ciasto z kremem - 19224 przepisów (strona:594/1282)

Kryształek z wafelkami kakaowymi i ciasteczkami z marmoladą 159

pieczenia, przelewamy ciasto. Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 180 stopni około 34 minuty, należy jednak zawsze sprawdzić wykałaczką  bo każdy piekarnik piecze inaczej.  Upieczone ciasto studzimy i przecinamy na pół. Składniki na krem : 600 ml śmietany kremówki 30 % 3 serki waniliowe duże Danone 3 galaretki malinowe 700 ml przegotowanej wody 1 cukier waniliowy 3 łyżki cukru lub do smaku(...)serki. pokrojone w kosteczkę wafelki i delikatnie stężałą galaretkę malinową. Do masy dodajemy połowę galaretki pomarańczowej i truskawkowej, bardzo delikatnie mieszamy łyżką. Blaszkę wykładamy folią aluminiową, wkładamy spodnią część ciasta i nasączamy np : herbatą, wykładamy około 3/4 masy śmietanowej i przykrywamy również nasączonym biszkoptem. Wierzch ciasta smarujemy resztą masy i dekorujemy pokrojoną w kostkę galaretką. Ciasto odstawiamy do całkowitego stężenia

Sama słodycz i szczypta chili
Tort kokosowy z kremem z mascarpone , malibu i migdałami – łatwy! 414

Jak zapewne pamiętacie kilka dni temu miałam za ” zadanie bojowe ” przygotować tort urodzinowy dla mojego kolegi. Tomek zaskoczył mnie tym zadaniem o 6 rano

Ostra na Słodko
Biszkoptowy torcik z serem ricotta i galaretką z owocami . 193

już rok mojego blogowania :) Z okazji  dzisiejszych Urodzin bloga chciałam Was zaprosić na torcik biszkoptowy z sernikiem na zimno , galaretką z owocami i kremem śmietankowym .Do galaretki dodałam syropu z malin firmy Ogródek Dziadunia Ciasto jest pyszne i szybko znika z talerzyków :) Ciasto podałam na porcelanie Bogucice z kolekcji Chartre(...)wody 300 ml mleka 1 krem śmietankowy  do tortów Dr. Oetkera  mała paczuszka biszkoptów okrągłych 1 paczuszka groszków kakaowych    kwiatki cukrowe   Wykonanie : Jajka ubić z cukrem na gęsty kogel mogel, następnie dodać ciepłą wodę i  mąkę z proszkiem .Wszystko delikatnie wymieszać łyżką . Tortownicę wysmarować margaryną , tylko spód , wyłożyć ciasto .Piec w temperaturze 180 stopni

Sama słodycz i szczypta chili
Górskie pyszności - "KARPATKA" 353

kostki margaryny (125g) 5 jajek ( jeżeli duże to powinny wystarczyć 4) 1 szklanka mąki pszennej (150g) *Krem: Krem "Karpatka" lub krem budyniowy Wykonanie: W garnku zagotowujemy wodę z margaryną zagotowujemy, dodajemy mąkę i energicznie mieszamy aż powstanie gładki ciasto. Odstawiamy do wystygnięcia. Gdy będzie już zimne, dodajemy po 1 jajku, po każdym dokładnie miksując - od razu mówię, proszę się(...)smarujemy margaryną, wysypujemy mąką, rozprowadzamy równomiernie połowę ciasta i wstawiamy do nagrzanego do 220 stopni piekarnika - piec 10 minut, potem zmniejszamy do 200 stopni i pieczemy jeszcze około 20 minut, aż do zarumienienia. Tak samo robimy drugi spód "Karpatki".  Robimy krem "Karpatka" według przepisu lub krem budyniowy, wówczas gotujemy duży budyń według zaleceń na opakowaniu i wystudzony łączymy

