ciasto z kremem - 19224 przepisów (strona:883/1282)

Cytrynowa pychotka 1120

sztywno ze szczyptą soli, dodać cukier i ponownie ubić na sztywno. Dalej ubijając dodać żółtka i mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Całość dokładnie i delikatnie wymieszać szpatułką. Ciasto wlać do formy o wymiarach 24cm x 24cm wysmarowanej olejem i wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 20-25 minut. Po tym czasie wystudzić(...)momentu uzyskania konsystencji kremu. 3. Masa śmietanowa: Mikserem ubić śmietanę z śmietan-fix na sztywno, następnie dodać cukier puder i całość dokładnie wymieszać szpatułką. 4. Poncz: Sok z cytryny wymieszać z przegotowaną letnią wodą, wódką, dodać cukier i wymieszać. 5. Galaretkę cytrynową wymieszać z 250ml wrzątku, pozostawić do wystudzenia i lekkiego stężenia. 6. Składanie ciasta: Biszkopt przełożyć do formy, nasączyć

Szalona Kuchnia Eweliny
Oszukany sernik (bez sera, na jogurcie) ;) 1113

się okazało ciasto te było u mnie hitem top one :) Nikt nie umiał uwierzyć, że w tym serniku nie ma sera! Każdy tylko mówił "ale ten sernik jest delikatny". Bo jest! Dzięki jogurtowi :)  Przy okazji pozdrawiam moją Panią rehabilitantkę, która także miała okazję kosztować ;)  Kupując jogurty greckie, kupuj jak najlepsze, na tym nie oszczędzaj. Musi być gęsty(...)lodówki. Krem: białka ubijamy z dodatkiem szczypty soli, następnie dodajemy do nich cukier. Żółtka miksujemy z budyniami, proszkiem do pieczenia, olejem oraz jogurtem. Następnie łączymy z pianą z białek, delikatnie mieszając. Masę wylewamy na spód z herbatników.  Finał: Tortownicę wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 170 s. C. Pieczemy do 60 minut. Zostawiamy ciasto w piekarniku

Bon Appetit Małgorzaty
Cynamonowe rollsy bułeczki à la Cinnabons 98

u017cywcz\u0105 i kilkakrotnie przejed\u017a wa\u0142kiem, wbijaj\u0105c w ciasto kryszta\u0142ki posypki.","text":"Ciasto posmaruj po ca\u0142ej powierzchni p\u0142ynnym, przestudzonym mas\u0142em. Posyp cukrem i cynamonem. Przykryj przezroczyst\u0105 foli\u0105 spo\u017cywcz\u0105 i kilkakrotnie przejed\u017a wa\u0142kiem, wbijaj\u0105c w ciasto kryszta\u0142ki posypki.","url":"https:\/\/prostepesto.pl\/cynamonowe-rollsy-buleczki-a-la-cinnabons\/#wpzoom-rcb-direction-step(...)niego jajka. Zagniataj ciasto, stopniowo wlewając letnie mleko i roztopione, ostudzone mało. Z ciasta uformuj kulę. Włóż do dużej misy, przykryj bawełnianą ścierką. Odstaw w ciepłe miejsce na 100 minut, do wyrośnięcia. Ciasto powinno w tym czasie co najmniej podwoić swoją objętość. Po wyrośnięciu, wyjmij ciasto na blat obsypany mąką. Rozwałkowuj na kształt prostokątu. NADZIENIE CYNAMONOWE Ciasto posmaruj po całej

ProstePesto.pl
CIASTO WZ- KA 693

margaryny 5 jajek 1,5 szkl maki krupczatki 1 1/3  szklanka cukru 2 duże łyżki mąki ziemniaczanej pól szklanki wody 4 łyżki kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia krem: 750 ml dobrze schłodzonej kremówki 36 %   4 pełne łyżki cukru pudru   2 pełne łyżeczki żelatyny   dodatkowo: powidła śliwkowe polewa czekoladowa Wykonanie: Rozpuścić margarynę, dodać wodę i kakao(...)pozostałym cukrem, dodawać po trochu masę kakaową, następnie dodawać mąkę z proszkiem do pieczenia. NA sam koniec dodajemy pianę, mieszamy. Pieczemy ok 50 minut w 170 st. Gotowe ciasto ostudzić, przekroić na połowę.  Żelatynę namoczyć w wodzie, kiedy napęcznieje podgrzać, ąż do jej rozpuszczenia, ostudzić. Dodać ja do mocno ubitej kremówki z cukrem pudrem.  Na dól dajemy jeden

