ciasto z malinami - 7117 przepisów (strona:358/475)

Obłędnie czekoladowa tarta z malinami, wegańska, bezglutenowa 481

niesamowity a do tego do kremu potrzebujemy tylko dwa składniki. Spód  według przepisu bakerity z mąką migdałową jeśli takowej nie posiadacie zamieńcie ją na swoją ulubioną, trata to ciasto, które nie powinno nie wyjść :)  W sezonie malinowym niemalże obowiązkiem jest spróbowanie czekoladowo-malinowego połączenia jest niesamowite :):)   Składniki :  Na krem czekoladowy:  Szklanka mleczka kokosowego(...)szklanki oleju kokosowego 2-3 łyżki syropu z agawy lub miodu w wersji niewege 1/4 szklanki kakao opcjonalnie w wersji niewegańskiej jajko kilka łyżek wody  szczypta soli  maliny do dekoracji Przygotowanie :  krem : mleko kokosowe podgrzewam w małym garnku gdy zacznie się gotować wyłączam gaz i wrzucam połamaną czekoladę po chwili można wymieszać (jeśli używacie bardzo gorzkiej czekolady

zdrowa vege kuchnia
Ostatni akcent lata - ametystowy sernik z malinami 212

Jesień widać już w przyrodzie, miejsce owoców dojrzewających latem zajęły już piękne słodkie śliwki, dojrzałe soczyste jabłka i gruszki. Mimo, że pogoda w ostatnim tygodniu dopisała

Bon appetit mon amie
Słoneczne kluski. 176

Marchewkowe kluski z malinami, migdałami i miodem Trochę niekształtne wyszły, ale na talerzu tego jakoś nie widać ^^  od kilku dni mam taką wewnętrzną ochotę na kawę jak nigdy :D  zimno, coraz zimniej, no cóż.. chyba zima :) Przepis: 150g ugotowanej marchewki 20g mąki gryczanej  40-50g mąki pełnoziarnistej łyżeczka mąki kokosowej  żółtko  szczypta(...)coś do posłodzenia Marchewkę zmiksować na gładką masę. Dodać resztę składników. Wsadzić na kilkanaście minut do lodówki (ok.30min-1h). Po wyjęciu formować lekko zwilżonymi dłoniami kuleczki i spłaszczać je (ciasto będzie dość lepkie dlatego nie formujemy wałka). Wrzucać na gotującą się, lekko osoloną wodę. Gotować jakieś 1-2min od wypłynięcia

More food, love and dreams
Sernik z bialej czekolady 675

ciasto stawiajac tortownice na blache. Ciasto przykrywamy papierem do pieczenia i pieczemy przez 20 minut. Po tym czasie sciagamy papier i pieczemy na zloty kolor jeszcze 5-10 minut. Ciasto nalezy dobrze wystudzic. Ser ubijamy z cukrem i ekstraktem z wanili na kremowa mase. Dodajemy mleko i rozpuszczona i wystudzona czekolade, na koncu dodajemy ubite jajka. Dobrze mieszamy na kremowa(...)studzimy poczatkowo w zamknietym piekarniku, potem w otwartym, az w koncu mozemy go wyciagnac. Chlodzimy w lodowce, najlepiej cala noc. Sernik podajemy z kwasnymi owocami. Ja podalam z mrozonymi malinami. Moja uwaga: Poniewaz sernik sam w sobie jest bardzo slodki w zwiazku z duza iloscia czekolady, ja dodalam mniej cukru. Poza tym pieklam sernik dluzej o okolo 30 minut. Smacznego

