ciasto z kremem - 19224 przepisów (strona:624/1282)

weekendowe piernikowanie 160

Piekłyśmy i dekorowałyśmy z zapałem, w efekcie mamy piernikową chatkę i całą górę pierniczków z tego przepisu . Rozdysponowałyśmy również leżakujące od początku listopada ciasto na piernik staropolski , z niego powstały trzy blaty, które później przełożę kremem (po świętach podam przepis) oraz prawdziwy hit - przepyszne pierniczki w czekoladzie nadziane domowym dżemem pomarańczowym z dyni . Podobne pierniczki wraz z opisem przygotowania pokazywałam

6niebo
Kruche, cynamonowe ciasteczka - idealne do świątecznych paczuszek 80

gram mąki pszennej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 100 gram masła - miękkiego 1 łyżka kremu do pieczywa o smaku ciasteczek korzennych ( opcjonalnie ) 2 żółtka 1 łyżeczka cynamonu szczypta soli 3 pełne łyżki cukru pudru Wykonanie: Do miski wkładamy miekkie masło,  jeśli posiadacie - łyżkę kremu do smarowania pieczywa o smaku ciasteczek korzennych,  cukier puder, szczyptę soli i ucieramy wszystko(...)widelcem.  Przesiewamy teraz mąkę z cynamonem i proszkiem do pieczenia,  mieszamy chwilkę, na koniec zagniatamy dłonią.  Ciasto powinno byc gładkie, troszkę lepiące.  Jeśli wyda Wam się zbyt wilgotne  ( może tak być, jeśli dodacie wspomniany krem ),  dosypcie troszkę mąki. Formujemy kulę, zawijamy w folię i wkładamy na pół godziny do lodówki. Po tym czasie wystarczająco

Kronika Piekarnika
Ciasto "Pijak" 1087

pyszne, mocno "pijane" ciasto. Idealne na taką okazję. Koniecznie wypróbujcie przy najbliższej imprezie karnawałowej! Do Siego Roku! Ciasto: 6 białek 15 dag suchego maku 15 dag wiórek kokosowych 15 dag domowego cukru waniliowego szczypta soli Krem: 6 żółtek 5 łyżek domowego cukru waniliowego 2 opakowania budyniu waniliowego (2x40 g) 2 szklanki mleka 1 łyżka mąki ziemniaczanej 200 g miękkiego masła(...)łyżki mleka 3 łyżki kakao 1 łyżeczka żelatyny Ciasto: Białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli. Pod koniec dodać cukier i ubijać aż będzie szklista i lśniąca. Delikatnie wmieszać mak i wiórki kokosowe. Przelać do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok 30 minut w 170 stopniach. Ostudzić. Krem: Żółtka zmiksować z mąką, proszkiem budyniowym i 1/2 szkl mleka

Smakołyki Asi
Kruche babeczki z borówkowym kremem serowym (na bazie borówki liofilizowanej) 172

wiem jak Wy, ale ja uwielbiam borówki. Latem dosłownie nie mogę się nimi najeść. Dodaję je do owsianek, koktajli, ciast, deserów. Są nie tylko pyszne, ale też i bardzo zdrowe. Dlatego z ich właściwości i pięknego koloru (fioletowe kremy, masy, koktajle aż cieszą oczy) powinniśmy korzystać przez cały rok. Moim ostatnim odkryciem są liofilizowane owoce borówki amerykańskiej LyoBio – całe(...)krem: 200 g chudego lub półtłustego twarogu 250 ml śmietanki 30% (zimnej) 4 łyżki cukru pudru 1 pełna łyżka sproszkowanych owoców borówki amerykańskiej LyoBio Przygotowanie: Najpierw przygotowujemy kruche babeczki (spody): Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni. Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy szczyptę soli i pokrojone na kawałki schłodzone masło. Masło dokładnie siekamy. Dodajemy cukier puder i dwa żółtka. Szybko zagniatamy ciasto