Z Majeczką w kuchni
DYNIOWE BABECZKI Z GALARETKĄ DYNIOWĄ I DYNIOWYM KREMEM 137

Puszyste, pachnące cynamonem i imbirem- za sprawą cudownej, korzennej przyprawy  - dyniowe babeczki. Środek ich wypełniam galaretką dyniowo- pomarańczową, natomiast wierzch babeczek ozdobiłam kremem z bitej śmietany zmieszanej z miąższem, tego pięknie ubarwionego warzywa, czyli dyniowym puree . Wyszło mi 14 babeczek. SKŁADNIKI NA BABECZKI: 2 szklanki tartej dyni (na drobnych oczkach) 3 duże jajka 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki oleju(...)chwilę mieszam  nakładam ciasto do foremek Piekę ok. 20 minut w 180 stopniach. SKŁADNIKI NA GALARETKĘ DYNIOWĄ: 3/4 szklanki  dyniowego puree 3/4 szklanki wody 1 galaretka pomarańczowa WYKONANIE: galaretkę rozpuszczam w 3/4 szklanki gorącej wody gdy ostygnie mieszam z dyniowym puree, odstawiam do lodówki W babeczkach wycinam łyżeczką otwory i napełniam je galaretką. KREM DYNIOWY: 400 ml. śmietanki

Upiecz sobie babeczkę
Sernik Oreo (wegański!) 153

spełnienia nieco podnosi na duchu w chwilach wątpliwości, których mam coraz więcej.  Więc ten wakacyjno-przedmaturalny czas pełen wątpliwości i dylematów próbuję sobie jakoś umilić piekąc przepyszne ciasto (a może torcik?) z dodatkiem ulubionych ciasteczek  Oreo . Właściwie piekę je z okazji  Dnia Ojca , więc każdy z domowników degustuje mój nowy pomysł na sernik-niesernik(...)odrobinę posolić. Jeszcze ciepłą zmiksować na gładki krem, dodając wodę w razie potrzeby. W większej misce przelać roztopiony olej kokosowy z ksylitolem, stopniowo dodając kaszę jaglaną i miksując ją z pozostałymi składnikami. Pod koniec wsypać odrobinę płatków jaglanych i mąki do zagęszczenia masy. Piekarnik ustawić na 180 stopni C. Przygotowane wcześniej ciasto na spód wyjąć z lodówki. Tortownicę wyłożyć papierem

Kuchnia Ellie
SZARLOTKA Z PIGWĄ I BUDYNIEM NA KORZENNYM, BEZGLUTENOWYM CIEŚCIE. 205

opakowania przyprawy piernikowej Z wymienionych składników zagniatamy ciasto, połowę wykładamy na blachę, nakłuwamy i podpiekamy 10-15 minut w 180 st. góra/dół z wiatrakiem. Drugą część ciasta schładzamy w zamrażalniku. Gdy spód szarlotki się piecze, przygotowujemy jabłka i pigwę. NADZIENIE: /Mus jabłkowo-pigwowy... - 2 kg jabłek - najlepiej reneta lub koksa - 3 duże pigwy - 2 łyżki cukru trzcinowego(...)blendujemy na krem. Wykładamy na podpieczony spód i wstawiamy do piekarnika, żeby trochę odparowały. W tym czasie przygotowujemy budyń BUDYŃ: - 3 szklanki mleka - 2 budynie wanilowe lub śmietankowe (na pół litra każdy) - 4 łyżki cukru - łyżka masła Gotujemy budyń, pod koniec dodajemy masło. Ugotowany budyń wykładamy na jabłka. Na wierzch układamy na krzyż rozwałkowane w wąskie paski ciasto, Pieczemy

Wypisz Wymaluj
Tort bananowy z masą Milky Way 386

ciasta, ale następnym razem zamienię jeden środkowy, jasny biszkopt na ciemny, żeby było w nim trochę koloru.  Nie będę skromna, wyszedł pyszny ! :) zapraszam do polubienia fanpage : https://www.facebook.com/charlotte.gotuje   Składniki na biszkopt: 5 jajek 1 i 1/2 szkl mąki pszennej 1/2 szkl mąki ziemniaczanej 1 i 1/2 szkl cukru 1 łyżeczka octu 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem(...)nektar. Mieszamy bez przerwy do uzyskania gęstego budyniu. Gotowy odstawiamy do wystudzenia. Masło ucieramy mikserem ok 5 min, a następnie dodajemy po 1 łyżce zimnego budyniu i ucieramy masę. Krem Milky Way: Batoniki siekamy na małe kawałeczki. Śmietanę wlewamy do garnuszka, wrzucamy batoniki i mieszamy do czasu rozpuszczenia się Milky Wayów (nie możemy dopuścić do zagotowania ! Jeżeli zostaną jakieś kawałki

charlotte gotuje
Urodzinowy tort wieloowocowy 189

Mój kolejny tort ale pierwszy piętrowy. Teraz w sezonie letnim najlepiej smakują takie z owocami. Nie są takie ciężkie jak torty z kremami, za którymi osobiście

Ewa w kuchni
Czekoladowe muffinki z bananami i kremem czekoladowym! 187

Znowu słodkie! ;-) no cóż łasuch ze mnie ogromniasty!  Dzisiaj zapraszam Was na czekoladowe muffiny z dodatkiem bananów i chałwy, podane z kremem czekoladowym. Muffinki wyszły

