ciasto z kremem - 19224 przepisów (strona:646/1282)

Tort z kremem KAWOWYM i CHAŁWĄ 150

Tort, w którym królują dwa smaki – smak kawy oraz chałwy, które idealnie ze sobą współgrają. Do tego kakaowy biszkopt, wkładka kokosowa oraz banany – smaki

Via Gusto
Apetyczne babeczki z kremem dyniowym i prażonym makiem - dla dzieci 197

karmelowego. Czas przygotowania:  60 minut (poza chłodzeniem ciasta Porcje: 20     Składniki: Ciasto: 2 szklanki mąki, ¼ szklanki cukru pudru, 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia, 200 g schłodzonego masła, 2 żółtka, Skórka otarta z jednej pomarańczy, Szczypta soli, Masło do smarowania foremek. Krem: 125 g Serka Kremowego Arla Apetina Naturalny, 300 ml śmietany kremówki, 2 szklanki puree(...)babeczki. Foremki wylepić ciastem, nakłuć je widelcem, nadmiar przyciąć równo nożem, środek obciążyć (np. wsypując do foremki groch). Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok. 20 minut, po upieczeniu wystudzić, wyjąć z foremek. Mak uprażyć na patelni. Aby kontrolować stopień uprażenia można do maku doda kilka ziarenek białego sezamu. Przygotować krem: syrop karmelowy  wymieszać

SzczyptaSmaQ
Kruche ciasteczka na piwie (z kremem czekoladowym) 145

być marmolada) cukier puder do posypania   Margarynę z mąką posiekać. Dodać sól, cukier i piwo. Całość dokładnie i szybko zagnieść. Ciasto cienko rozwałkować i wycinać z niego kwadraty (użyłam foremki). Na środku każdego kawałka nałożyć porcję kremu czekoladowego (nie za dużo, bo lekko puchnie) a boki złożyć do środka i delikatnie posklejać. Ciastka ułożyć na blasze wysłanej papierem

Di gotuje
Ciasto Góra Lodowa 241

pączu z herbaty i rumu, ja z tego zrezygnowałam. Ale Wy jeżeli lubicie ciasta z dodatkiem alkoholu to nie musicie tego pomijać.   Zapraszam!!! Składniki: Biszkopt: 5 jajek, 1 szkl. mąki, 1 szkl. cukru, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 2 łyżki kakao,   I krem: 3 łyżki maki pszennej, 6 łyżek mąki ziemniaczanej, 2 op. cukru waniliowego, 3 łyżki cukru(...)proszku. Następnie dzielimy masę na dwie połowy. Do jednej dodajemy 2 łyżki mleka w proszku a do drugiej 2 łyżki kakao. Kremy z mleka w proszku wylewamy na przemian   za pomocą łyżki pomiędzy biszkopty. Gotowe ciasto odstawiamy na kilka godzin do lodówki. Kroimy w połowie biszkoptów. Smacznego

Passion of Cooking
Piernikowe muffinki z kremem cynamonowym 147

gęste. Przygotować formę do muffinek. Wyłożyć ją papilotkami i wypełnić ciastem do mniej więcej do 3/4 wysokości otworu (fot.1) . Muffinki podczas pieczenia sporo urosną. Piec około 20 minut w temperaturze 180˚C (bez termoobiegu). Następnie wyjąć z formy i dokładnie ostudzić na kratce  (fot.2) . W międzyczasie przygotować krem cynamonowy.  Bardzo ważne jest, żeby śmietana i serek mascarpone były(...)przełożyć do szprycy lub rękawa cukierniczego z ozdobną tylką, i na wierzchu okrężnymi ruchami, wycisnąć krem na babeczki  (fot.5) . Oprószyć lekko cynamonem  (fot.6) , wstawić do lodówki na minimum 1 godzinę. Jeżeli dodatkowo chcecie ozdobić babeczki ciasteczkowymi ludzikami, polecam ten przepis . Z ciasta należy wyciąć foremką 15 ludzików, upiec i ozdobić lukrem królewskim, przygotowanym z 1 białka

