Jedno z tradycyjnych ciast wielkanocnych! Koniecznie musicie spróbować bo wyszło przepyszne! Przed robieniem ciasta wyciągamy z lodówki masło, jajka oraz ser aby były w temperaturze pokojowej. Składniki: 1 kg zmielonego trzy razy twarogu lub dobry jakościowo ser z wiaderka 250 g masła 1 szklanka cukru pudru 1 cukier waniliowy 1/2 łyżeczki startej skórki z cytryny 5 żółtek 100 g suszonej żurawiny 50 g suszonej moreli 50 g orzechów włoskich 50 g płatków migdałowych opcjonalnie amaretto Przygotowanie: Dzień wcześniej bakal... czytaj dalej...
Nazywam się Magda, mieszkam w Białymstoku. Gotowanie sprawia mi wielką frajdę. Lubię coraz wynajdywać nowe przepisy, produkty, a następnie testować je i próbować. Założyłam tego bloga z myślą o tym by móc dzielić się sprawdzonymi przeze mnie przepisami razem z wami! Zapraszam do korzystania z przepisów i jak również do odwiedzin :)