem waniliowym 243gotowy krem. Masę miksować do czasu, aż będzie konsystencją przypominała masło. Na sam koniec dodać opakowanie aromatu waniliowego, wymieszać. Wykonanie: Mąkę, proszek do pieczenia przesiać, dodać cukier kryształ i cukier waniliowy wymieszać. W drugiej miseczce umieścić składniki mokre tj: jajko, olej i mleko, wymieszać. Połączyć zawartość obu miseczek i wymieszać delikatnie do połączenia się składników. Gotowe ciasto rozdzielić między
Krakowskie smaki Ani
tiramisu truskawkowe 415składniki: ok. 20 szt. średniej wielkości świeżych truskawek (200g) 1 opakowanie podłużnych biszkopcików (60g) 250 g serka mascarpone 2 żółtka 2 łyżki cukru pudru ok. 120
Domowy Smak Jedzenia
Rolada z andrutów na zimno z masą kokosową i kakaową 175Ten przepis zdobyłam drogą "pantoflową". Roladki prezentują się wyśmienicie, a ich wykonanie jest proste i ekspresowe- nie wymagające pieczenia. Składniki: 2 szt. wafla Galaretka Wykonanie: Galaretkę
Tradycyjna Kuchnia
Ciasto na biszkopcie - pychotka 525Nie wiem jak to jest u Was ale na weekend ciacho musi być. Co prawda często też jest w ciągu tygodnia coś słodkiego ale na weekend
Ewa w kuchni
trufle na deser... 205łyżki, resztki ciasta lub kruche ciastka 5-10 dag, posypka kolorowa - ile potrzeba przepis na trufle jest ze strony "Sekretna Księga Przepisów Kenwooda" kliknij i zobacz - miękkie masło i cukier utrzeć mikserem do białości wsypać kakao, aromat waniliowy i mikserem dobrze składniki połączyć użyłam ciastka kruche zbożowe i herbatniki petit berry, pokruszone na okruchy wsypać do masy i łyżką składniki
W Mojej Kuchni Lubię
Muffiny z truskawkami i białą czekoladą 170jednolitą masę. W oddzielnym naczyniu mąkę wymieszać z solą, proszkiem do pieczenia i sodą, dodać cukier, białą czekoladę i ponownie wymieszać. Następnie dodać truskawki i jeszcze raz delikatnie wszystko razem przemieszać.Na końcu do mącznej mieszanki dodać "mokre" skłądniki i wszystko razem dokładnie, ale nie za długo wymieszać. Mieszamy tylko do momentu połączenia się składników. Ciasto przełożyć do foremek papierowych
In my kitchen
Naleśniki amarantusowo-owsiano-orkiszowe 202wyrabiania ciasta, pod rękę nawinęły się mąki ;) Składniki (na 10 placków): 4 łyżki amarantusa ekspandowanego 6 łyżek razowej mąki owsianej 3 łyżki razowej mąki orkiszowej 3 jaja pół łyżeczki mąki ok. szklanki mleka ok. pół szklanki wody 2 łyżki oleju do smażenia Amarantus, mąki, sól i jaja wymieszać ze sobą. Dolać mleko i wodą. Wyrobić masę trzepaczką. Na patelni rozgrzać
Weekendy w domu i ogrodzie
Tarta grzybowa 190rozłożeniu ciasto nakłuwamy dokładnie, następnie wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni C, pieczemy ok 15-20 minut. Ugotowane grzyby smażymy na maśle z dodatkiem drobno posiekanej cebuli, dodajemy sól oraz świeżo zmielony pieprz. Do śmietany dodajemy jajo oraz tymianek z gałką muszkatołową, mieszamy dokładnie składniki. Na podpieczony spód wykładamy podsmażone grzyby na to wylewamy masę śmietanowo- jajeczną, całość
kgwjanczewo
Krem kokosowy 225Masa netto: 200 g. Krem ma zastosowanie w wielu daniach, w których pożądany jest smak kokosu. Jeśli przygotowujesz danie wytrawne (szczególnie nadaje się do potraw typu curry, sosów, sałatek), zetrzyj krem kokosowy na tarce lub pokrój go na drobne kawałki, dodaj pod koniec gotowania i wymieszaj. Krem kokosowy może być również dodawany do deserów, ciast (używam do sernika jaglanego – przepis
Qlinarnie i Qlinarnie
Babeczki na Halloween 214Przelać masę do składników suchych i przemieszać łyżką, do momentu połączenia się składników. Krem do babeczek- Serek mascarpone wymieszać z cukrem pudrem. Do śmietanki dodać czerwony barwnik i ubić mikserem. Dodawać do ubitej śmietany po jednej łyżce serka mascarpone i miksować na jak najmniejszych obrotach. Wstawić do lodówki. Formę na muffinki wyłożyć papilotkami i napełnić ciastem
pink envelope