ciasto z kremem - 19224 przepisów (strona:852/1282)

Deser z owocami i kremem z białą czekoladą 127

Witam Kochani dziś zapraszam na coś baaardzo łatwego i pysznego. Desery z galaretek z owocami i kremem z białą czekoladą :) SKŁADNIKI Mi z tych proporcji wyszło

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
zupa krem szparagowy 147

składniki: 1 pęczek zielonych szparagów ok. 500 -750 ml rosołu lub wywaru warzywnego 1 mała cebula 1 łyżka masła 3 łyżki śmietany 2 łyżki startego parmezanu

Domowy Smak Jedzenia
zupa krem z dyni z makaronem 135

składniki: 500 g obranej i wydrążonej dyni 500 g ziemniaków 200 g włoszczyzny (por, marchew, seler, pietruszka) 125 ml śmietany 1 łyżka mąki 3000 ml wody

Domowy Smak Jedzenia
ciasto orzechowe z brzoskwniami i chałwą 878

które jej nie lubią niestety muszą odpuścić- w cieście jest jej dużo i jest mocno wyczuwalna. A tym lubiącym polecam:) *foremka 25*34 cm na spód orzechowy: 4 jajka 50 g startych orzechów włoskich 70 g mąki krupczatki 50 g mąki ziemniaczanej  100 g cukru łyżeczka proszku do pieczenia na krem chałwowy: 200 g chałwy o smaku kakaowym(...)stopniowo dodawać cukier a następnie żółtka. Ubić na gęstą, puszystą masę. Mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia, przesiać do masy jajecznej. Dodać też orzechy i delikatnie wymieszać. Przełożyć ciasto do foremki wyścielonej papierem do pieczenia i piec w 175*C około 30 minut. Wystudzić i nasączyć herbatą.  Brzoskwinie odsączyć, do syropu dolać wodą tak, żeby płynu były 3 szklanki

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
zupa krem z pomidorów 136

składniki: ok. 1500 g świeżych, mięsistych pomidorów (ja użyłam malinówki i bawole serca) 3 – 4 ząbki czosnku 1 duża cebula 4 łyżki oliwy 125 -200

Domowy Smak Jedzenia
zupa krem z kalafiora 135

składniki: 500 g różyczek kalafiora 1000 ml bulionu, rosołu lub wywaru warzywnego 200 g ziemniaków ugotowanych 150 ml śmietany kremówki dodatkowo: grzanki lub groszek ptysiowy do

Domowy Smak Jedzenia
zupa krem z cukinii 171

składniki: 400 g cukinii, obranej bez pestek 1000 ml bulionu lub wywaru z warzyw 1 mała cebula 200 ml słodkiej śmietany ok. 40 g masła 4

Domowy Smak Jedzenia
zupa krem z topinamburu 125

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); składniki: 400 g topinamburu 1 mała pietruszka 1/4 selera 2 ząbki czosnku 2 łyżki oliwy z oliwek ok. 10 ziarenek kozieradki 1 szczypta

Domowy Smak Jedzenia
Tarta z kremem z pomarańczy, ricotty i mascarpone 172

Pyszna, kremowa, lekko kwaskowata tarta na kruchym spodzie z karmelizowanymi pomarańczami, sokiem z pomarańczy, serem ricotta i mascarpone <3 Z wymienionych składników przygotujecie tartę o

My Culinary Art
Tarta gruszkowa z kremem waniliowo - cytrynowym 176

 Sezon na dania z gruszkami uważam za otwarty! Moje ulubione owoce są teraz najlepsze. Długo zastanawiałam się, co mogę z nimi zrobić. Szukając pomysłów, natknęłam

W poszukiwaniu inspiracji
Waniliowe muffinki z morelami i migdałową kruszonką 109

Morele to cudowne owoce, które gdy przychodzi na nie sezon, trzeba koniecznie wykorzystać. Są cudownie słodkie, mięsiste, łatwe w obróbce i aż proszą się do zrobienia z nimi pysznych ciast, dżemów czy jak w tym wypadku, słodkich muffinek. Połączyłam ich słoneczny smak z delikatną wanilią i podkręciłam chrupiącą, migdałową kruszonką. Składniki (na 12 muffinek): 300g moreli 1 duże jajko(...)wbijamy jajko i dodajemy od niego cukier – ubijamy trzepaczką na jasny, gęsty krem. Dalej ucierając, dodajemy rozpuszczony olej kokosowy, serek homogenizowany oraz mleko. Mieszamy do połączenia. Do osobnej miski przesiewamy mąkę oraz proszek do pieczenia. Do mokrych składników dodajemy suche i mieszamy do połączenia – ciasto powinno być gęste.   Do ciasta dodajemy większość kawałków moreli, mieszamy delikatnie

