ciasto z kremem - 19224 przepisów (strona:838/1282)

Tort dyniowy 153

wyszedł mi tak gęsty, czekam na sugestie;) Ciasto: 530 g mąki 2,5 łyżeczki sody 2,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka cynamonu 2 łyżeczki gałki muszkatołowej 2 łyżeczki imbiru 200 g drobnego cukru 1/2 łyżeczki soli 400 ml oleju 7 jajek 200 g brązowego cukru 600 g pure z dyni Krem: 600 g mielonego gęstego sera na sernik(...)otrzymania gęstego kremu. Cukier wsypujemy do dużego rondelka o grubym dnie, podgrzewamy na średnim ogniu (nie mieszamy). Kiedy cukier zacznie się rozpuszczać zaczynamy delikatnie mieszać drewnianą łyżką. Do rozpuszczonego cukru dodajemy pokrojone na mniejsze kawałki masło. Mieszamy energicznie do połączenia (około 2 minuty). Następnie dodajemy kremówkę, mieszamy. Zdejmujemy z palnika i dodajemy sól oraz przyprawy. Studzimy. Ciasto dyniowe kroimy

Smaki Na Talerzu
Urodzinowy tort czekoladowo - bananowy 159

Gorące ciasto wyjąć z piekarnika upuścić (w formie!) z wysokości 50 cm na blat lub podłogę i odstawić do ostygnięcia do uchylonego piekarnika. Wystudzony biszkopt oddzielić od brzegów nożykiem, wyjąć z formy i przekroić na 2 blaty (lub 3 jeżeli był upieczony w mniejszej formie). Do nasączenia 1 szklanka mocnej herbaty z cukrem i cytryną Krem budyniowy 500 ml mleka(...)ułożyć banany, posmarować je z góry resztą kremu. Przykryć drugim blatem, nasączyć resztą herbaty. Wstawić do lodówki na 2 godziny. Śmietankę zagotować. Czekoladę połamać na kawałki. Gdy śmietanka się zagotuje, zdjąć garnek z płyty, dodać czekoladę i mieszać, aż się połączą. Tort wyjąć z lodówki, wyciąć dowolny wzór lub zostawić w całości. Ciasto posmarować masą czekoladową i schłodzić

Pełny talerz
Czekoladowa tarta z orzechowym karmelem i kruszonką / Chocolate tart with nut caramel and crumble 154

łyżki mleka Krem: W rondelku podgrzej śmietankę, prawie do wrzenia. Zdejmij z ognia i wrzuć połamaną na kostki czekoladę. Po 2 minutach dokładnie wymieszaj do całkowitego rozpuszczenia czekolady. Ostudź i wstaw do lodówki na noc. Spód: Obie mąki, cukier puder, proszek i kakao wymieszaj na stolnicy. Dodaj startą drobno czekoladę, drobno pokruszony olej kokosowy i śmietanę. Zagnieć ciasto. Kawałkami ciasta(...)wsyp orzechy, wlej śmietankę, dodaj masło i sól. Wymieszaj ostrożnie. Rozsmaruj orzechowy karmel na spodzie tarty. Odstaw do wystudzenia. Schłodzoną czekoladową śmietankę i ubij mikserem na gładki i sztywny krem (nie ubijaj zbyt długo aby się nie zwarzył!). Krem rozłóż na wystudzonym karmelu. Na kremie rozsyp orzechową kruszonkę.  30 g. czekolady rozpuść nad parą wodną, wymieszaj z mlekiem. Zrób

Delicious Place
Czekoladowa wieża ptysiowa z pierniczkami i nutą pomarańczy 170

Eiffla, która od tej chwili walczy w konkursie "Apetyt na Kopernika" . Trzymajcie kciuki! Kto wie, może za jakiś czas wyślę Wam pozdrowienia z Paryża...?  :D #appetytnakopernika #fckopernik Składniki: Ciasto ptysiowe: 250 ml mleka 250 ml wody 200 g masła 1 łyżka cukru 350 g mąki pszennej 40 g naturalnego ciemnego kakao 9 jajek rozmiar M Posypka piernikowa: 2 pierniki(...)smaku pomarańczowym 4 łyżki cukru gruboziarnistego Orange Curd: 50 ml soku z pomarańczy, świeżo wyciśniętego 2 łyżki cukru (30 g) mała szczypta soli 2 żółtka 50 g masła Krem piernikowo-pomarańczowy: 250 g śmietanki kremówki 36%, dobrze schłodzonej 1 łyżka cukru pudru 250 g serka mascarpone cały powyższy Orange Curd 3 pierniki Kopernik serca lukrowane o smaku pomarańczowym Karmel

