ciasto z masa - 19630 przepisów (strona:1087/1309)

Sernik fistaszkowy z dulce de leche i solonymi migdałami. Idealny. 286

Jak upiec idealny sernik? Często słyszę to pytanie i wszystko wskazuje na to, że mam na nie idealną odpowiedź. Odkryłam ją niedawno i odkąd jestem jej

KUCHARNIA
Wesele w restauracji - rady i małe sekrety Christophera. 326

owoce i tort należą do nas. No i bardzo dobrze. Zamówimy takie ciasta i w takiej cukierni, które lubimy najbardziej. Ciasta powinny być zróżnicowane gatunkowo( nie powinno być np. ciast tylko z kremem ). Upewnijmy się również co do gatunku kawy i herbaty podanej nam przez restaurację. Jest to ważne o tyle, żeby nie dostać czegoś co się do picia(...)ładnie i nowocześnie udekorowany ( np. świeżymi kwiatami  czy też z  wzorkiem kwiatowym  ręcznie malowanym) .  Osobiście nie jestem zwolennikiem różnych kolorowych sztucznych pomad, zdjęć, figurek z masy cukrowej, różnych sztucznych groszków itd. ( oczywiście, to rzecz gustu ), decyzja zawsze należy do  Was. Pierwsze kawałki tortu kroi Para Młoda. Najpierw kroi Pan Młody i podaje go swojej żonie

Kulinarny karnet Christophera
"Coraz bliżej Święta..." I nieświąteczny keks wytrawny 216

Gdy C. wychodził rano do pracy, otworzyłam tylko jedno oko i życzyłam mu miłego dnia. Zerknęłam za okno, i uśmiechnęłam się do siebie. Moim oczom ukazała

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Suflet czekoladowy i warsztaty Śniadanie Mistrzów 264

Prowadzący - Przemysław Kaczor W dzisiejszym wpisie chciałabym Wam przedstawić fotorelację z warsztatów, w których miałam okazję uczestniczyć 10 stycznia 2015 r. Zorganizowane zostały one w Akademii

Poezja smaku
Marta, Tomek i Babcia Petronela. A na deser sernik. 228

Marta po urodzeniu ważyła 4 kg. Teraz waży 15 kg.  Ile lat ma Marta? Nie wiem. Nie znam Marty.  Nie wiem czy jest niejadkiem

KUCHARNIA
O tym, jak weszłam w dwudziesty pierwszy wiek. I makaroniki 225

Tak się złożyło, że dokładnie tydzień temu miałam urodziny. Tym razem zupełnie nie zgrały się  ze wszystkimi innymi planami, jakie mamy: w jeden weekend ja

Pożeraczka, czyli raz adobrze
TU I TAM nr 10. Bogactwo i przyjemność. Niedźwiedzia. 292

kuchniach zapachniał czosnek niedźwiedzi . Zapraszamy! "Tutaj ludzie ubodzy jadają znacznie wspanialsze dania niż bogacze w Ameryce. Dlatego często stawiam sobie pytanie - gdy wodę, w której gotowałam ziemniaki, dodaję do ciasta, by chleb był bardziej sycący, gdy ziemniaki polewam sosem kapiącym z pieczeni lub kiedy duszę czerstwy chleb z oliwą i dzikimi ziołami, by zrobić aromatyczną zupę - co to właściwie znaczy(...)solą i pieprzem i gotować ok. 10 minut, a następnie zmiksować w blenderze. Ugotowane i przestudzone ziemniaki zmiksować z kilkoma łyżkami wody pozostałej z gotowania oraz ze śmietanką. Kiedy masa stanie się gładka i pozbawiana grudek, ubijać ją jeszcze kilka minut, by "nabrała powietrza" - stanie się bardziej puszysta i konsystencją zacznie przypominać lekki mus.  Zupę przelać do pucharków

KUCHARNIA
Wanilia 196

Wanilia jest nieodzownym składnikiem większości deserów i słodkości. Cukier waniliowy, pasta waniliowa czy ekstrakt waniliowy sprawdzają się zawsze i w każdym deserze. Zanim powiem wam jak

ladykitchen
Urlop z dzieckiem....czyli co zjeść i gdzie. Miejsca przyjazne dzieciom. 235

URLOP 15 dni urlopu (roboczych) plus weekendy. Masa czasu, co robić? Przyzwyczaiłam się już do bycia w pracy. Może to dziwnie zabrzmi, ale ja kocham swoją pracę. Codziennie rano idę z uśmiechem na twarzy do pracy i z uśmiechem wracam do domu. Atmosfera jest bardzo przyjazna. Zostałam już pierwszego dnia bardzo miło i ciepło przyjęta. Być może to dlatego(...)szybko zjeść a jeszcze szybciej dostać pizze koniecznie odwiedź pizzerię lub stanowisko foodtruck z Pizza Ricca. Panowie na Twoich oczach tworzą dla Ciebie pizzę. Na bardzo cienkim chrupiącym  cieście. Chwila dla Ciebie (siebie) Podczas urlopu z synem miałam czas dla siebie. Mogłam wypić kawę, zjeść w spokoju loda, gofra. Nie musiałam łykać i się dławić kawałkami. Ja spokojnie się

ClauditteMissCooking

Proponowane wyszukiwania