ciasto z kremem - 19224 przepisów (strona:633/1282)

TORT SERCE Z CIASTA KRUCHEGO 132

Małe serduszka z kruchego ciasta w stylu   number cake idealnie sprawdzą się na Walentynki. Składniki: Ciasto kruche: 370 g mąki pszennej 75 g cukru pudru łyżka śmietany 18% łyżeczka proszku do pieczenia 190 g zimnego masła 1 żółtko szczypta soli Krem budyniowy   500ml mleka 3 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 żółtka 2- 3 łyżki cukru(...)szablonu serca,   w środku wyciąć   mniejsze serce np. foremką. Z pozostałego ciasta można wyciąć małe ciasteczka które posłużą za dekoracje serduszek Blaszkę z serduszkami wstawić do piekarnika i piec w 180ºC. około 13 – 15 minut do zarumienionych brzegów. Krem: Zagotować szklankę mleka, pozostałą części mleka dokładnie wymieszać żółtkami, obiema mąkami, oraz cukrem i cukrem waniliowym. Masę jajeczną wlać

RAROSSA
Najlepsze purée z dyni. Po co dodawać purée z dyni do wypieków? 126

roku królowa dynia opanowała moją kuchnię i to nie tylko w formie naszej ulubionej, aromatycznej zupy-krem czy kremowego sosu do makaronu , ale stała się także ważnym składnikiem słodkich wypieków. Żeby jednak było to możliwe najpierw przygotowuję purée z dyni, co wcale nie jest czynnością skomplikowaną i wymagającą większej filozofii, ale dzisiaj, w ramach formalności, postanowiłam przepis opublikować na blogu(...)przypadnie do gustu, to żaden problemem, ponieważ purée możemy przygotować z każdej dostępnej odmiany, oczywiście jadalnej. Zapytacie pewnie, po co sobie utrudniać życie i dodawać purée z dyni do ciast? Bo o tym, że może być bazą pysznej zupy czy sosu na pewno wiecie Otóż przede wszystkim poprawia walory smakowe, ciasta są bardziej wilgotne, miękkie i aromatyczne, wzbogaca również

Fitsweet.me
Najlepsze purée z dyni. Po co dodawać purée z dyni do wypieków? 143

roku królowa dynia opanowała moją kuchnię i to nie tylko w formie naszej ulubionej, aromatycznej zupy-krem czy kremowego sosu do makaronu , ale stała się także ważnym składnikiem słodkich wypieków. Żeby jednak było to możliwe najpierw przygotowuję purée z dyni, co wcale nie jest czynnością skomplikowaną i wymagającą większej filozofii, ale dzisiaj, w ramach formalności, postanowiłam przepis opublikować na blogu(...)przypadnie do gustu, to żaden problemem, ponieważ purée możemy przygotować z każdej dostępnej odmiany, oczywiście jadalnej. Zapytacie pewnie, po co sobie utrudniać życie i dodawać purée z dyni do ciast? Bo o tym, że może być bazą pysznej zupy czy sosu na pewno wiecie Otóż przede wszystkim poprawia walory smakowe, ciasta są bardziej wilgotne, miękkie i aromatyczne, wzbogaca również

Fitsweet.me
Babeczki Eton Mess z porzeczkami 103

bawimy się nim niczym farba. Ta lepka papka owocowa nie tylko przyjemnie barwi ciasto, ale nadaje mu też kwaskowatego posmaku. Śnieżnobiałe bezy nadają babeczkom tekstualności dzięki swojej chrupiące skorupkę, a ciągnący środek przyjemnie skleja zęby.  Babeczki podajemy w temperaturze pokojowej, bo krem zastyga mocno w lodówce, dodatkowo oprószając je kawałeczkami bezy i dekorując lepkim musem. Ten ekstremalnie słodki bałagan(...)najlepiej zrobić tylko kilka ruchów łyżką 6. Piekarnik nagrzewamy do 170 stopni, foremki do babeczek wypełniamy papilotkami, za pomocą dwóch łyżek nakładamy ciasto do 2/3 wysokości papilotek i pieczemy ok 20 min, studzimy na kratce 7. Krem - miękkie masło miksujemy ok 7 minut mikserem aż stanie się puszyste, dodajemy ziarenka wanilii i stopniowo dosypujemy cukier puder, na koniec dodajemy pokruszone

