ciasto z malinami - 7117 przepisów (strona:264/475)

Ciasto marchewkowe z powidłami. Biszkopt marchewkowy 177

poza sezonem możecie upiec też ciasto marchewkowe z tego przepisu. To ciasto marchewkowe z powidłami jest łatwe do przygotowania ciasto, każdy sobie s nim poradzi. Ostatnio przygotowywałam z tego przepisu na biszkopt z owocami oraz roladę biszkoptową z lodami i malinami, oraz ekspresową roladę z gruszkami i malinami. Przepis na Biszkopt z bitą śmietaną i pianką z galaretki Składniki(...)żółtkami, dodajemy przesianą mąkę z łyżeczką proszku do pieczenia, mieszamy całość . Wlewamy ok. 1/4 szklanki wody, wsypujemy startą marchewkę, posiekane orzechy, suszone wiśnie i wszystko mieszamy łyżką. Tak przygotowane ciasto marchewkowe przekładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawiamy blachę do piekarnika nagrzanego do 180°C na ok. 20-30 minut. Marchewkowy biszkopt studzimy przy otwartych drzwiczkach piekarnika. Kroimy ciasto

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Drożdżowe bułeczki z budyniem 92

śledzi mojego bloga doskonale wie, że uwielbiam ciasto drożdżowe. I to w każdej postaci i z każdym dodatkiem. Ale chyba najbardziej lubię cały ten proces przygotowywana ciasta, zapach drożdży podczas fermentacji i później podczas pieczenia. Moim zdaniem tak właśnie pachnie prawdziwy dom! Dziś mam dla Was pyszne puchate drożdżowe bułeczki z budyniem udekorowane kawałkami truskawek i polane cytrynowym lukrem. Nikt(...)muffiny zawijane z jabłkiem i cynamonem Jagodzianki do odrywania Drożdżowe bułeczki ze śliwkami Drożdżowe bułeczki z malinami i kajmakiem Drożdżówki z owocami i kruszonką Drożdżowe bułeczki z budyniem Drożdżowe bułeczki  z budyniem Czas przygotowania:   około 120 minut Składniki Ciasto: 500 g mąki pszennej 250 ml mleka 1 jajko 65 g roztopionego masła

Kulinarne przygody Gatity
Dyniowo-cytrynowy torcik naleśnikowy 141

razem na podwieczorek przygotowałam mini torciki naleśnikowe. Same naleśniki wzbogaciłam dodając do ciasta dyniowe puree, dzięki czemu zyskały one niepowtarzalny kolor. Z podanych proporcji wyszły mi 3 mini torciki. Placki naleśnikowe smarowałam naprzemiennie lemon curdem i lemon curdem zmieszanym z mascarpone. Do tego świeże owoce (maliny są wprost stworzone do tego towarzystwa), a na wierzchu dekoracja z mięty i skórki(...)dyni. Miksujemy do połączenia. Następnie dodajemy szczyptę soli, szczyptę mielonego imbiru, cukier brązowy do smaku (u mnie ok 2 łyżki) oraz olej Wielkopolski i ponownie krótko miksujemy. Tak przygotowane ciasto odkładamy na około 20-30 minut. Po tym czasie smażymy (na minimalnej ilości oleju rzepakowego Wielkopolski) cienkie naleśniki. Lemon curd dzielimy na połowę. Jedną część miksujemy dokładnie z serkiem mascarpone

Smaki Na Talerzu
Pyszny torcik malinowy 280

czekoladą (fot.3) . Na wystygnięty spód biszkoptowy nałożyć najpierw masę z malinami, a następnie masę z czekoladą - wyglądającą zupełnie jak Striacatella :). Wszystko ładnie wyrównać i wstawić do lodówki. Galaretkę rozpuścić wg wskazówek na opakowaniu. Kiedy już zacznie lekko tężeć dodać do niej pozostały mus malinowy. Wymieszać i polać nią wierzch ciasta (fot.4) . Ciasto ponownie wstawić do lodówki. Najlepiej na całą

