lubimy domowe ciasta, to wiedzą chyba wszyscy..., że nie jadamy sklepowych słodyczy to też... U nas w domu prawie zawsze znajdzie się coś ze zdrowych, domowych słodkości. Takich rarytasów nie może zabraknąć również na wyjazdach wakacyjnych lub jak w tym roku (dzięki cudownej pogodzie) powakacyjnych weekendach. Te babeczki sprawdziły się u nas idealnie. Przygotowane w międzyczasie (dosłownie między pakowaniem(...)masę 1 jajko. Wlałam sok z cytryny, wsypałam startą skórkę i zamieszałam. Następnie partiami dosypywałam mąkę i migdały wymieszane z solą i proszkiem do pieczenia. Ciasto mieszałam tylko do połączenia składników. Do miski wrzuciłam maliny i delikatnie przemieszałam. Porozdzielałam masę do przygotowanych wcześniej 12 papilotek do muffinek. W każdą muffinkę wcisnęłam po 1 jeżynie i delikatnie wyrównałam masę. Blaszkę wstawiłam
Smaczne ZdroweCiasto rozpływa się w ustach, mocno orzechowe, z nutą malin, posypane czekoladą, wilgotne, słodkie i zdrowsze od jego innych czekoladowych kolegów. Na wigilijnym stole, wśród barszczu i pierogów; podczas świątecznego poranka, przy filiżance cappuccino i śpiewaniu kolęd, kawałek tego ciasta wprawi każdego w jeszcze bardziej bożonarodzeniowy nastrój. Tym oto wpisem rozpoczynam serię wypieków słodzonych stewią! Co najmniej
CzarnawisienkaCiasto rozpływa się w ustach, mocno orzechowe, z nutą malin, posypane czekoladą, wilgotne, słodkie i zdrowsze od jego innych czekoladowych kolegów. Na wigilijnym stole, wśród barszczu i pierogów; podczas świątecznego poranka, przy filiżance cappuccino i śpiewaniu kolęd, kawałek tego ciasta wprawi każdego w jeszcze bardziej bożonarodzeniowy nastrój. Składniki: 33 g stewi (puder)/180 g cukru trzcinowego 6 jajek
Czarnawisienkaprawdziwą wanilią 1 łyżka ekstraktu waniliowego sok z 1/2 cytryny (można więcej) dodatkowo 100g białej czekolady maliny borówki SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Mąkę łączymy z cukrem i proszkiem do pieczenia, przesiewamy na stolnicę. Dodajemy żółtka i masło pokrojone w mniejsze kawałki. Szybko zagniatamy ciasto, owijamy folią spożywczą i wkładamy na 10 min do zamrażarki. Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni. Ciasto rozwałkowujemy
DefinicjaSmakugalaretką- idealne letnie ciasto. Proste, a zarazem pyszne. Owoce mogą być oczywiście dowolne, ale jako, że sezon truskawkowy w pełni, u mnie powstało ciasto właśnie z nimi. Wykorzystałam co prawda jeszcze zalegające w lodówce maliny do kremu, ale nie jest to mus i nie zdominowały one smaku, można je pominąć, choć to fajny dodatek, można też wykorzystać mrożone- wówczas szybciej(...)piekarnika nagrzanego do 170*C i pieczemy ok. 25 minut na programie góra- dół, bez termoobiegu lub na programie do pieczenia biszkoptów. Upieczony biszkopt wyjmujemy z piekarnika, blaszkę z ciastem zrzucamy z ok. 0,5m na podłogę (nie odwracając formy, oczywiście...), gwarantuje to równe opadanie i nie kurczenie się biszkoptu bokami..., sprawdzone po wielokroć (kiedyś wydawało mi się śmieszne
Smaczne Zdroweśmietanki kokosowej (może być tez kefir) 3 łyżki mąki kokosowej 1 miarka (ok. 15 gram) odżywki białkowej naturalnej łyżka oleju kokosowego roztopionego - do ciasta 1 płaska łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia 2 banany maliny lub inne owoce olej kokosowy lub inny tłuszcz do smażenia Wykonanie: Jajka zmiksować z bananami, jogurtem (lub śmietanką). Cały czas miksując dodawać odżywkę, proszek(...)wymieszać mikserem. Masa ma przypominać zwykłe ciasto na racuszki. Gdyby była za gęsta po prostu dodajcie jeszcze 1 jajko lub więcej śmietanki. Placuszki nakładamy łyżką na rozgrzaną patelnię. Uwaga: Placuszki szybko się rumienią, więc żeby nie przypalić, nie rozgrzewajcie patelni zbyt mocno. Smażymy placuszki najlepiej na oleju kokosowym :-) Racuchy podajemy z malinami lub innymi owocami według upodobań. Świetnie też