Przysmaki Karolki
Torcik serowy z musem malinowo - porzeczkowym 217

Pyszne ciasto bez pieczenia - idealne do kawy! Chrupiące ciasteczka, kremowy serek z waniliową nutą i bajeczny mus malinowo porzeczkowy! Każdy element tego ciasta idealnie do siebie pasuje! Ciasto podałam na pięknej szklanej paterze od Firmy  MY GIFT DNA . Jeżeli śledzicie moje przepisy, to zapewne zauważyliście, że współpracuję z Firmą My Gift Dna. Możecie znaleźć u nich niesamowite perełki(...)serowa: 600 g serka homogenizowanego waniliowego z ziarnami wanilii 2 łyżki cukru pudru 1,5 łyżki żelatyny ¼ szklanki gorącej wody Mus malinowo porzeczkowy: 100 g czarnej porzeczki 150 g malin 0,5 szklanki cukru 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 2 łyżki soku z cytryny 2 łyżki wody 2 łyżeczki żelatyny ¼ szklanki gorącej wody Warstwa ciasteczkowa: Ciastka blendujemy na dość gładki pył

VioletoweKucharzenie
Batony orzechowo-owocowe – Nakd (stewiarnia.pl) 157

Batony Nakd ciekawiły nas już od bardzo dawna. Dlatego ucieszyłyśmy się kiedy dostałyśmy od sklepu stewiarnia cztery sztuki do testów a nasza radość była jeszcze większa

Candy Pandas
Sernik na zimno z serków homogenizowanych Danio 131

Zapraszam na pyszny letni przepis na sernik na zimno z serków homogenizowanych. Ciasto jest bez pieczenia, a do masy serowej użyłam serków Danio o smaku waniliowym. Czas przygotowania: 40 min Czas chłodzenia: ok. 12 godz.   Składniki: (na tortownicę 16 cm) 50 g herbatników maślanych 30 g roztopionego masła (lub więcej w razie potrzeby) 3 kubeczki serka homogenizowanego Danio(...)łyżeczki cukru waniliowego 10 g żelatyny + 2 łyżki śmietanki słodkiej lub mleka 100 g schłodzonej śmietanki 30 % 2 łyżeczki cukru pudru 0,5 galaretki 100 g owoców, u mnie maliny Tutaj znajdziesz proporcje składników na różne wielkości tortownic Tutaj znajdziesz proporcje składników na różne wielkości blaszek Przygotowanie: Galaretkę rozpuść w 200 ml wody * Ja przygotowałam całą galaretkę

Słodki Blog
Mini ptysie 146

jednym jajku i miksujemy na wysokich obrotach, ok 5 minut. Im dłużej ubijamy, tym więcej wtłaczamy powietrza. Na formie wyłożonej papierem do pieczenia nakładamy łyżka lub szprycą małe porcje ciasta. Piec w piekarniku bez termoobiegu. Zawsze wkładamy do gorącego piekarnika i nie otwieramy podczas pieczenia, bo ptysie nam opadną. Przez pierwsze 10 minut pieczemy w temperaturze 220 stopni. Po upływie(...)schłodzonej kremówki 30% 250 g serka mascarpone 3 łyżki cukru malinowego lub cukru pudru Wykonanie : Śmietanę ubijamy na sztywno,następnie dodajemy cukier i serek mascarpone. Dzięki cukrowi z dodatkiem malin masa barwi nam się na różowo. Ptysie przekroić i nakładać masę, udekorować owocami. Artykuł Mini ptysie pochodzi z serwisu Pomysłowa kuchnia

Pomysłowa kuchnia
Deser tiramisu w pucharkach 247

klasyczne włoskie tiramisu ma bowiem dość luźną konsystencję. Uwaga: Przygotowując deser tiramisu dla dzieci można pominąć alkohol i zastąpić go aromatem migdałowym, a biszkopty nasączyć kakao Przepis na klasyczne ciasto tiramisu znajdziecie w poście zatytułowanym: Ciastko managera.... czyli włoski deser Deser tiramisu w pucharkach -  składniki 250 g serka mascarpone około 140 g podłużnych biszkoptów tzw. ladyfingers (w wersji bezglutenowej(...)białka) 60 ml (4 łyżki) likieru migdałowego Amaretto 3 łyżki cukru pudru szczypta soli do ubijania białek 3-4 łyżki naturalnego kakao (doskonałe jest np. kakao VanHouten) do dekoracji: maliny lub truskawki i listki świeżej mięty Uwaga: likier Amaretto można zastąpić winem Marsala - wtedy do 100 ml mocnej kawy dodajemy 80 ml wina Jak przygotować deser tiramisu w pucharkach Zaparzyć

