ciasto z kremem - 19224 przepisów (strona:863/1282)

Tort cynamonowy z powidłami śliwkowymi 148

Pyszny świąteczny torcik o smaku cynamonowo-korzennym, przekładany powidłami śliwkowymi, delikatnym i aksamitnym kremem na bazie serka mascarpone, śmietanki kremówki oraz cynamonu. Nasączenie biszkoptu sokiem z pomarańczy doskonale wypełnia korzenny smak całego tortu. Tort cynamonowy z powidłami śliwkowymi -- AleTorcik! - przepisy na pyszne, domowe ciasta, ciasteczka i torty

AleTorcik
Ciasto orzechowe 176

dodajemy żółtka, miksujemy, na koniec dodajemy przesiane mąki z kakao i proszkiem do pieczenia, ciasto wylewamy do formy (25x30 cm) wyłożonej papierem do pieczenia, wstawiamy do rozgrzanego piekarnika do 180 stopni, pieczemy ok. 35 minut (do suchego patyczka), ostudzony biszkopt przekroić na dwie części. KREM BUDYNIOWY: • 0,5 l mleka • 1 cukier waniliowy • łyżeczka ekstraktu waniliowego • 5 żółtek

KUCHNIA POLSKA
CZEKOLADOWA TARTA Z BORÓWKAMI 177

Szybka tarta bez pieczenia. Na kakaowym spodzie z pokruszonych kruchych ciastek, z pysznym i delikatnym kremem z gorzkiej czekolady, śmietanki i masła. Udekorowana borówkami. Idealna w

cool and minty
Tort bezowy z kremem cytrynowym i owocami 176

To chyba mój pierwszy, tak udany tort bezowy :D Smakuje rewelacyjnie! Idealne połączenie słodkiej bezy i kwaśnego, cytrynowego kremu na bazie lemon curd i kremówki, przełożony

Domowa cukiernia Ewy
Ciasto piernikowe z masą ubijaną na parze 179

Dzisiaj słodka propozycja na nadchodzący weekend Święta co prawda już dawno się skończyły ale nie zaszkodzi nam jeszcze je powspominać. Oto propozycja, która jest bardzo prosta

PatiGotuje
Ciasto Kubanka 941

biszkoptem, który zawsze mi wychodzi oraz dokonałam drobnej zmiany w masie budyniowej. Ciasto jest bardzo smaczne, polecam. KUBANKA Składniki: biszkopt: 3 jajka 3/4 szkl cukru 3/4 szkl mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 czubata łyżka kakao krem: 0,75 l mleka 2 budynie śmietankowe z cukrem 2 łyżki Nutelli lub innego kremu czekoladowego

Bon appetit mon amie
Tort bananowy czar 216

Składniki: 6 jajek 1 szklanka mąki pszennej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 3/4 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia krem: 2 szklanki śmietany 30% 1/3 tabliczki

czarrna od kuchni
Herbaciany piernik z masą serową 130

mód, olej i herbatę, mieszając na wolnych obrotach miksera. • Ciasto wlać do tortownicy (30 cm średnicy) wyłożonej papierem do pieczenia na spodzie. • Piec w temp. 180 st.C przez 30 minut. Masa serowa • Masło utrzeć z cukrem pudrem na puszysty krem, dodać i mąkę ziemniaczaną rozpuszczoną w mleku, po czym

To co kocham
KULINARNE nowINKI – warsztaty z Sebastianem Olmą / #instamix 146

nietypowe menu …. a jak się później okazało – wyjątkowo smaczne! W menu: Krem z pieczoną dynią, imbirem, kawą Inką i grzankami Smażony kalafior z morelami, kawą Inką i orzechem laskowym Łosoś z białą kaszą gryczaną w emulsji kawowej, cukinią i pesto ziołowym Ciasto marchewkowe z kawą Inką i sosem waniliowo-kardamonowym Crème brûlée z kawą Inką i pieczoną gruszką

