ciasto z masa - 19630 przepisów (strona:289/1309)

Ciasto malinowo jeżynowe z budyniem malinowym 168

mleka odlać szklankę mleka wymieszać w niej budynie Resztę mleka  zagotować z cukrem jak się zacznie gotować mleko wlać rozmieszany budyń mieszać aż powstanie  gęsta masa 3. - Na wyłożone ciasto wsypać maliny i jeżyny Na owoce wlać gorący budyń Rozwałkować drugą część  ciasta dać na budyń piec ok 40 - 45 minut 180 stopni - Zimne ciasto posypać obficie

W królestwie smaków Beaty
Sernik karmelowy z musem truskawkowym. 241

jednolitą masę ,dodajemy resztę składników , poza 50 g kajmaku i ubijamy krótko mikserem do połączenia się całości. Przekładamy masę do foremki wyłożonej papierem do pieczenia i łyżeczką zatapiamy w nim w różnych miejscach pozostałe 50 g kajmaku .Pieczemy ciasto w 175 stopniach około 50 minut .Sernik na środku ma pozostać lekko ścięty ,po przestudzeniu będzie idealnie kremowo karmelowy. Udekorować musem

Ladylaura.
Sernik na zimno z coca - colą 283

zdecydowanie najlepszym, według mnie oczywiście:)), ciastem na zimno jest sernik:) Ja zrobiłam sernik na zwykłych okrągłych biszkoptach z dodatkiem czekolady i coca - coli. Wykorzystałam do niego twarożek -  naprawdę idealny do serników, który otrzymałam od marki Wieluń do testowania. Nie kupuję nigdy gotowych twarożków we wiaderku, ale ten jest naprawdę świetny! Masa serowa: 500g twarożku kanapkowo- sernikowego (ja użyłam Wieluń(...)spód. Wierzch: 250 ml coca-coli,  2 czubate łyżki żelatyny. Do coli dodać żelatynę, odstawić na 10 minut. Następnie rozpuścić, podgrzewając na małym ogniu. Ostudzić. Tężejącą masę wylać na wierzch ciasta. Schładzać najlepiej przez całą noc. Inspiracja:  Ola in the kitchen

Z miłości do słodkości
Malinowe żniwo. SERNIK KOKOSOWY Z MALINAMI. 178

kakao 100g cukru pudru 150 miękkiej margaryny masa serowa: 1,2 kg białego twarogu (nie mielony) 4 świeże jajka 150g stopionej margaryny szklanka cukru pudru 1/2 szklanki wiórków kokosowych 2 opakowania budyniu waniliowego kilka kropel aromatu kokosowego szklanka malin Spód : Mąkę przesiałam z proszkiem do pieczenia, kakao. Dodałam pozostałe składniki i zagniotłam ciasto. Wstawiłam je do lodówki(...)zawinięte w folię spożywczą, na pół godziny. Po tym czasie wylepiłam spód i delikatnie boki tortownicy (śr. 26cm). Podpiekłam przez 10 minut w 200 stopniach, uprzednio nakłuwając ciasto widelcem. Następnie studzę. Masa serowa: Ser miksuję ze wszystkimi składnikami na gładką masę. Delikatnie wmieszałam maliny,  które najpierw troszkę obtoczyłam w mące. Wylałam masę na spód, poukładałam na  wygładzonym wierzchu

W kuchni Karmel-itki
Sernik z malinami 149

Białka ubić  na sztywną pianę.Do powstałej masy dodać twaróg,kisiele i wszystko dokładnie utrzeć.Na koniec dodać pianę z białek, maliny i delikatnie wymieszać. Masę twarogową wyłożyć na upieczone i ostudzone ciasto, wyrównać i wstawić do nagrzanego piekarnika.Piec 50 min w temp 180 stopni. Po upieczeniu ciasto pozostawić w wyłączonym piekarniku jeszcze

Mix smaku
Rogale marcińskie 237

takim dniu. Zachęcam Was do upieczenia. Składniki: Ciasto 1 szk letniego mleka 30 g drożdży świeżych  3 żółtka 0,5 łyżeczki ekstraktu waniliowego 3,5 szk mąki pszennej 3 łyżki cukru sól szczypta 3 łyżki masła 200 g masła do wałkowania Nadzienie 350 g białego maku 100 g masy marcepanowej 3/4 szk cukru pudru 150 g orzechów włoskich(...)cały czas miksować na średnich obrotach. Dodać pokruszone  biszkopty, posiekaną skórkę pomarańczową i  wymieszać. Białka ubić na sztywną pianę z szczyptą soli, dodać do masy makowej i delikatnie wymieszać. Ciasto rozwałkować na prostokąt o wymiarach 65 x 40 cm i przeciąć wzdłuż długiego boku na 2 części. Każdy powstały w ten sposób pasek pokroić na 12 (albo

Ala piecze i gotuje
Babka biszkoptowa z majonezem 192

dodać żółtka i chwilkę miksować. Wlać sok z pomarańczy dodać skórkę pomarańczową, majonez i zmiksować na wolnych obrotach. Mąki i proszek do pieczenia zmieszać, dodawać porcjami do masy i delikatnie wymieszać. Ciasto wylać do wysmarowanej masłem formy. Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec w 180 stopniach około 45 minut. Do suchego patyczka. Babkę po upieczeniu wyjąc z formy i studzić

