KRUCHA TARTA Z KREMEM BUDYNIOWYM I WINOGRONEM

KRUCHA TARTA Z KREMEM BUDYNIOWYM I WINOGRONEM

KRUCHA TARTA Z KREMEM BUDYNIOWYM I WINOGRONEM

Składniki na ciasto : 150 g mąki pszen nej 110 g zimnego masła 4 łyżki cukru pudru, 1 jajko 1 łyżka zimnej wody Mąkę wymieszać z cukrem, dodać zimne masło (najlepiej starte na tarce), jajko i wodę. Zagnieść szybko ciasto. Rozwałkować je na blacie lekko posypanym mąką na grubość około 5 mm. Rozwałkowane ciasto przenieść do foremki posmarowanej masłem, i delikatnie wylepić nim także boki formy. Wstawić do lodówki na 30 minut. Po wyjęciu ponakuwać widelcem spód i boki. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180st... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Walijskie Pichcenie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.