Słodkie okruszki
Ciasto z buraczkami i kremem czekoladowym (buraczany murzynek) 105

Jeśli lubicie organizować konkursy to koniecznie upieczcie to ciasto :). Zapytajcie znajomych z czego jest zrobione i gwarantuje, że zabawa będzie przednia :). Pyszne, wilgotne i ten krem czekoladowy! Mniam! Dla kogo: dla lubiących nowe smaki dla fanów "murzynków" dla lubiących zdrowsze wersje tradycyjnych ciast Składniki na ciasto: 225g mąki pszennej (ok. 1,5 szklanki) 30g kakao 3 duże jajka szklanka brązowego

Mania Wypiekania
Babeczki z kremem pistacjowo-czekoladowym 130

orzeszków. A Wy lubicie pistacje...? W deserach wyglądają obłędnie, więc grzechem byłoby ich nie wykorzystywać! Na 6 sztuk dużych babeczek Ciasto: 150 g mąki 80 g masła 50 g cukru pudru 1 łyżka śmietany 18% 35g posiekanych pistacji Krem: 250ml słodkiej śmietanki 30% 250g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru Dodatkowo: ¾ tabliczki czekolady deserowej 1 pełna łyżeczka kakao Ok 70ml(...)owijamy folią spożywczą i przekładamy do lodówki na godzinę lub do zamrażarki na ok 30 minut. Schłodzone ciasto dzielimy na 6 części i wylepiamy foremki. Dziurkujemy widelcem i wstawiamy do nagrzanego do 200 ⁰C piekarnika na ok 13-15 minut. Studzimy. Krem: Ok pół godziny przed przygotowaniem kremu rozpuszczamy czekoladę w kąpieli wodnej. Studzimy. Śmietanę, cukier puder oraz serek mascarpone

Kuchnia w czekoladzie
Cudowne właściwości czekolady 143

czekolady. Wiele kosmetyków zawiera wyciąg z ziaren kakaowca, który skutecznie usuwa toksyny ze skóry i sprawia, że staje się ona doskonale nawilżona, delikatna i miękka. Świetnym domowym zabiegiem jest krem czekoladowy na twarz, który wykonasz łącząc ze sobą posiekaną czekoladę i ulubiony olejek. Ze względu na zawarte w czekoladzie flawonoidy, maseczka chroni skórę przed szkodliwym działaniem promieni UV. Czekolada kształtuje(...)możemy nie wspomnieć o walorach kulinarnych czekolady. Deserowa, jak wskazuje sama nazwa, znajduje szerokie zastosowanie w przygotowywaniu deserów. Stanowi ona świetną bazę dla różnego rodzaju ciast, ciasteczek, babeczek, tortów, lodów, puddingów i nie tylko. Krem czekoladowy to jeden z najbardziej cenionych sposobów dekorowania wypieków. Czekolada świetnie nadaje się również do przygotowania fondue czy rozgrzewającego napoju na zimę. Znane jest również

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Red velvet cake - tort o aksamitnym smaku 115

Cake rzeczywiście ma aksamitną konsystencję. Biszkopt dzięki dodatkowi maślanki czy kefiru jest miękki, wilgotny i mięsisty, a delikatny krem na bazie serka i śmietanki jeszcze bardziej podkreśla jego aksamitność. Natomiast dodatek czerwonego barwnika to kwestia gustu, wpływa on jedynie na kolor ciasta, ale i bez niego smak pozostaje ten sam. Red Velvet Cake ciasto: 80g masła 80 ml oleju 150g(...)górkę, a resztę przekroić na 3 blaty. Ciasto można również upiec w dwóch formach o średnicy 18cm, czas pieczenia 25-30minut. Po upieczeniu i ostudzeniu każdy biszkopt przekroić na 2 blaty. Ściętą górkę pokruszyć, wstawić do piekarnika, wysuszyć w temperaturze 100stC. Okruchy ostudzić i zmielić drobno w młynku do kawy. Przygotować krem: schłodzoną śmietankę ubić na sztywno, dodać serek