Smaczna Strona
Wspólne straszenie halloweenowymi smakołykami 176

babeczki red velvet - mini wersje słynnego ciasta, którego nigdy jeszcze nie robiłam. Stwierdziłam, że jego charakterystyczny, czerwony kolor świetnie będzie tu pasował. Wyszły zaskakująca pyszne - mięciutkie, puszyste, cudownie maślane, lekko kakaowe. Polecam - nie tylko na najstraszniejszy dzień w roku. Naprawdę warte są uwagi, a ich przygotowanie nie zabiera wiele czasu. Do tego prosty krem z mascarpone i kremówki z delikatną(...)wanilii 150 g mąki pszennej 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 1/2 łyżeczki soli 125 ml maślanki 1,5 łyżeczki białego octu winnego karmelowe szkło: 100 g cukru 30 ml wody krem: 200 g serka mascarpone 100 ml śmietany kremówki (38%) 1 łyżka cukru pudru 1 łyżka likieru amaretto dodatkowo: 3 łyżki dżemu wiśniowego bez owoców Masło utrzeć z cukrem na puszystą

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Strączkowe miseczki z aksamitnym kremem truflowym 106

dodatkiem quinoy. Wypełniam je różnymi pastami najczęściej ze strączków - fasoli, ciecierzycy, groszku itp. do tego jadalna dekoracja i gotowe. Cieszą się bardzo dużym powodzeniem, a ulubione nadzienie to krem z białej fasoli Bonduelle z truflowymi dodatkami. Ma on niepowtarzalny smak i bardzo aksamitną konsystencję. Tym razem danie ozdobiłam kiełkami fasoli mung Bonduelle, rzodkiewką, ogórkiem, świeżymi ziołami - majerankiem i tymiankiem oraz(...)oliwą, tak aby powstało jednolite ciasto, doprawiamy je szczyptą soli. Smarujemy ręce oliwą, aby ciasto nam się nie przyklejało i wylepiamy nim dno i ścianki silikonowych foremek na muffinki. Wkładamy je na 35 minut do piekarnika nagrzanego do 150 stopni Celsjusza. W tym czasie przygotowujemy krem. Fasolę odsączamy z zalewy, płuczemy w zimnej wodzie i odcedzamy. Przekładamy do rozdrabniacza, dodajemy

Quinoa Raz!
Cupcakes różane z białą czekoladą 153

białej czekolady 50g masła 100 ml maślanki lub jogurtu 120 g mąki pszennej 60g mąki migdałowej 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia duża szczypta soli 3 łyżki marmolady różanej Krem: 250g serka mascarpone 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego ½ szklanki cukru pudru (można dodać mniej) Nadzienie (opcjonalnie): marmolada różana Przygotowanie: Jajka, żółtko, cukier i wodę różaną ubijamy na gęstą, jasną pianę. Masło(...)papilotki do ¾ wysokości. Jeśli chcemy babeczki nadziać marmoladą, to najpierw papilotki napełniamy do połowy, następnie nakładamy po łyżeczce marmolady. Nadzienie zakrywamy pozostałym ciastem. Pieczemy około 16-18 minut w 180 stopniach do suchego patyczka. W międzyczasie przygotowujemy krem. Serek mascarpone ubić z cukrem i ekstraktem waniliowym. Schłodzić w lodówce przez około 20 minut. Przełożyć do rękawa cukierniczego i ozdobić ostudzone

Mania Gotowania
Idealne bananowo-czekoladowe ciasto. Brownie po mojemu 101

wykonania polewy: 125 g masła 1/2 szkl cukru pudru może być drobny 4 łyżki kakao zamiast kakao można dodać pół tabliczki gorzkiej czekolady 5 łyżek mleka Instructions Ciasto: Potrzebna nam będzie duża miska, ponieważ w niej będziemy później mieszali wszystkie składniki. Wyjmujemy masło, kroimy je na mniejsze kawałki i wrzucamy do tej miski. Dodajemy do niego cukier puder, mieszamy dokładnie(...)ubijamy mikserem. Ciągle mieszając, dodajemy po jednym jajku do uzyskania konsystencji puszystego kremu. Na koniec, do miski z masłem i cukrem dodajemy połowę mieszanki z mąką — mieszamy na niskich obrotach. Cały czas mieszając, dodajemy masę z bananami i jogurtem, a na koniec drugą połowę mieszanki mąki. Przekładamy ciasto do foremki z kominem uprzednio wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą. Ciasto

