ciasto z kremem - 19224 przepisów (strona:879/1282)

Proste ciasto z gruszkami 103

dziś ciasto z gruszkami:) Składniki : 4 gruszki + 350 ml wina czerwonego + 4 goździki +laska cynamonu 4 duże jajka 20 dag cukru 25 dag mąki 25 dag masła 1 łyżka kakao 1 łyżka proszku do pieczenia Przygotowanie : Obrane gruszki pokroić w ósemki i włożyć do wina z goździkami i cynamonem- chwilę gotować, potem wyjąć z wina, wystudzić  Miękkie masło, cukier(...)miksować na krem, dodawać po jednym jajku i nadal miksować Mąkę zmieszać z kakao i proszkiem do pieczenia, dodawać do masy i miksować Na koniec dodać wystudzone wino ( bez goździków i cynamonu), zmiksować Masę przełożyć do wysmarowanej formy, piec w temp. 180*C przez ok. 35-40 min. Wpierw ułożyć na wierzchu osączone gruszki Po ostudzeniu posypać cukrem pudrem. Moje

Proste Potrawy
Krokiety z fasoli czerwonej, fasoli szparagowej z kremem bobowym 226

pieczarek 2 łyżki koncentratu pomidorowego 2 żółtka 20 dag zielonej fasoli szparagowej majeranek sól pieprz świeżo mielony natka pietruszki 1 jajko 3 łyżki bułki tartej olej do smażenia krem z bobu 80 dag bobu 2 litry warzywnego bulionu 5 ząbków czosnku 3 łyżki oliwy z oliwek 1/2 szklanki słodkiej śmietany 30% pęczek kolendry sól i pieprz biały Wykonanie: Namoczony łubin(...)miksujemy z 3 szklankami wody. Miksując dodajemy 2 jajka, żółtko, mąkę pszenną, mąkę łubinową oraz olej. Na koniec miksowania przyprawiamy solą oraz sokiem z cytryny. Z tak przygotowanego ciasta smażymy cienkie naleśniki. Gotujemy fasolę czerwoną. odcedzamy następnie zmiksować.W osobnym naczyniu gotujemy fasolę szparagową ze szczypią soli oraz cukru odcedzamy. Cebulę drobno kroimy następnie zeszklić na odrobinie oleju. Dodajemy oczyszczone

kgwjanczewo
Tort waniliowy z musem truskawkowym 141

garnka wkładamy truskawki, zasypujemy cukrem i gotujemy. Następnie truskawki przekładamy do blendera i blendujemy, a wygotowany z nich sos odlewamy do garnka - wykorzystamy go do ponczu.  Krem: Serek waniliowy miksujemy, żeby nadać mu puszystości. W innej misce ubijamy śmietanę na sztywno z cukrem pudrem, ziarenkami wanilii i śmietanfixem. Bitą śmietanę dodajemy stopniowo do serka - mieszając ręcznie. Poncz: do herbaty(...)nasączamy go ponczem, a następnie górę i boki smarujemy masa śmietanową. Górę dekorujemy dowolnie. U mnie tradycyjnie jest to opłatek z obrazkiem wybrany przez dziecko. Osobiście nie lubię słodkich ciast dlatego u mnie wszystko jest mniej słodkie, bo masy śmietanowej tylko 1/3 szklanki cukru, do musu cukru dałam do smaku, tak aby był kwaskowy, a nie ulepek. Dlatego u mnie

Państwo Wojtczuk gotują
Bakaliowa rolada z jabłkami 281

Podstawą rolady jest biszkopt z dodatkiem wiórków kokosowych, orzechów i rodzynek. Pieczony razem z jabłkami, a następnie zwinięty. To prosta, szybka rolada bez kremu. 5 jajek szczypta soli 3/4 szklanki cukru 1/2 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 100 g orzechów włoskich 50 g wiórków kokosowych 50 g rodzynek ok 700 g miękkich jabłek cynamon lub przyprawa(...)soli i ustawiając mikser na najwyższych obrotach, dodawać porcjami cukier. Zmniejszyć obroty do minimum i dodawać po jednym żółtku. Na końcu wsypać mąkę z bakaliami i wymieszać delikatnie łopatką. Ciasto wyłożyć na jabłka i równo rozsmarować. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 160*C i piec przez 35 min. Wyjąć z piekarnika i odwrócić ciasto tak, aby jabłka były na górze

