ciasto z masa - 19630 przepisów (strona:918/1309)

Tort z bitą śmietaną i brzoskwiniami 306

miski, dodajemy cukier i ubijamy na puszystą, białawą masę. Dodajemy pozostałe składniki i dokładnie wszystko miksujemy. Blaszkę natłuszczamy i wysypujemy bułką tartą lub  wykładamy papierem do pieczenia. Masę na biszkopt wylewamy na blaszkę, wyrównujemy i wkładamy do piekarnika. Pieczemy ok. 35-40 min w 180st. C do tzw. suchego patyczka. Po upieczeniu musimy przekroić biszkopt na pół (u mnie(...)samo jak jasny, tylko dodajemy kakao i skracamy czas pieczenia do ok. 20 min. Po upieczeniu odkrajamy cienką, górną część biszkoptu i kruszymy - to będzie nasza posypka na boki ciasta. Zaparzamy herbatę i studzimy. Brzoskwinie wyciągamy na talerzyk, a sok łączymy razem z herbatą. Część brzoskwiń kroimy w kosteczkę, a cześć na półplasterki - to będzie nam służyło do dekoracji

charlotte gotuje
Tort Rafaello 400

puszki z mlekiem kokosowym i odlaniu wody. Śmietanka zbiera się na wierzchu). Do masy dodać mascarpone. Ubić ze śmietanami. W kąpieli wodnej rozpuścić białą czekoladę. Jeszcze ciepłą dodać do masy i szybko zmiksować. Następnie wsypać cukier puder oraz wiórki kokosowe. Wszystko połączyć. Krem przed przełożeniem można włożyć na chwilę do lodówki aby łatwiej się go nakładało.Dodatkowo:120 ml amaretto(...)dekoracji (użyłem 12 sztuk)Na paterze położyć pierwszy blat biszkoptu. Nasączyć go 1/3 amaretto, a następnie wyłożyć 1/3 kremu i wyrównać. Z drugim i trzecim blatem postąpić analogicznie. Boki ciasta również pokryć kremem, a następnie obłożyć migdałami. Górę ciasta posypać zaś wiórkami kokosowymi. Na sam koniec ozdobić ciasto kulkami Rafaello i wstawić na całą noc do lodówki.* Inspiracją był przepis

Food Square
Na wieczory do zimnego mleka - Babka Kazia 289

masło na patelni.  Następnie do miski dorzucamy mąkę, skartowaną cytrynę i sok, cukier wanilinowy, szczyptę soli, roztopione masło( trochę ostudzone, nie może być za gorące). Wszystko miksujemy :) Jak masa jest gotowa dodajemy bakalie i mieszamy łyżką tak żeby mikserem nie zrobić papki. Formę do Babki musimy posmarować masłem i posypać ją kaszą manną bądź bułką tartą, chodzi(...)200C dół, a po 20 min przełączamy na góra-dół i pieczemy  20min. Łączny czas wypieku to 40 min. Na wszelki wypadek sprawdź wykałaczką czy ciasto nie przywiera

Niezły Młynek
sernik "śliwka w czekoladzie" 251

wiem od czego zacząć...Więc nie będę owijać w bawełnę i po prostu napiszę, że ten sernik to mistrzostwo :) Osobiście jestem bardzo sernikową osobą i uwielbiam to ciasto nawet w najprostszym wydaniu, jednak sernik daje dużo możliwości do kombinowania z jego smakami. Sernik "śliwka w czekoladzie" jest idealny dla osób, które są fanami cukierków o takiej samej nazwie - zwłaszcza mojej(...)przełożyć do garnuszka i podgrzewać do momentu całkowitego rozpuszczenia się składników. Odstawić na ok. 10-15 minut i zmiksować. Dodać mąkę, proszek do pieczenia, sól, jajko i dokładnie wymieszać. Masa powinna być gęsta i lśniąca, przełożyć ją do tortownicy o śr. 22cm, wyrównać wierzch, wstawić do piekarnika uprzednio rozgrzanego do 190*C i piec ok. 15-20 minut

