ciasto z kremem - 19224 przepisów (strona:640/1282)

Rolada z serowym kremem i mango 183

Rolady biszkoptowe po prostu uwielbiam. Jeszcze do niedawna tylko delektować się ich smakiem, teraz i przygotowywać. To najprostsze i najszybsze z ciast, dietetyczny biszkopot, bo bez dodatku tłuszczu i zawsze pięknie się prezentuje! Krem do dzisiejszej rolady również w dietetycznym wydaniu, ponieważ przygotowany na bazie twarożku o bajecznej nucie smakowej - owocu mango. Cukier zastąpiłam ksylitolem, dlatego jest idealne dla wszystkich(...)pyszną tropikalna roladę!    Składniki na biszkopt: 4 jajka 125 g ksylitolu/cukru 30 g mączki ziemniaczanej 70 g mąki pszennej 25 g kakao szczypta soli wanilia Składniki na krem: 2 mango 4 płatki żelatyny 50 g ksylitolu/cukru 200g + 100g śmietany kremówki 400 g sera 3 x mielonego    wanilia pistacje Wykonanie: odzielić żółtka od białek i ubić

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
TRUSKAWKOWA ZEBRA – ciasto bez pieczenia! 130

ciasta na blogu już pojawiać się nie będą, a jednak cały czas w domu goszczą wypieki z ich dodatkiem. No i szkoda mi nie fotografować, skoro każde ciasto za każdym razem inne i za każdym razem równie pyszne! Dziś przygotowałam dla Was przepis na pyszną, truskawkową zebrę – genialne ciasto bez pieczenia! Kruche herbatniki przełożone truskawkową masą i słodkim kremem(...)Odstawiamy do tężenia. Blachę wykładamy warstwą herbatników. Wylewamy porcję musu, wygładzamy, przykrywamy kolejną warstwą – postępujemy tak do wykończenia składników. Zimne mascarpone ucieramy z żółtkiem i cukrem pudrem, dekorujemy ciasto, mocno chłodzimy. Smacznego

Ostra na Słodko
Kruche babeczki z kremem budyniowym (bez glutenu, bez laktozy) 82

babeczki z kremem budyniowym oraz dżemem. Babeczki są super chrupiące oraz niezwykle smaczne a do tego są bez laktozy i bez glutenu. Budyń do kremu zrobiłam sama. Babeczki wyszły super. Polecam na podwieczorek Składniki: ciasto: 100 g masła bez laktozy 3/4 szkl mąki kukurydzianej 1/4 szkl mąki kokosowej 2 łyżki jogurtu naturalnego bez laktozy 1 łyżeczka proszku do pieczenia(...)łyżki cukru pudru 2 łyżki wiórków kokosowych+ do posypania pół słoika ulubionego dżemu Przygotowanie: Ciasto: na stolnicę przesypujemy obie mąki, dodajemy pokrojone masło oraz pozostałe składniki. Wyrabiamy na kruche ciasto i wylepiamy nim małe foremki na babeczki. Układamy je na blaszce i wstawiamy ją do nagrzanego piekarnika. Pieczemy przez 15 minut w 180 stopniach. Następnie studzimy korpusy i wyjmujemy

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Tarta z masą marcepanową i rabarbarem 107

lodówce minimum pół godziny. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Marcepan miksujemy z masłem i jajkami na gładką i puszystą masę o konsystencji kremu maślanego. Rabarbar obieramy, kroimy w 1 cm kawałki i mieszamy z cukrem. Schłodzone ciasto rozwałkowujemy i wykładamy nim formę o średnicy ok 24 cm. Nakłuwamy i na wierzch wykładamy masę marcepanową. Wierzch posypujemy rabarbarem, lekko wgniatając

Mienta blog
Ciasto czekoladowe z truskawkami 194

wykałaczką. Po wyjęciu ciasta z piekarnika ostudzamy je  30 min w formie. Następnie wyciągamy ciasto z formy i przekrawamy na  dwa placki.  Schłodzoną śmietankę ubijamy na sztywno, pod koniec ubijania dodajemy cukier puder. Następnie łączymy ją z serkiem mascarpone.  Gotowy krem dzielimy na 2 równe(...)części. Pierwszą warstwę przekładamy kremem i na wierzchu kremu układamy połowę truskawek (pokrojone czy całe - tutaj wasza inwencja), następnie drugi placek przekładamy kremem i układamy resztę truskawek - ja zdecydowałam się na całe truskawki.  Opcjonalnie dekorujemy miętą. Ciasto przechowujemy do 2 dni w lodówce