Świat Ciasta
Cytrynowe tartaletki z bezą włoską 91

wodę. Szybko zagnieść ciasto, zawinąć je w folię spożywczą, schłodzić w lodówce przez 30 minut. Po tym czasie ciasto rozwałkować, wyłożyć nim formy tartaletek, ponakłuwać widelcem. Piec 10-15 minut w piekarniku z termoobiegiem w 180 o C. Odstawić do wystygnięcia. Krem cytrynowy: Z mleka odlać 1 / 2 szklanki, rozprowadzić w niej budyń. Pozostałe mleko wraz z cukrem zagotować, wlać

niecodziennikpary
Tort czekoladowy z chilli, kremem pistacjowym i borówkami 141

bardzo ryzykowne. Ale udało się! Uwaga! Potrzebujecie dwóch okrągłych foremek! Składniki: ciasto: 3 tabliczki gorzkiej czekolady 2 kostki masła 8 jajek 300 g mąki pszennej 1/2 kg cukru (plus jeszcze ze szklanka) 4 łyżki kakao 4 łyżeczki proszku do pieczenia 3-4 łyżeczki ostrej papryki 1/2 kg pistacji krem: 3 opakowania serka mascarpone 2 opakowania śmietanki 30% pół szklanki cukru(...)czasie, kiedy jedna foremka siedzi w piekarniku, drugą możecie przykryć folią aluminiową i trzymać na stole. Potem zamiana. Kiedy ciasto jest zimne, wyjmujecie je z foremek i kroicie poziomo na pół, aby otrzymać z każdej porcji dwa krążki. Krem zaczynacie od ubicia w mikserze półtora kubeczka śmietany. Kiedy będzie puszysta i w miarę sztywna, dodajecie cukier, dalej miksując. Następnie dodajecie

GRUBY WAŁEK
Tort donica z kwiatami – przepis krok po kroku 132

efektu i postanowiłam podzielić się z Wami przepisem i pomysłem na ten wypiek. Może komuś się przyda. Jeżeli chodzi o stopień trudności wykonania, to nie jest to bardzo łatwe ciasto, ale też nie najtrudniejsze. Na pewno wymaga czasu i cierpliwości. Prace warto rozłożyć sobie na dwa dni. Biszkopt lepiej upiec dzień wcześniej, gdyż następnego dnia łatwiej się go kroi. Różyczki(...)masy wykładamy na banany i równomiernie rozprowadzamy. Całość przykrywamy drugim blatem i czynność powtarzamy: wykładamy banany, zalewamy masą i przykrywamy ostatnim blatem *** *** Ciasto wkładamy do lodówki na co najmniej dwie godziny aby masa całkowicie stężała *** *** Przygotowujemy krem maślany: masło ucieramy z cukrem pudrem na puszystą masę. Pod koniec dodajemy 2 łyżki mleka, aby nadać masie lekkości i miksujemy jeszcze przez

Blog z Apetytem
Ciasto Jamajka 416

pewno pokochacie to ciasto :) Jest przepyszne, choć trochę czasochłonne, ale można sobie podzielić i robić je partiami- najlepiej zrobić dzień wcześniej, by galaretka i masa śmietanowa dobrze się schłodziły. Składniki: biszkopt: 4 jajka,  1/2 szklanki mąki pszennej, 1/2 szklanki cukru, 2 łyżki kakao, 1 budyń czekoladowy b/c, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, szczypta soli.  krem straciatella(...)Ubijamy schłodzoną śmietankę z cukrem pudrem i śmietan fixem na sztywną pianę. Dodajemy posiekaną drobno gorzką czekoladę i mieszamy. Połowę kremu wykładamy na biszkopt i schładzamy. Gdy galaretka zacznie tężeć, układamy banany przekrojone na pół na cieście i smarujemy je sokiem z cytryny lub syropem z pigwy (aby banany nie ściemniały). Zalewamy tężejącą galaretką i ponownie schładzamy. Układamy drugi biszkopt

Aga w kuchni
Wielkie zakupy i tort na urodziny. Kokosowo-truskawkowy 173

gdybym w zanadrzu nie miała ciasta. Tym razem nie jakiegoś zwykłego placka, ale pełnoprawnego, choć niewielkiego tortu. Długo się zastanawiałam, co by tu mu tym razem upiec. W końcu postawiłam na najprostsze rozwiązanie, czyli ulubione smaki C.: kokos i truskawki. Jest więc biszkopt z wiórkami, który niespodziewanie zyskał na wilgotności, najlepszy na świecie kokosowy krem, tak delikatny i lekki(...)ćwiartki. Amaretti pokruszyć. Na paterze ułożyć blat biszkoptu, wyłożyć połowę kremu, posypać połową truskawek i ciasteczek. Przykryć drugim blatem, wyłożyć resztę kremu, truskawek i amaretti. Przykryć ostatnim blatem. Schłodzić. Śmietankę kokosową ubić z cukrem pudrem. Wyłożyć na wierzch ciasta. Udekorować truskawkami i chipsami kokosowymi. Smacznego! A jeśli wydaje się Wam, że nie lubicie kokosowego smaku, zapewniam, że po tym cieście