Obiad gotowy
Wilgotny I Szybki Torcik Kakaowy 161

Jest przepyszny, a zrobiłam go na bazie ciasta na comber kakaowy   <--Klik. Torcik jest wilgotny, łatwy, szybki w przygotowaniu (nie licząc pieczenia) i bardzo smaczny. Tak niewiele potrzeba aby stworzyć coś słodkiego do kawki ;) Składniki na jedną keksówkę 100 gr masła w temp. pokojowej 1 i 1/4 szkl mąki 3 jajka 3/4 szkl cukru 1 łyżeczka proszku(...)przez minute mascarpone i dodajemy czekoladę. Miksujemy, sprawdzamy czy jest odpowiednio słodkie (jeśli nie to możemy dodać 1-2 łyżki cukru pudru) i przekładamy ciasto. Wkładamy do lodówki na co najmniej 1-2 h aby krem stężał. Po tym czasie, kroimy i zajadamy. Smacznego

Gotowanie...to proste !
TORT FIT KOKOSOWO - BRZOSKWINIOWY 172

Lżejsza wersja mojego ulubionego kokosowego tortu, w sam raz dla wielbicieli zdrowych słodyczy. Krem składa się z jogurtu greckiego i wiórków kokosowych, doprawiony aromatem pomarańczy jest lekki i orzeźwiający. Krem jest sztywny i nie rozpuszcza się nawet podczas długiego przebywania w temperaturze pokojowej. Do tego biszkopt z mąki pełnoziarnistej dosłodzony cukrem trzcinowym, niestety nie wyrasta za duży, ale na pól(...)nadal miksuję, piana powinna być sztywna i lśniąca dodaję kolejno żółtka,  dosypuję partiami mąkę i mieszam wszystko delikatnie łyżką przelewam ciasto do formy i piekę 30-40 minut studzę w piekarniku przy otwartych drzwiczkach  Proporcje kremu podaję w ilości potrzebnej do przełożenia i pokrycia małego torciku (tego na górze, dolny tort jest tradycyjny z bitą śmietaną). Na duży

Upiecz sobie babeczkę
Kruche kwiatki waniliowe jogurtowe i czekoladowe 222

napełniać dowolnym nadzieniem. U mnie połowa została napełniona jogurtową pianką i truskawkami, a druga połowa marmoladą brzoskwiniową i kremem czekoladowo-orzechowo-jogurtowym. Kruche kwiatuszki wyglądają bardzo dekoracyjnie, ale przede wszystkim są smaczne. Przepis na około 48 sztuk. Składniki na ciasto na 48 kruchych kwiatków: 300 g maki pszennej 150 g masła 70 g cukru pudru 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego (można(...)łyżka kremu czekoladowego typu nutella 1 duża łyżka schłodzonego masła orzechowego (można zastąpić nutellą) 1 duża łyżka jogurtu naturalnego gęstego (np. typ grecki) garść dowolnych orzechów pokrojonych drobno Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i posiekać z masłem. Jajka ubić lub utrzeć dodając ekstrakt waniliowy i stopniowo dosypując cukier puder. Całość wlać do mąki i w misce zagnieść ciasto. Gotowe

Trzeci talerz
RAFFAELLO NA HERBATNIKACH - SZYBKIE I BEZ PIECZENIA 544

Idealne ciasto na weekend- szybkie i bardzo smaczne. Wystarczy zrobić je dzień wcześniej, wtedy herbatniki dokładnie wchłoną krem, a budyń nabierze smaku. Jest to wypiek last minute, kiedy wiem, że nie mam za dużo czasu, na bardziej wyszukane ciasto. Ja nie dodaję likieru, kiedy ciasto będą spożywały dzieci J A wierzcie mi, i tak smakuje wybornie J SKŁADNIKI(...)mieszając, aby nie powstały grudki. Zagotować chwilę, cały czas mieszając. Po zagotowaniu gotowy budyń odstawić z ognia, przelać do czystej miski i całkowicie ostudzić. Można górę przykryć np. ściereczką. KREM BUDYNIOWY: Miękkie masło ubijać przez ok. 3 minuty aż się napuszy, następnie stopniowo, w krótkich odstępach czasu, dodawać budyń ciągle ubijając. PRZEŁOŻENIE: Formę o wymiarach 20 x 30 cm wysmarować