SMYKWKUCHNI
CZEKOLADOWE SERNICZKI Z CUKREM KOKOSOWYM, NA SPODZIE BROWNIE Z CZEKOLADOWO - DAKTYLOWYM KREMEM 134

czekoladowy krem z daktyli, miodu i rozpuszczonej czekolady. Wyszło mi 12 dużych babeczek. SKŁADNIKI NA SPÓD BROWNIE: 4 łyżki masła pół tabliczki czekolady 3/4 szklanki cukru kokosowego 1 jajko 6 łyżek mąki 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii WYKONANIE: masło i czekoladę rozpuszczam w kąpieli wodnej jajko ubijam z cukrem na pianę i powoli dodaje przestudzoną czekoladę do ciasta dodaję mąkę(...)połączenia składników do masy dodaję posiekaną czekoladę wylewam na podpieczony spód piekę 35 minut  w 150 stopniach serniczki zostawiam w piekarniku do całkowitego ostygnięcia SKŁADNIKI NA CZEKOLADOWY KREM: 25 sztuk daktyli pół tabliczki czekolady gorzkiej 1 łyżka miodu płaska łyżeczka oleju kokosowego WYKONANIE: daktyle zalewam wrzątkiem na ok 20 minut rozpuszczam czekoladę z miodem i olejem w kąpieli wodnej

Upiecz sobie babeczkę
ciasto advocat bez pieczenia 112

dodajemy stopniowo budyń i miksujemy na gładki krem. Do kremy powoli wlewamy ajerkoniak i miksujemy tylko do połączenia się z kremem. Dno foremki (ok. 22×32 cm, wyłożonej papierem do pieczenia) wykładamy warstwą herbatników. Na herbatnikach rozsmarowujemy 1/2 część kremu, przykrywamy go drugą warstwą herbatników na których rozsmarowujemy pozostałą część kremu i układamy trzecią warstwę herbatników. Wierzch polewamy polewą(...)składniki na polewę czekoladową: 50 g czekolady gorzkiej 50 g czekolady deserowej 60 g masła wykonanie: Obydwie czekolady rozpuszczamy z masłem, mieszamy. Lekko przestudzamy i wylewamy na wierzch ciasta

Domowy Smak Jedzenia
Tort orzechowy z kremem wiśniowym 90

cytryny Krem do przełożenia biszkoptów: 450 g mrożonych wiśni 2 łyżeczki (10 ml) agaru w proszku 1/2 szklanki (120 ml) mleka kokosowego z puszki syrop z agawy (do smaku) Krem na wierzch: 1 szklanka (240 ml) mleka kokosowego z puszki 1 1/2 łyżeczki (7 ml) agaru w proszku 1 łyżka mąki ziemniaczanej 2 łyżki brązowego cukru (lub syropu klonowy(...)Ciasto przekładamy do tortownicy z dnem wyłożonym papierem do pieczenia. Potrzebujemy TRZY takie biszkopty do naszego tortu i najlepiej upiec je jednocześnie w oddzielnych foremkach (przynajmniej ja tak robię :)). Pieczemy w temperaturze 180 stopni C z termoobiegiem przez około 20 minut albo do momentu aż patyczek wetknięty w biszkopt będzie suchy. Po wyciągnięciu z piekarnika odstawiamy do przestudzenia. Krem

Lamarida.pl
TWAROGOWE ROGALIKI Z NUTĄ POMARAŃCZY 209

nutą pomarańczy. Smakują tak dobrze, że nawet nie trzeba ich nadziewać i trudno im się oprzeć. Oczywiście, chętni mogą je również nadziać przed zwinięciem według upodobań, np. dżemem, konfiturą, kremem czekoladowym... Idealne na dwa kęsy! Składniki: 250 g twarogu półtłustego 100 g masła 1 szklanka mąki pszennej + do podsypania 15 g cukru z wanilią skórka z 1 pomarańczy cukier puder(...)przez sito. Dodajemy cukier z wanilią oraz twaróg przeciśnięty przez praskę i skórkę z pomarańczy. Wszystko dokładnie mieszamy. Na końcu dodajemy zimne masło pokrojone w małą kosteczkę i zagniatamy ciasto, do momentu aż stanie się jednolite. Ciasto formujemy w kulę, zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na około 30 min. Ciasto wyciągamy z lodówki i dzielimy na trzy

Kuchnia MagdaLeny
TARTA MIGDAŁOWA Z OWOCAMI 143

poprzestaniecie na jednym kawałku. SKŁADNIKI: na spód 80 g mąki pszennej 25 g zmielonych migdałów 15 g cukru pudru 1 jajko 50 g zimnego masła szczypta soli na krem 3 żółtka  60 g drobnego cukru 10 g mąki pszennej 10 g mąki ziemniaczanej 225 ml mleka 50 g miękkiego masła 1 łyżeczka ekstraktu migdałowego na wierzch ulubione sezonowe owoce(...)drobne listki mięty A jak to zrobić: Mąkę i zmielone migdały przesiać na stolnicę, dodać pokrojone masło i całość posiekać nożem. Dodać jajko, cukier i sól, szybko zagnieść gładkie ciasto. Z ciasta uformować kulę, zawinąć w folię i schłodzić w lodówce 30-60 minut. Formę na tartę (w moim przypadku prostokątną, jeśli macie okrągłą o średnicy 28-30 cm składniki

Kuchnia w opałach

Proponowane wyszukiwania