ciasto z kremem - 19224 przepisów (strona:642/1282)

Świąteczna rolada z kremem orzechowo - migdałowym 173

dzień jak również możemy ją podać na różne okazje. U nas na przykład na pewno pojawi się na Boże Narodzenie. Składniki: Ciasto: 1 szklanka mąki pszennej 6 jajek 3/4 szklanki cukru 6 łyżek gorącej wody Krem: 200 g masła 100 g zmielonych orzechów włoskich 50 g zmielonych migdałów 1/2 szklanki gorącego mleka 2 łyżki czekośliwki 150 g cukru(...)masę żółtkową i delikatnie mieszamy. Ciasto pieczemy 15 min, w tem. 180 stopni C. Studzimy kilka minut i rolujemy je w ścierkę. Orzechy i migdały zalewamy gorącym mlekiem i odstawiamy masę do przestygnięcia. Masło, żółtka i cukier ucieramy, po czym dalej ucierając dodajemy do nich wystudzoną masę orzechowo - migdałową i czekośliwkę. Biszkopt smarujemy kremem i po całości rozsypujemy kawałki

Lili w kuchni
Szybkie ciasto bez pieczenia 166

Szybkie ciasto bez pieczenia Dzisiaj polecam szybkie ciasto bez pieczenia. Składniki: 1 gotowy spód biszkoptowy 1 galaretka cytrynowa 1 łyżeczka żelatyny 400 ml śmietany kremówki 1 łyżka cukru pudru dowolne owoce (ja użyłam ananasa z puszki i winogrono) 2 galaretki o dowolnym smaku Wykonanie: Pierwszą galaretkę rozpuszczamy w 50 ml wody. Galaretkę trzeba dokładnie wymieszać gdyż trudno jest rozpuścić(...)tortownicy, posmarować kremem o odstawić do lodówki na pół godziny, aby masa delikatnie stężała. Dwie jednakowe galaretki rozpuszczamy w 750 ml wody. Na krem układamy dowolne owoce i zalewamy tężejącą galaretką.     Artykuł Szybkie ciasto bez pieczenia pochodzi z serwisu Pomysłowa kuchnia

Pomysłowa kuchnia
Tarta z malinami w czekoladzie 69

formy lub nadmiar ciasta zamrozić. Ciastem wykładamy spód formy, nakłuwamy całą powierzchnię ciasta łącznie z bokami. Ciasto pieczemy w piekarniku nagrzanym do 190 - 200 st C przez około 15 minut - do lekko złotego koloru, wyjmujemy z piekarnika i lekko studzimy. Przygotowanie kremu czekoladowego Czekoladę rozdrabniamy i wkładamy do garnuszka, który stawiamy na większym garnku z gotującą się wodą, rozpuszczamy(...)obieramy ze skórki, wycinamy gniazda nasienne, dzielimy na 6 części. Na podpieczony spód układamy gruszki ( maliny ) zalewamy kremem. Tartę wstawiamy do piekarnika zmniejszając temperaturę do 180 st C, pieczemy przez około 45 minut z opcją górnej i dolnej grzałki. Po upieczeniu ciasto całkowicie wystudzić. Wystudzoną tartę posypać cukrem pudrem. Smacznego! Notes Tak jak wspomniałam tartę można przygotować z malinami

SprawdzonaKuchnia.pl
ptysie z kremem malinowym 157

odstępach gdyż ciasto podczas pieczenia podrosną. Pieczemy przez ok. 10 min. w 180 st. C do zrumienienia a następnie zmniejszamy temp. do 150-160 st. C i pieczemy jeszcze przez ok. 20 min. Podczas pieczenia nie otwieramy piekarnika, gdyż mogą opaść. Wyciągamy gdy będą twarde. Po upieczeniu wykładamy na kratkę, przekrawamy i do zimnych nakładamy krem. składniki na krem

