ciasto z kremem - 19224 przepisów (strona:608/1282)

Muffiny z masłem orzechowym 162

200g masła orzechowego  - 180ml mleka - 80g masła - 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia - 200g solonych orzeszków ziemnych (z grubsza posiekanych) * krem: - 100g masła miękkiego - 100g masła orzechowego - 40-50g cukru pudru - 100ml śmietany kremówki (schłodzonej) Ciasto: Masło utrzeć z masłem orzechowym, mlekiem i cukrem na gładką i puszysta masę (ok.7 min miksowania na najwyższych obrotach). Dodać mąkę

CookYourself
Wielkanocne babeczki z kurczaczkami 252

mamy papilotek foremki możemy wysmarować masłem i wysypać bułką tartą. Wypełniamy foremki ciastem do wysokości około 1 cm od brzegu zostawiając miejsce babeczkom, żeby wyrosły. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika, pieczemy około 25 min. Czas kiedy babeczki są w piecu można wykorzystać na zrobienie dekoracji i kremu z twarożku. Do gotowego kremu dodajemy kilka kropel zielonego barwnika spożywczego. Po wyciągnięciu(...)upieczone za pomocą drewnianego patyczka do szaszłyków. Wystarczy wbić go w środek, po wyciągnięciu nie powinien mieć przyklejonego surowego ciasta. Gotowe babeczki warto wyciągnąć z formy i obrócić „do góry nogami” lub poukładać na kratce, żeby ostygły. Przestudzone babeczki dekorujemy kremem i przylepiamy na niego gotowe ozdoby. Smacznego! ciastkożercy

Ciastkozercy
Tarta cytrynowa z cremem brulee i z karmelizowanymi cytrynami 170

podgrzaną śmietankę, dokładnie mieszamy trzepaczką. Na sam koniec dodajemy skórkę z cytryny i skrobię ziemniaczaną (w kremie brulee normalnie nie dodajemy skrobi, ale tutaj zrobiłam wyjątek dla pewności, żeby masa ładnie się ścięła.)  Formę na tartę natłuszczamy masłem, albo olejem. Po wyjęciu ciasta z lodówki, wylepiamy dno i boki formy. Na sam koniec ciasto nakłuwamy widelcem. Na ciasto wykładamy(...)następnie na papier wysypujemy np. grubą fasolę. Tak przygotowane ciasto wstępnie pieczemy w temperaturze  180 ºC przez 15 minut. Następnie papier usuwamy i pieczemy dalsze 5 minut, do lekkiego zbrązowienia spodu. Na wstępnie upieczonym spód wylewamy masę cytrynową. Uwaga! Pieczemy 30 minut w temperaturze 130-150 C. Aż krem się 'zetnie'. Obserwujmy tartę. Następnie tartę studzimy i wkładamy

Bon Appetit Małgorzaty
KREM Z DYNI Z ORZECHAMI LASKOWYMI I PARMEZANEM 99

poprzednim tez zasiałam je u siebie w ogródku i wypełniły mi na pomarańczowo każdy kąt! Uwielbiam robić z nich zupy, racuchy, kotlety, a nawet ciasta . Dziś mam dla was przepis na pyszną zupę / krem z dodatkiem orzechów włoskich, kwaśnej śmietanki, parmezanu i świeżych ziół. Dodatek chili sprawia, że jest niezwykle sycąca i rozgrzewająca – idealna na nadchodzące jesienne dni. Koniecznie

Ostra na Słodko
Naleśnikowy tort czekoladowy+ Podsumowanie roku z Nastoletnimi 231

przygotowałam dla Was coś nietypowego... czekoladowy tort z naleśników. Rzecz jest banalnie prosta- smażycie naleśniki, po czym przekładacie je pysznym, czekoladowym kremem tworząc torcik. Wierzch polewacie polewą i dekorujecie czekoladą, wafelkami itp. Po przekrojeniu tort przypomina trochę Ciasto Marlenkę , gdyż tak jak ona ma mnóstwo warstw, które prezentują się znakomicie! To, jak wysoki będzie Wasz torcik, zależy od wielkości patelni(...)asystentką”  mamy, czasem babci. Lepienie pierogów, oblizywanie resztek kremu z łyżek, kulanie śląskich klusek i pochłanianie wszystkich pyszności to jedne z moich najczęstszych „ obowiązków". Tak było przez dobre kilka lat do momentu, gdy nie naszła mnie ochota zrobić coś całkowicie samemu, bez niczyjej pomocy. No i się zaczęło: pierwsze ciasto z jabłkami z przepisu babci, małe kakaowe ciasteczka, które