Świat Ciasta
CIASTO TORTOWE Z CHRUPIĄCĄ CZEKOLADOWĄ WARSTWĄ 221

kubeczek śmietany 30% (330 ml) galaretka cytrynowa 2 łyżki cukru pudru ORAZ : 2 opakowania okrągłych biszkoptów zaparzona i posłodzona kawa oraz herbata do nasączenia kakao pokruszone ciastka na boki maliny do dekoracji płatki  śniadaniowe czekoladowe kolorowe żelki WYKONANIE BISZKOPTA : Ubijamy na sztywno pianę z białek, partiami dodajemy cukier. Żółtka mieszamy z octem i proszkiem powoli dodajemy do piany. Mąkę(...)przekładamy na deseczkę. DEKORACJA CIASTA : Częścią  masy budyniową smarujemy boki ciasta. Obsypujemy rozdrobnionymi biszkoptami. Do reszty masy dodajemy kakao tak, ażeby otrzymać ciemny kolor. Używając szprycy lub rękawa cukierniczego ozdabiamy najpierw kraje, robimy napis i dowolnie dekorujemy. Układamy kwiatki z płatków, a oczka z żelek, dajemy maliny. Chowamy do lodówki. Smacznego :) MAŁA RADA :  Gdy po nałożeniu drugiego biszkoptu

Pani na deser
Tarta Niebo z borówkami i bezą / Heaven Tart with Blueberries and Meringue 103

bezików, ale po upieczeniu spodu i tak zostaną nam białka, które naprawdę warto wykorzystać i szybko upiec swoje. Ciasto na spód można przygotować dzień wcześniej i chłodzić przez noc w lodówce lub upiec dzień wcześniej. Tarta będzie też fantastycznie smakować z malinami lub innymi owocami jagodowymi. Bardzo, bardzo polecam, smacznego:) na blaszkę o średnicy 28 cm: na kruchy spód(...)białka, 120 g cukru, płaska łyżeczka mąki ziemniaczanej (opcjonalnie) szczypta soli Spód:  Mąkę posiekać z cukrem i masłem, dodać żółtka i całość zagnieść. (Składniki muszą być zimne, jeśli ciasto jest zbyt kruche, należy dolać troszkę bardzo zimnej wody). Zagniecione w kulę ciasto owinąć w folię i włożyć do lodówki na 30 minut. Po tym czasie ciasto rozwałkować (ok.4

Lekcje w kuchni
tort z kremem michałkowym i malinowym 130

ziemniaczanej wykonanie: Białka ubijamy na sztywno. Do ubitych białek dodajemy stopniowo cukier a następnie żółtka. Do masy jajecznej dodajemy w dwóch turach przesiane mąki, delikatnie mieszamy przy pomocy szpatułki. Ciasto przekładamy do tortownicy (ok. 20 cm średnicy, wyłożonej papierem do pieczenia samo dno). Pieczemy w ok.170 st.C przez ok. 40 min. do tzw. suchego patyczka. Po upieczeniu upuszczamy razem(...)śmietanki kremówki 30% 125 g serka mascarpone 50 g czekolady białej wykonanie: Postępujemy tak samo jak w przypadku kremu z michałkami klasycznymi. składniki na krem malinowy: 120 g malin 200 ml śmietanki kremówki 1/2 galaretki malinowej w proszku 60 ml gorącej wody wykonanie: Maliny przekładamy do rondelka i podgrzewamy, aż się rozpadną i puszczą sok, jeśli przeszkadzają nam pestki

Domowy Smak Jedzenia
Tarta z owocami 61

ulubionych deserów, szczególnie w sezonie letnim, kiedy jest pełno smacznych owoców. Tarta z truskawkami, czereśniami, malinami czy wiśniami smakuje naprawdę świetnie. Tak naprawdę do tarty można dodać wszystkie ulubione owoce. Ja akurat miałam pod ręką truskawki, czereśnie oraz gruszkę. Baza, czyli ciasto oraz krem pozostaje ta sama, zmienia się tylko dekoracja, czyli owoce, które można dobierać i modyfikować

Przepiski.pl
Tarta z makiem i bezą 140

Światecznym stole nie moglo zabraknać ciast z makiem i obok tortu, pojawiła się tym razem zamiast tradycyjnego zawijanego makowca tarta z makiem, bezą z dużą ilościa truskawek i mrożonych malin. Składniki na spód tarty: 200 g mąki 120 g masła 70 g cukru 2 zółtka 2 łyżki wody  Masa makowa: 500 g  suchego maku 150 g cukru(...)Dodatkowo: truskawki mrożone malny gwiazdki czekoladowe listki melisy Sposób przygotowania: Do miski wsypać mąkę i cukier, godać pokrojone  drobno zimne masło, wodę i żółtka.Wszystko zagnieść na jednolite ciasto. Uformować kulę, owinać folią i wstawić do lodówki na minimum 1 godzinę. Ciasto wyjąć z lodówki rozwałkować na grubość 0,5 cm i przełożyć do wysmarowanej masłem i posypanej maka