chili & sugar
Pianka z malinami i jagodami 270

szklanka wody maliny jagody 1 czekolada gorzka Galaretkę rozpuścić w wodzie. Dobrze schłodzoną śmietankę ubić na sztywno, pod koniec wsypując cukier puder. Ubijając wlać cienkim strumykiem wystudzoną galaretkę. Masę porozlewać do silikonowych foremek na muffinki, tartaletki lub innych. Można też wylać do tradycyjnej formy. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i przełożyć do rożka papierowego lub foliowego woreczka odcinając koniec. Wyciskać(...)zanurzyć w gorącej wodzie. Oczywiście nie wlewając wody do środka foremki. Na wierzchu ułożyć maliny, obłożyć dekoracjami z czekolady i obsypać jagodami. Przechowywać w lodówce. Smacznego :) Kategoria: Bez pieczenia , Ciasta z owocami , Desery , NA SPECJALNE OKAZJE , SŁODKO Tagged: czekolada , galaretka , jagody , kremówka , maliny

https:KKuchniaMniam
Biszkopt orkiszowy z budyniem i jabłkami 202

zapraszam na ciasto z jabłkami i budyniem na orkiszowym, pełnoziarnistym biszkopcie :) Biszkopt orkiszowy z budyniem i jabłkami Biszkopt: 3 duże jajka 1/3 szklanki ksylitolu 3 kopiaste łyżki mąki orkiszowej pełnoziarnistej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1/5 szklanki gorącej wody szczypta soli Białka ubić ze szczyptą soli, dodać ksylitol i ubijać jeszcze przez kilka minut do uzyskania puszystej masy. Żółtka roztrzepać

FitKot
TOP 7 najlepszych jesiennych przepisów! 197

kremową masą i śliwkami zapieczone pod migdałową kruszonką - po prostu wspaniałe. M I E J S C E  II Owsiane muffinki z twarożkiem i gruszkami Zdecydowanie moje ulubione! Pełnoziarniste, zdrowe, bez białej mąki i cukru. Idealne jako przekąska na drugie śniadanie czy podwieczorek. and the winner is... M I E J S C E  I Ciasto marchewkowe

Kuchnia Ellie
sernik nowojorski 748

składniki na spód: 140 g herbatników 80 g masła wykonanie: Masło roztapiamy i łączymy z rozkruszonymi herbatnikami. Przekładam do wyłożonej papierem do pieczenia foremki, wyrównujemy i

Domowy Smak Jedzenia
Tarta z owocami leśnymi 204

Ponakłuwać spód ciasta widelcem i piec 10-13 minut na środkowym poziomie piekarnika. Owoce umyć i lekko osuszyć na ręczniku papierowym. Do miseczki wsypać mąkę ziemniaczaną, dodać śmietanę i dobrze wymieszać. Następnie wsypać proszek budyniowy i ponownie wymieszać, tak żeby nie pozostały grudki. Białka ubić ze szczyptą soli, dodając pod koniec cukier puder. Połączyć delikatnie obie masy i wsypać owoce

Passions hobbies life
I znowu po duńsku... 170

schłodzonego ciasta formować kulki wielkości orzecha laskowego, układać na blasze, zachowując odstępy. Palec wskazujący zwilżyć wodą, wcisnąć po kolei w każde ciasteczko, nieco je spłaszczając. Piec w 180 st. C. przez 15 minut, aż się ładnie zrumienią. Wyjąć blachę z piekarnika, zdjąć z niej ciasteczka, ostudzić. Maślankę, skyr, miód i wanilię wymieszać trzepaczką na gładką masę. Schłodzić w lodówce. Zupę

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Tarta jeżynowa 170

Ponakłuwać spód ciasta widelcem i piec 10-13 minut na środkowym poziomie piekarnika.  Jeżyny umyć i lekko osuszyć na ręczniku papierowym. Do miseczki wsypać mąkę ziemniaczaną, dodać śmietanę i dobrze wymieszać. Następnie wsypać proszek budyniowy i ponownie wymieszać, tak żeby nie pozostały grudki. Białka ubić ze szczyptą soli, dodając pod koniec cukier puder. Połączyć delikatnie obie masy i wsypać

Passions hobbies life
Muffinki Pani Młoda- mocno waniliowe z kremem waniliowym 210

gotowy krem. Masę miksować do czasu, aż będzie konsystencją przypominała masło. Na sam koniec dodać opakowanie aromatu waniliowego, wymieszać.  Wykonanie: Mąkę, proszek do pieczenia przesiać, dodać cukier kryształ i cukier waniliowy wymieszać. W drugiej miseczce umieścić składniki mokre tj: jajko, olej i mleko, wymieszać. Połączyć zawartość obu miseczek i wymieszać delikatnie do połączenia się składników. Gotowe ciasto rozdzielić między

