kuchniach zapachniał czosnek niedźwiedzi . Zapraszamy! "Tutaj ludzie ubodzy jadają znacznie wspanialsze dania niż bogacze w Ameryce. Dlatego często stawiam sobie pytanie - gdy wodę, w której gotowałam ziemniaki, dodaję do ciasta, by chleb był bardziej sycący, gdy ziemniaki polewam sosem kapiącym z pieczeni lub kiedy duszę czerstwy chleb z oliwą i dzikimi ziołami, by zrobić aromatyczną zupę - co to właściwie znaczy(...)solą i pieprzem i gotować ok. 10 minut, a następnie zmiksować w blenderze. Ugotowane i przestudzone ziemniaki zmiksować z kilkoma łyżkami wody pozostałej z gotowania oraz ze śmietanką. Kiedy masa stanie się gładka i pozbawiana grudek, ubijać ją jeszcze kilka minut, by "nabrała powietrza" - stanie się bardziej puszysta i konsystencją zacznie przypominać lekki mus. Zupę przelać do pucharków
KUCHARNIAWanilia jest nieodzownym składnikiem większości deserów i słodkości. Cukier waniliowy, pasta waniliowa czy ekstrakt waniliowy sprawdzają się zawsze i w każdym deserze. Zanim powiem wam jak
ladykitchenURLOP 15 dni urlopu (roboczych) plus weekendy. Masa czasu, co robić? Przyzwyczaiłam się już do bycia w pracy. Może to dziwnie zabrzmi, ale ja kocham swoją pracę. Codziennie rano idę z uśmiechem na twarzy do pracy i z uśmiechem wracam do domu. Atmosfera jest bardzo przyjazna. Zostałam już pierwszego dnia bardzo miło i ciepło przyjęta. Być może to dlatego(...)szybko zjeść a jeszcze szybciej dostać pizze koniecznie odwiedź pizzerię lub stanowisko foodtruck z Pizza Ricca. Panowie na Twoich oczach tworzą dla Ciebie pizzę. Na bardzo cienkim chrupiącym cieście. Chwila dla Ciebie (siebie) Podczas urlopu z synem miałam czas dla siebie. Mogłam wypić kawę, zjeść w spokoju loda, gofra. Nie musiałam łykać i się dławić kawałkami. Ja spokojnie się
ClauditteMissCooking