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Drożdżówka z masą makową 173

mianowicie chałeczki pieczone w keksówkach..jedną chałeczkę zrobiłam  z makiem, a druga była mieszana, bo jeden wałeczek chałki był z makiem,drugi z wiśniami a trzeci z malinami...oj pychota...na zdjęciu może tego nie widać, ale smacznie było.A na święta ma znów być ..i to obowiązkowo.. około 60 dkg mąki 5 dkg drożdży 1 szkl.mleka(...)łyżki mąki zrobić rozczyn, odstawić na kilka minut.Do mąki dodać wyrośnięty rozczyn ,żółtka, cukier waniliowy i sól,wyrobić, pod koniec dodając roztopioną i wystudzoną margarynę. Wyrabiać tak długo, aż ciasto będzie gładkie i elastyczne. Pozostawić do podwojenia objętości.Wyrośnięte ciasto krótko wyrobić, podzielić na dwie części, a następnie jeszcze na trzy części.Każdą z nich rozwałkować na prostokąt. Na rozwałkowane

Moje domowe kucharzenie
lekkie ciasto śmietanowe z malinami 174

Puchowe  jak obłoczek ciasto z gatunku tych, które chce się zjeść oczami. W dodatku tak lekkie, że bez mrugnięcia okiem sięgamy po kolejny kawałek. Niby nie ma w nim nic szczególnego, bo składniki są najprostsze ale i z takich można wyczarować coś obłędnie pysznego.  *foremka 25*34 cm Składniki: na biszkopt: 3 jajka 3/4 szklanki mąki 3/4 szklanki(...)cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia na masę śmietankową: 1 litr śmietanki kremówki 250 g serka mascarpone 4 łyżki cukru pudru 2 opakowania śnieżki  dodatkowo: 2 szklanki malin duża paczka herbatników kakaowych łyżka kakao Upiec biszkopt: białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywno. Podczas ubijania dosypywać cukier a następnie dodawać po żółtku. Mąkę przesiać z  proszkiem

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
SERNIK Z BIAŁĄ CZEKOLADĄ I PORZECZKAMI 160

przekładamy do formy, wykładamy  ciastem spód i bok na wysokość  2 cm. Schładzamy w lodówce przez 60 minut. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni, termoobieg . Wstawiamy formę z ciastem i pieczemy przez około 30 minut na złoty kolor. Studzimy. Ser miksujemy z cukrem, cukrem wanilinowym i roztopioną w kąpieli wodnej, schłodzoną czekoladą. Białka ubijamy w oddzielnej misce. Żółtka dodajemy(...)Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy około 60 minut . Studzimy w piekarniku, najpierw zamkniętym, później lekko otwartym. Schładzamy w lodówce, najlepiej przez całą noc. Dekorujemy owocami. Latem polecam świeże maliny, super pasują też porzeczki- u  mnie domowa,  czarna porzeczka w syropie. Jeśli masz ochotę możesz zrobić małe tartaletki, zmniejszamy czas pieczenia spodu i sera o około

KuchcikoweLove
Tort kokosowy "Rafaello" 133

Tort urodzinowo-imieninowy który zrobiłam dla mojej mamy.Biszkopty przełożone  dżemem malinowym i puszystym kremem kokosowym.  Wszystkim bardzo smakował.Palce lizać! Składniki: biszkopt z 6

Przepisy mojej mamy
Słodkie filiżanki 132

29.03.2018 Dekoracyjny deser, cieszy zarówno dzieci jak i dorosłych. Można robić różne kombinacje, większość owoców i na wierzchu bita śmietana lub tak jak w przepisie .Każda

gotuj ze mną
Biszkopt z kremem malinowo – budyniowym i jeżynami 202

Pokazałam Wam kilka dni temu na moim fanpage i wreszcie udało się skleić przepis! Lekki , niesamowicie puszysty i miękki biszkopt ( przepis na niego tutaj ! ) przełożony delikatnym

Ostra na Słodko