Nastoletnie Wypiekanie
Wegańskie tartaletki z kremem orzechowym 140

wcześniej jaglankę ze słynnym, lidlowskim masłem orzechowym, na skutek czego wyszedł mi przeeepyszny krem! Dodałam jeszcze odrobiny soku z cytryny i ksylitolu, żeby nieco bardziej osłodzić smak. Takim oto kremem nadziałam moje cudowne tartaletki i włożyłam na jakiś czas do lodówki, żeby nieco się schłodziły. Przed degustacją posypałam niektóre z nich jagodami goji. Nie są konieczne, ale z pewnością polepszają(...)muffinek lekko natłuścić olejem. Kakaowym ciastem wyłożyć wgłębienia na muffinki. Mi  ciasta starczyło na ok. osiem spodów. Wszystkie ponakłuwać widelcem. Podpiekać przez ok. 10-15 minut w temperaturze 180 stopni C.  Ugotowaną kaszę dokładnie zmiksować z masłem orzechowym, cukrem i sokiem z cytryny na gładki krem. Wypełnić nim gotowe, upieczone spody, następnie schłodzić w lodówce.  Podawać np.z

Kuchnia Ellie
PTYSIE Z KARMELIZOWANYMI BANANAMI, KREMEM Z PALONEJ BIAŁEJ CZEKOLADY, BEZĄ WŁOSKĄ I CHRUPIĄCYMI, FRYTOWANYMI ORZECHAMI 155

cukru + 100 g mąki KARMELIZOWANE BANANY Z RUMEM: * cukier trzcinowy nierafinowany Dry Demerara DIAMANT – 100 g * woda – 100 g * rum – 50 g * banan – 2 szt KREM Z PALONĄ BIAŁĄ CZEKOLADĄ: * biała czekolada – 200 g * śmietana 36% – ok.250 g BEZA WŁOSKA: * drobny cukier – 150 g * białko z jaj rozm. M – 2 szt * woda(...)jajku cały czas miksując. Wyciskamy na blache wyłożoną papierem, układamy plastry ciasta kruchego, pieczemy ok. 15 minut w 190C. KARMELIZOWANE BANANY Z RUMEM: Cukier gotujemy z wodą, redukujemy, delikatnie studzimy, dodajemy rum i pokrojone w plastry banany – mieszamy ok. 1 minuty ( banany nie mogą się rozpaść ) KREM Z PALONĄ BIAŁĄ CZEKOLADĄ: 100 g białej czekolady rozpuszczamy w kąpieli wodnej

Ostra na Słodko
Proste ciasto cytrynowe. 196

Czasem tęsknię za najprostszymi smakami które pozostawiłam w Polsce ,a które odświeżam tylko podczas krótkich pobytów wakacyjnych . Upiekłam ciasto ,najprostsze ,na pocieszenie. Składniki: keksówka 25 / 10 cm 250 masła ,miękkie ,wyjęte co najmniej 2 godziny przed pieczeniem. 0,5 szklanki cukru 2 szklanki mąki 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 4 jajka ,nie z lodówki 1 cytryna ,dobrze wyszorowana ,sparzona(...)pieczenia i odstawiamy. Miękkie masło ubijamy mikserem z cukrem na jasny krem , dodajemy po jednym jajku i dalej ubijamy .Teraz dajemy połowę mąki z proszkiem i mieszamy łyżką do połączenia składników . Dodajemy sok z cytryny ze skórką ,resztę mąki i znów mieszamy do połączenia się całości.Ciasto przekładamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w 180 stopniach przez

Ladylaura.
Red velvet cupcakes 128

łyżeczki  ekstraktu z wanilii  / 1 opakowanie cukru wanilinowego 200 ml mleka  1/2 łyżeczki soli 185 g mąki 3/4 łyżeczki octu  3/4 łyżeczki sody oczyszczonej Krem: 125 g mascarpone 200 g śmietanki 30-36% 1 łyżka cukru pudru ziarenka z połowy laski wanilii 1 łyżka soku z cytryny Przygotowanie: Babeczki: Masło i cukier umieścić w misce(...)dodać od razu do masy. Całość zmiksować na niskich obrotach do połączenia składników. Ciasto rozdzielić do 12 papilotek i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec przez około 20-25 minut w temperaturze 180*C, do suchego patyczka. Po upieczeniu wyjąć z piekarnika i ostudzić do temperatury pokojowej. Krem: Mascarpone i śmietankę miksujemy do momentu uzyskania gładkiego kremu. Dodajemy na koniec cukier