Kolejny blog o gotowaniu
Letni tort truskawkowy 136

Letni tort truskawkowy z cytrynowym kremem i truskawkowym musem. Coś pysznego, a zarazem łatwego do przyrządzenia. Letni tort to ciasto z sezonowymi owocami. Uwielbiam tort z owocami. Jest lekki, smaczny i taki kolorowy! Sezon na letnie torty otwieram wspaniałym tortem truskawkowym. Letni tort przełożony cytrynowym kremem i truskawkowym musem. Letni tort Składniki: Biszkopt na okrągłą formę o średnicy

codojedzenia
Babeczki z olejem rzepakowym oraz kremem makowo-kokosowym 148

powinno zabraknąć smacznych, świątecznych dań, prawda? Do dań również zaliczają się desery, dlatego też dzisiaj proponuję Wam pyszne babeczki cytrynowo-waniliowe z kremem makowo-kokosowym. Krem zapewne skojarzy się Wam ze świątecznymi ciastami, w których używa się masy o takim smaku, jednak nie w formie kremu. Tak, chciałam ten smak przenieść na babeczkę i sądzę, że jak najbardziej to się

Pora coś zjeść
Babeczki stracciatella z kremem i życzenia wielkanocne 135

Wesołych Świąt!             Joanna Ciasto:   2 szkl mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 4 łyżki domowego cukru waniliowego 1 jajko 1 szkl mleka 1/2 szkl oleju szczypta soli 1/2 tabliczki czekolady mlecznej  Krem: 100 g masła 100 g mascarpone 1/3- 1/2 szkl cukru pudru łyżeczka ekstraktu waniliowego(...)jednej misce wymieszać suche składniki ze startą czekoladą, w drugiej wymieszać mokre. Połączyć wszystko razem łyżką, niezbyt dokładnie. Nakładać ciasto do foremek silikonowych lub papilotek do 2/3 wysokości. Piec w 180 stopniach przez ok 20-25 minut. Ostudzić. Krem: Składniki w temperaturze pokojowej. Masło utrzeć z mascarpone na puch, pod koniec miksowania dodać ekstrakt waniliowy, cukier puder oraz barwnik. Masę

Smakołyki Asi
Krem Kinder Chocolate 304

Pyszny krem z batoników Kinder Chocolate. Można go wykorzystać jako dodatek do ciast, deserów, lub podawać na kromce chleba. Ja wykorzystałam go do przygotowania, m.in ciasta Kinder Chocolate . Bardzo polecam! Składniki: 150 g batoników Kinder Chocolate (12 sztuk) 30 g masła 30 g słodkiej śmietanki kremówki 30-36 %     Przygotowanie:   Batoniki Kinder Chocolate posiekać nożem, umieścić w garnuszku

Nastoletnie Wypiekanie
Rurki z kremem 403

kremem. Po raz pierwszy postanowiłam zrobić je sama;) Zawsze myślałam, że są bardzo pracochłonne, ale okazało się, że wcale nie;) Chyba najwięcej czasu zajmuje samo zawijanie ciasta na foremki. Ja swoje rurki napełniłam kremem karpatkowym, ale równie pyszne będą z ubitą kremówką jeśli zależy Wam na czasie. ja napełniłam wszystkie rurki od razu i niestety na drugi dzień rurki nieco(...)Ciasto rozwałkować na kształt dużego prostokąta o grubości około 1 mm. Wycinać wzdłuż cienkie wąski paski o szerokości około 1,5 cm. Foremki na rurki natłuścić, następnie nawijać paski - zaczynając od węższej do szerszej części. Jedną stronę obtoczyć w cukrze. Odstawić na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec około 15 minut w temp. 200st. Ostudzić i zdjąć z foremek. Krem

Z miłości do słodkości
Rolada z kremem porzeczkowym 143

pieczenia krem 400 g czarnych porzeczek 2 łyżki cukru 2 łyżki wody 250 g serka mascarpone 150 ml śmietanki 30 % Przygotować roladę. Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywno. Żołtka ubić z cukrem do białości. Dodać mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia a na koniec ubitą pianę. Dużą blachę z piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia i przełożyć ciasto. Ładnie(...)całej blaszce. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i piec aż ciasto lekko sie przyrumieni, ok 10-15 minut. Gorące ciasto ułożyć na ściereczce, zdjąć papier i razem ze ścierką zwinąć w roladę. Odłożyć do wystudzenia. Przygotować krem. Do rondelka z grubym dnem wsypać porzeczki, dodać cukier i 2 łyżki wody. Lekko rozgnieść. Podgrzać aby porzeczki puściły sok, zwiększyć

