Kaczka z buraczkami w winie i rozmarynie

Kaczka z buraczkami w winie i rozmarynie

Kaczka z buraczkami w winie i rozmarynie

Święta Bożego Narodzenia to idealny moment, aby przygotować coś specjalnego. Jednym z moich popisowych dań jest pierś z kaczki. Przygotowuję ją zawsze w ten sam sposób i zawsze wychodzi taka sama. Jest soczysta i różowa w środku, a skórka jest aromatyczna i chrupiąca. Z kaczką idealnie komponuje się dobrze dobrane wino, które sprawia że danie nabiera wyjątkowego charakteru. Ja wybrałem chilijskie Carmenere- pikantne, jedwabiście gładkie wino w odcieniu intensywnej czerwieni. Wino charakteryzuje się pięknym, żywo czer... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu kulinarnyJa

Autor

kulinarnyJakulinarnyJa

Witaj w moim kulinarnym świecie. Gotowanie jest moją
pasją. Kulinarne inspiracje czerpię z własnego
eksperymentowania, podróży, podpatrywania najlepszych
oraz łączenia różnych smaków w nowe formy.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kaczki, pierś, mięso, buraczki, piersi z kaczki, ciasto, sosy, buraki, truskawki, maliny, boże narodzenie, truskawka, bezglutenowe, ciasto z malinami, ciasto z truskawkami

Inne przepisy z kulinarnyJa

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.