ciasto z kremem - 19224 przepisów (strona:600/1282)

Mini torcik kawowy 133

urodziny zamiast ciasta chciałam upiec tort. Szło mi tak pod górkę, zwłaszcza z kremem, który był ciągle za rzadki, że już miałam ochotę wszystko wyrzucić! Ale szkoda by było składników... Dodałam galaretkę - coś tam wyszło... Efektowny ten wypiek nie był :) bo koniec końców odpuściłam sobie dekorowanie - to nie był mój dzień :) ale smakował doskonale. Nieplanowany dodatek galaretki sprawił, że wydawało(...)wierzch dajemy blat spodni, spodem do góry), wierzch również smarujemy kremem i dowolnie dekorujemy. Ja tylko posypałam cukrowymi perełkami. Przed podaniem chłodzimy w lodówce, aby masa dobrze stężała. Przepis dołączam do akcji Imieniny u cioci , bo z powodzeniem może być imieninowym tortem lub po prostu smacznym ciastem na stole pełnym przysmaków

Kolorowy Przepisownik
3 bit z truskawkami – ciasto bez pieczenia! 230

truskawkami Znane i lubiane ciasto 3 bit, w nowej wakacyjnej wersji z truskawkami. Jest łatwe w wykonaniu i nie wymaga pieczenia. A w smaku…rewelacja! Warto spróbować     Składniki: Krem budyniowy: 2 budynie śmietankowe lub waniliowe 0,5 litra mleka 5 łyżek cukru 200g miękkiego masła Mus truskawkowy: 0,5 kg truskawek 4 łyżki cukru 1 galaretka truskawkowa(...)gotujemy aż zgęstnieje (około 2 minuty). Budyń całkowicie studzimy. Masło ucieramy i stopniowo dodajemy zimny budyń. Całość dokładnie ucieramy, aż powstanie gładki krem. Krem wykładamy równomiernie na warstwę herbatników *** *** Na masie budyniowej układamy kolejną warstwę herbatników. Ciasto wkładamy do lodówki *** *** Przygotowujemy mus truskawkowy: truskawki miksujemy za pomocą blendera *** *** Zmiksowane truskawki przekładamy do garnka i zagotowujemy z cukrem. Następnie zdejmujemy

Blog z Apetytem
Genialna krucha tarta z kremem z białej czekolady i truskawkami 216

papierem do pieczenia i obciążyć kulkami ceramicznymi, fasolą lub ryżem. Piekarnik nagrzać do 200 st. C, wstawić ciasto i piec 15 min. Następnie wyjąć, usunąć papier i obciążenie i piec kolejne 5-7 min. do zrumienienia. Wyjąć z piekarnika i ostudzić. Krem 250 g białej czekolady 450 g gładkiego, zmielonego, tłustego serka w temp. pokojowej truskawki Czekoladę rozpuścić w kąpieli(...)była chłodna, ale wciąż płynna. Serek ubić krótko mikserem, wlewać stopniowo czekoladę, cały czas miksując. Truskawki umyć, obrać, pokroić w plasterki. Tartę wypełnić kremem i udekorować truskawkami. Schłodzić przed podaniem przez 3 godziny w lodówce. źródło: ciasto M. Roux

Słodkie inspiracje
Tarta cytrynowo-tymiankowa / Tart lemon-thyme 203

Scroll down for recipe in English. Składniki: (forma o średnicy 25 cm.) Krem: 3 cytryny 1 jajko 1 żółtko 150 g cukru 50 g proszku galaretki cytrynowej 40 g masła 250 g śmietanki 30-36% 1 łyżka listków tymianku cytrynowego Spód: 180 g mąki pszennej szczypta soli 80 g cukru 80 g masła 1 żółtko 1 łyżka kwaśnej śmietany(...)listki tymianku i wlej śmietankę. Ciągle mieszając rózgą, zagotuj. Odstaw. Ciasto: Formę natłuść. Ze składników krótko zagnieć ciasto. Rozwałkuj do wielkości formy i wyłóż ciastem dno oraz brzegi. Ciasto na dnie nakłuj w kilku miejscach widelcem. Spód piecz w 190°C przez 12 minut. Na podpieczony spód wylej przestudzony krem i dalej piecz 18-20 minut. Po upieczeniu zaczekaj

