ciasto z kremem - 19224 przepisów (strona:866/1282)

Jogurtowe z nutellą 209

Jedno z moich ulubionych ciast czekoladowych !!! Stoi na równi z Ciastem czekoladowym z pepsi i sprawia , że nie można oderwać się od talerza! Niesamowicie miękkie … delikatne … rozpływające się w ustach! Takie , przy jedzeniu którego nie myślimy o kaloriach i zapominamy o całym otaczającym świecie! Już przy pierwszym kęsie chce się rzec : Chwilo trwaj! S KŁADNIKI: - mąka pszenna(...)Dodajemy krem czekoladowy , ziarenka wydrążone z wanilii i dokładnie mieszamy na niskich obrotach. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia. Do przygotowanej masy dodajemy 0,5 szklanki mąki i 2 łyżki jogurtu – chwilę mieszamy … kolejne 0,5 szklanki mąki i 2 łyżki jogurtu – chwilę mieszamy …. i na sam koniec pozostałą mąkę i jogurt. Powstałe ciasto przelewamy

Ostra na Słodko
Piegusek z galaretką herbacianą Teekanne 139

Zastanawiałam się jak może smakować galaretka z owocowej herbaty... jest przepyszna i przekonałam się o tym piekąc to właśnie ciasto. Ma delikatny smak wiśni i czarnej porzeczki a w połączeniu z puszystym biszkoptem i delikatną kremówką tworzą połączenie idealne.  Naprawdę warto spróbować takiego rozwiązania! Biszkopt makowy: 350 ml białek 1 szkl cukru 1 szkl maku 2 łyżeczki proszku(...)pieczenia 250 g margaryny 1,5 szkl mąki pszennej Galaretka herbaciana: 5 torebek herbaty Teekanne Cherry Berry 1 l wody 4 łyżki żelatyny Krem: 500 ml śmietanki kremówki 3 łyżki cukru pudru 2 śmietan fixy kilka kostek gorzkiej czekolady   Biszkopt makowy: Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Dodać cukier i ucierać aż piana będzie szklista

Smakołyki Asi
Czekoladowy krem z awokado 163

mojprzepisna.pl | Czekoladowy krem z awokado Jest to propozycja dla osób dbających o linię i ceniących sobie dobrą gorzką czekoladę. Idealny dla alergików i wegan. Mocno czekoladowy

moj przepis na
Tort orzechowo- czekoladowy 125

Torty to fajna bajka jeśli chodzi o komponowanie ostatecznego smaku- zmieniając rodzaj nasączenia, czy nawet wprowadzając niewielkie zmiany do baz kremów, możemy tworzyć słodkie cudeńka, które

Domowe ciasta
Czekoladowy krem z awokado 221

mojprzepisna.pl | Czekoladowy krem z awokado Jest to propozycja dla osób dbających o linię i ceniących sobie dobrą gorzką czekoladę. Idealny dla alergików i wegan. Mocno czekoladowy

moj przepis na
Murzynek – przepis tradycyjny 5935

Murzynek – przepis tradycyjny – to proste i szybkie w wykonaniu ciasto, które uda się każdemu! :) Murzynek z tego przepisu jest puszysty, a zarazem wilgotny i delikatny. Wręcz rozpływający się w ustach! Jeśli chcecie możecie go przekroić wzdłuż i posmarować np. powidłami, dżemem lub ulubionym kremem. Podane składniki dotyczą blaszki 24×24 cm lub okrągłej o średnicy 26cm. Inspiracja(...)dodać szczyptę soli i kolejno ubić na sztywną pianę. Odstawić na bok. Żółtka wmieszać do ostygniętej masy kakaowej, trzepaczką lub mikserem. Odlać pół szklanki masy – będzie to polewa ciasta. Trzepaczką (lub mikserem) wmieszać mąkę z proszkiem. Na końcu wmieszać delikatnie szpatułką pianę z białek. Dno blaszki wyłożyć papierem do pieczenia. Przelać ciasto do formy. Piekarnik nagrzać do 180 st.C

Kulinarne Przeboje
Tort migdałowy z jagodami 398

tort nazwać. Jagodowy? Jagodowo-migdałowy? Migdałowy z jagodami? Tak czy siak, jego smaku możecie się domyślić z nazwy;)  Delikatne, wilgotne migdałowe blaty jak w tym torcie , lekki krem na bazie śmietanki i mascarpone z białą czekoladą, jagodowa frużelina i świeże jagody - to połączenie smaków zachwyca! Poza sezonem można wykorzystać mrożone owoce, a le w sezonie koniecznie zróbcie ze świeżymi(...)tortownicy (średnica 21cm) wyłożyć papierem do pieczenia, przelać ciasto. Wstawić do nagrzanego piekarnika, piec ok 40 minut w temp. 170stC. (do suchego patyczka). Upieczony biszkopt wyjąć z piekarnika, ostudzić, gdy będzie lekko ciepły owinąć folią spożywczą i włożyć do lodówki na kilka godzin. Następnie przekroić na 4 blaty. Krem: 500g mascarpone 600ml śmietanki 30% 150g białej czekolady 1 szklanka jagód

