ciasto z malinami - 7117 przepisów (strona:180/475)

Mazurek z kremem malinowo-porzeczkowym z bezikami 146

delikatny, lekki i mocno owocowy. Kwaskowy, ze względu na dużą ilość owoców maliny i porzeczki w kremie. Kremowy bo bazą kremu jest śmietana 36%. Spód jest kruchy i delikatnie waniliowy. Tym mazurkiem definitywnie się nie przesłodzisz a dzieci go uwielbiają. Składniki: (na tortownicę ok 18 cm) Ciasto: 180 g mąki 55 g cukru pudru 100 g zimnego masła lub margaryny(...)kilku miejscach ponakłuwać widelcem. Piec:  20-35 min w temperaturze 200 stopni. Ciasto ostudzić przed nałożeniem nań kremu. Krem malinowo-porzeczkowy: 1.Najpierw przygotować frużelinę: 2. Owoce podgrzewać w małym garnuszku, na wolnym ogniu z cukrem i sokiem z cytryny. Podgrzewamy aż owoce puszczą sok, maliny się rozpadną a syrop owocowy znacznie zgęstnieje. 3. Dodajemy do owoców rozpuszczoną w wodzie

KreatywnePiny
Malinowy deser na zimno / Charlotte russe z malinami 73

Dzisiaj propozycja pysznego deseru na zimno z malinami. Deser Charlotte to deser rodem z królewskich stołów. Ulubiony deser Marii Antoniny. Pyszny a zarazem wykwintnie wyglądający i

Pani M - kuchnia smakowita
Tarta bez pieczenia z borówkami 125

które warto przygotować latem na deser. Tarta składa się z kilku prostych składników, a smakuje wybornie. Moja tarta jest z borówkami, ale można je zastąpić malinami, truskawkami lub innymi niezbyt kwaśnymi owocami. Spód do ciasta zrobiłam z herbatników, masła i czekolady w proporcjach, jak na mój gust idealnych, gdyż schłodzona tarta nie kruszy się i dobrze się kroi. Krem

Kuchcik gotuje
ŁABĘDZI PUCH 179

jest ono bardzo delikatne oraz puszyste, ale żeby nie było tak miło😉 przełamane jest kwaskowym dżemem malinowym ja użyłam frużeliny malinowej, niektórzy podmieniają, maliny na dżem z czarnej porzeczki,  również świetnie smakuje. Ciasto kryje w sobie specyficzny krem na bazie kajzerek, jest on po prostu rewelacyjny. Łabędzi Puch myślę że świetnie sprawdzi się na nadchodzący sezon komunijny,oraz

RAROSSA
SIOSTRY ANIELI SZARLOTKA 228

więcej cynamonu ponieważ go uwielbiam. . Ciasto . jest . zarówno . w . przygotowaniu . jak . i . w smaku podobne do ciasto kruchego które, już  było  podstawą do  placka z malinami i budyniem . Szarlotka godna polecenia. Składniki Masa  jabłkowa 1 kg jabłek (ja użyłam 2 kg) Cukier (według uznania) 1 łyżeczka

RAROSSA
Brzoskwiniowe easy love 117

weekend, więc zdecydowałam się na najprostszą opcję, ciasto ucierane. Potrzebujemy: * 200g masła * 200g cukru drobnego * 4 jajka * 200g mąki * 16g proszku do pieczenia * 100g mąki migdałowej lub mielonych innych orzechów * 50g migdałów w płatkach lub siekanych * brzoskwinie - ja użyłam 14 owoców świeżych, mogą być też z puszki * garść malin (nie są niezbędne) * garść płatków migdałów * cukier puder Wszystkie składniki trzeba(...)zmieszaną z posiekanymi migdałami. . Gotowe średnio gęste ciasto rozprowadziłam w tortownicy. Użyłam 28cm, jej dno wyłożyłam papierem do pieczenia.  Na ciasto ciasno położyłam owoce, w całości lub połówki, ale oczywiście bez pestek. Między brzoskwinie jeszcze kilka malin i na koniec płatki migdałów. I już. Chyba mówiłam, że będzie łatwo? Formę włożyłam do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni

