ciasto z malinami - 7117 przepisów (strona:267/475)

Drożdżówki z serem i owocami 82

wyjazd. Są smaczne zarówno na ciepło, jak i zimno. W przepisie można wykorzystać sezonowe owoce, takie jak truskawki, maliny, borówki, jagody lub jeżyny. Pięknie się prezentują i szybko znikają . Zachęcam do wypieków . Drożdżówki z serem i owocami Ciasto 250 g mąki pszennej ((2 szklanki)) 7 g drożdży suchych ((1 opakowanie)) 1 jajko 30 g cukru ((ja użyłam erytrytolu

Przepisy na widelcu
Placuszki bananowe FIT - bez glutenu i nabiału 186

mąkę, wiórki i cynamon. Zmiksować na gładką masę. 3.  Na posmarowaną olejem kokosowym, rozgrzaną patelnie nakładać łyżką porcje ciasta. Zmniejszyć temperaturę i smażyć placuszki z obu stron na złoty kolor. 4.  Podajemy z dodatkiem świeżych owoców - borówek, malin,truskawek lub z syropem klonowym. ZAPRASZAM NA FILM - Placuszki bananowe ! Jeśli spodobał Ci się film  subskrybuj mój kanał YouTube

Atlas Smaków
Brownie z buraka 163

blogu znajdziecie przepis na najlepsze brownie , brownie z fasoli , brownie z serem i malinami i jasna odmiana brownie - blondie . Teraz przyszła pora na brownie z buraka. Tak, tak z buraka, którego w cieście wcale nie czuć. Burak daje brownie wilgotność i "ciężkość". Jest pyszne! Składniki (na blaszkę 20cm x 20 cm): - 1 opakowanie ugotowanych buraków (500g) - 3 jajka

CookYourself
Tort „Jak Po Maśle” na 3. urodziny bloga 201

kształcie okręgu o mniejszej średnicy. Łyżka po łyżce wylewaj polewę od góry na krawędzie tortu. Następnie ostrożnie zdejmij kawałek papieru. Ciasto wstaw z powrotem do lodówki, aby polewa zastygła. Gotowy tort udekoruj według własnego uznania makaronikami, świeżymi owocami (truskawki, maliny, czy borówki będą jak znalazł) oraz kwiatami (pamiętaj, że jeśli nie masz dostępu do ekologicznych kwiatów, to zabezpiecz łodygę kawałkiem

Food Square
Tarta z malinami i białą czekoladą 86

piec ok. 12 minut w temp. 170 stopni Celsjusza, a następnie ściągnąć papier z ryżem i piec 8 minut, aż ciasto będzie lekko przypieczone. Nadzienie: -250g śmietanki 30% -125g białej czekolady -3 duże jajka -250g mrożonych malin Białą czekoladę połamać na kostki, wrzucić do garnka i rozpuścić w kąpieli wodnej. Następnie należy dolewać śmietankę cały czas mieszając

Receptura smaku
40 śniadań na ciepło 1902

jeżynowym musem Kasza manna na mleku z orientalnymi przyprawami Korzenne muffinki z kaszy manny Owsianka na mleku z bananem i malinami Owsianka korzenna z nasionami chia Owsianka z ziarnami chia, skórką z pomarańczy i pestkami granatu Pieczone pierożki z ciasta na focaccie z kuskusem i kurczakiem Racuszki kokosowo-orzechowe z dodatkiem rumu Razowa grzanka z pomidorem, bobem i świeżymi ziołami

Moja smaczna kuchnia
Tarta z piaNką Bezową 202

budyniowy. Strużką wlewamy olej, ubijamy do uzyskania jednolitej masy. Wylewamy na ciasto:) Na wierzchu układamy jabłka, zcieramy pozostałą część ciasta   Pieczemy około 15 minut w temp 190"C. SMACZNEGO! P.S. jabłka możemy zastąpić każdym owocem jagodowym, jak np malinami czy jagodami, a także gruszką pokrojonymi w cieniutkie plasterki,a   jeśli lubicie rabarbarem owoce można też pominąć, a zamiast