Delicious Place
Czekoladowe Babeczki z Jagodami i Jeżynami 161

ciemnymi owocami. Czekoladowe Babeczki z Jagodami i Jeżynami - Składniki: ciasto: 2 duże jajka 140 g masła 60 g gorzkiej czekolady 1/2 szklanki kakao 3/4 szklanki mąki 1/2 łyżeczki sody 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 3/4 szklanki cukru 1/2 szklanki śmietany 12 lub 18% cukier waniliowy szczypta soli krem: 300 ml śmietanki kremówki 30% 200 g serka mascarpone 2 czubate łyżki(...)resztę mąki  - krótko mieszamy szpatułką do połączenia składników.  Formę na muffinki wykładamy papilotkami i napełniamy przygotowanym ciastem do ok. 2/3 wysokości.  Pieczemy ok. 20 minut w 180 stopniach (nie dłużej, ponieważ babeczki staną się zbyt "suche").  Krem: Kremówkę ubijamy na sztywno (pamiętajmy, że śmietanki nie należy zbyt długo ubijać, ponieważ może się wytrącić masło). Mascarpone chwilkę

Słodka Strona
Babeczki z kremem mascarpone 171

Składniki: Ciasto 4 jajka 2 szklanki mąki pszennej 3/4 szklanki oleju 4 łyżki kakao 6 łyżek mleka 1 szklanka cukru 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Krem 500 g serka mascarpone 250 ml śmietany  kremówki 36% 4 łyżki cukru pudru Dowolne owoce do dekoracji Wykonanie: Jajka ucieramy z cukrem na gładką puszystą masę. Mąkę przesiewamy(...)proszkiem do pieczenia, kakao i dodajemy do utartej masy jajecznej. Wlewamy mleko i olej i miksujemy do połączenia się składników. Wlewamy ciasto do formy na babeczki i pieczemy około 30 minut do suchego patyczka. Babeczki studzimy na kratce. Krem: Schłodzoną śœmietanę ubić na sztywno z cukrem pudrem. Na koniec dodać serek mascarpone i delikatnie zmiksować. Ozdabiamy babeczki kremem

O kuchni z uczuciem
Rolada wuzetkowa 477

łyżką ). Blaszkę wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 180 C na ok. 10 minut. ( cały czas sprawdzamy , aby cienki placek sie nie przypalił ). Gorące ciasto wykładamy na ściereczkę i zwijamy w roladę. Odkładamy w chłodne miejsce.   Krem: Masło roślinne ( musi być koniecznie miękkie o temp. pokojowej) ucieramy z cukrem pudrem ( 5 łyżek ). Następnie stopniowo dolewamy kefir , który też należy dużo(...)zapach , ja użyłam waniliowy do wzbogacenia smaku. Do kremu dodałam również 1 opakowanie śmietan-fiksu , aby wzmocnić jego konsystencję. Rolada wuzetkowa: Ostudzony płat ciasta rozwinąć , ściągnąć papier do pieczenia ( chyba , że zrobiliście to wcześniej ) i posmarować kremem. Zwijamy wzdłuż dłuższego brzegu. Przed podaniem opruszyć cukrem pudrem. Smacznego

Słodkości i nie tylko
Tort urodzinowy 651

jajka (w temperaturze pokojowej) oddzielnie żółtka i białka szczypta soli 1 szklanka cukru 1 szklanka (100 g) mąki pszennej tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia ¼ szklanki wody Przepis na krem do tortu. Masa: 300 g sera mascarpone 330 g śmietany kremowej do deserów 30%, dobrze schłodzonej 1/2 szklanki cukru pudru Borówki amerykańskie, poziomki, wiórki czekoladowe, literki czekoladowe, różyczki dekoracyjne, mięta(...)mąkę, ponownie mieszamy ciasto ostrożnie łyżką, najlepiej silikonową szpatułką, na koniec dodajemy wodę i łączymy mieszając ostrożnie. Ciasto przekładamy do tortownicy, wyrównujemy wierzch. Ustawiamy formę w nagrzanym piekarniku i pieczemy przez 30 minut. Biszkopt dokładnie studzimy przy otwartych drzwiczkach piekarnika. Jak przygotować krem do urodzinowego tortu? Zimną śmietankę do deserów ubijamy na bardzo sztywną pianę razem z cukrem pudrem. Delikatnymi

