ciasto z kremem - 19224 przepisów (strona:846/1282)

Tutti Colori – pizza prawdziwie włoska 185

składnikach i samej pizzy, warto jednak wspomnieć o samym cieście. Ciasto to stworzona na podstawie wielu prób własna receptura właścicieli. Przygotowane ciasto, musi odpoczywać przez co najmniej dobę. Upieczone ciasto jest cienkie, z odrobinę grubszymi brzegami, jednak co najważniejsze świetnie wypieczone, stając się delikatnie chrupiąca :) Fajny pomysł, brawo. Jak jest pizza, to nie może zabraknąć włoskiego wina, albo jak ktoś(...)orzeźwiającego drinka w postaci Aperol Spritz. Deser… Nie zapomnieliśmy również o deserze. Skosztowaliśmy słodkie, zrobione na bazie jajek i serka mascarpone Tiramisu. Podane było w szklance. Słodki smak kremu współgrał z nasączonymi kawą biszkoptami. A całość dopełniło aromatyczne espresso i cappuccino z mleczną pianką. Podsumowanie Tutti Colori miejsce niezwykle klimatyczne, sprawiające wrażenie małej włoskiej knajpki, gdzie wieczorem można przyjść

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Ptysie z kremem karpatka 242

szczypta soli 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia Składniki na krem:  700 ml mleka 3,2% 3/4 szklanki cukru 3 łyżki mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej 2 żółtka 200 g masła Sposób przygotowania: Wodę z mlekiem i masłem zagotować w rondelku, dodać mąkę i sól. Mieszać drewnianą łyżką, aż ciasto będzie błyszczące i zacznie odchodzić od ścianek. Zdjać

Gosia gotuje
Babeczki z kremem malinowym 287

czekając na wiosnę nie można sobie odmówić. Polecam. BABECZKI z KREMEM MALINOWYM Składniki: (20 szt) babeczki: 300 g mąki 150 g masła 90 g cukru 3 żółtka szczypta soli krem malinowy: 150 g malin mrożonych Horetx 200 g serka mascarpone 200 ml śmietany 30% 120 g białej czekolady 1 łyżka soku z cytryny bezy: 3 białka 150 g cukru(...)ciasta i dociskamy do dna. Ciasto nakłuwamy widelcem w kilku miejscach, przykrywamy kawałkiem papieru do pieczenia i obciążamy fasolą lub kulkami do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i pieczemy 15 minut. Po tym czasie zdejmujemy papier i usuwamy fasolę, a babeczki podpiekamy przez następne 15 minut aż się zarumienią. Studzimy. krem malinowy: Maliny mrożone Hortex podgrzewamy, dusimy

Bon appetit mon amie
Tarta z truskawkami i borówkami z kremem mascarpone 393

czubate łyżki cukru 2 łyżki kwaśniej śmietany 2 szkl. mąki pszennej 1 czubata łyżka mąki ziemniaczanej  Krem: 250 g serka mascarpone 250 g śmietany kremówki 30 % 2 łyżki cukru pudru Dodatkowo : 250 g truskawek koszyczek borówek galaretka  agrestowa Sposób przygotowania: Ciasto kruche :  Mąkę pszenną i mąkę ziemniaczaną przesiewamy. Dodajemy pokrojone na kawałki masło, 1 żółtko, cukier oraz(...)Brzegi i boki formy natłuszczamy lekko i wylepiamy ciastem. Spód nakłuwamy widelcem a następnie przykrywamy pergaminem obciążonym fasolą. Tartę pieczemy do czasu , aż tarta nabierze pięknego złocistego koloru. ok. 30 minut.  Można 5 minut wcześniej zdjąć fasolę i ok. 5 minut ,( uważając , żeby nie przypalić spodu ) przyrumienić sam spód. Krem : Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem . Gdy śmietana troszkę zaczyna

Słodkości i nie tylko
Królewiec 766

ciasto mogę jeść nie tylko od święta :) Składniki: Ciasto: - 30 dag mąki - 15 dag cukru - 2 łyżki miodu - 1 łyżka sody - 1 jajko - 15dag margaryny Biszkopt: - 4 jajka - 1 szklanka cukru - 2 łyżki wody - 1/2 szklanki mąki pszennej - 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej - 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem: - 20 dag cukru - 1/2 litra mleka - 1 łyżka mąki pszennej - 1 łyżka(...)mąki ziemniaczanej - 2 cukry waniliowe - 1 margaryna Polewa czekoladowa: - 1/2 szklanki cukru pudru - 1/2 kostki margaryny - 3 łyżki kakao - 3 łyżki wody Przygotowanie: Wszystkie podane składniki na ciasto zagniatamy, wyrabiamy i dzielimy na dwie cześci. Każdą pieczemy w 180 C przez około 30 minut (na złoty kolor). Jak blaty upieczone możemy przystąpić do robienia biszkoptu. Białka, cukier i wodę ubijamy