Ostra na Słodko
RAFAELLO NA KRAKERSACH – kokosowy deser w słoiczku 268

może zabraknąć! Jak wiecie jestem ogromną ( ale to ogromną! ) wielbicielką Rafaello ( zarówno w postaci ciasta , jak i słodkich kuleczek ), dlatego też postanowiłam przygotować i deser o tym smaku. Deser w słoiczku – czyli to, czym ostatnio tak bardzo wszyscy się zachwycamy! Połączenie fantastycznego, słodkiego, kokosowego kremu z chrupiącymi krakersami tworzy obłędną całość! Słone krakersy wspaniale przełamują słodki smak kremu

Ostra na Słodko
RAFAELLO NA KRAKERSACH – kokosowy deser w słoiczku 551

może zabraknąć! Jak wiecie jestem ogromną ( ale to ogromną! ) wielbicielką Rafaello ( zarówno w postaci ciasta , jak i słodkich kuleczek ), dlatego też postanowiłam przygotować i deser o tym smaku. Deser w słoiczku – czyli to, czym ostatnio tak bardzo wszyscy się zachwycamy! Połączenie fantastycznego, słodkiego, kokosowego kremu z chrupiącymi krakersami tworzy obłędną całość! Słone krakersy wspaniale przełamują słodki smak kremu

Ostra na Słodko
Biszkopt z kremem jagodowym 207

Biszkopt: 6 jajek 3/4 szkl cukru 3/4 szkl mąki 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia krem: 1 opakowanie budyniu waniliowego + 2 łyżko

czarrna od kuchni
SERNIK TIRAMISU 165

 przepyszny sernik bez pieczenia, poleca się na letni deser SKŁADNIKI   Spód: 100 g biszkoptów, 60 g masła Krem jasny: 250 g mascarpone, 150 g

słodki bratek
Sernik "Kubuś" - na zimno 228

  Kremowy, puszysty i delikatny sernik na zimno. Jak zwykle mój ulubiony sernik na zimno :) Dziś w wersji z pysznym kremem na bazie soku przecierowego. Składniki

Gotowanie i blogowanie
Czekoladowo-truskawkowe LOVE. Czekoladowy torcik z truskawkami i mascarpone. 195

pieczenia i stopniowo dodajemy do masy jajecznej, mieszamy przy pomocy np. plastikowej szpatułki. Ciasto przelewamy do wyłożonej (samo dno) papierem do pieczenia tortownicy (24 cm średnicy). Pieczemy w 170 st. C przez ok. 35 min. Po upieczeniu odstawiamy do całkowitego wystygnięcia. Składniki na krem: 500 g serka mascarpone 200 ml śmietany kremówki 1 opakowanie cukru waniliowego 2 łyżki cukru brązowego

Kocham Czekoladę
Tiramisu - przepis tradycyjny 190

biszkoptów wykładamy połowę kremu. Na kremie układamy drugą część biszkoptów, a na nich resztę kremu.  Naczynie z tiramisu szczelnie owijamy folią spożywczą i wkładamy do lodówki na co najmniej kilka godzin, a najlepiej na całą noc. Przed podaniem obficie posypujemy gorzkim kakao. Kroimy jak ciasto.  Smacznego

bistro mama
Tarta cytrynowa z lemon curd i melisą 125

ćwierć kostki zimnego masła 3 łyżki cukru drobnego cukier waniliowy żółtko Zagnieć albo zmieszaj ciasto w malakserze ze  składników podanych wyżej . Odłóż do lodówki na 30 minut. Wyjmij i rozwałkuj. Spód tarty ponakłuwaj widelcem i obciąż fasolą. Piecz ok 20 minut w 180 stopniach. Krem lemon curd: 2 ekologiczne cytryny skórka otarta z cytryn 2 jaja ekologiczne