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Beza Pavlova doskonała, nie opada 149

Jej wysokość Pavlova, beza Pavlova, tort Pavlovej – deser niezwykle efektowny godny najlepszego cukiernika. Przygotowanie Pavlovej jest tak na prawdę bardzo proste, wystarczy przestrzegać kilku zasad

Słodki Blog
Ciasto marchewkowe z białą polewą i orzechami pekan 199

ciacho marchewkowe stało się moim ulubionym. Urozmaicam je na różne sposoby, czego dowody znajdziecie na blogu: ciasto marchewkowe z polewą ciasto marchewkowe z polewą czekoladową ciasto marchewkowo-piernikowe z czekoladą tort marchewkowo-piernikowy z kremem  babeczki marchewkowe   Natomiast dziś zapraszam Was na jego kolejną wersję, tym razem w nieco świątecznej odsłonie. Jest bardzo proste i szybkie do przygotowania

Kulinarne przygody Gatity
Tort marchwiowy 124

aromatyczny tort marchwiowy z dużą ilością cynamonu. Przełożony dżemem pomarańczowym oraz kremem waniliowym. Składniki: 4 jajka 250ml oleju rzepakowego 2 szklanki cukru 2 szklanki mąki 2 łyżeczki cukru waniliowego 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 2 łyżeczki cynamonu 3 szklanki tartej marchewki Dodatkowo: dżem pomarańczowy do posmarowania ciasta (około 2 łyżki) 250g masła 350g cukru pudru 50g gorzkiej czekolady(...)Przełóż do foremki nasmarowanej masłem i oprószonej mąką. Piecz około 50 minut w 180 º C do tak zwanego suchego patyczka. Po ostudzeniu przekrój ciasto na pół i posmaruj jedną połowę dżemem a następnie przełóż kremem (masło ubite z cukrem pudrem) Zostaw trochę kremu i wymieszaj go z roztopioną czekoladą. Przełóż do szprycy i wyciśnij na wierzch tworząc ładne wzorki

wysmienity
Kawowe ciasto z dynią i jabłkiem. 137

DYNIOWE CIASTO Z KOMOSY RYŻOWEJ /przepis własny/ 100 g ugotowanej komosy ryżowej 100 g gęstego puree z dyni 40 g mąki z komosy ryżowej 50 ml espresso Cafe Natura* szczypta soli jajko 1/3 łyżeczki sody 2 łyżki syropu z agawy średniej wielkości jabłko pokrojone w kostkę masło kakaowe do natłuszczenia naczynka krem czekoladowy do podania Wszystkie składniki oprócz jabłka zmiksować(...)kuchennego na gładką masę, która powinna być puszysta i gęsta. Następnie dodać jabłko i wymieszać. Piekarnik nagrzać do 180 stopni.  Ciasto przelać do natłuszczonego naczynia, udekorować i piec około 20 minut.  Podawać po ostudzeniu z kremem czekoladowym. Smacznego! * Kawę ziarnistą Cafe Natura możecie dostać w sklepie internetowym

Poranek na słodko
Babeczki cappuccino 204

dosypać do ciasta kilka łyżeczek kawy rozpuszczalnej (ciiiii... nie trzeba się do tego przyznawać). Składniki: 2 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 0,5 szklanki cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego 0,5 tabliczki gorzkiej czekolady (lub małe czekoladowe dropsy) orzechy laskowe 1 jajko 0,5 szklanki oleju 1 szklanka mleka 1 filiżanka esspresso Składniki na krem z twarożku: (zobacz(...)babeczki na pewno są upieczone za pomocą drewnianego patyczka do szaszłyków. Wystarczy wbić go w środek, po wyciągnięciu nie powinien mieć przyklejonego surowego ciasta. Czas, kiedy babeczki są w piecu możemy wykorzystać na zrobienie kremu (zobacz link tutaj) . Gotowe babeczki warto wyciągnąć z formy i obrócić "do góry nogami" lub poukładać na kratce, żeby ostygły. Wystudzone babeczki dekorujemy kremem

Ciastkozercy