Domowy Smak Jedzenia
Tarta cytrynowa z bezą 165

Wyśmienita, mocno aromatyczna tarta z kremem cytrynowym o smaku słodko-kwaśnym, całość zwieńczona puszystą bezą. Wbrew pozorom tarta jest bardzo prosta w przygotowaniu, każdy powinien sobie z nią poradzić. Zachęcam do wypróbowania przepisu 🙂 Ciasto kruche: 270 g mąki 2 łyżki cukru pudru szczypta soli 150 g masła, zimnego 2 żółtka 2 łyżki soku z cytryny Formę na tartę o średnicy

AleTorcik
Kruche babeczki z truskawkami 1053

kremem budyniowym i truskawkami. Spody babeczek upiekłam z przepisu mojej babci więc wyszły rewelacyjnie. Z podanego przepisu wyszło mi bardzo dużo babeczek - około 75 dużych i 55 małych, natomiast kremu zrobiłam na około 25 dużych i 30 małych babeczek. Składniki: kruche spody ( około 75 dużych i 55 małych): 1 kg mąki ½ opakowania margaryny 1 opakowanie masła 1 łyżka smalcu(...)śmietankowy 500 ml mleka 1 opakowanie masła 6 - 8 łyżek cukru pudru ½ kieliszka spirytusu Wykonanie: kruche spody : Połączyć ze sobą wszystkie składniki na spody babeczek i szybko zagnieść gładkie ciasto. Odrywać po kawałku ciasta i wylepiać nim cienko foremki na babeczki. Foremki ustawić na blasze do pieczenia i piec przez około 13 - 15 minut w temperaturze 180 o C. Żeby

Mama Gotuje
Tarta z ricottą i jeżynami 179

najczęściej robione przeze mnie ciasto.No ale cóż ja zrobię, że je tak uwielbiam :) Tym razem na bardzo kruchym spodzie. Krem natomiast to mieszanka śmietanki,serka ricotta,limonki i soku z jeżyn, a całość oblana pyszną polewą z jeżyn. Ciasto: 300 g mąki pszennej 200 g masła 100 g cukru pudru 2 żółtka szczypta soli łyżka cukru waniliowego Mąkę przesiać(...)zamrażalnika na 15 minut.(dzięki temu nie ma potrzeby obciążenia ciasta).Piec w 200 º C ok.15-20 minut.Wyjąć z piekarnika i ostudzić. Tartę piekłam w formie o średnicy 25 cm.Ciasta spokojnie starczy na większą blachę lub jak u mnie,na drugą prostokątną o średnicy 35x12 cm. Krem: 650 ml śmietanki 30 % 250 g serka ricotta łyżka cukru waniliowego

Anielskie wypieki
Tarta z kremem jaglanym i truskawkami 184

Sezon na truskawki w pełni. Same czy w deserach - zjadajcie je tak jak lubicie najbardziej bo za chwilę już ich nie będzie a na następne wiele

Smaczna Pyza
Łabędzi puch 88

Łabędzi puch to pyszne, podzielne ciacho, składające się z kilku, odpowiednio przełożonych ze sobą warst biszkoptu, kokosowego kremu i dżemu, a na wierzchu pokryte pierzynką z podprażonych na patelni wiórków kokosowych. Ciasto jest delikatne i wyjątkowo smaczne. Idealne na specjalne okazje oraz jako pyszny dodatek do niedzielnej kawy. Poniżej przepis w formie krok po kroku + zdjęcia. Smacznego The post Łabędzi

Domowe Torty
Łabędzi puch 628

Łabędzi puch to pyszne, podzielne ciacho, składające się z kilku, odpowiednio przełożonych ze sobą warst biszkoptu, kokosowego kremu i dżemu, a na wierzchu pokryte pierzynką z podprażonych na patelni wiórków kokosowych. Ciasto jest delikatne i wyjątkowo smaczne. Idealne na specjalne okazje oraz jako pyszny dodatek do niedzielnej kawy. Poniżej przepis w formie krok po kroku […] Artykuł Łabędzi puch pochodzi