Piekę, bo lubię
Tort śmietankowo-malinowy na 8 urodziny córeczki 154

kremu  waniliowego z tego przepisu (przełożyłam nim jeden blat – mój 5-letni pomocnik tak zdecydował ;)) Możecie pominąć Przygotowanie: Biszkopt do tortu – przygotowanie w wersji tradycyjnej: Przygotowujemy sobie wszystkie składniki, najlepiej w osobnych naczyniach. Ubijamy białka. Ciągle ubijając dodajemy przygotowane żółtka. Następnie wsypujemy cukier z cukrem wanilinowym. Na koniec wsypujemy powoli (ciągle miksując) mąkę z proszkiem do pieczenia. Ciasto(...)przygotowujemy tak samo jak powyżej (czas pieczenia będzie ciut krótszy, obserwujemy ciasto). Po wystudzeniu każdy biszkopt przekrawamy wzdłuż. Dzięki czemu uzyskujemy 4 idealne warstwy tortu. Osobiście polecam tą metodę i często z niej korzystam, gdy chcę mieć pewność, że mój tort będzie miał 4 równe warstwy. Jak przygotować krem śmietankowy do tortu: Do miski wlewamy schłodzoną śmietanę kremówkę, dodajemy serek

Słodkie okruszki
Kruche ciasteczka ,,orzeszki''. 128

znikały zaraz po przełożeniu, osobiście wolę jak trochę zmiękną. Proste w wykonaniu i pyszne. Polecam każdemu. Pysznych wypieków życzę :) Potrzebujemy: Na ciasto: 2 szklanki mąki tortowej pół szklanki cukru pudru 2 żółtka 25 dag masła lub margaryny Na krem: 1 szklanka zmielonych orzechów włoskich pół szklanki mleka 2 kopiaste łyżki cukru pudru 25 dag masła lub margaryny Dodatkowo: mąka pszenna(...)Wylepianie foremek: Następnie ciasto wałkujemy na stolnicy lekko posypanej mąką pszenną i wylepiamy nim metalowe foremki do pieczenia orzeszków, nakłuwamy widelcem  3. Do pieczenia: Układamy na blaszce do pieczenia.  4. Pieczenie: Pieczemy w temperaturze 180 stopni do zrumienienia przez około 15-20 minut. Upieczone zdejmujemy z foremek i studzimy.  5. Krem: Mleko zagotowujemy i zalewamy nim orzechy

Izabelawkuchni
Babeczki tiramisu. 85

espresso i pysznym kremem z mascarpone . Czy potrzebujemy specjalnej okazji by wykonać te babeczki ? Oczywiście, że NIE! Możemy cieszyć się nimi każdego dnia. Babeczki są kremowe i aromatyczne, a krem mascarpone dobrze komponuje się z kawą i miękkim biszkoptem . Babeczki to obowiązkowa propozycja dla każdego miłośnika kawy i mascarpone ! Płatki kokosowe są bardzo popularnym dodatkiem do ciast, deserów czy nawet(...)czyli: mąkę, proszek do pieczenia, sól, erytrytol. Mieszamy. Następnie łączymy zawartość dwóch misek. Gdy ciasto wyjdzie zbyt gęste dolewamy trochę mleka kokosowego. Ciasto na babeczki powinno mieć konsystencję ciasta naleśnikowego. Piekarnik nastawiamy na 180°C. Foremkę do babeczek wypełniamy papilotkami i umieszczamy w nich ciasto do połowy wysokości. Foremkę wkładamy do piekarnika i pieczemy babeczki przez 20 minut. Upieczone babeczki

Zdrowy Styl Joanny
Ciasto kiszone 227

uraczę Was zdjęciami z etapów przygotowania. Myślę że i bez nich sobie poradzicie :) Składniki: Na blaszkę ok 40x30cm Ciasto: 1/2 kostki margaryny 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki 3 jajka 1 łyżeczka amoniaku 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka drożdży Krem: 4 jajka 1/2l mleka 4 łyżki cukru 2 cukry waniliowe 2 czubate łyżki mąki ziemniaczanej 8 dkg margaryny(...)czekolady wiórki kokosowe Sposób przygotowania: 1. Margarynę roztopić, dać cukier i pozostałe składniki. Lekko wymieszać i podgrzać. Pozostawić na 8 godzin do kiszenia. Następnie dać tyle mąki ile przyjmie ciasto (ok 1,5szklanki). Ciasto jest miękkie, ciężko nawet przenieść je na wyłożoną papierem blaszkę, dlatego jeśli porobią się dziury, to musimy je dokładnie zalepić już na brytfannie. Nakłuć widelcem. Upiec