Krakowskie smaki Ani
tiramisu truskawkowe 390

składniki: ok. 20 szt. średniej wielkości świeżych truskawek (200g) 1 opakowanie podłużnych biszkopcików (60g) 250 g serka mascarpone 2 żółtka 2 łyżki cukru pudru ok. 120

Domowy Smak Jedzenia
Rolada z andrutów na zimno z masą kokosową i kakaową 147

Ten przepis zdobyłam drogą "pantoflową". Roladki prezentują się wyśmienicie, a ich wykonanie jest proste i ekspresowe- nie wymagające pieczenia. Składniki: 2 szt. wafla Galaretka Wykonanie: Galaretkę

Tradycyjna Kuchnia
Ciasto na biszkopcie - pychotka 499

Nie wiem jak to jest u Was ale na weekend ciacho musi być. Co prawda często też jest w ciągu tygodnia coś słodkiego ale na weekend

Ewa w kuchni
trufle na deser... 176

łyżki, resztki ciasta lub kruche ciastka 5-10 dag, posypka kolorowa - ile potrzeba przepis na trufle jest ze strony "Sekretna Księga Przepisów Kenwooda" kliknij i zobacz - miękkie masło i cukier utrzeć mikserem do białości wsypać kakao, aromat waniliowy i mikserem dobrze składniki połączyć użyłam ciastka kruche zbożowe i herbatniki petit berry, pokruszone na okruchy wsypać do masy i łyżką składniki

W Mojej Kuchni Lubię
Muffiny z truskawkami i białą czekoladą 146

jednolitą masę. W oddzielnym naczyniu mąkę wymieszać z solą, proszkiem do pieczenia i sodą, dodać cukier, białą czekoladę i ponownie wymieszać. Następnie dodać truskawki i jeszcze raz delikatnie wszystko razem przemieszać.Na końcu do mącznej mieszanki dodać "mokre" skłądniki i wszystko razem dokładnie, ale nie za długo wymieszać. Mieszamy tylko do momentu połączenia się składników. Ciasto przełożyć do foremek papierowych

In my kitchen
Naleśniki amarantusowo-owsiano-orkiszowe 174

wyrabiania ciasta, pod rękę nawinęły się mąki ;) Składniki (na 10 placków): 4 łyżki amarantusa ekspandowanego 6 łyżek razowej mąki owsianej 3 łyżki razowej mąki orkiszowej 3 jaja pół łyżeczki mąki ok. szklanki mleka ok. pół szklanki wody 2 łyżki oleju do smażenia Amarantus, mąki, sól i jaja wymieszać ze sobą. Dolać mleko i wodą. Wyrobić masę trzepaczką. Na patelni rozgrzać

Weekendy w domu i ogrodzie
Tarta grzybowa 164

rozłożeniu  ciasto nakłuwamy dokładnie, następnie wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni C, pieczemy ok 15-20 minut. Ugotowane grzyby smażymy na maśle z dodatkiem drobno posiekanej cebuli, dodajemy sól oraz świeżo zmielony pieprz. Do śmietany dodajemy jajo oraz tymianek z gałką muszkatołową, mieszamy dokładnie składniki. Na podpieczony spód wykładamy podsmażone grzyby na to wylewamy masę śmietanowo- jajeczną, całość

kgwjanczewo
Krem kokosowy 187

Masa netto: 200 g. Krem ma zastosowanie w wielu daniach, w których pożądany jest smak kokosu. Jeśli przygotowujesz danie wytrawne (szczególnie nadaje się do potraw typu curry, sosów, sałatek), zetrzyj krem kokosowy na tarce lub pokrój go na drobne kawałki, dodaj pod koniec gotowania i wymieszaj. Krem kokosowy może być również dodawany do deserów, ciast (używam do sernika jaglanego – przepis

Qlinarnie i Qlinarnie
Babeczki na Halloween 190

Przelać masę do składników suchych i przemieszać łyżką, do momentu połączenia się składników.  Krem do babeczek-  Serek mascarpone wymieszać z cukrem pudrem. Do śmietanki dodać czerwony barwnik i ubić mikserem. Dodawać do ubitej śmietany po jednej łyżce serka mascarpone i miksować na jak najmniejszych obrotach. Wstawić do lodówki. Formę na muffinki wyłożyć papilotkami i napełnić ciastem

pink envelope
Drożdżowe z rodzynkami i skorką kandyzowaną -La levadura con pasas y la cáscara confitada 180