https:KKuchniaMniam
Tort z musem jabłkowym i bitą śmietaną 185

Tort z musem jabłkowym początkowo miał być zwykłym ciastem przełożonym jabłkami i śmietaną. Upieczony w kanciastej blaszce i krojony w kostkę. Jednak w ostatniej chwili zmieniłam blaszkę na okrągłą tortownicę i tak powstał rasowy biszkopt. A krojąc biszkopt na krążki i przekładając go masą, tort robi się sam - automatycznie :) Tort składa się z 3 cienkich krążków biszkoptu nasączonego słabą herbatą(...)pieczenia Przełożenie: - Mus jabłkowy: 3 spore jabłka (najlepiej reneta, antonówka) 1 łyżeczka soku z cytryny 1 opakowanie cukru waniliowego ( 16 g ) 1 łyżka zwykłego cukru ewentualnie - 1 łyżka wody - Krem: 4 łyżeczki żelatyny 1/4 szkl. wrzątku 660 ml śmietany 30% schłodzonej w lodówce 1/2 szkl. cukru pudru Nasączenie: 1/3 szkl. słabej przestudzonej herbaty z cukrem (może być zielona bez dodatków

Posadzone i zjedzone
Ciasto ananasowe z kremem i galaretką 171

Szybkie ciasto. Niesłodkie = niezamulające 😀. Powstało pod wpływem puszki. Tak, puszki...ananasa 😃 na którego nie miałam innych pomysłów, więc tak zrodził się ten przepis.     Składniki:  biszkopt jasny blaszka o wymiarach 23x35 5 jajek 45 g mąki ziemniaczanej (¼ szklanki) 115 g mąki pszennej (¾ szklanki) 150 g cukru (¾ szklanki) szczypta soli krem: 3 szklanki mleka 3 żółtka  ½ szklanki cukru(...)białka będą lśnić. Nie przerywając miksowania porcjami dodajemy żółtka.  Kiedy masa jest już puszysta, wyłączamy mikser i dodajemy partiami mąki i dokładnie mieszamy za pomocą szpatułki.  Ciasto przelewamy do blaszki i pieczemy 30-40 min - (najlepiej sprawdzać za pomocą patyczka). Upieczony biszkopt rzucamy z blaszką z wysokości 30-40 cm, studzimy. 2 szklanki mleka zagotowujemy z cukrem

Gotuj z Agnes
Ciasto snikers 165

mąki ziemniaczanej Z podanych składników zagnieść ciasto i podzielić na 2 placki. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i nakłuć widelcem. Piec ok. 20 minut w temp. 170 C. Uwaga! Po upieczeniu blaty będą twarde, ale nie należy się tym zrażać, bo zmiękną pod wpływem bitej śmietany i karmelu. Składniki na krem: - 1/2 litra śmietany 36% - 1/2 szklanki cukru(...)cookd.it/embed/ajax.php?action=check&recipe=http://dom-agi.pl/ciasto-snikers/&blog=http://dom-agi.pl'; url=url.replace(/#038;/g,''); load(url, function(xhr) { if (xhr.responseText!='Unknown blog') { insertCookd(xhr.responseText); } else { document.getElementById('3bb61c46eb70177462bce72e13976b7c').innerHTML ='Cook\'d: Skonfiguruj wtyczkę'; } }); The post Ciasto snikers appeared first

dom-agi.pl
Przepis #102 Tort FIT "Mars" 207

Witajcie, przepis na to ciasto miał się pojawić jeszcze przed świętami (stąd świąteczna aranżacja na zdjęciach) ale uznałam, że lepiej będzie pasował na sylwestrowe imprezy. Tort powstał na wzór batona Mars. Jest bardzo delikatny w smaku. A dodatkowo bezglutenowy! Idealnie wpasuje się w sylwestrowe klimaty!🎇🎆 Wartości odżywcze na 100 g (jako słodzik został policzony ksylitol) 238 kcal(...)części. Kakaowy krem Do miski przekładamy jogurt oraz serek mascarpone a następnie miksujemy. Dodajemy słodzik oraz kakao. Całość łączymy na jednolitą masę. 2 /3 masy wykładamy na pierwszy krążek biszkoptu i przykrywamy drugim. Na wierzch wykładamy pozostałą część masy. Karmel Daktyle odsączmy bardzo dokładnie  z wody. Następnie blendujemy na jednolitą masę. Całość wykładamy na nasze ciasto. Polewa W kąpieli