Kuchnia w czekoladzie
Napoleonka na krakersach 119

Napoleonka na krakersach to bardzo łatwe i szybkie w wykonaniu ciasto bez pieczenia, które uda się nawet początkującym w kuchni. Połączenie słodkiego budyniowo-waniliowego kremu ze słonymi krakersami daje rewelacyjny efekt smakowy. Słoność krakersów fajnie przełamuje słodkość masy budyniowej. Ciasto po schłodzeniu bardzo dobrze się kroi, masa jest zwarta, a krakersy dobrze przylegają. Polecam :) Składniki ( na blaszkę 25x30 ) - 1 litr

Kuchnia z widokiem na ogród
Puszyste drożdżówki 115

mąką i odstaw pod przykryciem do wyrośnięcia na ok. 1,5 h; 5. Przygotuj nadzienie serowe: wymieszaj dokładnie wszystkie składniki w misce na jednolity krem. Możesz dodać więcej/mniej cukru - wedle uznania; 6. Wyrośnięte ciasto wyłóż na stolnicę podsypaną mąką, wyrób jeszcze przez chwilę, uformuj gruby wałek i podziel na 2 równe części; (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 7. Pierwszą część rozwałkuj

Prosty przepis na
Krem czekoladowy z awokado (wegański) 76

Krem czekoladowy z awokado to pyszna wersja nutelli w wersji wegańskiej i przede wszystkim zdrowej! Ja na żadnej diecie nie 

Kolorowy Przepisownik
Tort cappuccino z białą czekoladą i likierem kawowym 93

Tort cappuccino z kremem o smaku białej czekolady z likierem kawowym ;-) Inspiracja: Moje Wypieki Składniki Biszkopt Jajko 5 jajek Cukier 200g Mąka tortowa 200g Krem z

Kulinarne Przeboje
Sernik z kremem i owocami 129

Sernik z kremem i owocami, to połączenie klasycznego pieczonego sernika z dodatkiem w postaci kremu na bazie śmietany z galaretką, udekorowanego świeżymi lub mrożonymi owocami. U

Passions hobbies life
Ciasto marchewkowe 125

popołudnie, towarzystwo rodziny i szczęśliwy Mąż Ciasto marchewkowe z dodatkiem suszonej żurawiny i orzechów włoskich z dużą ilością lukru cytrynowego, coś pięknego. Ciasto można udekorować lukrem, posypać orzechami, suszoną żurawiną lub innymi bakaliami, posypać cukrem pudrem, przełożyć kremem z mascarpone lub posmarować wierzch serkiem waniliowym, uwierzcie, pycha! POLECAM, bo wilgotne i słodkie ciasta znikają pierwsze! Zobacz również mój inny przepis

Zasmakuj Kuchni
Proste pączki pieczone 479

drożdży (temperatura pokojowa) 1 łyżka mąki pszennej, typ 500 1 czubata łyżeczka cukru brązowego Składniki na ciasto: 400 g mąki pszennej, typ 500 180 g masła (temperatura pokojowa) 5 łyżeczek brązowego cukru 3 jajka szczypta soli Dodatkowo: dżem porzeczkowy lub krem czekoladowy cukier puder Wykonanie: Rozczyn: Do ciepłego mleka pokruszyć drożdże, dodać cukier i mąkę.  Wymieszać i odstawić(...)podsypać mąką, przykryć ściereczką i odstawić na 60 minut. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Stolnicę podsypać mąką. Wyłożyć ciasto i urabiać je chwilę.  Następnie rozwałkować na grubość ok 1cm.  Szklanką wykrawać kółka, na każdym położyć łyżeczkę dżemu lub kremu czekoladowego.  Złożyć każde kółko na pół i uformować pączki.  Gotowe włożyć do papilotek muffinkowych, przykryć ściereczką

Trufelkowo

Proponowane wyszukiwania