Zufi.pl
Maślane ciasteczka z syropem klonowym 91

dodanych do mąki migdałów. Uwaga:   Syrop klonowy występuje w kilku wariantach - od jasnego, o złocistej barwie i delikatnym smaku do bardzo ciemnego o mocnym, zdecydowanym smaku. Do ciast i deserów używam najczęściej jasnego syropu klonowego, aby smak nie zdominował i nie przytłumił pozostałych aromatów. Klasyfikację syropów klonowych (i syropy) możecie znaleźć na stronie Kuchnie Świata Natomiast jeśli chodzi(...)Masło utrzeć z cukrem na jasny puszysty krem, korzystając z najwyższych obrotów miksera. Po około 5 - 7  minutach, nie przerywają ubijania dodać żółtko rozbełtane z syropem klonowym i ekstraktem waniliowym. Zmniejszyć obroty miksera o połowę, dodać mąkę (samą lub wymieszaną z kakao albo zmielonymi migdałami) i miksować do połączenia składników Gotowe ciasto zawinąć w folię spożywczą i schłodzić

Cztery Fajery
Tort Rafaello 517

danego dnia „przesadzę” z realizacją swojej pasji piekąc mnóstwo ciast, innych słodkości czy też pisząc dla Was przepisy, zamykając oczy, chcąc iść spać, widzę ciasta, ciasta i jeszcze raz ciasta  :D W takich chwilach mówię sobie, że jutro nic już nie piekę. Jednak po nocy plany się nieco zmieniają... Dzisiaj mam dla Was tort! Przeglądając ostatnio stare zeszyty(...)warto zrobić test patyczkiem- jeśli wbity do ciasta będzie suchy, oznacza to, że biszkopt jest upieczony). Po tym czasie piekarnik uchylić, a biszkopt pozostawić w nim do studzenia. Po kilkunastu minutach wyjąć i pozostawić do całkowitego wystudzenia.  Wystudzony należy ostrym nożykiem oddzielić od rantów tortownicy. Przekroić na 3 równe blaty. Krem z białej czekolady: Śmietankę kremówkę 30% podgrzać

Nastoletnie Wypiekanie
Pączki z budyniem 146

oleju; Krem: - budyń waniliowy ugotowany na 400 ml mleka - ziarenka z 1 laski wanilii; - 1 serek homogenizowany waniliowy (150g) Wykonanie: Do ciepłego mleka wkruszyć drożdże, dodać cukier i 2 łyżki mąki, odstawić do wyrośnięcia na około 10 minut. Mąkę przesiać do miski ze szczyptą soli, dodać zaczyn i rozbełtane jajka, dodać olej (ja smaruję nim ręce, żeby ciasto się(...)wystudzeniu zmiksować z serkiem. Ciasto na pączki rozwałkować na grubość 1 cm i wykrawać pączki. Odstawić do ponownego wyrośnięcia na około 20 minut. Rozgrzać tłuszcz (olej, smalec) do temp. około 170 stopni i wrzucać stopniowo pączki tak, żeby mogły sobie spokojnie pływać na powierzchni. Smażyć z obu stron na złoty kolor. Jeszcze ciepłe nadziać kremem przy pomocy szprycy, udekorować wedle

dom-agi.pl
Groszek ptysiowy 171

Świetnie sprawdza się jak zamiennik makaronu, czy ryżu w zupie. Ja osobiście uwielbiam jeść z nim pomidorową lub krem z groszku zielonego. Dodatkowo stanowi pyszną przekąskę. Uwierzcie, jak spróbujecie jednego to ciężko się później oderwać. Kolejnym wielkim atutem tego przepisu jest to, że można go przetrzymywać nawet kilka dni. Z poniższego przepisu wyszły mi 3 duże blachy malutkich ptysiów. Stanowiły(...)pszennej 4 jajka W garnku roztapiamy margarynę z wodą i doprowadzamy do wrzenia. Na gotującą wodę wsypujemy mąkę i porządnie mieszamy, uważając by nie przypalić. Gotujemy do momentu gdy ciasto będzie gładkie, bez grudek i będzie odchodzić od ścianek, wtedy odstawiamy masę na bok do ostygnięcia. Do wystudzonego ciasta dodajemy jajka i mieszamy (możemy użyć do tego miksera lub łyżki