Health-Fit-Life
szarlotka pychotka 531

żółtek) 90 g cukru wykonanie: Białka ubijamy na sztywno, dodajemy stopniowo cukier, cały czas ubijając a następnie dodajemy żółtka. Na końcu dodajemy przesiane mąki i delikatnie mieszamy np. szpatułką. Ciasto przekładamy do foremki (ok. 21×23 cm) wyłożonej papierem do pieczenia (samo dno). Pieczemy przez ok. 25 min. w 170 st. C. Po upieczeniu odstawiamy do całkowitego wystudzenia. składniki(...)budyń i miksujemy na gładki krem. składniki masę jabłkową: 2000 g jabłek (u mnie szara reneta) 2 galaretki (u mnie brzoskwiniowa i cytrynowa) wykonanie: Jabłka obieramy, ścieramy na tarce o grubych oczkach i smażymy przez ok. 10 min. Dodajemy suche galaretki, mieszamy chwilkę jeszcze smażymy. Następnie zestawiamy z ognia i odstawiamy do wystudzenia. wykonanie ciasta: Na jeden z biszkoptów wykładamy

Domowy Smak Jedzenia
Kostka alpejska 436

Kostka alpejska Czekoladowe ciasto przełożone pyszną i słodką masą kajmakową z chrupiącymi bezikami oraz delikatną śmietanką i lekko kwaskowym dżemem. Całość zwieńczona jest tartą gorzką czekoladą. Pyszne, efektowne i nietuzinkowe połączenie smakowe, które zasmakuje wszystkim łakomczuszkom. Polecam!     Składniki: Biszkopt kakaowy: 3 jajka pół szklanki cukru pół szklanki mąki pszennej 2 płaskie łyżki kakao 1 płaska łyżeczka proszku(...)pieczenia szczypta soli Krem kajmakowy: 400g kajmaku 200g miękkiego masła 150g suchych bezików Krem śmietankowy: 500ml śmietanki kremówki 30-36% 2 opakowania śmietan-fix Dodatkowo: 1/3 szklanki mocnej kawy – do nasączenia biszkoptu 5-6 łyżek dżemu porzeczkowego 100g gorzkiej czekolady     *** Przygotowujemy biszkopt: białka jaj ubijamy na sztywno ze szczyptą soli. Następnie dodajemy stopniowo cukier i miksujemy

Blog z Apetytem
Mini serniczki czekoladowe z frużeliną truskawkową i bita śmietaną 173

krem: 250 ml śmietany kremówki 36% 2 łyżki mascarpone 2 łyżki cukru pudru 1 łyżka ekstraktu z wanilii Gorzką czekoladę umieszczam w miseczce i topimy w mikrofalówce albo w kąpieli wodnej, odstawiamy na bok. W misce miksera umieszczamy pozostałe składniki i miksujemy do połączenia składników. Dolewamy czekoladę i ponownie krótko miksujemy, czekolada nie połączy się do końca z ciastem, może(...)zostać w formie kulek.  Formę do muffinek wykładamy papilotkami i nakładamy ciasta prawie po sam brzeg. Pieczemy w temperaturze 160 stopni przez 25 minut. Wyjmujemy i pozostawiamy do przestygnięcia na kratce. W miseczce umieszczamy żelatynę i zalewamy łyżka wody, odstawiamy na moment do napęcznienia. W garnuszku umieszczamy truskawki, dodajemy cukier i podgrzewamy do rozpuszczania się cukru. Wyłączamy palnik