Słodki Kompromis
Torcik waniliowy z malinami 241

minut ale swoje musi odstać w lodówce. Warto poczekać, zrobić kawę i delektować się smakiem wspominając wakacje. Składniki: ciasto 2 jajka 70 g cukru 1 łyżka miodu 60 g masła 1/2 łyżeczka proszku do pieczenia 160 g mąki  krem 3 jajka 200 g cukru trzcinowego 500 ml mleka 60 g mąki kukurydzianej 150 g masła cukier wanilinowy(...)proszek do pieczenia.  Masło roztapiamy, lekko ostudzamy i dodajemy do masy.  Ciasto wylewamy na blachę wyłożoną papierem pergaminowym o wymiarach 30 x 40 cm, wyrównujemy i pieczemy przez 4-7 minut. Ostudzamy i kroimy na 3 równe części.  krem W garnuszku ubijamy jajka, dodajemy esencję waniliową, cukier i jeden kubek mleka - gotujemy. Mąkę

Niezły Młynek
Tarta malinowa 128

Pyszna i łatwa tarta z serkiem mascarpone i białą czekoladą.Polecam!!! Składniki: Ciasto: 330 gram mąki 100 gram cukru pudru 3 żółtka 150 gram masła Krem: 500 gram serka mascarpone 1 tabliczka białej czekolady 1 cukier waniliowy 2 łyżki cukru pudru Dodatkowo: Maliny Sposób przygotowania: Mąkę przesiewamy,dodajemy posiekane masło,cukier i żółtka, zagniatamy ciasto. Przekładamy do torebki foliowej

Bajeczna Kuchnia
Tarta malinowa z mascarpone 175

maliny, więc działam z tymi owocami. Dzisiaj tarta z malinami, a wkrótce inne przepisy  z tym jakże przepysznym owocem. SKŁADNIKI Ciasto: 1,5 szklanki mąki  1/2 kostki masła 2 łyżki cukru 2 jajka Krem: 500 ml śmietany 30% 250 g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru. opcjonalnie serek Danio waniliowy Maliny lub inne owoce ok, 1/2 kg. WYKONANIE

W kuchennym oknie Ewy
słonecznikowiec z powidłami 157

blogu często pojawiają się przepisy dla dzieci, przyszła więc teraz pora na coś tylko dla dorosłych. To ciasto zawiera wyczuwalną dawkę alkoholu, dlatego polecam je na przyjęcia. Żeby nie było zbyt przesłodzone przełamałam je kwaśnymi powidłami śliwkowymi. Najlepiej smakuje na drugi dzień po zrobieniu i wtedy też lepiej się kroi. Może postać dłużej w lodówce, więc można je spokojnie przygotować(...)biszkopta nasączyć połową ponczu i posmarować połową powideł. Wyłożyć krem. Drugi biszkopt od wewnętrznej strony posmarować powidłami i przykryć nim warstwę kremu. Nasączyć od góry.  Masło zagotować z cukrem pudrem, kakao i wrzątkiem. Przestudzić i polać ciasto, posypać słonecznikiem. Wstawić do lodówki na minimum kilka godzin

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Ciasto z jagodami 182

dodajcie “z jagodami”. Prawda, że lepiej?Mój hit to sernik z jagodami , ale pyszne są też najzwyklejsze jagodzianki , babeczki , muffinki z kremem jagdodowym czy pierogi na obiad. Brakowało tylko jednej pozycji: ciasto z jagodami! Tegoroczny sezon zaczynam zatem od najprostszego i najsmaczniejszego wypieku: drożdżowego ciacha z jagodami i kruszonką. No uwielbiam po prostu, tak bardzo, że jestem

Ciastkozercy
Biszkoptowa rolada kokosowa z truskawkami 212

bije wszystkie rolady na głowę. Ciężko poprzestać na jednym kawałku. Biszkopt upiekłam z dodatkiem wiórków kokosowych. Roladę wypełnia pyszny krem kokosowy na bazie serka mascarpone, z dodatkiem zmielonych wiórków kokosowych i Malibu. Dodatek pachnących latem truskawek przełamuje lodowatą biel ciasta. Łatwe, proste do przygotowania ciasto doskonale się prezentuje, a smakuje jeszcze lepiej.  Wielbiciele kokosowych smaków będą mruczeć z zadowolenia(...)rulon razem ze ściereczką. Ściereczkę można posypać cukrem pudrem, by ciasto się nie przykleiło  ubić śmietanę kremówkę. W drugiej miseczce ubić serek mascarpone z cukrem i malibu, następnie dokładać po łyżce kremówki i miksować do połączenia umyć, odszypułkować i osuszyć kilkanaście truskawek roldę rozwinąć, posmarować przygotowanym kremem i ułożyć w rządku truskawki. Zwinąć roladę. Kilkoma odłożonymi łyżkami kremu posmarować

