ciasto z kremem - 19224 przepisów (strona:875/1282)

SERNIK OREO 322

ciastek, czyli czarno-biały i dodatkowo przykryłam go na czas pieczenia folią aluminiową, aby się nie zezłocił. Gotowy, schłodzony sernik przykryłam czapą z bitej śmietany i posypałam ciastkami. Efekt? Ciasto wyszło bardzo dobre, aksamitne, ciastka Oreo nadały mu ten szczególny posmak, ale nie dominowały nad całością. Świetnie smakowało z filiżanką gorącej kawy z mlekiem:) Ogólnie sernik mnie nie zachwycił jakoś(...)ziemniaczanej 1,5 łyżeczki ekstraktu z wanilii lub aromatu waniliowego/śmietankowego 16 ciastek Oreo (około 170 g) SKŁADNIKI NA SPÓD: 10 ciastek Oreo (około 100 g) -  (bez białego kremu)* 2 łyżki roztopionego masła DODATKOWO: 300 ml śmietany kremówki  36% - bardzo dobrze schłodzonej 1-2 usztywniacze do śmietany ("śąmietan-fixy) 3 płaskie łyżki cukru pudru 6 ciastek Oreo (około

Słodko-Słony Świat Ilony
Marcinek 179

temat.Przepis znalazłam tutaj . Ciasto  (na ok. 11-12 placków o średnicy 26 cm): 6 jajek (żółtka oddzielone od białek) 300 g masła (rozpuszczonego i przestudzonego) 1,5  szkl. cukru 15 łyżek (lekko czubatych) mąki pszennej  3 łyżki mąki ziemniaczanej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli odrobina aromatu waniliowego Krem: 1200 ml śmietany kremówki(...)rozsmarować. Piec w nagrzanym do 190°C piekarniku przez około 5-7 minut, do zarumienienia.Upieczony placek zdjąć z papieru i wystudzić na kratce kuchennej.Postąpić tak samo z resztą ciasta. Śmietanę ubić z cukrem pudrem i sokiem z cytryny na sztywno i przekładać tą masą upieczone placki. Gotowe ciasto wstawić do lodówki, najlepiej na całą

Moje domowe kucharzenie
Eklerki z kremem budyniowym do karpatki 207

jajka Przygotowanie kremu: Krem do karpatki przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Proponuję jedynie dodać o połowę mniej masła niż w przepisie. Przygotowanie eklerów: Wodę zagotowujemy z masłem. Masło musi się rozpuścić. Dodajemy mąkę i gotujemy jeszcze około 1 minuty, cały czas energicznie mieszając. Masa zgęstnieje i zacznie odchodzić od brzegów garnka. Czekamy, aż ciasto ostygnie. Do zimnego ciasta dodajemy kolejno(...)jajka i dokładnie całość ucieramy mikserem przez około 10 minut. Ciasto wyciskamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pomiędzy eklerami zostawiamy 2- 2,5 cm odstępu. Eklerki wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy 35 minut w 200 stopniach. (Grzałka góra + dół, bez termoobiegu). Eklery powinny się zarumienić. Jeśli ciastka nie zmieszczą się na jednej blaszce (a tak będzie najprawdopodobniej

Smak mojego domu
Ciasto żurawinowe z lukrem królewskim i posypką 117

push({}); Drukuj Ciasto żurawinowe z lukrem królewskim i posypką 5 od 19 osób Autor: Paweł Clad Danie: Ciasto Kuchnia: Polska Trudność: Łatwe Ilość 9 porcji Przygotowanie 20 min. Pieczenie 40 min. Kalorie 190 kcal Ciasto żurawinowe ze świeżą żurawiną, różowym lukrem królewskim i cukrowymi koralikami. Bajecznie piękne różowe ciasto z kwaskowymi owocami. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: CIASTO UCIERANE Z ŻURAWINĄ(...)description":"Ciasto \u017curawinowe ze \u015bwie\u017c\u0105 \u017curawin\u0105, r\u00f3\u017cowym lukrem kr\u00f3lewskim i cukrowymi koralikami. Bajecznie pi\u0119kne r\u00f3\u017cowe ciasto z kwaskowymi owocami.","keywords":["jajko","lukier","mas\u0142o","\u017curawina"],"author":{"@type":"Person","name":"Pawe\u0142 Clad"},"datePublished":"2020-11-10T19:24:18+01:00","prepTime":"PT20M","cookTime":"PT40M","totalTime":"PT1H","recipeCategory":["Ciasto"],"recipeCuisine":["Polska