Luźna Kuchnia
Wspomnienie lata 189

odpowiedniego przepisu. Aż w końcu w Chocolate cakes wydawnictwa The Australian women's weekly znalazłam boskie brownie. Tam było z malinami, które kolorystycznie może i lepiej się komponują, ale jeżyny smakują tu wybornie. Świetnie przełamują ciężki, czekoladowy smak. Bo ciasto, choć pyszne, jak dla nas jednak zbyt czekoladowe (nigdy w życiu bym nie pomyślała, że takie słowa wyjdą mi spod

Pożeraczka, czyli raz adobrze
778. Kluski leniwe w miodzie. 140

Kluski leniwe* smażone w miodzie z figami i malinami; jogurtem naturalnym *z sera i ziemniaków, smażone w miodzie i maśle inspiracja I nieskromnie się pochwalę, że wczorajsze ciasto wygrało w konkursie szkolnym, choć mnie i tak bardziej cieszyły zwykłe słowa zachwytu od klasy

More food, love and dreams
Tort malinowy 175

Tort malinowy wykonany podobnie jak ciasto Lambada Ciasto: Biszkopt z 4 - 5 jajek, upieczony w tortownicy, wg. dowolnego przepisu. Masa malinowa: 4 szklanki soku malinowego lub malin w soku własnym domowej roboty ( w razie potrzeby rozcieńczyć wodą)  ½ szklanki cukru ( lub wg uznania) 2 budynie waniliowe lub śmietankowe 3 ½ szklanki soku zagotować z cukrem. W pozostałym soku rozmieszać budynie

Praktyczna pl
Weekend u Mamy: Tarta z malinami 212

Składniki (spód):  250g mąki  200g margaryny  2 łyżki wody  szczypta soli  1 żółtko  ~ Dodatkowo: maliny wedle uznania gęsta śmietana 18% 3 jajka 100 g cukru pudru ~ 1. Składniki na spód ugniatamy dokładnie na ciasto, owijamy folią spożywczą i wkładamy do lodówki na 1 godzinę. Po tym czasie wygniatamy ciastem dno i boki formy

My Culinary Art
Wafle z mascarpone i malinami 96

Rozgrzewamy mocno gofrownicę. Nakładamy chochlą porcję i smażymy ok. 3-4 minuty, aż ciasto się przyrumieni. Wafle  wykładamy najlepiej na kratkę. Propozycja podania: Bierzemy jeden wafel i smarujemy serkiem mascarpone wymieszanym z cukrem pudrem. Następnie układamy na nim drugi wafel, posypujemy cukrem pudrem i dekorujemy malinami. Opcjonalnie polewamy syropem klonowym lub miodem.  Artykuł Wafle z mascarpone i malinami

I LOVE LIFE
Tiramisu z malinami 290

amaretto lub rumu 2 łyżeczki ksylitolu lub cukru 2 łyżeczki kakao 200 g malin Wykonanie: zaparzyć espresso. Posłodzić kawę 2 łyżeczkami ksylitolu lub cukru i dodać łyżkę likieru amaretto. Ostudzić foremkę, keksówkę wyłożyć folią spożywczą, wypuszczając sporo folii na zewnątrz foremki, co ułatwi późniejsze uwolnienie ciasta z foremki mascarpone ubić mikserem i cały czas ubijając dolewać porcjami śmietanę kremówkę. Dodać

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
TORT- CZEKOLADOWY BISZKOPT Z KREMEM ŚMIETANOWYM I MALINAMI 171

ilość według uznania) * świeże maliny do dekoracji * płatki migdałowe do dekoracji boku tortu Najpierw zajmiemy się upieczeniem biszkoptu. Białka ubić na sztywną pianę, nie przerywając pracy miksera dodawać stopniowo po łyżce cukru, następnie po 1 żółtku i wszystko dokładnie wymieszać. Dodać przesianą mąkę wymieszaną z kakao i wymieszać, ale teraz już delikatnie, drewnianą łyżką. Ciasto wylać do tortownicy (u mnie(...)koniec ubijania dodać serek mascarpone i cukier puder do smaku. Pierwszy płat ciasta ułożyć na talerzu do tortu, lekko go nasączyć (ja do nasączenia użyłam pół szklanki przegotowanej wody wymieszanej z łyżeczką cukru). Część śmietany wyłożyć na biszkopcie, na to ułożyć obok siebie maliny. Całość przykryć drugim płatem biszkoptu. Górę i boku wysmarować śmietaną. Górę udekorować malinami i śmietaną

Zrób to smacznie

Proponowane wyszukiwania