Przepis na : deser
To francuski deser, przygotowywany na bazie jaj, śmietany i cukru, uwieńczony warstwą skarmelizowanego cukru, któremu zawdzięcza nazwę, bo w dosłownym tłumaczeniu creme brulle znaczy „przypalony krem”. PRZEPIS NA CREME BRULEE Składniki na ok. 5-6 porcji creme brulee: 8 żółtek 0,5l śmietany 36% 1 laska wanilii 75g cukru kilka łyżeczek cukru kokosowego lub cukru brązowego Jak zrobić creme brulee: Wanilię kroimy wzdłuż na pół. Trzymając za jeden koniec nożem zeskrobujemy miąższ. Do rondelka wlewamy śmietaną dod... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...