ciasto z masa - 19630 przepisów (strona:698/1309)

Weekendowe śniadanie - placki z ricottą i chia 195

pęcznieć więc trzeba sprawdzić gę stość masy i  ewentualnie dodać  mleka  lub wody .     Do masy dodać ubite białka i  delikatnie wymieszać ruchami od dołu.   Na patelni rozgrzać masło, łyżką nakładać ciasto, smażyć placuszki na średnim ogniu rumieniąc na złoto z obydwu stron.   W między czasie przygotować sos. Maliny zalać wodą

SzczyptaSmaQ
Blinki z kawałkami jabłek 132

mąki pszennej 1 łyżeczka sody szczypta soli 1 łyżka oleju 6 dużych jabłek Sposób wykonania : Wszystkie składniki dokładnie zmiksować na jednolitą masę (oprócz jabłek oczywiście ). Jabłka obrać z skórki i pokroić na cienkie plasterki,dodać do zmiksowanego ciasta i wymieszać łyżką. Wykładać łyżką (około 2 łyżki ) na rozgrzany tłuszcz lub olej i formować niewielkie placuszki. Smażyć na złoty kolor

Przepisy i porady kulinarne
Szmaragdowy tort biszkoptowy z maślanym kremem 160

białek - 2 łyżki ekstraktu z wanilii - 375g mąki - 4 łyżeczki proszku (jedno opakowanie) - pół łyżeczki soli - 355 g mleka - barwnik do ciasta w formie żelu * wszystkie składniki muszą być w temperaturze pokojowej Masło ubić na puszystą, jasną masę. Dodać cukier puder. Po kolei dodawać białka i cały czas miksować. W mleku rozpuścić barwnik i na zmianę dodawać mleko i wymieszane

Szybko Tanio Smacznie
Gryczane muffiny z kakaowo - malinowym sercem w polewie karmelowo - cytrynowej. 141

Mąki przesiewamy z proszkiem do pieczenia. Dodajemy do nich masło i ubite jajka z cukrem. Miksujemy na gęstą masę. 1/4 z masy przekładamy do innego naczynia i mieszamy  z kakao. Do kokilek wypełnionych papilotkami układamy kolejno. Łyżkę ciasta białego na spód, malinę na środek - dociskamy. Malinę przykrywamy łyżką ciasta kakaowego, które z kolei przykrywamy ciastem białym. Powtarzamy z każdym

BaRepas
Babeczki Czekoladowe z batonikiem Lion 110

drugiej, masło ucieramy z cukrem na jasną, gładką masę, a następnie dodajemy jajka dalej miksując. Naszym kolejnym krokiem jest dodanie do masy rozpuszczonej czekolady. Wszystko dokładnie mieszamy i dodajemy mąkę na przemian z mlekiem. Po starannym wymieszaniu ciasto przekładamy do papilotek, albo silikonowych foremek i wkładamy do piekarnika na około 25 minut ( wierzch możemy lekko posypać pokruszonym batonikiem

Słodkie Przyjemności
Najlepsze mleczne ciasteczka na świecie! 103

dużej misce łączymy masło, cukier i cukier waniliowy. Przed dodaniem jajek,  musimy je najpierw roztrzepać, a następnie dodać je do masy maślanej.W drugiej misce łączymy mąkę z proszkiem do pieczenia i mlekiem w proszku.Z ciasta tworzymy kuleczki wielkości orzecha włoskiego. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, a następnie spłaszczamy je mokrą łyżeczką tworząc kółka. Pamiętajcie o zachowaniu

Słodkie Przyjemności
Korzenne amarantuski p. Angeliki i Moniki – danie konkursowe 225

ksylitol, przyprawy i rozbite widelcem jajko (lać pomału aby się nie ścięło). Wymieszać i ewentualnie trochę podgrzać do uzyskania gęstej, gładkiej masy. Przelać do miski, dodać wcześniej wymieszaną mąkę gryczaną i mąkę z amarantusa oraz sodę. Wyrobić ciasto. Miskę wstawić na co najmniej 2 godziny do lodówki, jak mamy czas to nawet na całą noc. Krok 2Ciasto rozwałkować między dwoma

