ciasto z masa - 19630 przepisów (strona:1087/1309)

Jogurtowiec z galaretką i winogronem 1063

Zapraszam na prosty i lekki serniczek z jogurtu z galaretką i winogronem. W sam raz na te upały co teraz nas męczą, nie trzeba włączać piekarnika

Monia miesza i gotuje
Czekoladowa Pavlova ze śmietaną i malinami 125

Beza o smaku czekoladowym ze śmietaną i malinami - niebo w gębie. Najlepiej smakuje od razu po udekorowaniu.  Składniki: na bezowy spód 4 białka jaj (L

Ugotować
AMERICAN COOKIES – KRUCHE CIASTECZKA Z CZEKOLADĄ 245

American cookies – jedne z moich ulubionych ciastek! Fantastyczne, kruche ciastka wypełnione po brzegi czekoladą. W smaku przypominają nasze ” pieguski „. Idealne zarówno na słodką

Ostra na Słodko
TIRAMISU BABA 370

Tiramisu – chyba każdemu z nas kojarzy się z Włochami … gorącym słońcem i ulubionym deserem zakochanych.Dziś mam dla Was przepis na Tiramisu , ale w

Ostra na Słodko
Makowa panienka czyli bakaliowy sernik z makiem TO NIE KAMIEŃ :D 163

To co dobre szybko się kończy! i tak skończył się właśnie mój urlop i cudowna domowa sielanka, jutro czeka mnie nerwówka, tydzień pełen wyzwań, obym go

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Jak Zrobić Pyszne Lody Czekoladowe. 3 Składniki. 10 minut. Czy grozi Ci Salmonella ? Prosty Przepis jak zrobić lody czekoladowe 169

Uśmiechniesz się, kiedy zobaczysz jakie to proste!  Wystarczy 10 minut i tylko 3 składniki. Jak Zrobić Pyszne Lody Czekoladowe.  3 Składniki. 5 minut. 

IzaGotuje
Torcik śmietanowo-adwocatowy z brzoskwiniami 309

Delikatny i kremowy torcik z dodatkiem adwocata i słodkich brzoskwiń. W smaku rewelacyjny. Sprawdzi się na rodzinnych uroczystościach i świętach, jednakże dodatek alkoholu sprawia, że jest

VioletoweKucharzenie
Sernik na herbatnikach 189

martwi się, żeby spód sernika nie był grubszy niż serce ciasta- ser niech wypróbuje ten przepis. SKŁADNIKI: Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-qformat:yes; mso-style(...)szklanki cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki mąki pszennej 3 opakowania herbatników Petit Beurre 100g WYKONANIE:  Ser, 1,5 szklanki cukru, masło i żółtka zmiksować na jednolitą masę, Dodać mąkę i wymieszać, Ubić pianę z 8 białek, pod koniec ubijania dodać 0,5 szklanki cukru, Mieszając masę serową dodawać po łyżce ubitą pianę, Spód blaszki wyłożyć herbatnikami

Kuchnia Beaty
Jogurtowiec borówkowy Mniam 159

Desery w moim wykonaniu powstają bardzo spontanicznie. Z tych borówek miała powstać pyszna konfitura, niestety upały dają w kość i gotowanie na ciepło to "ZŁO". Musimy

Niezły Młynek
Mufinki z kremem 165

Niedzielne leniuchowanie postanowiłem uczcić muffinkami z budyniem. Uwielbiam muffinki za ich prostotę w przygotowaniu, niezliczoną ilość kombinacji smakowych, a także szybkość z jaką znikają ze stołu

Mechanik w kuchni
RYŻ NA MLEKU Z KARMELIZOWANYMI ŚLIWKAMI. 161

  Zimne poranki, kiedy budzisz się, a w mieszkaniu chłód - aż nie chce się wyjść spod kołdry. Jednak w końcu trzeba się zmusić, iść na pobliski

W kuchni Karmel-itki
Ziemniaczana zapiekanka z boczkiem 313

Zapiekanka ziemniaczane jest jednym z szybszych dań  i zdecydowanie zawsze smaczna. W zależności od  fantazji kucharza i jego dodatków. Ja dzisiaj przygotowałam zapiekankę ziemniaczaną

Niezły Młynek
Mamałyga z sosem grzybowym, czyli bałkańskie klimaty. 179

wody z bulionem. Dodajemy przyprawy oraz sos sojowy do smaku. Kaszę delikatnie wsypujemy do wody ciągle mieszając do uzyskania jednolitej masy. Cały czas trzymając rondel na małym ogniu. Kiedy masa zgęstnieje przekładamy ją do naczynia o płaskim dnie. Najlepiej blaszki lub naczynia żaroodpornego. Wcześniej naczynie przelewamy zimną wodą. Mamałygę rozprowadzamy równomiernie i odstawiamy do wystygnięcia, a w tym czasie bierzemy(...)już nam stężała i możemy ją ładnie pokroić w prostokąty. Najlepiej zrobić to wyciągając ją przed pokrojeniem z naczynia, w którym była uformowana. My zrobiliśmy to podobnie jak z ciastem. Obracamy do góry dnem podtrzymując na ręce i kładziemy na blacie. Kroimy w prostokąty i przesmażamy z dwóch stron na rozgrzanej oliwie z oliwek do zrumienienia. Podajemy oczywiście z wcześniej

vegetanie
Jogurtowy sernik na zimno z borówką amerykańską 178

W trakcie trwania lata bardzo często na moim stole pojawiają się serniki na zimno. Lubię je przygotowywać, bo nie trzeba uruchamiać piekarnika, robi się je bardzo

Kulinarne przygody Gatity
Mrożony torcik z rabarbarem 220

To była miłość od pierwszego wejrzenia. Gdy go zobaczyłam w Magazynie Kuchnia od razu wiedziałam, że go zrobię:) Bardzo smaczny, łatwy w przygotowaniu i co najważniejsze

Anioły w kuchni