ciasto z kremem - 19224 przepisów (strona:859/1282)

Naleśniki z różanym mascarpone 136

jajka, dodajemy mleko, mąkę, cukier, sól i odrobinę oleju. Mieszamy wszystko do uzyskania ciasta o gładkiej konsystencji (będzie dosyć rzadkie). Odstawiamy na około 30 minut. Po tym czasie smażymy naleśniki. Do misy miksera wlewamy schłodzoną śmietankę. Chwilkę miksujemy, po czym dodajemy serek mascarpone, miksujemy dalej. Gdy krem zacznie gęstnieć dodajemy kilka łyżek (ilość wg uznania) dżemu z dzikiej róży. Powstały

Smaki Na Talerzu
malinka z bezą 303

smaki idealnie się komponowały. Jeżeli jeszcze macie maliny to koniecznie upieczcie to ciasto, warto! *foremka 25*34 cm Składniki: na biszkopt: 3 jajka 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia na galaretkę: 3 opakowania galaretki malinowej  szklanka malin szklanka jeżyn na krem: 600 ml śmietanki kremówki 3 opakowania śmietan fixu (lub 2 opakowania śnieżki

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Torcikowe ciasto z owocami 210

swoje małe przyjemności trzeba znaleźć czas, choć odrobinkę. Tym razem wyczarowałam torcikowe ciasto z pysznymi, sezonowymi owocami lata - brzoskwiniami i jagodami. Bardzo, bardzo smakowite :) Składniki: (na tortownicę 24cm) BISZKOPT: 6 jajek 3/4 szklanki cukru szczypta soli 3/4 szklanki mąki pszennej tortowej 1/3 szklanki mąki ziemniaczanej KREM: 1 litr śmietanki kremówki 36% 250g mascarpone 2 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki

Cakes By Kejt
BABKA WIELKANOCNA z kremem cytrynowym i miętą! 196

Kochani dzisiaj moja propozycja na wielkanocny stół, pyszna ucierana babka na oleju kokosowym, z mąki ze zmielonych płatków owsianych, podana z kremem o smaku cytrynowym i

SMYKWKUCHNI
Ciasteczka owsiane z żurawiną 132

proszkiem do pieczenia wsypujemy do miski i mieszamy. Masło ucieramy mikserem na gładki krem. Nie przerywając miksowania dosypujemy partiami cukier. Następnie dodajemy jajo i dalej ucieramy jeszcze przez ok. pół minuty. Do maślanej masy wsypujemy żurawinę z mąką i proszkiem do pieczenia. Dokładnie ze sobą mieszamy. Ciasto przekładamy na blat i krótko wyrabiamy. Formujemy z niego kulkę i zawijamy

MyCookBook.pl
Torcik urodzinowy 226

Dziś pochwalę się Wam torcikiem, który zrobiłam na pierwsze urodziny Majci- mojej małej sąsiadki;-) Biszkopt zrobiłam kakaowy do tego krem śmietankowo- kokosowy z mascarpone. Pomiędzy biszkopt

Passion of Cooking
ogniste muffiny 184

oraz mleko i mieszamy przy pomocy np. szpatułki do połączenia się składników. Gotowe ciasto przekładamy do wyłożonej papierowymi papilotkami foremki na muffiny (ok. 10 szt.). Pieczemy w 170 st. C przez ok. 25 min., do tzw. suchego patyczka. Po upieczeniu odstawiamy do całkowitego wystudzenia. składniki na krem: 170 g masła, miękkiego 200 g serka kremowego np. philadelphia

Domowy Smak Jedzenia
Tort czekoladowy z wiśniami 182

zmiksować. Mąkę wymieszać z kakao i dodać do masy jajecznej. Połączyć delikatnie szpatułką. Ciasto przelać do formy (papierem wykładamy samo dno) o średnicy 22 cm (moja ma 18 cm). Wyrównać. Piec 40-50 minut do tzw. suchego patyczka. Wyjąć i upuścić w formie na blat, wystudzić. Krem: 750 ml śmietanki 36% 750 g mascarpone 200 g gorzkiej czekolady rozpuszczonej

Chocolate Muffin Blog
Tort brzoskwiniowy z Świnką Peppą 146

No i 3 urodzinki córeczki za nami:)  Tort był brzoskwiniowy a przepis wzięłam z Kwestii Smaku. Brzoskwinie w połączeniu z kremem mascarpone i kremówką dały