Obiad gotowy
Eklerki nadziewane bitą śmietaną 154

jajek Bita śmietana: 1/2l śmietany słodkiej 30% (u mnie łaciata) 5 łyżek cukru pudru 1 serek mascarpone (250g) Dodatkowo: cukier puder do posypania po wierzchu Sposób przygotowania: 1. Ciasto: Wodę gotujemy wraz z masłem i szczyptą soli. Do gotującej się dodajemy przesianą mąkę i mieszamy cały czas na małym ogniu aż do połączenia i zeszklenia się masy. Jak zaczyna odchodzić(...)długie na ok 8cm paski. Wkładamy do nagrzanego do 200st C piekarnika na 20 minut (grzałka górna i dolna). Studzimy. 3. W czasie studzenia eklerków przygotowujemy krem: Śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy cukier puder oraz serek mascarpone. Przekładamy do szprycy z założoną długą, a cienką końcówką i wbijając w środek eklerka nadziewamy je do pełna. Wierzch posypujemy cukrem pudrem. Eklerki

Kuchnia w czekoladzie
Cannoli Siciliani czyli chrupiące rurki z kremem 283

znaczenie - inaczej nie zwróciłabym na niego uwagi. A! I muszę przyznać, że na jednym cannolo trudno poprzestać :) No dobra, dosyć tych żartów :) Czym się tak zachwycam? Ano rurką z kremem, ale nie byle jaką - chrupiącą, kakaową, wypełnioną pysznym nadzieniem z domowego serka ricotta. Polecam :) Składniki: Rurki: 1 i 3/4 szklanki (230 g) mąki 1 łyżka cukru 2 łyżeczki tradycyjnego kakao(...)przy pędzelka zanurzonego w lekko roztrzepanym białku - posmarować jedną stronę ciasta, przykryć drugą i docisnąć.  5. Wrzucać rurki na rozgrzany olej i smażyć jak faworki - do zrumienienia. 6. Następnie za pomocą łyżki cedzakowej przełożyć na ręcznik papierowy - do odsączenia. Zanim całkowicie ostygną usunąć metalowe rurki. 7. Rurki nadziewać kremem po ich całkowitym ostudzeniu, tuż przed podaniem - wtedy zachowają swoją

Domowa Cookierenka Agi
Ciasto Leśny Mech 94

Większość z nas zna to Ciasto, jest lekkie, pyszne i zdrowe :) Są na niego różne sposoby jedni używają mascarpone inni śmietany fix, tak samo ze szpinakiem ja wole mrożone rozdrobnione inni wolą blendować aby kolor był jednolity , moim zdaniem ta wersja jest najlepsza :* <3 PRZEPIS NA BLACHĘ : 25cm x 25 cm SKŁADNIKI NA BISZKOPT: 4 jajka 1 szkl cukru(...)SKŁADNIKI NA KREM: 400g śmietany 30% 2 szt fix do śmietany 1 łyżeczka cukru waniliowego 2-3 łyżki cukru pudru DODATKOWO: 1 mały granat WYKONANIE: 1. Jajka ubijamy z cukrem, dodajemy olej, mąkę, proszek do pieczenia, na sam koniec rozmrożony szpinak. (szpinak zawsze wyciągam dzień wcześniej i pozostawiam na sitku aby woda dobrze się odsączyła) 2. Ciasto wykładamy na formę

Dziś Ja gotuje
Ciasto z dynią. I nie tylko... 174

królowa jesieni, a świeża żurawina - nieomylny znak zbliżających się Świąt Bożego Narodzenia. Tę pierwszą uwielbiam za neutralny, delikatny smak, który pasuje niemal do wszystkiego; cudowne kolory - od bladożółtego, przez krem i aż po intensywny pomarańcz, i za możliwość wycinania z niej lampionów na Halloween. Żurawina z kolei zdobyła moje podniebienie swym lekko cierpkim smakiem, a w oko wpadła dzięki wyjątkowej(...)mnie, że będą dla siebie doskonałym towarzystwem. Dorzuciłam jeszcze białej czekolady dla zrównoważenia smaku żurawin, i muszę przyznać, że wyszło mi coś niesamowicie pysznego. Cudownie wilgotne, o pięknym kolorze ciasto, naszpikowane kwaśnymi żurawinami i słodkimi kawałkami białej czekolady. Całość pod polewą z tej ostatniej, żeby wyglądało już troszkę świątecznie... Dodałam też odrobinę tonki - pięknie pachnie i nadaje ciastu zupełnie wyjątkowego