Marta próbujemojprzepisna.pl | Tarta migdałowa z białej fasoli z malinami (wegańska, bezglutenowa, bez cukru) Oj bardzo, bardzo chciałam zrobić tę tartę, zachęcona słowami autorki przepisu, że jest przepyszna i nikt nie dojdzie z czego jest zrobiona. Autorka, Ina Rybarczyk , nie myliła się, tarta jest pyszna, i nikt, ale to nikt nie poznał się, że w swym składzie zawiera gotowaną, białą fasolę. Poza(...)utworzą jedną kulkę z ciasta. Dla posiadaczy blendera wysokoobrotowego: W kielichu umieścić migdały, kaszę gryczaną, zmielić na mąkę, dodać olej, syrop, ekstrakt, olejek, cynamon, sól. Zblendować na gładką masę. dodać płatki owsiane, wymieszać. Masę przełożyć do formy, dłońmi wysmarowanymi w olejem kokosowym, równomiernie rozłożyć ciasto, również na bokach formy (3-4 cm). Ciasto piec 15-20 min w rozgrzanym piekarniku
moj przepis namojprzepisna.pl | Tarta migdałowa z białej fasoli z malinami (wegańska, bezglutenowa, bez cukru) Oj bardzo, bardzo chciałam zrobić tę tartę, zachęcona słowami autorki przepisu, że jest przepyszna i nikt nie dojdzie z czego jest zrobiona. Autorka, Ina Rybarczyk , nie myliła się, tarta jest pyszna, i nikt, ale to nikt nie poznał się, że w swym składzie zawiera gotowaną, białą fasolę. Poza(...)utworzą jedną kulkę z ciasta. Dla posiadaczy blendera wysokoobrotowego: W kielichu umieścić migdały, kaszę gryczaną, zmielić na mąkę, dodać olej, syrop, ekstrakt, olejek, cynamon, sól. Zblendować na gładką masę. dodać płatki owsiane, wymieszać. Masę przełożyć do formy, dłońmi wysmarowanymi w olejem kokosowym, równomiernie rozłożyć ciasto, również na bokach formy (3-4 cm). Ciasto piec 15-20 min w rozgrzanym piekarniku
moj przepis najest pyszna, i nikt, ale to nikt nie poznał się, że w swym składzie zawiera gotowaną, białą fasolę. Poza tym jest przepyszna i aksamitna, sycąca i fajnie podkręcona kwaśnymi malinami. Zdecydowanie polecam. Składniki na formę 22-24 cm (u mnie 21 i była troszkę za gruba): Spód: 100 ml oleju kokosowego (u mnie 50 ml oleju i 50 ml mleka(...)mąką owsianą, strzepnąć nadmiar mąki. Piekarnik rozgrzać do 170 st. Wszystkie składniki umieścić w malakserze i posiekać do momentu, aż wszystkie składniki połączą się i utworzą jedną kulkę z ciasta. Dla posiadaczy blendera wysokoobrotowego: W kielichu umieścić migdały, kaszę gryczaną, zmielić na mąkę, dodać olej, syrop, ekstrakt, olejek, cynamon, sól. Zblendować na gładką masę. dodać płatki owsiane, wymieszać. Masę przełożyć
moj przepis najest pyszna, i nikt, ale to nikt nie poznał się, że w swym składzie zawiera gotowaną, białą fasolę. Poza tym jest przepyszna i aksamitna, sycąca i fajnie podkręcona kwaśnymi malinami. Zdecydowanie polecam. Składniki na formę 22-24 cm (u mnie 21 i była troszkę za gruba): Spód: 100 ml oleju kokosowego (u mnie 50 ml oleju i 50 ml mleka(...)mąką owsianą, strzepnąć nadmiar mąki. Piekarnik rozgrzać do 170 st. Wszystkie składniki umieścić w malakserze i posiekać do momentu, aż wszystkie składniki połączą się i utworzą jedną kulkę z ciasta. Dla posiadaczy blendera wysokoobrotowego: W kielichu umieścić migdały, kaszę gryczaną, zmielić na mąkę, dodać olej, syrop, ekstrakt, olejek, cynamon, sól. Zblendować na gładką masę. dodać płatki owsiane, wymieszać. Masę przełożyć