Monia miesza i gotuje
Ciasto kakaowe z bezą 183

Szybkie, proste ciasto. Mimo pozorów nie jest wcale takie słodkie. Zachęcam do wypróbowania.  ;) Składniki:  -biszkopt : (mała blaszka) 6 jaja 1/2 szkl. kartoflanki 1/2 szkl maki pszennej 1/2 szkl cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki wody 1 łyżka oleju Krem: 2 budynie śmietankowe/waniliowe 2 szkl. mleka pół szklanki mleka 250g masła 3 żółtka 3 łyżki kakao(...)biszkopt przecinamy.  Krem dzielimy na dwie części,  Biszkopt wykładamy na blaszkę smarujemy połową kremu. Przykrywamy drugim blatem biszkopta i smarujemy pozostałym kremem.  układamy bezy - jeśli są te większe trochę kruszymy w rękach. Posypujemy ciasto. Roztopioną i wystudzoną czekolada i krówką polewamy ciasto. Ciasto chłodzimy

Garnkowe fanaberie
babeczki kryształki 115

słodkie przekąski są malutkie i idealne na jeden kęs.  *na około 40 małych babeczek Składniki: na ciasto: 200 g mąki 120 g zimnego masła 1 żółtka  2 łyżki cukru pudru duża szczypta soli na wypełnienie: 500 ml mleka opakowanie kremu do karpatki 100 g masła 2-3 łyżki dżemu z czarnej porzeczki dodatkowo: opakowanie galaretek: rubinowej, niebieskiej(...)średnicy trochę większej niż średnica foremek. Foremki wylepić ciastem i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200*C, piec około 10-15 minut aż będą złote.    Każdą galaretkę rozpuścić osobno w szklance wody i przelać do w miarę płaskich naczyń. Kiedy stężeje pokroić na małe kosteczki. W połowie mleka rozrobić krem w proszku i ugotować na pozostałym mleku. Wystudzić

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Cykl wielkanocny: Sernik z ricotty i kremu pasticcera (Torta di ricotta e crema pasticcera) 143

SKŁADNIKI Kruche ciasto 180 g m ą ki pszennej   70 g  masła 70 g cukru 2  ż ó ł tka  1 łyżka mleka 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli Krem pasticcera 2 żółtka 25 g cukru 25 g  m ą ki pszennej    500 ml mleka 1 cytryna Masa serowa(...)minuti. Mettete la crema a rassodare in frigorifero. Masa serowa Delikatnie mieszamy ricottę z cukrem pudrem i kremem pasticcera. Na koniec do masy serowej dodajemy białka ubite na sztywną pianę.   Masę serową przelewamy na podpieczone ciasto.  Sernik pieczemy ok. 45-50 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Sernik odstawiamy do wystygnięcia. Czekoladę

La grande e la piccola cuoca
Ciasto z wkładką serową, kremem budyniowym i ananasem. 175

recepturę na troszkę pracochłonne ciasto. Bardzo pyszne, więc warto je przygotować. Ciasto jest również bardzo podzielne. Polecam na różne okazje, urodziny, imieniny, święta czy tak po prostu na podwieczorek. W żółtych wiosennych kolorach. Upieczcie, a na pewno Wam posmakuje. Puszysty biszkopt, pyszny krem, delikatny sernik i na koniec ananasy w kwaśnej galaretce. Pyszne połączenie. Upieczcie, a ja udanych wypieków(...)wsypujemy obie mąki i proszek do pieczenia i delikatnie mieszamy. Ciasto przekładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach około 24 cm x 35 cm. Biszkopt pieczemy około 30 minut w temperaturze 170 stopni do zrumienienia. Sprawdzamy suchym patyczkiem czy jest upieczony. Upieczony dokładnie studzimy.  3. Krem budyniowy:  Budynie rozpuszczamy w połowie zimnego mleka, pozostałe mleko zagotowujemy

Izabelawkuchni

Proponowane wyszukiwania