To co dobre szybko się kończy! i tak skończył się właśnie mój urlop i cudowna domowa sielanka, jutro czeka mnie nerwówka, tydzień pełen wyzwań, obym go
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćUśmiechniesz się, kiedy zobaczysz jakie to proste! Wystarczy 10 minut i tylko 3 składniki. Jak Zrobić Pyszne Lody Czekoladowe. 3 Składniki. 5 minut.
IzaGotujeDelikatny i kremowy torcik z dodatkiem adwocata i słodkich brzoskwiń. W smaku rewelacyjny. Sprawdzi się na rodzinnych uroczystościach i świętach, jednakże dodatek alkoholu sprawia, że jest
VioletoweKucharzeniemartwi się, żeby spód sernika nie był grubszy niż serce ciasta- ser niech wypróbuje ten przepis. SKŁADNIKI: Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-qformat:yes; mso-style(...)szklanki cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki mąki pszennej 3 opakowania herbatników Petit Beurre 100g WYKONANIE: Ser, 1,5 szklanki cukru, masło i żółtka zmiksować na jednolitą masę, Dodać mąkę i wymieszać, Ubić pianę z 8 białek, pod koniec ubijania dodać 0,5 szklanki cukru, Mieszając masę serową dodawać po łyżce ubitą pianę, Spód blaszki wyłożyć herbatnikami
Kuchnia BeatyDesery w moim wykonaniu powstają bardzo spontanicznie. Z tych borówek miała powstać pyszna konfitura, niestety upały dają w kość i gotowanie na ciepło to "ZŁO". Musimy
Niezły MłynekNiedzielne leniuchowanie postanowiłem uczcić muffinkami z budyniem. Uwielbiam muffinki za ich prostotę w przygotowaniu, niezliczoną ilość kombinacji smakowych, a także szybkość z jaką znikają ze stołu
Mechanik w kuchniZimne poranki, kiedy budzisz się, a w mieszkaniu chłód - aż nie chce się wyjść spod kołdry. Jednak w końcu trzeba się zmusić, iść na pobliski
W kuchni Karmel-itkiZapiekanka ziemniaczane jest jednym z szybszych dań i zdecydowanie zawsze smaczna. W zależności od fantazji kucharza i jego dodatków. Ja dzisiaj przygotowałam zapiekankę ziemniaczaną
Niezły Młynekwody z bulionem. Dodajemy przyprawy oraz sos sojowy do smaku. Kaszę delikatnie wsypujemy do wody ciągle mieszając do uzyskania jednolitej masy. Cały czas trzymając rondel na małym ogniu. Kiedy masa zgęstnieje przekładamy ją do naczynia o płaskim dnie. Najlepiej blaszki lub naczynia żaroodpornego. Wcześniej naczynie przelewamy zimną wodą. Mamałygę rozprowadzamy równomiernie i odstawiamy do wystygnięcia, a w tym czasie bierzemy(...)już nam stężała i możemy ją ładnie pokroić w prostokąty. Najlepiej zrobić to wyciągając ją przed pokrojeniem z naczynia, w którym była uformowana. My zrobiliśmy to podobnie jak z ciastem. Obracamy do góry dnem podtrzymując na ręce i kładziemy na blacie. Kroimy w prostokąty i przesmażamy z dwóch stron na rozgrzanej oliwie z oliwek do zrumienienia. Podajemy oczywiście z wcześniej
vegetanieW trakcie trwania lata bardzo często na moim stole pojawiają się serniki na zimno. Lubię je przygotowywać, bo nie trzeba uruchamiać piekarnika, robi się je bardzo
Kulinarne przygody GatityTo była miłość od pierwszego wejrzenia. Gdy go zobaczyłam w Magazynie Kuchnia od razu wiedziałam, że go zrobię:) Bardzo smaczny, łatwy w przygotowaniu i co najważniejsze
Anioły w kuchniSernik sernik sernik – takie wołanie słyszę prawie za każdym razem, kiedy to w weekend mam ochotę upiec jakieś słodkości ;) Jak wiecie mama jest ogromną wielbicielką
Ostra na SłodkoSernik sernik sernik – takie wołanie słyszę prawie za każdym razem, kiedy to w weekend mam ochotę upiec jakieś słodkości ;) Jak wiecie mama jest ogromną wielbicielką
Ostra na SłodkoOstatnio przypomniałam sobie jak kiedyś za czasów gimnazjum zajadałam się babeczkami z bitą śmietaną i owocami, które przygotowywała na ważne okazje (wigilie i inne święta) mama
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćKilka dni temu za zadanie bojowe miałam zrobić tort dla koleżanki na urodziny Jej synka.Tak naprawdę to dostałam wolną rękę , ale wiedziałam , że Gosia ma niesamowitą
Ostra na SłodkoTo była miłość od pierwszego wejrzenia. Gdy go zobaczyłam w Magazynie Kuchnia od razu wiedziałam, że go zrobię:) Bardzo smaczny, łatwy w przygotowaniu i co najważniejsze
Anioły w kuchni