moj przepis naDziś wpuszczę was trochę w moje ukochane maliny. Pyszny i łatwy deser, którym będziecie się zajadać. Obiecuję. Co nam trzeba? 1 paczka budyniu śmietankowego 0,5l
Latosiowydompachnące muffinki piernikowo-serowe z malinami. Doskonałe rozwiązanie zwłaszcza dla tych, którzy nie potrafią się zdecydować czy wolą piernik, czy sernik lub też dwa ciasta to dla nich … The post Muffinki piernikowo-serowe z malinami appeared first on FitSweet
Fitsweet.meuzupełnić jogurtem naturalnym 1 jajko 1 płaska łyżeczka sody 2 szklanki mąki pszennej olej do smażenia cukier puder do posypania dowolne owoce u mnie maliny WYKONANIE: Mąkę przesiewamy, dodajemy jajko, sodę oraz wlewamy jogurt. Mieszamy, ciasto ma być gęste, ale z łatwością ma odchodzić od łyżki. Na patelni rozgrzewamy olej. Nakładamy po 2 łyżki ciasta i smażymy
Pani na deserdziś zapraszam na pyszne desery w pucharkach inspirowane ciastem Malinowa Chmurka. Takie desery są idealne na każdą okazję, super smakują i ładnie wyglądają. Zapraszam Zapraszam też na film * z podanych składników wyszło mi 12 porcji -1 litr śmietanki 36% -500g serka kremowego naturalnego lub mascarpone -400g malin (ja użyłam mrożonych) -3 galaretki malinowe
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokusypkimi składnikami. Następnie dodać jajko i zagnieść ciasto, uformować z niego kulę, zawinąć w folię spożywczą i włożyć na 30 minut do lodówki. Masa serowa: 4 jaja; 100 g cukru pudru; 1 cukier waniliowy; 1 kg sera białego; 125 g śmietany 30%; 1 budyń waniliowy w proszku; Dodatkowo: 450 g malin świeżych lub mrożonych; 100 g wiórków kokosowych; Całe(...)bułką lub mąką. Połowę schłodzonego ciasta rozwałkuj na placek o średnicy 26 cm i wyłóż nim dno tortownicy. Resztę ciasta rozwałkuj na pas o szerokości 4 cm i wyłóż nim brzeg tortownicy, dociśnij. Spód kilkakrotnie nakłuj widelcem. Na nim rozłóż maliny (te mrożone dobrze jest rozmrozić i odlać z nich trochę soku). Wyłożone maliny posyp wiórkami kokosowymi. Na to wyłóż
In my kitchenzrobienia i nawet monotonne obierania migdałów nie jest tu straszne. Smakujcie naprawdę warto. Zapraszam... Żródło "Moje wypieki" Skala smaku 10/10 - tarta pierwotnie jest z malinami ja zrobiłam z borówkami i dżemem jagodowym. Składniki na kruche ciasto: 225 g mąki pszennej 60 g cukru pudru szczypta soli 225 g masła, zimnego Formę prostokątną o wymiarach 30 x 20 cm. wyłożyć(...)łatwiej go było rozsmarować, następnie rozsmarować go na kruchym podpieczonym spodzie. Na warstwę dżemu poukładać maliny. Na maliny wylać pastę migdałową, wyrównać. Posypać z wierzchu płatkami migdałów. Piec w temperaturze 180ºC przez około 45 minut (po 35 minutach sprawdzić). Gotowe ciasto jest delikatnie wyrośnięte i złote. Przed pokrojeniem całkowicie wystudzić
Kubki smakupudru Składniki na piankę 2 łyżeczki herbaty Matcha 4 łyżki cukru pudru 200 ml śmietany 30% zimna 500 g serka mascarpone 2 łyżki żelatyny Dodatkowo 2 szklanki malin świeże lub mrożone 1 słoiczek dżemu malinowego Składniki na poncz ¾ szklanki wody ⅓ szklanki likieru kokosowego lub cytryny Składniki na czekoladę Matcha 200 g białej czekolady 50 ml śmietany 30% 1 łyżeczka(...)całej powierzchni, a następnie nałożyć piankę–krem, wyrównać, a w krem wcisnąć maliny (mogą być mrożone, nie należy ich rozmrażać). Całość przykryć wcześniej nasączonym biszkoptem, lekko docisnąć. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, dodać herbatę (proszek) wymieszać, na koniec dodać śmietanę i ponownie wymieszać. Polewą polać wierzch przygotowanego ciasta, na koniec zetrzeć odrobinę czekolady, można zrobić to przy pomocy tarki
KUCHNIA POLSKA