Kto z nas nie lubi tego kultowego wafelka? Więc co powiecie na ciasto Prince Polo – bez pieczenia? To prosty deser na tych znanych i lubianych
Kuchnia Na WypasieCiasto Ibiza z brzoskwiniami, budyniem i galaretką Ciasto Ibiza to pyszne, warstwowe ciasto z brzoskwiniami, galaretką i budyniem pomarańczowym na biszkopcie. Takie jogurtowe ciasto na zimno
Lekcje w kuchnimokre (jogurt, jajka i olej) mieszamy w drugiej misce. Mokre składniki dodajemy do suchych i całość mieszamy łyżką, tylko do połączenia, ciasto nie musi być gładkie. Foremkę na muffinki wykładamy papilotkami i w każdej umieszczamy 1 łyżkę ciasta (ciasto powinno zajmować ok. ¾ papilotki, żeby po upieczeniu za bardzo nie wystawało). Muffinki pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 20 minut(...)chwilę, a jak czekolada rozmięknie, mieszamy całość. Z wystygniętych muffinek wycinamy środek na głębokość ok. 2,5 cm i takiej samej średnicy. Wyciągamy ciasto i w to miejsce wlewamy przestygniętą czekoladę. Następnie przygotowujemy krem. Jagody należy zmiksować. Mascarpone, cukier puder i jagody mieszamy w jednej misce końcówką do ubijania jajek. Dekorujemy kremem muffinki. Tutaj panuje całkowita dowolność Tak przygotowane babeczki
Słodki sentymentmasła lub margaryny Dodatkowo: około pół słoiczka nutelli mąka pszenna do posypania stolnicy Wykonanie pysznych kruchych pierożków: 1. Z podanych składników zagniatamy ciasto. Wałkujemy na stolnicy, wykrawamy krążki, na każdy nakładamy porcję kremu czekoladowego, składamy na pół i zlepiamy jak pierogi, można brzegi zlepić widelcem, będziemy wtedy mieli ładny wzorek. 2. Ciasteczka układamy na blaszkach wyłożonych papierem do pieczenia
IzabelawkuchniZupa typu krem z pieczonych buraków z dodatkiem czosnku i tymianku, zabielona serkiem mascarpone. Gęsta i aksamitna zupa o słodkawym smaku, przygotowana zaledwie z kilku składników
Kuchnia MagdaLenyPierwszy raz jadłam te wafle na imprezie urodzinowej u znajomych. Tak mi posmakowały. że postanowiłam zrobić je u siebie w domu. Od tamtej pory nie robię
Prosty przepis nainnymi dodatkami, w zależności od gustu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zapraszam do skorzystania z innych moich przepisów na potrawy i ciasta z cukinii, np.: czekoladowe ciasto z cukinii (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/07/czekoladowe-ciasto-z-cukinii.html), zupa krem z cukinii (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2018/07/zupa-krem-z-cukinii.html), potrawka z fasoli i cukinii (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2018/07/potrawka-z-fasoli-i-cukinii.html), bigos z cukinii (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2018/07/bigos-z-cukinii.html)
Waniliowe Improwizacjepropozycja dla prawdziwych smakoszy. Pijana śliwka Z pewnością jako alternatywa dla tych bardziej słodkich i ciężkich wypieków możecie poczęstować rodzinę i gości pysznym lekkim ciastem na bazie popularnych serków. Puszysty waniliowy biszkopt, przełożony delikatnym kremem i uwieńczony dżemem brzoskwiniowym zadowoli nie jedno podniebienie. Tak właśnie smakuje Danio Polecam
Fascynacje AniSurówka z pomidorów i papryki Oto 5 najchętniej oglądanych przepisów na desery: 1. Warstwowy placek biszkoptowo-serowy 2. Sernik Isaura 3. Makowiec na kruchym cieście z polewą kajmakową 4. Pijana śliwka 5. Babeczki z kremem z mlecznej czekolady A oto 3 najpopularniejsze przepisy: Miejsce pierwsze: Sałatka z brokułami, kukurydzą i jajkiem Miejsce drugie: Kluski na parze – pampuchy Miejsce trzecie: Sałatka
PatiGotujeKremowa zupa z całego brokuła z dodatkiem sera gorgonzola. Gotowa w niecałe 30 minut! Gorgonzola to ser dojrzewający z niebieską pleśnią, który jest intensywny w smaku
Kuchnia MagdaLenypokrojone lub starte na tarce masło. Mieszamy ponownie do całkowitego połączenia, a następnie przekładamy do słoiczków, przykrywamy folią spożywczą i studzimy. Słoiczki z wystudzonym kremem zakręcamy i wstawiamy do lodówki. Wykorzystujemy do przygotowania deserów, ciast i tortów, a także jako dodatek do gofrów, naleśników, czy tak jak teraz- do deserów lodowych. Zużywamy do 2 tygodni
Kuchnia w czekoladziemoże być coś pyszniejszego od brownie? 😀 chyba nie! Odkąd poznałam to ciasto robię różne wariacje i tym razem przedstawiam brownie z kremem śmietankowym i owocami w galaretce. Poezja smaku! Robiłam go już kilka razy, ale tak naprawdę… Artykuł Brownie z kremem śmietankowym i owocami w galaretce pochodzi
Kolorowy PrzepisownikCiasto stworzone dla wielbicieli ciasteczek Oreo. Kruchy, lekko gorzkawy spód, krem na bazie kremówki, serka mascarpone i białej czekolady. Całość wykończona orzeźwiającym musem truskawkowym. Składniki: 200g białej czekolady 2 czubate łyżeczki żelatyny 1kg truskawek 2 galaretki truskawkowe 400g kremówki 30% lub 36% 250g serka mascarpone 300g ciasteczek oreo 100g masła Spód tortownicy o średnicy 26cm smarujemy masłem. Przeczytaj cały przepis
AleTorcikO tym kremie do tynkowania mogę powiedzieć jedno… można go jeść łyżkami :). Jest słodki, to fakt. Ale bardzo pyszny! To za sprawą mleka w proszku
Słodki Pomysł