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
DOMOWY KOPIEC KRETA 149

przygotowaniu -wychodzi rewelacyjnie.Nie lubię kupować ciast takich w proszku więc szukałam przepisu na taki zwykły domowy kopiec kreta :). Polecam serdecznie wypróbować -warto. SKŁADNIKI (tortownica ok.20-21cm) 4 jajka 3/4 szklanki cukru 10 łyżek oleju 10 łyżek wody 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki kakao 1 1/2 szklanki mąki tłuszcz do wysmarowania formy bułka tarta krem ok.400-450 ml śmietanki(...)zimne.Następnie ścinamy kopułę ciasta i wydrążamy środek zostawiając ok.1cm brzegów. Ciasto,które wycięliśmy kruszymy na drobne okruszki.Na dnie wydrążonego ciasta kładziemy banany-ile się zmieści i smarujemy je sokiem z cytryny by nie zmieniły koloru. Czas na przygotowanie kremu.Żelatynę rozpuszczamy w 1/3 szklanki gorącej wody.Dokładnie mieszamy i odstawiamy do wystudzenia.Śmietanę razem z cukrem pudrem ubijamy

Mała w garnku miesza
BABECZKI KAWOWE 163

Proste i szybkie do wykonania, znakomite w smaku - babeczki kawowe zwieńczone śmietankowym kremem i oprószone ciemnym kakao :) Pięknie rosną w piekarniku, a ciasto jest puszyste i lekko wilgotne. Pyszny kawowy posmak i bita śmietana tworzą duet doskonały i na pewno oczarujecie nimi swoich gości... Nie mówiąc już o tym, że sami się w nich zakochacie ;P SKŁADNIKI(...)tortowej (210 g) 1,75 łyżeczki proszku do pieczenia 4 łyżki letniego mleka 2 łyżki kawy rozpuszczalnej + ok. 1,5 łyżki cieplej wody do rozpuszczenia kawy SKŁADNIKI NA KREM: 350 ml śmietany kremówki 36% lub 30% (bardzo zimnej) 2 pełne łyżki mascarpone (zimnego) ok. 2 -3 łyżki cukru pudru (wg uznania) DODATKOWO: ciemne kakao do oprószenia kremu WYKONANIE: Wszystkie

Słodko-Słony Świat Ilony
Ciastka Grzybki mleczno- owocowe 143

nieco owocowego zacięcia. Efekt? Grzybki są zwarte, lżejsze i mogą spokojnie przetrzymać o 1-2 dni dłużej w lodówce niż te, z tradycyjnym kremem budyniowym. Polecam na Wielkanoc, do koszyczka J   Składniki na ciasto: 600 g mąki pszennej 300 g margaryny cukier waniliowy 150 g cukru pudru 6 żółtek 1 łyżeczka proszku do pieczenia + białko +łyżka maku Żółtka

Domowe ciasta
Tort Makowy z Wiśniami 204

masa zacznie tężeć). 8. Na biszkopt w blaszce wyłożyć tężejącą galaretkę z wiśniami, lekko wyrównać, zachowując odstęp od brzegów blaszki i ciasto wstawić do lodówki na około 30-40 minut, aby galaretka całkowicie stężała. Skończymy krem: 9. Śmietankę ubić z cukrem pudrem i fixem, tylko nie na bardzo sztywno. Dodać serek i wymieszać mikserem na średnich obrotach. Następnie dodać budyniowy(...)krem i znów wymieszać mikserem na średnich obrotach. Gotowy krem wyłożyć na wiśnie w blaszce, zaczynają od brzegów tortownicy, wyrównać. Nakryć drugim krążkiem biszkoptu, lekko docisnąć i biszkopt nasączyć pozostałym ponczem. Tort wstawić na całą noc do lodówki. Wierzch: 10. Dobrze schłodzony tort wyjąć z blaszki, nożem oddzielić ciasto od brzegów blaszki (lub zdjąć folię rantową) i tort położyć

Mała Cukierenka
Ciasto leśny mech ze szpinakiem 165

łyżeczki sody -2 łyżeczek proszku do pieczenia -30 dag świeżego szpinaku Aby wykonać krem: -400 ml śmietanki 30% -8 łyżek przegotowanej letniej wody -4 łyżeczek żelatyny – 4 łyżek cukru pudru – skórka z 1 cytryny – cukru waniliowego (16g) Do nasączenia ciasta: -100 ml herbaty posłodzonej, z dodatkiem soku z 1 cytryny Do udekorowania: – pestek granatu Ciasto leśny(...)blaszki i nasącz ponczem. Teraz pora na wykonanie kremu. Żelatynę zalej wodą i odstaw do napęcznienia na kilka minut. Następnie podgrzej ją do całkowitego rozpuszczenia (nie dopuść jednak do zagotowania). Śmietanę z cukrami ubij na sztywno. Wlej przestudzoną żelatynę ciągle miksując. Wsyp skórkę cytrynową. Gotową masę wyłóż na blat ciasta, wyrównaj i posyp pokruszoną jego częścią. Udekoruj według uznania

Arbuziaki