AZgotuj!
Tort przekładany kremem wiśniowym 400

4 sierpnia 2015 obchodziliśmy z mężem 3 rocznicę ślubu. Z tej okazji zrobiłam torcik biszkoptowy z kremem wiśniowym. Polecam! Czytaj więcej »

Ana Mari's world
Czekoladowy sos Ganache 149

Czekladowy Ganache, to pyszny sos sporządzony na bazie śmietanki i czekolady, posiadający wiele smacznych zastosowań. Możecie wykorzystać go do ciast, tortów, lodów, deserów czy trufli lub

Domowe Torty
Lemon curd – krem cytrynowy na pochmurne dni 169

Lemon curd to zdecydowanie to co lubię - intensywnie żółty, intensywnie kwaśny a jednocześnie słodki krem wspaniale współgrający ze słodkimi biszkoptami czy bezami. Jakoś wcześniej nie miałam

sierotka maRysia w kuchni
Orzechowiec z szyszką 218

orzechami należą do moich ulubieńców. Natomiast te z kajmakiem uwielbia mój Mąż. To ciasto to połączenie naszych smaków. Bez pieczenia, w kilka minut można przygotować pyszny deser, który zadowoli najbardziej wybredne gusta. Nam smakował bardzo!  Składniki: (na małą keksówkę) duże opakowanie kakaowych herbatników KREM: 300ml kremówki 2 śmietan-fixy 200g mielonych orzechów laskowych (bardzo drobno mielonych, na mąkę

Cakes By Kejt
Rumowe Kakałko ze śmietanką 149

ciepłą wodą i skrapiamy biszkopty. Równie dobrze możemy użyć naparu z czarnej herbaty. Spód ciasta układamy w tortownicy. Nakładamy pierwszą masę. Na środkową część biszkoptu nakładamy konfiturę jagodową. Przykrywamy wierzchem biszkoptu i nakładamy ostatnią masę. Dekorujemy owocami. Możemy je również dodać do pierwszego, budyniowego kremu. Całość chłodzimy w lodówce

Karczma Honorietty
Tort przekładany kremem wiśniowym 425

4 sierpnia 2015 obchodziliśmy z mężem 3 rocznicę ślubu. Z tej okazji zrobiłam torcik biszkoptowy z kremem wiśniowym. Polecam! Czytaj więcej »

Ana Mari's world
Ciasto a'la Ferrero Rocher 6054

obrotach.  Do ubitej piany, dodajemy stopniowo całą mąkę, mieszając delikatnie np. trzepaczką. Gotowe ciasto przekładamy do blachy o wymiarach 25x40 wyłożonej papierem i pieczemy w 160 stopniach z termoobiegiem przez 40-45 minut do tzw. suchego patyczka. Przestudzić. Zimny biszkopt przekroić na pół. Krem Rocher: 400 g serka mascarpone 400 g nutelli 100 g mlecznej czekolady ½   szklanki drobno

kulinarnyswiatdomi
Ciastka migdałowe 109

kiedy już widać gładka masę to wbijamy żółtka i nadal miksujemy do momentu idealnego kremu .  Przesiewamy mąkę tortową i migdałową z proszkiem do pieczenia. Dodajemy do masy maślanej i nadal miksujemy na końcu dodajemy parę kropel aromatu. Do rękawa cukierniczego z końcówką gwiazdka wkładamy ciasto ( musi być miękkie aby się "prześliznęło" ) i wyciskamy ciasteczka. Pieczemy 20-25 minut

Różowa kuchnia
Babeczki z owocami i bitą śmietaną 255

180g mąki pszennej (użyłam tortowej) 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 160g miękkiego masła 160g cukru 3 jajka 1/4 łyżeczki aromatu waniliowego 12 umytych, obranych truskawek lub malin, jagód Krem: 250ml schłodzonej śmietanki kremówki 30% lub 36% 1-2 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki cukru wanilinowego fix do śmietany 12 malin lub truskawek   1. Mąkę przesiać i wymieszać(...)każdej wcisnąć po jednej truskawce lub malinie (ciasto powinno przykryć owoc), wierzch wyrównać łyżeczką. Blaszkę wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 180oC na funkcji góra-dół (na funkcji termoobieg w temperaturze 160oC) przez około 25-27 minut. Piekłam na najniższym poziomie piekarnika. Po wyjęciu z piekarnika odstawić do całkowitego ostygnięcia. Krem: 5. Śmietankę kremówkę ubić na sztywno z cukrem

