ciasto z masa - 19630 przepisów (strona:1087/1309)

Zaręczyny, urodziny i makaroniki, czyli wszystko na raz 220

Wszystko, co dobre, szybko się kończy... Większość z nas przekonuje się o tym prędzej lub później (oby jak najpóźniej!). Tak też było z tegorocznymi letnimi wakacjami

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Peanut butter cheesecake - Sernik z masłem orzechowym 185

Since I have seen this amazing cheesecake  I had to try something like that. The thought of a peanut butter (which I absolutely love) in

Smaki Przyprawy i Kolory
Peanut butter cheesecake - Sernik z masłem orzechowym 401

Since I have seen this amazing cheesecake  I had to try something like that. The thought of a peanut butter (which I absolutely love) in

Kulinarna rozmowa
GRILL U BURMISTRZA – czyli „czy Policja robi najlepsze burgery w Niepołomicach” 193

W ostatnią niedzielę wakacji ( 30.08 ) zawitałam do Niepołomic na drugi, coroczny GRILL U BURMISTRZA – imprezę organizowaną w niepołomickim parku, przy samym zamku. Już od parkingu

Ostra na Słodko
Miętowo- truskawkowe ptasie mleczko 221

Za oknem pada już od kilku dni więc jedyne co pozostanie to czekać na grudzień i może jakieś opady śniegu żeby zmienić trochę ten krajobraz. W

ciastkarnia na kruchym spodzie
Sernik wiedeński 397

Specjalność mojej siostry. Robi go tak doskonale, że ja boje się za niego brać ;) Przepis z zeszytu mamy. Składniki: /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy

Pasja Smaku
Noworoczne postanowienia. I makaroniki. Kawowe 172

Witam wszystkich w Nowym Roku!Lekko spóźnione, ale szczere życzenia: oby ten był jeszcze lepszy od poprzedniego, i kulinarnie (oczywiście!), i osobiście, i zawodowo.Wam dziękuję ogromnie

Pożeraczka, czyli raz adobrze
''KOBIETY NA SIŁOWNIĘ!''- CO JA TAK NAPRAWDĘ O TYM MYŚLĘ?! 211

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE v\:* {behavior:url(#default#VML);} o\:* {behavior:url(#default#VML);} w\:* {behavior:url(#default#VML

fitolarun.blogspot.com
MÓJ MIESIĄC: trening. Pasja, praca, potrzeba? 219

jeden''zły'' posiłek, wtedy cały dzień jem ile chce, o której chce i co chcę. Od razu zaznaczę też, że nie jestem fanką pizz, hamburgerów, cheeseburgerów, kupowanych słodyczy (ciasta-fuj! Chyba jeszcze na dobrą piekarnię nie trafiłam ALBO żadna nie dorównuje wypieką mojej mamy! ) Co w takim razie jem? Chleb biały z masłem/ ketchupem/serem, domowe wypieki, dużo orzechów!, lody(...)piekarnik do 180* 1) Białka ubijamy na sztywną pianę. 2) Do ubitych białek dodajemy mąkę, sodę, aromat pomarańczowy, migdały i owoce (pokrojone). Zostaw 3 truskawki i kawałek nektarynki. 3) Masę przekładamy do foremki (sylikonowej lub wyłożonej papierem do pieczenia) 4) Na górę kładziemy pozostałe truskawki i nektarynkę. 5) Wkładamy do piekarnika na 30 minut. 6) Sos zrobiłam z łyżeczki gorzkiego

fitolarun.blogspot.com
Sernik fistaszkowy z dulce de leche i solonymi migdałami. Idealny. 253

Jak upiec idealny sernik? Często słyszę to pytanie i wszystko wskazuje na to, że mam na nie idealną odpowiedź. Odkryłam ją niedawno i odkąd jestem jej

KUCHARNIA
Wesele w restauracji - rady i małe sekrety Christophera. 293

owoce i tort należą do nas. No i bardzo dobrze. Zamówimy takie ciasta i w takiej cukierni, które lubimy najbardziej. Ciasta powinny być zróżnicowane gatunkowo( nie powinno być np. ciast tylko z kremem ). Upewnijmy się również co do gatunku kawy i herbaty podanej nam przez restaurację. Jest to ważne o tyle, żeby nie dostać czegoś co się do picia(...)ładnie i nowocześnie udekorowany ( np. świeżymi kwiatami  czy też z  wzorkiem kwiatowym  ręcznie malowanym) .  Osobiście nie jestem zwolennikiem różnych kolorowych sztucznych pomad, zdjęć, figurek z masy cukrowej, różnych sztucznych groszków itd. ( oczywiście, to rzecz gustu ), decyzja zawsze należy do  Was. Pierwsze kawałki tortu kroi Para Młoda. Najpierw kroi Pan Młody i podaje go swojej żonie

Kulinarny karnet Christophera
"Coraz bliżej Święta..." I nieświąteczny keks wytrawny 189

Gdy C. wychodził rano do pracy, otworzyłam tylko jedno oko i życzyłam mu miłego dnia. Zerknęłam za okno, i uśmiechnęłam się do siebie. Moim oczom ukazała

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Suflet czekoladowy i warsztaty Śniadanie Mistrzów 199

Prowadzący - Przemysław Kaczor W dzisiejszym wpisie chciałabym Wam przedstawić fotorelację z warsztatów, w których miałam okazję uczestniczyć 10 stycznia 2015 r. Zorganizowane zostały one w Akademii

Poezja smaku
Marta, Tomek i Babcia Petronela. A na deser sernik. 194

Marta po urodzeniu ważyła 4 kg. Teraz waży 15 kg.  Ile lat ma Marta? Nie wiem. Nie znam Marty.  Nie wiem czy jest niejadkiem

KUCHARNIA
O tym, jak weszłam w dwudziesty pierwszy wiek. I makaroniki 204

Tak się złożyło, że dokładnie tydzień temu miałam urodziny. Tym razem zupełnie nie zgrały się  ze wszystkimi innymi planami, jakie mamy: w jeden weekend ja

Pożeraczka, czyli raz adobrze