Ala piecze i gotuje
BABKA Z SERKIEM MASCARPONE 226

soli i dalej ucierać. Do masy stopniowo dodawać jajka. Następnie dodać  mleko i mąkę wymieszaną  z proszkiem do pieczenia oraz aromat cytrynowy. Ciasto dokładnie wymieszać lub zmiksować. Podzielić na dwie części (2/3 masa jasna, 1/3 masa ciemna). Foremkę wysmarować masłem i obsypać mąką lub bułką tartą. Przełożyć do niej 2/3 masy białej. Do pozostałej masy dodać kakao, cukier

Walijskie Pichcenie
Słodkie środy - Śniegowe kule migdałowe 190

pudrem na gładką, jasną masę.   Dodajemy olejek i mieszamy. Mielone migdały mieszamy z przesianą mąką i dodajemy do masła.  Mieszamy dokładnie, zagniatamy ciasto i chłodzimy pół godzinki w lodówce. Z masy formujemy kuleczki wielkości orzecha włoskiego, układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i delikatnie spłaszczamy.     Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Babeczki szpinakowe 99

Składniki na ciasto szpinak mrożony, rozdrobniony, 450g cukier, 250g jajka, 3 sztuki mąka krupczatka, 1 szklanka mąka tortowa, 1 szklanka olej, 1 szklanka proszek do pieczenia, 3 łyżeczki Składniki na krem śmietanka 30%, 300ml serek mascarpone, 500g cukier puder, 4 łyżki Przygotowanie Szpinak rozmrażamy i odsączamy porządnie na sitku. Jajka ubijamy na puch razem z cukrem. Zmniejszamy obroty miksera, dodajemy(...)wkładamy papilotki i wlewamy ciasto do 2/3 wysokości. Pieczemy około 20 minut w temperaturze 180st. Studzimy na kratce. Śmietankę ubijamy na sztywno, pod koniec ubijania dodajemy cukier puder i serek, szybko miksujemy (nie za długo bo się zważy). Z babeczek odcinamy ciasto powyżej linii papilotki i delikatnie wydrążamy trochę środka, rozkruszamy. Nakładamy po dwie łyżeczki masy kremowej i obsypujemy okruszkami

Gotowanie moimi oczami
Pszenne bułeczki 188

oraz cukier. W między czasie rozpuścić masło i delikatnie przestudzić, gdy masło będzie już letnie dodać je do mąki oraz reszty składników. Na sam koniec wybić jajko. Ciasto wyrobić na gładką, delikatną masę. Na początku wyrabiania jest ono dość luźne ale później fajnie się łączy. Gotowe ciasto przykryć ściereczką i pozostawić do wyrośnięcia na około godzinę. W między czasie przygotować

Krakowskie smaki Ani
3 bit 199

pyszne ciasto robiłam na święta wielkanocne ..było na prawdę pyszne i szybko zjedzone...Ciasto bez pieczenia ..herbatniki przekładane masą..u mnie zabrakło herbatników i jedna warstwa jest z krakersów...  herbatniki lub krakersy  2 budynie waniliowe   1/2 l mleka  25 dkg masła  2 łyżki cukru pudru 1  puszka masy kajmakowej  500 ml śmietany

Moje domowe kucharzenie
Muffiny z borówkami 137

suche składniki (mąkę, cukier, sól, proszek do pieczenia, sodę i kakao). W drugiej wszystkie mokre (jajka, roztopione masło, jogurt). Łączymy składniki obydwu misek, mieszamy łyżką (nie mikserem). Ciasto powinno być grudkowate. Do masy dodajemy szklankę borówek (reszta przyda nam się na sam koniec) i delikatnie mieszamy. Ciasto umieszczamy w foremkach do babeczek, na wierzchu każdej babeczki układamy pozostałe owoce. Pieczemy

Smakowity Blog Kulinarny
Ucierane ciasto z jabłakami 108

Miękkie masło utrzeć z cukrem i wtedy dopiero dodawać po jednym jajka, żółtku i nadal ucierać Dodawać stopniowo mąkę i śmietanę - ucierać, dodać proszek- wymieszać dokładnie Konsystencja ciasta powinna być gęsta, łyżką masa przekłada się swobodnie  Obrane jabłka pokroić w dość grube plastry, przesypać ewentualnie cynamonem Ciasto rozsmarować na natłuszczonej blaszce, na wierzchu ułożyć pokrojone jabłka Ciasto piekłam

Proste Potrawy
Racuchy drożdżowe z jabłkami 344

szklanki mleka szczypta soli 3 duże jabłka olej do smażenia cukier puder do dekoracji Drożdże utrzeć z cukrem i solą. Wymieszać z pozostałymi składnikami.Masa powinna mieć gęstszą konsystencję niż ciasto na naleśniki. Jabłka obrać ze skórki, pokroić w kostkę i dodać do masy. Racuchy smażyć na rozgrzanym oleju z dwóch stron. Podawać posypane cukrem pudrem lub polane konfiturą

Czerwień i błękit

Proponowane wyszukiwania