ProstePesto.pl
WEGAŃSKA ROLADA Z PIECZARKAMI (A'LA SEROWA) 148

niedźwiedzim i kolorowym pieprzem. Jak dla mnie plastry "Bez deka mleka" są całkiem dobre w smaku i  przypadły mi do gustu, jednak niestety nie mogę powiedzieć tego o kremach do smarowania, które zupełnie mi nie posmakowały - ale to pewnie kwestia smaku. Plastry o smaku goudy spokojnie mogą konkurować smakiem z tradycyjną goudą, jednak nie do końca jestem pocieszona(...)około 20-25 min. Po wyjęciu z piekarnika ciasto a'la serowe kładziemy na nowym papierze do pieczenia górną stroną, a z dołu delikatnie odrywamy papier do pieczenia. Na cieście równomiernie rozprowadzamy farsz pieczarkowy i zwijamy roladę pomagając sobie papierem, na którym leżała. Zawijamy w papier i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 15-20 min. Studzimy

Kuchnia MagdaLeny
zupa krem szpinakowy z grzankami 152

składniki: 300 g świeżych liści szpinaku 1000 ml wody (lub 500 ml wody + 500 ml bulionu) 1 marchewka 1 pietruszka 1 cebula 1-2 łyżki mąki

Domowy Smak Jedzenia
Prosty Kremowy Tort BEZ PIECZENIA z polewą czekoladową 196

całkowitego ostygnięcia. Krem: 2. Do miski wlać śmietankę i ubić. Dodać połowę serka mascarpone, ekstrakt waniliowy i krótko wymieszać mikserem na niskich/średnich obrotach do połączenia składników. Dodać pozostały ser i krótko wymieszać. 3. Następnie do kremu w trzech partiach wlać skondensowane mleko, po każdym dodaniu bardzo krótko wymieszać, patrz FILM . 4. Go gotowego kremu dodać owoce i wymieszać szpatułką(...)kremu i wyrównać. Na wierzchu ułożyć kolejną warstwę herbatników, tylko tym razem maczać je w kakao, parz FILM (kakao wymieszać). Następnie wyłożyć taką samą ilość kremu co za pierwszym razem i wyrównać. Ułożyć warstwę herbatników (nie maczać ich w kakao) i wyłożyć połowę pozostałego kremu. Ułożyć warstwę herbatników, tylko maczać je w kakao i wyłożyć pozostały krem. Na wierzchu ułożyć

Mała Cukierenka
Gotowane muffinki pomarańczowe 102

moim blogu walory wypieków gotowanych. Znajdziecie u mnie sporo przepisów na babki gotowane w różnych smakach. Na Wigilię był nawet piernik gotowany, a jakiś czas temu migdałowo - czekoladowe ciasto gotowane. Aby nie było nudno, tym razem postanowiłam ugotować muffinki. Nie są to jakieś nadzwyczajne muffinki, bo zrobiłam je z resztek produktów pozostałych po świętach. Ale są smaczne i pięknie pachną(...)oraz waniliowy i ucierałam na puszysty krem. Do utartego masła dodałam jajka i zmiksowałam do połączenia składników. Mąkę tortową wymieszałam w osobnej misce z proszkiem budyniowym i proszkiem do pieczenia. Mieszankę suchych składników wmiksowałam powoli do masy maślano - jajecznej. Pomarańczę sparzyłam wrzątkiem i wyszorowałam. Otarłam z niej skórkę i wrzuciłam ją do ciasta. Daktyle pokroiłam na mniejsze kawałki i również

Waniliowe Improwizacje
Ciasto cytrynowe z makiem 193

cytrynowej sprawi, iż będzie w smaku orzeźwiające. Zamiast cytryny możemy użyć pomarańczy. Ciasto jest puszyste i wilgotne. U mnie udekorowane lukrem, ale można je tylko oprószyć cukrem pudrem. Polecam! Ciasto cytrynowe z makiem Składniki na keksówkę 23cm:  2 szklanki mąki pszennej 200g drobnego cukru do wypieków 3 jajka 150g masła lub margaryny, w temperaturze pokojowej 1 łyżeczka proszku(...)puszysty krem. Następnie dodajemy skórkę cytrynową i po 1 jajku miksując po każdym dodaniu do połączenia składników. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia. Do masy dodajemy na przemian po 1 łyżce mąki i 1 łyżce mleka miksując po każdym dodaniu do połączenia składników.  Na końcu dodajemy mak i miksujemy.  Formę smarujemy masłem, obsypujemy bułką tartą. Wlewamy ciasto