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Wiosenne babeczki z niespodzianka w środku 162

pokojowej  1/4 szklanki parzonej kawy  1/4 szklanki mleko 10 jajeczek czekoladowych krem: 1/2 szklanki masła, w temperaturze pokojowej 3/4 szklanki cukru pudru  1/2 łyżki ekstraktu z wanilii  ok. 1/4 szklanki mleka ociupina niebieskiego barwnika Jajeczka włożyć do zamrażalnika na kilka godzin. Ciasto na babeczki: Rozgrzać piekarnik do 180 stopni, wyłożyć papilotkami 10 foremek na muffinki(...)Masa wyłożyć 1/2 papilotek, do środka włożyć obrane ze złotka czekoladowe jajeczka i przykryć masa tak żeby 3/4 papilotki było zajęte. Włożyć do piekarnika i piec przez 20. Przygotowanie kremu: W misce mikserem ubić masło aż będzie lekkie i puszyste. Powoli dodać połowę cukru pudru i ubijać dalej. Dodać ekstrakt waniliowy. Dodaj resztę cukru pudru i ubija przez

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Kokosowo-cytrynowe ciasto na zimno (sernik) 147

www.facebook.com/Di.gotuje     http://digotuje.blogspot.com   Przepis autorski (mój). Ciasto jest puszyste, delikatne i smakuje rewelacyjnie. Każdy kęs rozpuszcza się w ustach - a kokos z cytryną tworzą idealny duet.   (Tortownica o średnicy 16-18 cm) Masa: 260 serka homogenizowanego o smaku kokosowym (użyłam Danio z kawałkami kokosa) 200g śmietany (22-30%) 50 mleczka kokosowego (w tym do namoczenia(...)Ciastka delikatnie posmarować kremem kokosowym. Przygotować masę. Ubitą śmietanę (nie musi być idealnie na sztywno) wymieszać z cukrem i i nadal miksując - z serkiem waniliowym, sokiem z cytryny i startą skórką cytrynową.   Na końcu masę dokładnie połączyć z przestygniętą żelatyną. (Uprzednio wymieszaną z mleczkiem kokosowym.) Masę rozsmarować na biszkoptach i ułożyć na niej resztę ciastek. Ciasto schłodzić w lodówce

Di gotuje
Tort waniliowo-malinowy 144

łyżek cukru 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej 3 łyżeczki żelatyny Nasączenie 200 ml wody mineralnej niegazowanej 2-3 łyżki soku z cytryny 2 łyżki cukru 5 łyżek wódki Krem waniliowy do tynkowania 350 ml śmietany kremówki 250 g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka pasty waniliowej Przygotowanie Biszkopt Białka oddzielamy od żółtek. Do białek dodajemy sól i ubijamy(...)papierem do pieczenia i przekładamy przygotowane ciasto. Wstawiamy piekarnika nagrzanego do 170-180'C i pieczemy przez 45-55 minut. Upieczony biszkopt wyjmujemy z piekarnika i upuszczamy go razem z formą na podłogę z wysokości około 60 cm. Odstawiamy do całkowitego ostygnięcia. Z biszkoptu odcinamy wierzch i kroimy na 4 równe blaty. Krem waniliowy Do śmietany dodajemy schłodzone mascarpone

Wędrówki po kuchni
Tort orzechowo – kokosowy z frużeliną malinową 248

ekstraktu kokosowego ** Frużelina malinowa 250 g malin *** 75 g cukru 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1½ łyżeczki żelatyny Nasączenie 200 ml wody mineralnej niegazowanej 2 łyżki cukru 5 łyżek wódki Krem do tynkowania tortu 400 g masła 82% 200 g czekolady białej Ganache 100 g czekolady gorzkiej 120 ml śmietany kremówki Biszkopt Białka oddzielamy od żółtek. Do białek dodajemy sól(...)papierem do pieczenia i przekładamy przygotowane ciasto. Wstawiamy piekarnika nagrzanego do 170-180'C i pieczemy przez 45-55 minut. Upieczony biszkopt wyjmujemy z piekarnika i upuszczamy go razem z formą na podłogę z wysokości około 60 cm. Odstawiamy do całkowitego ostygnięcia. Z biszkoptu odcinamy wierzch i kroimy na 4 równe blaty. Krem orzechowy Czekoladę dokładnie rozpuszczamy w kąpieli wodnej

Wędrówki po kuchni

Proponowane wyszukiwania