Moja Galeria Smaku
czekoladowe babeczki z miętą 174

dodajemy miętę i mieszamy. Następnie do wymieszanych suchych składników przelewamy mokre, mieszamy. Gotowym ciastem wypełniamy wyłożone papierowymi papilotkami foremki na muffinki. Pieczemy w nagrzanym do 200 st. C. piekarniku przez ok. 20 min. Po upieczeniu odstawiamy do ostygnięcia. /Inspiracja przepisu od Justyny Śnieżek/ Opcjonalnie podajemy z kremem składniki na krem: 150 g miękkiego masła 330 g cukru pudru 1 łyżka

Domowy Smak Jedzenia
Drożdżowa tarta ze szparagami. 188

tego, co nam pora roku ofiaruje. Dziś szparagi. Nie następny przepis na krem ze szparagów, szparagi z boczkiem albo szparagi z omletem. Tego pełno. Dziś tarta ze szparagami, podana w trochę inny sposób. DROŻDŻOWA TARTA ZE SZPARAGAMI, DOJRZEWAJĄCĄ SZYNKĄ, JAJKIEM W KOSZULCE I CZARNĄ SOLĄ. Ciasto na spód tarty : 0,5 kg mąki pszennej ½ kostki masła dwa jajka łyżeczka cukru

ladykitchen
Tarta paprykowa 158

Tworząc ten przepis miałam przed oczami krem paprykowy stworzony przez Andrzeja Polana w programie w programie Polska ze smakiem. Tarta wyszła obłędna i mimo, że na zdjęciach nie udało mi się wychwycić jej smakowitości. Zapewniam- jest boska! Składniki: na ciasto: 200 g mąki pszennej 100 g masła 1 łyżeczka soli 3 łyżki wody nadzienie: cebulki konserwowe (opcjonalnie) 2 jaja

Wielki apetyt
Orzeszki 189

pieką. Wystarczy, że zaświeci się zielone światełko i orzeszki gotowe. Teraz tylko przełożyć kremem. Uwielbiam te ciasteczka. Składniki: 4 szklanki mąki 1 margaryna 1 jajko 1/2 szklanki gęstej śmietany 1/2 łyżeczki sody sól do smaku 1 szklanka cukru Wszystkie składniki szybko zagniatamy na jednolitą masę. Z ciasta odrywamy malutkie kawałki i formujemy kuleczki. Kuleczki wkładamy do nagrzanej formy i pieczemy

Salonik smaków
Domowe słodzone mleko skondensowane. 406

 Idealne mleko skondensowane do kremów, deserów i po prostu jako dodatek do pieczywa. U nas w rodzinie wszyscy je bardzo lubią i dlatego nie stoi

Kuchnia Łukasza
Miękkie pierniczki według Anny Starmach 135

powtórka. Autorką przepisu jest Ania Starmach. Ciasto nie wymaga dojrzewania. Pierniczki są mięciutkie, pięknie rosną i cudownie pachną korzennymi przyprawami. Na blogu znajdziecie także inne inspiracje na ciasteczka: Orzechowe ciasteczka choinki Pyszne pierniczki last minut z lukrem   Kruche ciasteczka z bezą   Pepparkakor, szwedzkie pierniczki imbirowe Świąteczne ciasteczka cynamonowe Świąteczne ciasteczka z kremem czekoladowym Ciasteczka imbirowe, golden gingerbread(...)Chrupiące ciasteczka imbirowe Pierniczki lebkuchen Świąteczne markizy Imbirowe gwiazdki z kremem czekoladowym Pierniczki katarzynki Świąteczne gwiazdki pierniczki Lukrowane pierniczki Owsiane ciasteczka Zielone pierniczki choinki Ciasteczka-choinki cytrusowo maślane Kruche piernikowe ciasteczka Piernikowe kolorowe gwiazdki Popękane czekoladowe ciasteczka Choinki z piernika Kruche ciasteczka z wiórkami kokosowymi Miękkie pierniczki wg Anny Starmach Czas przygotowania: 60 minut + czas oczekiwania Składniki: 500 mąki pszennej

Kulinarne przygody Gatity