Mała Cukierenka
Babeczki z owocami i bitą śmietaną 234

180g mąki pszennej (użyłam tortowej) 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 160g miękkiego masła 160g cukru 3 jajka 1/4 łyżeczki aromatu waniliowego 12 umytych, obranych truskawek lub malin, jagód Krem: 250ml schłodzonej śmietanki kremówki 30% lub 36% 1-2 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki cukru wanilinowego fix do śmietany 12 malin lub truskawek   1. Mąkę przesiać i wymieszać(...)każdej wcisnąć po jednej truskawce lub malinie (ciasto powinno przykryć owoc), wierzch wyrównać łyżeczką. Blaszkę wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 180oC na funkcji góra-dół (na funkcji termoobieg w temperaturze 160oC) przez około 25-27 minut. Piekłam na najniższym poziomie piekarnika. Po wyjęciu z piekarnika odstawić do całkowitego ostygnięcia. Krem: 5. Śmietankę kremówkę ubić na sztywno z cukrem

Mała Cukierenka
Babeczki w owocami i bitą śmietaną 263

180g mąki pszennej (użyłam tortowej) 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 160g miękkiego masła 160g cukru 3 jajka 1/4 łyżeczki aromatu waniliowego 12 umytych, obranych truskawek lub malin, jagód Krem: 250ml schłodzonej śmietanki kremówki 30% lub 36% 1-2 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki cukru wanilinowego fix do śmietany 12 malin lub truskawek   1. Mąkę przesiać i wymieszać(...)każdej wcisnąć po jednej truskawce lub malinie (ciasto powinno przykryć owoc), wierzch wyrównać łyżeczką. Blaszkę wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 180oC na funkcji góra-dół (na funkcji termoobieg w temperaturze 160oC) przez około 25-27 minut. Piekłam na najniższym poziomie piekarnika. Po wyjęciu z piekarnika odstawić do całkowitego ostygnięcia. Krem: 5. Śmietankę kremówkę ubić na sztywno z cukrem

Mała Cukierenka
Brzoskwinowy tor komunijny - krok po kroku 231

brzegów przykrywamy go jakąś osłoną foliową np. koszulkami biurowymi, zapobiegnie to zabrudzeniu papieru kremem podczas przygotowań.  Tak więc na deskę i już ułożony papier z folią wkładamy połówkę biszkoptu zwilżonego sokiem z brzoskwiń z puszki. Wkładamy obręcz na biszkopt dostosowując boki ciasno do ciasta. Odlać 3/4 szklanki soku kubusiowego i rozpuścić w nim dwa budynie i mączkę ziemniaczaną, resztę

Jadło i czytadło
Sernik na zimno z orzechowo-czekoladowym spodem (sernik z piaskiem:-)) 285

jest po prostu rewelacyjny. Podany przepis jest na małą blaszkę ok. 25x25 lub tortownicę. Ciasto jest proste i szybkie, uda się nawet antytalentom kulinarnym:-) Do serniczka można użyć dowolnych miękkich owoców, ja użyłam brzoskwiń. Składniki: 2 opakowania sucharów (każde po 120 g) 400 g kremu orzechowo-czekoladowego kremu (np. Nutella, Kremuś itp.) 400 ml śmietany