I tu będę miała takie te
Czekoladowo-jabłkowe ciasto z migdałami 147

Piekąc ciasta owocowe w okresie zimowym musimy liczyć się z tym, iż dostępność niektórych owoców jest dość ograniczona. Czekoladowo-jabłkowe ciasto z migdałami Możemy dostać truskawki, jagody czy maliny jednak nie smakują one tak samo jak te kupione w sezonie. Głównie z powodu smaku albo raczej jego braku w tychże owocach, w zimie najczęściej sięgam po jabłka czy banany

mecooks
tartaletki z owocami 234

opakowanie budyniu waniliowego łyżka mąki łyżka cukru  100 g masła 4 kostki czekolady z nadzieniem z masła orzechowego owoce: jagody, porzeczki, maliny, nektarynki, maliny, poziomki, agrest dodatkowo: papilotki na tartaletki Składniki ciasta zagnieść. Ciasto zawinąć w folię i wstawić do lodówki na godzinę. W tym czasie foremki do tartaletek wysmarować masłem i oprószyć mąką. Nektarynki pokroić w plasterki. Piekarnik

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Letnie ciasto z owocami – babciny przepis, który zawsze wychodzi 367

borówek – akurat takie owoce były w pobliskim sklepie, ale można użyć waszych ulubionych owoców. Fajnie połączyć truskawki i agrest, śliwki i jabłka, maliny i borówki, morele i jagody – albo zrobić tutti frutti. Ciasto jest wilgotne i puszyste. Za takie ciasto kocham lato – nawet upały nie przeszkadzają mi, gdy podkradam drugi kawałek. Letnie ciasto z owocami: 2 lekko(...)temp. pokojowej 6 ekologicznych jajek – w temp. pokojowej dowolne owoce – najlepiej mieszanka waszych ulubionych: np.: jabłka, gruszki, morele, śliwki, porzeczki, truskawki, jagody, borówki, brzoskwinie, agrest, maliny, rabarbar (ja do tego użyłam moreli, truskawek i borówek) cukier puder do posypania Przygotowujemy owoce. Masło i jajka powinny być w temperaturze pokojowej (masło musi być miękkie). Jeśli mamy jajka z lodówki

Poezja smaku
Drożdżowe babeczki z malinami i kruszonką 134

maleństwa z chrupiącą kruszonką i owocowym wnętrzem. Idealny letni deser na przyjęcie w ogrodzie.  Ciasto drożdżowe: 500 g mąki pszennej 7 g drożdży instant szczypta soli 1/2 szkl cukru 1 łyżka cukru waniliowego 1 szkl mleka 80 g masła jajko Nadzienie: 1/2 l malin 1/4 l jagód cukier do smaku Kruszonka: 50 g masła 10 łyżek mąki 4 łyżki(...)wyrobić gładkie i elastyczne ciasto. Ciasto przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na ok 1,5 godziny. Po tym czasie ciasto jeszcze raz zagnieść i podzielić na 16 części. Z każdego kawałka formować placuszek, nałożyć po 2 maliny i łyżeczkę jagód, posypać odrobiną cukru. Zlepić i uformować kuleczkę. Formę na muffinki posmarować olejem i wkładać do każdego otworu babeczkę