wyłożona papierem-ja wałkowałam na papierze i z papierem przesunęłam na blaszke- Pozostawic do wyrośnięcia około 1 godziny. Pieczemy  w temperaturze 200°C przez 20-25 minut Gdy ciasto sie piecze ,przygotowujemy glazure mieszając cukier puder z białkiem. Zaraz po upieczeniu smarujemy  posmarowac cisto glazurą iwstawiamy na 25-30 sekund   do piekarnika.Przepis z Włoch... La levadura(...)harina me wysokoglutenowej u harina de trigo      20 g de levadura fresca      75 g de agua masa:      400 g de harina wysokoglutenowej      75 g de azúcar      120 g de leche tibia      3 yemas de huevo

w mojej kuchni
Tartalettki z jagodami i kremem waniliowym 193

Robimy ciasto na tartę według przepisu podstawowego. Otrzymujemy 6 przepięknych tarteletek. Nadzienie: 1,5- 2 szklanek jagód 1 serek mascarpone 250 g 2 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny 1/4 szklanki śmietany 10% 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady Żelatynę rozpuszczamy w dwóch łyżkach zimnej wody, czekamy aż napęcznieje. Składniki wkładamy do miski i miksujemy na gładką masę. Na koniec dodajemy żelatynę

Humanistka w kuchni
Pychotka Siostry Anastazji 660

dwóch blaszek. Ciasta smarujemy powidłami, a na to wykładamy pianę z białek. Na pianę wysypujemy rozdrobnione orzechy i pieczemy ok. 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.  krem: W 1/2 szklanki mleka mieszamy żółtka i oba rodzaje mąki. Pozostałe mleko gotujemy z cukrem. Gdy mleko się zagotuje dodajemy żółtka i dokładnie mieszamy do uzyskania gładkiej masy. Wystudzony budyń

KasiekGotuje
Ciasto budyniowe z brzoskwiniami 206

Jak wiecie bardzo lubię ciasta budyniowe.Z owocami … z galaretką … wykorzystując do nich świeże sezonowe owoce.Dziś mam dla Was przepis na budyniowe  z brzoskwiniami

Ostra na Słodko
3 Bit 190

ciasto i jak na ten pierwszy raz to najgorzej mi chyba nie wyszedł :) Wygląd jak wygląd, ale w smaku był boski ! :) Następnym razem dam więcej śmietany, bo jednak wyszło jej według mnie za mało :) No i oto on ! :) Składniki: 2 budynie śmietankowe 1/2 l. mleka 3 łyżeczki żelatyny 1 galaretka cytrynowa mleko skondensowane albo masa krówkowa

charlotte gotuje
Babeczki z jabłkami - a'la małe szarlotki :) 174

Wyklejamy ciastem i pieczemy 15 minut w 180 stopniach.    Nadzienie: Jabłka obieramy ze skórki, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w kosteczkę. Wkładamy je do garnka, zalewamy wodą i prażymy. Dodajemy cukier oraz przyprawę do dań słodkich- mieszamy. Gdy jabłka będą już miękkie, wsypujemy galaretkę i mieszamy. Odstawiamy do ostygnięcia. Gdy galaretka zacznie lekko tężeć przekładamy masę do babeczek

Aga w kuchni
Tarteletki z truskawkami pod borówkową pierzynką 190

jednolite ciasto. Następnie rozwałkowujemy je i układamy w formach na tarteletki. Spody pieczemy 20 minut w temp. 180 stopni aż się zarumienią.  Śmietanę ubijamy na sztywno. Pod koniec ubijania dodajemy rozpuszczoną w niewielkiej ilości wody żelatynę. Na koniec wsypujemy borówki (odłóż kilka do dekoracji) i dokładnie miksujemy.  Na gotowe spody gdy już ostygną nakładamy truskawki. Masę śmietanową nakładamy

ciastkarnia na kruchym spodzie
Tarta z mascarpone i śliwkami oraz prezent od BioPlanet :) 320

stopni. Ciasto wyciągamy z lodówki, nakrywamy kawałkiem papieru do pieczenia i obciążamy ryżem lub grochem. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy 15 minut. Po tym czasie wyciągamy i odstawiamy do lekkiego przestygnięcia. 4. Zmniejszamy temperaturę w piekarniku do 180 stopni. Mascarpone, jajka, pozostały cukier oraz skórkę cytryny wkładamy do miski i dokładnie razem ubijamy. Następnie przekładamy masę na upieczony spód. Śliwki

My Culinary Art