IMPRESJA SMAKU
Szybki tort orzechowo - kajmakowy 197

minut. Po upieczeniu wyłączyć piekarnik, uchylić drzwiczki i pozostawić tam jeszcze ciasto na jakieś 10 minut. Po tym czasie wyjąć z pieca i wystudzić. Zimny biszkopt (ja dostudziłam go w lodówce) przekroić na potrzebną ilość placków. Każdy z nich przed przełożeniem kremem nasączyć ponczem . Ja zrobiłam go ze szklanki mocnej herbaty (zaparzonej z dwóch saszetek) i kieliszka wódki

Codzienna kuchnia niecodzienna
Kandyzowane plasterki pomarańczy 285

cytrusy zawsze, obok  kandyzowanej skórki kandyzuję także plasterki pomarańczy. Wykorzystuję je potem do zdobienia tortów, ciast czy też deserów. Mam w planach  upieczenie   na Święta   tortu marchewkowo-piernikowego  przekładanego kremem na bazie mascarpone, a do jego dekoracji wykorzystam właśnie plasterki pomarańczy. Kandyzowane plasterki pomarańczy Składniki: 2 pomarańcze

Kulinarne przygody Gatity
Ciasto marchewkowe 192

Ciasto marchewkowe to idealna propozycja na jesień. A to idealny przepis. Lekkie, proste, smaczne, z kremem serowym świetnie się komponuje. Propozycja dla łasuchów i nie tylko, bona taki kawałek skusi się każdy. Źródło. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Tęczowy sernik z ricottą 166

najlepiej przez całą noc) ucieramy masło z cukrem pudrem i galaretką. Porcjami dolewamy schłodzoną śmietankę, ubijamy całość na sztywno. Przekładamy na wierzch ciasta, łopatką wyrównując powierzchnię i posypujemy kolorowymi kuleczkami - polecam ten wynalazek, bo w zetknięciu z kremem kolory nie rozpływają się: Całość powinniśmy schłodzić w lodówce co najmniej 3-4 godziny, ale jak zwykle - od razu też można spróbować

sama złodycz
Marchewkowiec bez miksera, najprostsze ciasto marchewkowe... 2782

składników. Następnym razem użyję większej blaszki, bo wolałabym cieńsze ciasto. I prawdopodobnie podwoję składniki na masę, bo ta jest pyszna i im więcej, tym lepiej... Wyglada na to, że ciasto z nami zostanie, a przyda się na pewno w sezonie szkolnych festiwali. Przepis z bloga Mieszam w garnku . Składniki: (spokojnie blaszka 20/30cm) 300 g startej marchewki (ok. 3 średnie sztuki(...)foremki i zostaw na kratce do ostudzenia. Krem W średniej misce utrzyj łyżk ą 250g serka kremowego z 4 bardzo czubatymi łyżkami cukru pudru i łyżeczk ą ekstraktu waniliowego. Następnie wlej 150ml schłodzonej śmietanki 36% i ubij mikserem na puszyst ą  i dość sztywn ą  masę. Rozsmaruj na ostudzonym cieście

Lejdi of the house
Czekoladowy tort fasolowy 216

więc nie potrzebuje nasączenia, bez grama mąki - idealne dla osób na diecie bezglutenowej, i co najważniejsze: jest przepyszne :) Fasola jest w ogóle niewyczuwalna. Z resztą przekonajcie się sami :) Składniki: Ciasto: 2 puszki po 400 g czerwonej fasoli 10 jajek 200 g miękkiego masła 1 szklanka cukru 12 łyżek gorzkiego kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia (opcjonalnie: bezglutenowego) łyżeczka sody Masa(...)rurek waflowych z kremem zamiast powyższego: posiekane orzechy Przygotowanie: Do blendera wrzucić fasolę, dodać 6 jajek, wsypać cukier i zmiksować. Masło ubić mikserem i dodawać po jednym resztę jajek. Kakao wymieszać z sodą oraz proszkiem do pieczenia i dodać do masła. Wymieszać. Następnie dodać do tego masę fasolową i ponownie wymieszać. Gotowe ciasto przelać do tortownicy

Domowa Cookierenka Agi

Proponowane wyszukiwania