Smakołyki Asi
Błyskawiczne tartaletki - patent Jamiego Olivera 160

śmietany (u mnie 18%) 2 połówki brzoskwiń z puszki 1 łyżka cukru trzcinowego mąka do oprószenia blatu dodatki 1 połówka brzoskwini z puszki 6 malin golden syrup Sposób przygotowania: Rozgrzewamy piekarnik do 220 stopni. Ciasto francuskie rozwijamy na blacie delikatnie oprószonym mąką. Posypujemy je cynamonem i cukrem waniliowym. Zwijamy w rulon. Rulon kroimy na 12 równych kawałków. Wkładamy(...)wyłączamy go). Ciasto pewnie rozrosło się, więc bez skrupułów łyżką nadajemy mu ponownie kształt koszyczków. Wlewamy do nich przygotowaną w misce masę. Ponownie wstawiamy do piekarnika, zmniejszamy temperaturę do 200 stopni i pieczemy 8 minut. Po wyjęciu czekamy aż ostygną. Najlepiej wyjąć je na kratkę. Połówkę brzoskwini kroimy na 6 cząstek. Dekorujemy tartaletki brzoskwinią lub maliną. Polewamy syropem. Obowiązkowo jemy

W kuchni wieczorem
Waniliowe bułki z serem i malinami 142

Aromatyczne, pyszne i pachnące latem - waniliowe bułeczki z nadzieniem serowym i... i malinami, które są przysłowiową kropką nad i. Bułeczki śmiało mogą zastąpić niedzielne ciasto, są po prostu pyszne. Składniki: 500g mąki 2 jajka 14g suchych drożdży 250ml mleka 80g cukru 80g masła 1 laska wanilii szczypta soli Krem serowy 300g sera białego 1 żółtko 4 łyżki cukru pudru(...)laska wanilii 36 malin ( po 3 na każdą bułeczkę)  mleko do smarowania bułek Masło rozpuszczamy w rondelku, odstawiamy do wystudzenia. Laskę wanilii rozcinamy, wydłubujemy ziarenka i dodajemy do mleka, całość lekko podgrzewamy. W misce mieszamy mąkę, jajka, sól, cukier, drożdże, zagniatamy ciasto i powoli wlewamy ciepłe mleko. Do zagniecionego ciasta wlewamy roztopione masło i zagniatamy ciasto tak długo

Gotowanie i blogowanie
Malinowy mazurek z białą czekoladą 484

ekstra 4 łyżki cukru pudru 1 jajko 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia masło do wysmarowania formy Wypełnienie mazurka: 200g konfitury z malin 100g białej czekolady 100ml śmietany 30% 1 łyżka masła Dekoracja: płatki migdałowe czekoladowe jajka Wykonanie: 1. Ciasto: Mąkę przesiać do miski, dodać proszek do pieczenia, cukier puder, masło i wszystko posiekać siekaczką. Dodać jajko, zagnieść i dokładnie zagnieść(...)formy u mnie o kształcie jaja, wysmarowanej masłem. Z pozostałej części ciasta uformować dekoracyjny brzeg w postaci zrolowanego wałka ciasta, odgniecionego końcem widelca . Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 25-30 minut. 2. Konfiturę z malin przełożyć do rondelka, podgrzać aż do zagotowania, chwilę gotować, a następnie gorącą wylać na spód mazurka i pozostawić do wystudzenia

Szalona Kuchnia Eweliny
Sernik z gotowanymi malinami i galaretką 158

ciasta kruchego którego nie cierpię w sernikach a na herbatnikowym spodzie. Na wierzch zamiast lukru czy polewy czekoladowej proponuję galaretkę z gotowanymi malinami,  o tej porze roku to tylko mrożone ale też wybornie smakują.  Ciasto jest lekkie i delikatne,  do niedzielnej kawki będzie w sam raz :)  Zapraszam :)    Składniki : 750 g sera białego półtłustego

Sama słodycz i szczypta chili
Ciasto jogurtowe z truskawkami 376

dostępna na Instagramie :) Jeśli macie ochotę podążać za mną, to serdecznie zapraszam :) Bardzo smaczne i długo utrzymujące wilgoć ciacho z truskawkami. Jest to ciasto na tyle uniwersalne, że w sezonie owocowym można wykorzystać każde dostępne owoce - maliny, porzeczki czy też jagody. To jak, skusicie się na kawałek? Przepis na to ciasto znajdziecie również w naszym nowym numerze magazynu Życie

My simple kitchen

Proponowane wyszukiwania