Gosia gotuje
TORCIK Z KREMEM CAPPUCCINO 194

Torcik biszkoptowy z delikatnym kremem cappuccino będzie świetnie smakować z filiżanką ulubionej kawy. Przyozdobiony ciasteczkami oraz malinami dodatkowo cieszy swoim wyglądem :)   SKŁADNIKI NA TORTOWNICĘ O ŚREDNICY 20 CM: BISZKOPT: 4 jajka 3/4 szklanki cukru 0,5 szklanki mąki pszennej 0,5 szklanki maki ziemniaczanej 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia  0,5 łyżeczki octu KREM: 330 ml śmietanki(...)się zapieni wlewamy powoli do białek, dobrze ubijamy. Mąki przesiewamy, dzieląc na 3 części wsypujemy do jajek i delikatnie mieszamy za pomocą łyżki. Dno tortownicy wykładamy papierem, wylewamy ciasto i wyrównujemy. Pieczemy ok 30 minut  w temp. 170 st. C  do suchego patyczka. Po przestudzeniu kroimy na 3-4 części. KREM: Do miski wlewamy śmietankę, wsypujemy cappuccino

Pani na deser
Tort cytrynowy z owocami 98

owocami Lekki tort cytrynowy z owocami to świetna opcja dla tych, którzy nie lubią tortów i kremowych ciast. Ten tort jest delikatny, orzeźwiający i myślę, że skusi się na niego nawet największy przeciwnik kremów. Do tego jest łatwy i szybki Składniki na ciasto: 8 jajek 6 łyżek cukru pudru 1 ¾ szklanki mąki 2 cytryny 1 szczypta soli Ocieram skórkę(...)się składników. Dno tortownicy (22-23cm) wykładam papierem do pieczenia, wylewam ciasto i wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok. 40 minut, do suchego patyczka. Następnie uchylam piekarnik i jeszcze chwilę pozostawiam ciasto w środku, około 10 minut. Ciasto odstawiam do wystygnięcia. Kiedy ciasto całkowicie wystygnie, kroję je wzdłuż na pół i przygotowuję krem i owoce. Składniki

Słodki sentyment
Krucha pianka z jeżynami 176

łyżeczki proszku do pieczenia 1 margaryna Z podanych składników zagniatamy kruche ciasto. 1/3 wkładamy do zamrażalnika, resztę rozwałkowujemy i wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pianka: 5 białek 1 szklanka cukru 1/2 szklanki oleju 2 budynie śmietankowe szczypta soli ok 0,5 kg jeżyn lub malin Białka ubijamy z solą, gdy piana będzie gęsta wsypujemy partiami cukier. Następnie delikatnie

Cynamonowe szczęście
Drożdżówki z owocami na kremówce 129

nigdy nie wiadomo, na jakie nadzienie się trafi :) Składniki (16 drożdżówek) Ciasto 250 ml śmietany, 36% 500 g mąki pszennej opakowanie suszonych drożdży (7 g) 80 g cukru 16 g cukru waniliowego 2 jajka średniej wielkości dowolne owoce do nadziania (u mnie truskawki - tak, w sierpniu <3, maliny, borówki, nektarynka, gruszka - umyte, obrane, pokrojone) Kruszonka 75 g masła

Słodkie inspiracje
Bezglutenowe tiramisu z malinami 180

W najbliższych dniach przybliżymy Wam kilka przepisów z naszej książki „Sezonowo Bezglutenowo”. Mamy nadzieję że nasze przepisy przypadną Wam do gustu :) Dzisiaj mamy dla

Kuchenne Wariacje
Budyń jaglany – nowINKA na zdrowe śniadanie 184

Budyń jaglany to jedno z moich ulubionych śniadań. Od niedawna. Kiedyś śniadanie kojarzyło mi się jedynie z kanapkami, jajecznicą na maśle lub słodką drożdżówką. Gdy nastąpiła

Poezja smaku

Proponowane wyszukiwania