CoolinarniePL
Tort czekoladowy 209

Kiedy już białka z cukrem są ubite do żółtek dodać proszek do pieczenia i ocet, wymieszać i wlać do piany, ubijać aż masa będzie jednolita.4. Stopniowo wsypywać mąkę i mieszać na najmniejszych obrotach do połączenia.5. Ciasto wylać na przygotowaną tortownicę, wysmarowaną tłuszczem i obsypaną bułką tartą (przepis nadaje się na tortownice wielkości od 23cm do 26 cm średnicy). Piec

Kuchnia domowa Ani
Chleb bez drożdży i zakwasu 209

solą, pieprzem, parmezanem startym na tarce o drobnych oczkach i posiekanymi dymkami.Jajka roztrzepać, wymieszać z mlekiem i rozpuszczonym i przestudzonym masłem.Masę jajeczną wlać do suchych składników, dokładnie wymieszać łyżką lub szybko zmiksować. Formę wysmarować masłem, przelać ciasto. Na wierzch zetrzeć pozostały parmezan.Piec w 190 st. C. przez 30-35 minut, do suchego patyczka.Ostudzić.Smacznego!A dzisiaj, oczywiście

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Ciastka z masłem orzechowym 239

obtaczania ciastek;250 g mąki pszennej;1 jajo;1/2 łyżeczki proszku do pieczenia;Sposób przygotowania:Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę.Stale miksując dodać masło orzechowe oraz jajo.Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Dodać do ciasta stale miksując.Z ciasta formułować kule, spłaszczać je trochę, obtaczać w cukrze i układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.Piec w piekarniku

Gospodyni Miejska
Ciastka z kawałkami czekolady 228

łyżeczka soli;1 łyżeczka sody;100 g gorzkiej czekolady.Sposób wykonania:Miękką margarynę utrzeć z cukrem za pomocą miksera na puszystą masę.Stale miksując, dodać jaja i aromat waniliowy.Mąkę wymieszać z sodą i solą. Dodać do ciasta i miksować, aż do połączenia składników.Czekoladę drobno posiekać. Dodać do ciasta i dokładnie wymieszać.Z ciasta formułować kulki (nie spłaszczać

Gospodyni Miejska
Marcepanowe babeczki z żurawiną 136

masy marcepanowej3 jajkałyżeczka proszku do pieczenia100 g mrożonej żurawinyMarcepan miksujemy z jajkami i cukrem.Dodajemy pokrojone w kostkę masło cały czas miksując.Dodajemy przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i dokładnie mieszamy.Dodajemy żurawinę i jeszcze raz delikatnie mieszamy.Do papilotek nakładamy po 2 łyżki masy.Pieczemy ok. 40 minut w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku (do suchego patyczka).Przed podaniem ciasta możemy

Mienta blog
Spierniczyłam naleśnika czyli Dżem dobry, pobudka! [konkurs] 187

misy miksera przesiałam mąkę. Wbiłam jajka. Wlałam mleko i masło. Wsypałam kakao i przyprawę do piernika. Zmiksowałam do uzyskania jednolitej masy ( najlepiej gdy jest o konsystencji rzadkiej śmietany ).  Formę do zapiekania porządnie wysmarowałam masłem. Przelałam naleśnikowe ciasto. Wstawiłam do nagrzanego na 180st. piekarnika. Piekłam 25-30min. Serwowałam oprószony cukrem pudrem. Zdjęcia bez nadęcia. Ale kubki

bastalena
SERNIK TROJKOLOROWY *BEZ PIECZENIA* 230

keksową (wzięłam na 30cm, ale zostało jeszcze sporo miejsca, więc można wziąć mniejszą) wyłożyć papierem do pieczenia. Wylać do formy najpierw masę z gorzką czekoladą, kolejno z mleczną i na koniec z białą. Na górę ułożyć herbatniki. Ciasto wstawić do lodówki na parę godzin (najlepiej na całą noc). Po tym czasie wyciągnąć z formy, odwracając ją do góry dnem. Ściągnąć

Z Kuchni Do Kuchni
Sernik z rabarbarem na zimno 182

ciasta rabarbarowe:   truskawkowo-rabarbarowe ciasto na zimno ,  jogurtowe ciasto z rabarbarem ,  kruche ciasto rabarbarowe  i  lekkie ciasto jogurtowe z rabarbarem ,  ale sernika na zimno jeszcze nie robiłam. Sernik jest wyśmienity, duet słodkiej masy serowej i kwaskowej rabarbarowej galaretki jest doskonały. Inspiracja   Plate of joy .  Sernik z rabarbarem na zimno Składniki Spód

Kulinarne przygody Gatity

Proponowane wyszukiwania