Zainspirowana w kuchni
Muffinki z porzeczkami - na Dzień Chłopaka 230

biała czekolada lub krem maślany Przygotowanie muffinek: W jednej miseczce wymieszać mąkę z sodą, proszkiem do pieczenia i cukrem. W drugim naczyniu umieścić maślankę, olej, jajko i ekstrakt waniliowy. Składniki wymieszać rózgą lub szybko zmiksować. Do składników mokrych, wsypać suche składniki - szybko wymieszać łyżką - nie miksować. Blachę do muffinek wyłożyć papilotkami. Do każdej papilotki kłaść porcję ciasta, do wysokości(...)foremki. Na każdą muffinkę ułożyć 3-4 porzeczki i przykryć ciastem, do wysokości max. 3/4 foremki. Na wierzchu ułożyć jeszcze 2-3 porzeczki. Blachę z muffinkami wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 20 minut. Gdy muffinki się zarumienią, wyjąć z piekarnika i ostudzić. Lukier plastyczny rozwałkować, wykroić koła lub inne kształty. Na każdym wyciętym z lukru

kolorowotorcikowo
Tort z maślanym kremem orzechowym 167

BISZKOPT: 6 jaj rozmiar L 3/4 szklanki cukru 1 szklanka mąki pszennej tortowej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka octu spirytusowego szczypta soli KREM ORZECHOWY: 375 g masła 82% 250 g cukru pudru 200 g zmielonych orzechów włoskich 3 czubate łyżki utartej gorzkiej czekolady 3 łyżki ciemnego rumu PONCZ: 1 i 1/2 szklanki letniej(...)suchego patyczka. Po wyjęciu z piekarnika formę z gorącym ciastem upuścić na blat z wysokości ok. 40 cm. Odstawić do wystudzenia. Zimny biszkopt odciąć od brzegów tortownicy, wyjąć w formy i przekroić na trzy blaty. PONCZ: Letnią wodę wymieszać z pozostałymi składnikami, tak aby rozpuścił się cukier. KREM : Orzechy zmielić w maszynce lub bardzo drobno posiekać blenderem. Miękkie masło spienić

Kuchenne zapiski Edyty
Torcik Sachera 178

białek dodajemy resztę cukru  mieszamy i dodajemy do czekoladowego kremu. Dodajemy przesianą mąkę oraz proszek do pieczenia i starannie  wymieszamy , by nie było grudek. Formę do pieczenia o średnicy 24 cm. smarujemy masłem i posypujemy mąką , nagrzewamy piekarnik do temp. 180st.C i w takiej temperaturze pieczemy ciasto przez około 35 minut do 40 minut.Wyjąć ciasto z piekarnika

Gorący kąsek
Krem słonecznikowo-pomidorowy, czyli co na kanapki zamiast hummusu? 179

Pewnie jako jedna z małej wegusów nie lubię humusu i nie przepadam za kaszą jaglaną. Z czymś jednak trzeba jeść kanapki, bo nie samym curry i ciastem człowiek żyje. Moim ulubionym wytrawnym kremem/pastą na kanapki jest właśnie ta na bazie słonecznika. Robię kilka wariantów smakowych, ale przedstawiam Wam pomidorowy jako pierwszy, z bajglami smakuje wyśmienicie. ps. W lodówce wytrzyma(...)całą noc. Namoczony słonecznik ponownie przepłukać, umieścić wszystkie składniki z misce i zblendować, pomidory suszone wedle gustu, ja nie blendowałam, tylko dodałam na samy końcu posiekane.     Artykuł Krem słonecznikowo-pomidorowy, czyli co na kanapki zamiast hummusu? pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.

greenscarf
Cynamonowe ciasteczka, Krem z cukinii + test robota Monsieur Cuisine Plus 251

sieci Lidl W zestawie znajduje się książka ze zdjęciami i inspirującymi przepisami, które ułatwiają wykorzystanie Monsieur Couisine Plus. Aby was zainspirować postanowiłam przygotować świąteczne kruche cynamonowe ciasteczka i krem z cukinii ze słonecznikiem i tymiankiem. Zapraszam po przepisy. Cynamonowe ciasteczka w kształcie choinek. Składniki na 1 blaszkę: 150 g mąki pszennej do podsypania 100 g masła pokrojonego w kostkę(...)podsypujemy mąką, ciasto rozwałkujemy na grubość ok. 4 mm i wycinamy ciasteczka o dowolnym kształcie. Jako, że zbliżają się Święta Bożego Narodzenia postanowiłam, że ciasteczka będą mieć kształt choinek różnej wielkości. Ciasteczka układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, pieczemy ok. 8-10 minut, aż ciasteczka się zarumienią. Wyjmujemy ciasteczka z piekarnika i studzimy na kratce. Smacznego! Krem z cukinii