Kolizje Smaków
Babeczki kruche z kremem straciatella 197

pudru 2 surowe żółtka Z podanych składników zagnieść jednolite ciasto. Schłodzić 30 minut. Można rozwałkować wyciąć i włożyć do natłuszczonych foremek lub ulepić nieduże kulki  i wygnieść w foremkach. Ja piekę je w temperaturze ok 15-180 stopni. Czas pieczenia....na oko, czyli patrzymy na kolor i sprawdzamy wykałaczką . KREM: 250 ml śmietany kremówki 36 % ( schłodzonej min.dob

Blondynka Gotuje
Babeczki kruche z kremem waniliowym 403

pudru 2 surowe żółtka Z podanych składników zagnieść jednolite ciasto. Schłodzić 30 minut. Można rozwałkować wyciąć i włożyć do natłuszczonych foremek lub ulepić nieduże kulki  i wygnieść w foremkach. Ja piekę je w temperaturze ok 15-180 stopni. Czas pieczenia....na oko, czyli patrzymy na kolor i sprawdzamy wykałaczką . KREM: 250 ml śmietany kremówki 36 % ( schłodzonej min.dob

Blondynka Gotuje
Tarta migdałowo – pomarańczowa 91

smak malin zastąpiłam pomarańczą, który w połączeniu z migdałami wyszedł obłędny! Ciasto na spód tarty to w zasadzie mieszanka mąki, masła z odrobiną cukru-bez dodatku jajek, dzięki temu ciasto jest bardzo kruche i delikatne. Na tak przygotowany spód należy rozsmarować dżem z pomarańczy, a najlepiej użyć do tego dżemu pomarańczowego z kawałkami skórki, który jest mocniejszy i bardziej intensywny(...)szczypta soli Składniki na krem 150 g masła 150 g mielonych migdałów 130 g drobnego cukru 4 średnie jajka Dodatkowo 70 g płatków migdałowych 250 ml dżemu pomarańczowego 350 g obranych pomarańczy i skórka otarta z 1/2 pomarańczy 2 łyżki cukru trzcinowego Instructions Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 st C. Składniki na ciasto umieścić w mikserze lub malakserze ( można zrobić

SprawdzonaKuchnia.pl
Tort pralinowy z owocami 101

łyżki cukru 2 łyżeczki żelatyny 50ml 30% śmietanki 4 łyżki wody Krem kawowy: 150g mascarpone 120ml śmietanki 30% 30g cukru pudru 2 łyżki kawy rozpuszczalnej 1½ łyżki gorącej wody 1 łyżka zimnej wody 1 łyżeczka żelatyny Krem śmietankowy z malinami: 125ml śmietanki 30% 150g mascarpone 50g kremu z białej czekolady 1 tabliczka białej czekolady 50g malin (najlepiej świeżych) Ganache(...)Spód formy wykładamy papierem do pieczenia (ja używam normalnej płaskiej blaszki i wysokiego rantu). Przelewamy ciasto, wyrównujemy i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170ºC, pieczemy do suchego patyczka- ok 55 minut. Studzimy w formie, a następnie delikatnie obkrawamy biszkopt i wyciągamy z rantu. Ciasto rośnie z "górką", więc dzielimy je na 3 blaty, a czwarty ścinamy właśnie z tej górki

Kuchnia w czekoladzie
Szybki i prosty jabłecznik 12 łyżek 104

też pieką i właśnie z włoskiego bloga czerpałam inspirację. Ciasto 12 łyżek ma jeszcze dwie zalety - nie potrzebujesz do niego wagi, a lista składników jest prosta do zapamiętania. Włoskie ciasto 12 łyżek z jabłkami i cynamonem. Szybki i prosty jabłecznik 12 łyżek proporcje na tortownicę 22-24 cm 3 Jabłka Grójeckie 3 małe jajka 12 łyżek mąki tortowej 12 łyżek(...)cukier i utrzyj na puszysty krem. 3. Nie przerywając ucierania dodaj 12 łyżek oleju, a następnie 12 łyżek o mleka. 4. Dodaj mąkę, proszek do pieczenia, szczyptę soli i cukier waniliowy lub cynamon i ucieraj na jednolitą masę. 5. Kiedy masa będzie jednolita dodaj pokrojone w kostkę jabłka i wymieszaj szpatułką. 6. Formę do ciasta posmaruj masłem i oprósz mąką

Cztery Fajery

Proponowane wyszukiwania