Malinowo w kuchni
Torcik z serkiem mascarpone i malinami 766

piec przez około 30 minut, do tzw. suchego patyczka (ciasto jest upieczone, gdy drewniany patyczek włożony do niego, po wyciągnięciu będzie suchy). Upieczony biszkopt wystudzić. Przygotować poncz (nasączenie biszkoptu). W szklance wymieszać ze sobą ciepłą wodę, sok z cytryny i cukier puder. Tak przygotowanym ponczem nasączyć biszkopt. Przygotować krem z serka mascarpone i galaretki. 1 opakowanie galaretki wsypać do miseczki(...)dodać serek mascarpone oraz cukier puder i zmiksować na gładki krem. Masa powinna zacząć się ścinać już po kilku minutach (pod warunkiem, że moment tężenia galaretki został prawidłowo uchwycony). Krem z mascarpone i galaretki wylać na nasączony biszkopt i całość wstawić do lodówki w celu stężenia. Przygotować galaretkę z malinami na wierzch. Maliny umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem. Ułożyć na zwartej

Gospodyni Miejska
Rolada ze śmietaną i książki na Święta 156

spiżarce wciąż dużo jedzenia... Za sprawą dzieci najmniej zostało ciast, które prywatnie nazywam "ciastami błotkami". To ciasta kremowymi warstwami. Do jednych z nich w tym roku zalicza się rolada z bitą śmietaną i cząstkami galaretki. Powstała na zamówienie pewnego młodego człowieka, który uwielbia kremy :) Zdaję sobie sprawę, że w związku z lekturą "Przepisu na święta" Debbie Macomber (recenzja niżej(...)brzeg (ok. 3 cm). Na dolnym brzegu ułożyć pasek galaretki grubości ok. 1,5 cm. Zwinąć biszkopt w roladę, a następnie zawinąć w papier do pieczenia i ułożyć sklejeniu ciasta. Odstawić w chłodne miejsce (np. do lodówki na kilka godzin). Kroić ukośnie. Czy w Waszych domach na Święta króluje co roku jakieś określone ciasto? W "Przepisie na święta" Debbie Macomber

Weekendy w domu i ogrodzie
Tort kokosowo- malinowy (bez glutenu, cukru białego i laktozy) 205

innej) Krem kokosowo-ryżowy -160g ryżu jaśminowego -1 szkl. mleka kokosowego -1 szkl. napoju ryżowego -1 szkl. wody -ksylitol - ½ szkl. wody (do ewentualnego rozrzedzenia masy podczas miksowania) Krem ze śmietany kokosowej -puszka śmietanki kokosowej (400g) -ksylitol lub inna substancja słodząca (według indywidualnych preferencji) Dodatkowo -wiórki kokosowe (do posypania tortu) -duża ilość świeżych malin -sok z cytryny+ woda (do nasączania(...)sprawdzić czy ciasto się dopiekło przy pomocy patyczka). Piec bez termoobiegu i unikać uchylania drzwiczek piekarnika.  Po upieczeniu, wyjąć gorący biszkopt z piekarnika i spuścić go (w formie) na blat stołu z z niedużej wysokości. Dzięki temu biszkopt nie opadnie. Odstawić do wystygnięcia. Boki biszkoptu oddzielać od formy nożem, dopiero po wystudzeniu. Podzielić na 3 blaty. KREM KOKOSOWO- RYŻOWY