Calzonella.com
makowa panienka 138

składniki na ciasto: 8 białek 150 g cukru 4 żółtka 150 g maku, suchego 100 g zmielonych migdałów 100 g wiórek kokosowych 1 szczypta soli wykonanie: Białka ubijamy z solą na sztywno, dodajemy stopniowo cukier, cały czas ubijając. Gdy powstanie gęsta piana bezowe dodajemy stopniowo żółtka, cały czas miksując. Następnie dodajemy wymieszane z makiem wiórka kokosowe oraz zmielone migdały(...)wody) ok. 1/2 słoiczka konfitury z czarnej porzeczki lub żurawiny 1/2 szkl wiórek kokosowych (delikatnie uprażonych na suchej patelni, i wystudzonych) wykonanie ciasta: Jeden z blatów nasączamy 1/2 ponczu. Smarujemy równomiernie konfiturą. Wykładamy ok. 2/3 kremu. Układamy drugi blat, ponczujemy. Wierzch smarujemy pozostałym kremem i posypujemy wiórkami kokosowymi. Całość schładzamy i przechowujemy w chłodnym miejscu. inspiracja z przepisu moje wypieki

Domowy Smak Jedzenia
Tort cynamonowy z ananasem 194

szczęście mąż uratował sytuację, kupując cytrynową galaretkę :). P.S. Pracę nad tortem najlepiej podzielić sobie na kilka dni. Dzień 1: Pieczemy biszkopt i robimy frużelinę. Dzień 2: Robimy krem cynamonowy, składamy i dekorujemy tort. Składniki na biszkopt (tortownica, śr 20cm): 5 białek 150 g cukru 5 żółtek 120 g mąki pszennej 45 g skrobi ziemniaczanej Oddzielamy białka(...)cynamonowy po kilku godzinach trochę ciemnieje, szczególnie w miejscach, gdzie warstwa kremu jest cieńsza. Każdy piekarnik piecze inaczej. U mnie wystarczyło 165ºC. Z termoobiegiem ustawiamy temperaturę niższą o 15ºC. Piekłam biszkopt na najniższym poziomie piekarnika. Jeśli lubisz robić torty, piec ciasta, ciasteczka i inne słodkie wypieki. Jeśli lubisz chwalić się swoimi kulinarnymi dziełami

Słodki Pomysł
Bożonarodzeniowa gwiazda drożdżowa. 113

Składniki: 500 g mąki 2 jajka 180 ml mleka 60 g cukru 30 g masła 8 g suchych drożdży 1 rozmącone jajko krem czekoladowy 1.   Mleko podgrzewamy do temperatury pokojowej. Drożdże i 1 łyżeczkę cukru rozpuszczamy w 2 łyżkach mleka - odstawiamy aby zaczęły pracować. 2.   Mąkę przesiewamy przez sitko do dużej miski. Jajka ubijamy z pozostałym cukrem. Masło(...)tortownicy). 5.   Pierwszy placek układamy na wyłożonym papierem do pieczenia dnie tortownicy, smarujemy go kremem czekoladowym, pozostawiając nieco wolnej przestrzeni od brzegu. Czynność powtarzamy z drugim i trzecim plackiem. 6.   Na wierzch układamy ostatni krążek drożdżowy. Brzegi ciasta lekko dociskamy. 7.   Ciasto kroimy jak tort, na 16 kawałków, pozostawiając nienacięte kółko w środku (można odcisnąć szklankę będziemy

Moje-pitraszenie

Proponowane wyszukiwania