PatiGotuje
Czekoladowo – Truskawkowe Babeczki 139

koncepcji do czego je wykorzystamy, czy koktajl, czy deser, czy ciasto, czy tez porostu zjemy od tak, to i tak odruchowo wkładamy je do koszyka Jeśli nadal głowice się co truskawkowego zrobić to polecam pyszne babeczki czekoladowo-truskawkowe. Babeczka jest jasna, z niespodzianką w środku w postaci konfitury truskawkowej, krem jest czekoladowy a pyszne, soczyste truskawki na wierzchu idealnie przełamują

Made By Mom And Son
Czekoladowo – Truskawkowe Babeczki 152

koncepcji do czego je wykorzystamy, czy koktajl, czy deser, czy ciasto, czy tez porostu zjemy od tak, to i tak odruchowo wkładamy je do koszyka Jeśli nadal głowice się co truskawkowego zrobić to polecam pyszne babeczki czekoladowo-truskawkowe. Babeczka jest jasna, z niespodzianką w środku w postaci konfitury truskawkowej, krem jest czekoladowy a pyszne, soczyste truskawki na wierzchu idealnie przełamują

Made By Mom And Son
Tort delicja pomarańczowa 182

pomarańcze Krem 250 serka mascarpone 200 g śmietanki kremówki 36 % 1 łyżka cukru pudru 2 łyżki miałkiej kawy rozpuszczalnej np.waniliowej Polewa 100 g ciemnej czekolady 2 łyżki śmietanki 36 % Najpierw przygotowujemy biszkopt. Ubijamy białka na lśniącą i sztywną pianę.Powoli dodajemy po jednym żółtku i ciągle miksując dosypujemy partiami przesianą mąkę i delikatnie mieszamy ją z ciastem. Tortownicę smaryjemy masłem(...)pomarańcze pokrojone w kawałeczki. Ciasto umieszczamy w lodówce i czekamy, aż galaretka całkowicie zastygnie. Teraz zajmujemy się czekoladą. Rozpuszczamy ją i mieszamy ze smietanką. Najlepiej rozpuścić czekoladę w kąpieli wodnej i w szklanej miseczce. Śmietane kremówkę ubijamy na sztywno, dodajemy ser i mieszamy razem z cukrem i miałką kawą- kawa nie może być granulowana. Gotowym kremem smarujemy delikatnie galaretkę

Z Kuchni Do Kuchni
Lekka babka kokosowo-waniliowa. FIT Wielkanoc. 88

deserem? Dzisiaj przekazuję Wam przepis na idealny wielkanocny fit deser. Proste, smaczne, lekkie ciasto z mąki kokosowej. Idealne na świąteczną rozpustę kulinarną w wersji fit. Resztę łakoci znajdziecie tutaj Fit desery. Jednak przede wszystkim pamiętajcie o zdrowym rozsądku. Od jednego kawałka domowej babki z kremem nikt jeszcze nie umarł, ale już przejedzenie i dolegliwości żołądkowe do przyjemnych nie należą(...)soda oczyszczoną oraz szczyptą soli (można również wymieszać delikatnie za pomocą szpatułki kolistymi ruchami w jedną stronę). Mieszać tylko do połączenia składników!!! Mąka kokosowa bardzo szybko wchłania wilgoć i ciasto robi się kleiste. 3) Przygotowaną masę przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia i wyrównać. 4) Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok. 30 min, do suchego patyczka

Fitsweet.me
Lekka babka kokosowo-waniliowa. FIT Wielkanoc. 128

deserem? Dzisiaj przekazuję Wam przepis na idealny wielkanocny fit deser. Proste, smaczne, lekkie ciasto z mąki kokosowej. Idealne na świąteczną rozpustę kulinarną w wersji fit. Resztę łakoci znajdziecie tutaj Fit desery. Jednak przede wszystkim pamiętajcie o zdrowym rozsądku. Od jednego kawałka domowej babki z kremem nikt jeszcze nie umarł, ale już przejedzenie i dolegliwości żołądkowe do przyjemnych nie należą(...)soda oczyszczoną oraz szczyptą soli (można również wymieszać delikatnie za pomocą szpatułki kolistymi ruchami w jedną stronę). Mieszać tylko do połączenia składników!!! Mąka kokosowa bardzo szybko wchłania wilgoć i ciasto robi się kleiste. 3) Przygotowaną masę przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia i wyrównać. 4) Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok. 30 min, do suchego patyczka

Fitsweet.me