Candy Pandas
Ciasto pomarańczowe z ciecierzycy 80

Moje nowe ulubione ciasto – przepysznie pomarańczowe i sycące! Ciasto bez mąki, które wcale nie smaku ciecierzycy. Do tej pory uwielbiałem ciasta czekoladowe, ale teraz ich pozycja jest zagrożona, odkąd znam pomarańczowe ciasto z ciecierzycy. Ciasto pomarańczowe z ciecierzycą – bez mąki (bez glutenu), bez nabiału (laktozy i kazeiny): ciecierzyca (gotowana albo z puszki) – 2 szklanki jajka(...)pomarańczowym i zblenduj do konsystencji kremu bez grudek. Zanim przejdę dalej, to ważna uwaga – powyższy przepis dotyczy ciecierzycy zaraz po ugotowaniu w wodzie albo z puszki. Zawiera ona dużo wody i przez to nie można do niej dodać za dużo soku z pomarańczy. Ten przepis jest za to szybki. Żeby uzyskać najlepsze ciasto, trzeba się jednak trochę pomęczyć. Ciecierzycę

PaleoSMAK
Ciasto czekoladowe z kaszą gryczaną 138

zaszkodzi go skosztować ;-) Przepis lekko zmodyfikowałam, ale efekt tak czy inaczej jest rewelacyjny. Dodać tu muszę, że dzieci też chętnie podgryzają ten smakołyk :-D Ciasto czekoladowe z kaszą gryczaną CIASTO CZEKOLADOWE Z KASZĄ GRYCZANĄ 200 g ugotowanej kaszy gryczanej (gorącej) 100 g brązowego cukru 150 g gorzkiej czekolady (70%) 150 g masła 4 jaja 100 g mąki pszennej 100g czekolady(...)następnie cały czas ubijając dodajemy krem czekoladowy. Gdy jajka połączą się z kremem, również ubijając, dodajemy mąkę oraz aromat rumowy, a następnie małymi partiami kaszę z cukrem.Mieszamy do połączenia się składników. (U mnie pozostały grudki bo kasza nie była porządnie zmiksowana). Czekoladę mleczną siekamy i wrzucamy do ciasta - mieszamy za pomocą łyżki. Ciasto wykładamy do foremki (24x24) wyłożonej papierem

peggiwkuchni
TARTALETKI MALINOWO-GRUSZKOWE Z KREMEM ŚMIETANKOWYM 107

Deser specjalnie przygotowany dla koleżanki, która mnie jutro odwiedzi.  Już się cieszę na to spotkanie :) Mam nadzieję, że będzie smakowało. SKŁADNIKI: ciasto: 200 g mąki

Kuchnia w opałach
"Ziemniaczki" 165

Ziemniaki ale słodkie..mhm...w sumie to jest też odmiana słodkich ziemniaków..ale te są naprawdę słodkie,bo to oszukane ziemniaczki z ciasta biszkoptowego i masy budyniowej..Polecam zrobić i zaskoczyć domowników,a zwłaszcza dzieci..No i teraz jest dylemat...miałam przepis na biszkopt i wg tego przepisu mi wyszedł zakalec..i nie wiem czy przepis jest zły czy mi akurat(...)waniliowy 5 jajek Krem 1 jajko 1 szkl.mleka 1/2 szkl.cukru 2 łyżki mąki cukier waniliowy 200 g margaryny PALMA  Dodatkowo kilka łyżek kakao Niepełną szklankę mąki i mąkę ziemniaczaną wymieszać i przesiać.Białka oddzielić od żółtek.B iałka ubijać, stopniowo dodając cukier zmieszany z waniliną. Następnie dodawać po 1 żółtku, a na koniec wymieszane mąki.Ciasto przelać do foremki

Moje domowe kucharzenie
Ciasto jabłkowe z blendera – bez cukru, tłuszczu i mąki 228

smak – to pyszny i zdrowy deser. Jeszcze jesteście nieprzekonani ? To ciasto zrobicie w blenderze! Do zrobienia tego chlebka nie nadają się żadne mini blendery, wynalazki typu nutri-bullet czy blender- łapka (immersyjny). Zastanawialiście się kiedyś czemu ma taki, a nie inny kształt? Został zaprojektowany z myślą o zupach kremach (z ugotowanych, miękkich komponentów) i emulsyfikacji sosów. Zwykłe miksery tylko mieszały(...)jabłka ze skórką i płatki – na prawie gładką masę. Słabym, małym blenderem to nie ma prawa się udać! Rozgrzewamy piekarnik do 180⁰C, grzanie góra-dół, bez termoobiegu. Na ciasto szykujemy sobie standardową formę keksówkę o wymiarach 25cm/10cm. Smarujemy formę olejem kokosowym lub wykładamy ją papierem do pieczenia (lepiej – bo to ciasto czasami przykleja się nawet do najlepiej wysmarowanej foremki

Karo in the Kitchen