Domowe Torty
Drożdżowe bułeczki do odrywania z kremem orzechowo-czekoladowym i cynamonem 107

tortowej 35 g roztopionego masła 20 g świeżych drożdży 235 ml letniego mleka 100 ml wody w temp. pokojowej 50 g cukru 1/2 łyżeczki soli Dodatkowo: 5-6 łyżek kremu czekoladowo-orzechowego 1/4 szkl. cukru wymieszana z 1 łyżeczką cynamonu – na posypkę 50 g roztopionego masła Do szklanki rozkruszamy drożdże. Dodajemy około 1/5 szkl. mleka, 1 łyżkę cukru oraz(...)przestudzone masło, wyrabiamy jeszcze chwilę. Gotowe ciasto odstawiamy w misce pod przykryciem do zwiększenia objętości (na około 1-1,5 godziny). Wyrośnięte ciasto przenosimy na podsypany lekko mąką blat. Wałkujemy na prostokąt. Rozprowadzamy na nim orzechowo-czekoladowy krem i zwijamy w roladę. Kroimy mniej więcej równe porcje (10-12 sztuk). Przygotowane kawałki rozkładamy w wyłożonej papierem do pieczenia (samo

Smaki Na Talerzu
Wegański tort w stylu angielskim 149

pszennej 800 ml mleka sojowego 200 g cukru 50 ml octu jabłkowego czubata łyżeczka proszki do pieczenia czubata łyżeczka sody oczyszczonej szczypta soli 2 czubate łyżki karobu lub kakao krem: 300 r ryżu (waga suchego, przed ugotowaniem, użyłam jaśminowego, ale może być dowolny, byleby był biały) 300 g nerkowców 200 g cukru 800-900 ml mleka roślinnego ziarenka(...)tort to ilość tego ciasta pozwoli ci upiec 4 blaty. Możesz piec każdy osobno, lub 2 dwóch częściach, potem po upieczeniu przeciąć na pół. Ciasto piecz w temp. 170-180 C, około 30 minut. Przygotowanie kremu: Namocz orzechy przez 30 minut w gorącej wodzie. Ugotuj ryż na mleku z dodatkiem namoczonych orzechów, cukru i wanilii. Całość zblenduj. Składanie tortów

greenscarf
Rafaello bez pieczenia 82

Rafaello przygotowane według mojego przepisu jest bardzo, bardzo smaczne, masa jest idealna, ani za rzadka ani za gęsta. Herbatniki na drugi dzień ładnie miękną i ciasto jest mięciutkie, rozpływające się w ustach. Składniki: 3 paczki herbatników ok 200 gram 1 litr mleka 2 budynie waniliowe lub śmietankowe 200 gram masła 300 gram wiórek kokosowych 3/4 szklanki cukru Przygotowanie(...)koniec dodajemy do masy wiórki kokosowe. Dużą formę wykładamy herbtnikami, nakładamy ok. 1,5cm warstwę kremu.  I tak na przemian herbatniki i krem. U mnie powstały 3 warswy herbatników i 2 warstwy kremu. Wierzch rafaello posypujemy wiórkami kokosowymi lub polewamy polewą czekoladową. Ciasto przed podaniem należy dobrze chłodzimy w lodówce

Życie zaczyna się w kuchni
Kawowe babeczki 155

łyżki likieru kawowego WYKONANIE Babeczki : Jajka ubijamy trzepaczką z cukrem, dodajemy mleko, olej, a następnie suche składniki, mieszamy łyżką lub widelcem. Wypełniamy papilotki ciastem do wysokości ¾ , na wierzchu. Pieczemy ok. 20 minut. Studzimy na kratce. Krem: Kawę zaparzamy w ¾ szkl. wrzątku. Odcedzamy na sitku, studzimy. Mleko zagotowujemy z cukrem (1/3 szkl. mleka odlewamy). Odlane mleko rozrabiamy z budyniem, dodajemy

słodki bratek
Szybki torcik bezowy z kremem borówkowo-jagodowym 198

Dziś zapraszam Was na szybki torcik bezowy z kremem borówkowo-jagodowym. Pyszny, prosty w przygotowaniu, idealny na każdą okazję. Dziś polecam Wam wersję z kremem borówkowo

Słodkie okruszki

Proponowane wyszukiwania