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Sernik z rosą 525

zagnieść gładkie ciasto, uformować je w kulę i odłożyć do lodówki. – Dużą blaszkę do pieczenia ( 25×40 cm) wyłożyć papierem do pieczenia. – Ciasto pokroić nożem na plasterki i rozłożyć je na spodzie blaszki, po czym docisnąć palcami na gładko. – Nakłuć widelcem i piec przez 10 minut(...)piekarniku nagrzanym do 180 st. C. Masa serowa – Ubić mikserem 2 jajka i 4 żółtka z cukrem i cukrem wanilinowym na puszysty biały krem. – Stopniowo dodawać zmielony biały ser cały czas miksując. – Wymieszać mleko z budyniami i stopniowo wlewać je do masy serowej. Miksować na małych obrotach

To co kocham
Pączki przepis 146

alkoholu olej do smażenia marmolada lub krem czekoladowy do nadzienia cukier puder, lukier SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Wszystkie składniki wyjąć szybciej z lodówki, żeby miały jednakową temperaturę. Do naczyna z mąką dodać rozpuszczone w letnim mleku i cukrem drożdże Teraz dodać resztę składników : żółtka, roztopione masło, jogurt, szczyptę soli i łyżkę alkoholu Zagnieść sprężyste ciasto , jeśli lepi się za bardzo do rąk(...)dodać trochę mąki Odstawć do wyrośnięcia na półtorej godziny, aż do podwojenia objętości ( pod przykryciem ). Ja wstawiam na przykład całe naczynie do woreczka plastikowego. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Gdy ciasto już jest wyrośnięte, wyrobić jescze raz i tym razem rozwałkować na placek o grubości około 1 cm. Szklanką wykrawać krążki o średnicy 5-6 cm.Zostawić ponownie na stolnicy do wyrośnięcia

zielonacukinka
rolada kawowa z rodzynkami w rumie 193

kawa o smaku mięty z czekoladą. Jeśli lubicie takie połączenie, to gorąco polecam, kawa smakuje jak popularne miętowe czekoladki. Kawę o smaku waniliowym wykorzystałam do zrobienia rolady. Nadziałam ją kremem na bazie mascarpone, z dodatkiem orzechów, kawy i rodzynek w rumie. Rolada wyszła bardzo lekka i delikatna. W sam raz na lato.  *foremka 40*30 cm Składniki: na biszkopt(...)biszkoptu (wtedy rolada będzie się łamać). Po wyjęciu ciasta z piekarnika przykryć je wilgotną ściereczką i zwinąć w roladę. Kawę zaparzyć w kilku łyżkach wody i wystudzić. Kremówkę ubić z cukrem pudrem i śnieżką. Wmiksować do niej mascarpone i kawę (razem z fusami). Wmieszać orzechy i rodzynki. Roladę rozwinąć, posmarować kremem i zwinąć. Czekoladę z mlekiem rozpuścić nad parą

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Mini ptysie 569

wody 4 jajka szczypta soli Skadniki na krem 330 ml śmietany kremówki 1 saszetka utrwalacza do bitej śmietany 1 opakowanie cukru waniliowego +nutella, olej kokosowu lub masło, cukrowe koraliki do dekoracji Masło zagotowujemy w garnku z wodą. Wsypujemy mąkę z solą i mieszamy podgrzewając na małym ogniu aż powstanie zwarta kluska. Kiedy ciasto nie jest już bardzo gorące przekładamy

Ciastkozercy
Banoffee na biszkopcie 432

Jajka wraz z cukrem miksujemy na jasną i puszystą masę. Dodajemy wodę oraz olej. Obroty miksera zmniejszamy i stopniowo wsypujemy przesiane obie mąki. Miksujemy tylko do połączenia składników. Przygotowane ciasto przelewamy do formy (21x32cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 15-20 minut. Upieczony i ostudzony biszkopt nasączamy naparem z osłodzonej herbaty. Banany(...)plasterki i rozkładamy na zimnym biszkopcie. Skrapiamy je sokiem z cytryny, by nie ciemniały. W misie miksera umieszczamy bardzo dobrze schłodzoną kremówkę i mascarpone. Miksujemy do uzyskania gęstego kremu. Pod koniec dodajemy 3 łyżki masy kajmakowej. Miksujemy krótko, tylko do połączenia (po zmiksowaniu masy kajmakowej wydawało mi się, że jest ona dość rzadka. Dodatkowo dodałam do niej 2 płaskie łyżeczki

Smaki Na Talerzu