Creme brulee – prosty przepis

Creme brulee – prosty przepis

Creme brulee – prosty przepis

Przepis na : deser

To francuski deser, przygotowywany na bazie jaj, śmietany i cukru, uwieńczony warstwą skarmelizowanego cukru, któremu zawdzięcza nazwę, bo w dosłownym tłumaczeniu creme brulle znaczy „przypalony krem”. PRZEPIS NA CREME BRULEE Składniki na ok. 5-6 porcji creme brulee: 8 żółtek 0,5l śmietany 36% 1 laska wanilii 75g cukru kilka łyżeczek cukru kokosowego lub cukru brązowego Jak zrobić creme brulee: Wanilię kroimy wzdłuż na pół. Trzymając za jeden koniec nożem zeskrobujemy miąższ. Do rondelka wlewamy śmietaną dod... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Dorota Smakuje

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.