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Ptysie „serduszka” 219

przepis na ptysie w kształcie serc, idealne na zbliżające się Walentynki. Małe pyszności wypełnione bitą śmietaną… Jeżeli posmakowały Wam moje eklerki z kremem orzechowym , to te słodkie serduszka również przypadną Wam do gustu Składniki: Ciasto parzone: 4 jajka 1 szklanka mąki 1 szklanka mleka 125 g masła mała szczypta soli Nadzienie: 500 g śmietany kremówki 30% 2 łyżki cukru

Oryginalny smak
Drugie śniadanie z Fitellą #2 Otrębowy torcik z kremem owsiankowym 191

Witam Was! Dzisiaj kolejna propozycja zdrowego drugiego śniadania z Fitellą! O akcji, jak również o poprzednim przepisie możecie przeczytać tutaj. Niedawno pokazywałam Wam dietetyczne babeczki biszkoptowe

Pora coś zjeść
Kruche babeczki z kremem 197

Sposób przygotowania: 1. Masło siekamy z mąką i cukrem. Dodajemy pozostałe składniki i energicznie zagniatamy ciasto. Owijamy w folię i schładzamy. 2. Kawałkami ciasta wylepiamy foremki. Pieczemy w 180 t. C do ładnego zrumienienia. 3. Robimy krem: połowę mleka zagotowujemy z cukrem, pozostałą część mieszamy z mąkami i wlewamy na gotujące się mleko. Cały czas mieszamy, aż całość zgęstnieje. Schładzamy

Kuchnia domowa Ani
BISZKOPT Z MUSEM GRUSZKOWYM 154

ogromne drzewa klapsów. Wymyśliłam smaczne ciasto w sam raz ta tą porę roku. Delikatny biszkopt przekładany bitą śmietaną z mascarpone i owocami zwieńczone musem z gruszek. Niebo w gębie!   Składniki na biszkopt (średnica 24cm): 150 g cukru 150 g mąki tortowej 3 duże jajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia łyżka octu Składniki na krem: 250g serka mascarpone 500ml śmietany(...)nagrzanego do 160 o C piekarnika i pieczemy ok 35 minut. Sprawdzamy wykałaczką czy ciasto jest już upieczone. Ciasto odstawiamy do wystygnięcia. Wykonanie masy śmietankowej: Schłodzoną śmietankę połączyć z serkiem mascarpone i cukrem. Ubijać wszystko razem do otrzymania gęstego kremu. Dodać borówki. Wymieszać łyżką. Wykonanie musu : Gruszki należy obrać, wydrążyć gniazda nasienne a następnie przełożyć do garnka i gotować

Słodki Zakątek
PIJAK / CYCKI MURZYNKI 1382

Pijak zwany również cycki murzynki – pamiętam to ciasto jeszcze z czasów dzieciństwa, kiedy to moja mama pomagała w przygotowaniach do sylwestra, który miał być w okolicznym domu kultury. Pomagałam razem z nią … oblizując miskę po brzegi. Delikatny makowy biszkopt pokryty budyniowo-maślanym kremem śmietankowym oraz biszkoptami namoczonymi w alkoholu. Wszystko to oblane pyszną mleczną czekoladą i obsypane dużą(...)Resztę mleka zagotowujemy, wlewamy rozrobioną masę z mąką i żółtkami. Zagotowujemy razem ( ciągle mieszając ). Miękkie masło ucieramy z cukrem. Cały czas miksując miksując dodajemy po łyżce wystudzonej masy. Na cieście kokosowym rozsmarowujemy masę budyniową. Układamy nasączone w alkoholu biszkopty, polewamy roztopioną w kąpieli wodnej czekoladą i posypujemy podprażonymi wiórkami. Smacznego

Ostra na Słodko