Smak mojej kuchni
Ciasto leśny mech -ciasto ze szpinaku 215

planowałam szpinakowe ciacho,  słyszałam różna opinie, jednym smakowało innym nie. Postanowiłam sama to sprawdzić i nie żałuję, ciasto przepyszne, szpinak wcale niewyczuwalny.  Piękne wizualnie i godne polecenia ciasto ze szpinaku, u mnie z bitą śmietaną, brzoskwiniami i  granatem na wierzchu.  Warto je upiec np na Święta:) Szczerze polecam :) 1 opakowanie mrożonego szpinaku (450 g) kupicie tutaj(...)jajka 1 i 1/3 szkl oleju  2 szkl mąki krupczatki  3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 500 ml śmietany 30 % + 2 śmietanfixy 1 łyżka cukru pudru (do kremu) granat Brzoskwinie z syropu Do ponczu: syrop z brzoskwiń + sok z limonki Odmrożony szpinak odciskam z wody i zostawiam na sitku. Całe jajka ucieram z cukrem na puch, następnie dolewam

Takie tam pichcenie
Tort czekoladowy 905

czekoladowy znaleziony u Ani (http://ankawell.blogspot.co.uk/2014/03/tort-czekoladowy.html). Tort jest naprawdę szybki w przygotowaniu. Wystarczy upiec biszkopt a przygotowanie kremu zajmuje 3 minuty. Tort w smaku jest bardzo czekoladowy a krem nadaje mu tylko lekkości. Mam nadzieję, że dacie się skusić… Tort czekoladowyBiszkopt czekoladowy:7 jajek /żółtka i białka oddzielnie/1 szklanka cukru3/4 szklanki maki pszennej3/4 szklanki kakao2 łyżki oleju rzepakowego(...)układamy jeden blat ciasta i nasączamy go. Ja – nie mając pod ręką nalewki wiśniowej- dolałam do syropu z wiśni i odrobiny gruszkowego trochę rumu. Blat smarujemy 1/3 masy czekoladowej i układamy gruszki pokrojone w plastry, układamy drugi blat i nasączamy go. Smarujemy go 1/3 masy i układamy wiśnie. Następnie układamy ostatni blat i smarujemy resztą kremu. Ozdabiamy np. truskawkami

UgotujmyTo.pl
Malinowy tort z glazurą czekoladową 185

Dzień Matki już niebawem. Może zrobicie słodki prezent?  Polecam Wam torcik w kształcie serca.  Delikatne biszkopty przełożone musem malinowym.  Torcik z wierzchu posmarowany jest kremem maślano-waniliowym, a całość dopełnia glazura czekoladowa. Ozdoby zróbcie według własnego pomysłu, albo dodajcie kwiaty tu  znajdziecie instrukcje jak je przymocować do toru.  Ten torcik miał być(...)później jak biszkopt zostanie upieczony i wystygnie delikatnie oddzielić nożykiem. Piec w temperaturze 160 -170 stopni - około 20 minut (w zależności od piekarnika) do suchego patyczka (jak nakłujemy patyczkiem ciasto i po wyjęciu pozostanie on suchy znaczy ze biszkopt gotowy) Po wyjęciu z piekarnika upuścić na podłogę z wysokości 40 cm (dzięki temu biszkopt nie opadnie ). Wystudzić Mus malinowy

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Snikers łatwy czyli cisto z kremem budyniowym i orzechami w karmelu 126

orzechowa: 400 g posiekanych orzechów włoskich, laskowych, ziemnych itp. 3 łyżki masła 1 łyżka cukru 3 łyżki miodu 1 łyżka zimnej wody Przygotowanie: Z podanych składników na ciasto zagniatamy ciasto i dzielimy na 2 równe części. Każdą część wałkujemy na takie same prostokąty, przekładamy na 2 blachy i pieczemy ok 30-40 minut w piekarniku nagrzanym do 160 stopni. Połowę(...)kremem budyniowym. Zostaje przygotowanie ostatniej warstwy czyli polewa orzechowej. Orzechy siekamy, grubość ich zależy tylko i wyłącznie od was. Ja lubię duże kawałki. Do rondelka wlewamy miód, cukier, masło i orzechy. Gotujemy na wolnym ogniu kilka minut aż się wszytsko rozpuści, składniki się połączą i zgęstnieją. Na koniec wlewamy łyżkę zimnej wodzy i gorącą polewę wylewamy ma wierzch ciasta

Życie zaczyna się w kuchni

Proponowane wyszukiwania