Nastoletnie Wypiekanie
Ciasto Malinowa Chmurka na biszkopcie +FILM 338

Cześć, dziś zapraszam na ciasto znane i lubiane- malinową chmurkę. Jest to moja wersja tego pysznego ciasta. Troszkę różni się od klasycznego przepisu, ale polecam spróbować, bo ciasto wychodzi pycha.  Malinowa chmurka z tego przepisu jest na cienkim biszkopcie, a na górze ma ułożone białe beziki, więc nie musimy tu piec bezy. Ciasto nie jest za słodkie, ponieważ kwaskowość(...)mascarpone lub dowolny kremowy serek i miksujemy do połączenia. Na koniec dodajemy ostudzoną żelatynę i miksujemy na najwyższych obrotach. Krem wykładamy na galaretkę z malinami, wyrównujemy. Na kremie od razu układamy beziki. Można je jeszcze polać niteczkami czekolady. Gotowe ciasto wstawiamy do lodówki na kilka godzin. I gotowe. Ciasto jest przepyszne, idealne na wszelkie okazje. Nie za słodkie, pięknie wygląda

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Pianka porzeczkowo czekoladowa 271

czekoladowym. Nie można się od niego oderwać. Letnie ciasto do kawy z którym każdy sobie poradzi. Słodycz pianki przełamuje kwasowość porzeczek.  biszkopt: 3 jajka wielkość M 3 łyżki cukier biały Polski Cukier 4 łyżki mąki pszennej typ 450 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka kakao 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia krem czekoladowy: 250 ml śmietany kremówki(...)pieczenia i wsypuję stopniowo do jaj i mieszam delikatnie łyżką. Formę o wymiarach 24X24 cm wykładam jej dno papierem do pieczenia. Wylewam ciasto i wstawiam do nagrzanego piekarnika temp 160 stopni góra dół na 15 minut. Krem czekoladowy: Śmietanę kremówkę przelewam do garnka, dodaję połamaną czekoladę i na wolnym ogniu zagotowuję. Zdejmuję z ognia i mieszam łyżką aż czekolada się

wesoła kuchnia
Kruche Bezowe Tartaletki z Cytrynowym Kremem 171

przejść obok nich obojętnie. Do grona moich ulubionych, obok tych z ciuszkami, butami, torebkami dołączyły wystawy kawiarenek, pełne wspaniałych słodkości, ciast, ciasteczek, tortów, czekoladek… Ahhh serce zaczyna bić szybciej Tym razem urzekły mnie kawiarniane kruche tartaletki, z kremem cytrynowym, przykryte piękną bezową chmurką. A, że mi się spieszyło i nie mogłam wejść i rozkoszować się ich smakiem, to postanowiłam(...)również. Cisto nakłuwamy widelcem i wkładamy na około 30 minut do lodówki. Po tym czasie ciasto na każdej tartaletce przykrywamy papierem do pieczenia i obciążamy kulkami ceramicznymi. Wkładamy do nagrzanego do 170 stopni piekarnika. Pieczemy około 10 minut, do zezłocenia. Odstawiamy do ostygnięcia. Krem cytrynowy: lemon curd (całość + 2 łyżki do dekoracji) 250 g serka mascarpone 250 ml śmietany kremówki

Made By Mom And Son
Tort karmelowy z truskawkami 115

Tort karmelowy z truskawkami to kolejny kulinarny efekt kwietniowych chwil w kuchni. Bartek od dawna wspominał o tym, że zjadłby torcik z pysznym kremem. A ponieważ

niecodziennikpary
14 propozycji na zdrowsze ciasta, w tym wegańskie, bezglutenowe i dla diabetyków 116

torcik z perełek tapioki (bezglutenowy i wegański)   Wegański sernik z orzechów nerkowca na daktylowym spodzie (bez glutenu, paleo)   Tarta kokosowo-migdałowa z kremem czekoladowym (spód bez cukru, masła, mąki i jajek)   Orkiszowe ciasto z budyniem, kaszą manną i nektarynkami (jak sernik)   Winogronowe ciasto toskańskie (drożdżówka bez jajek, tłuszczu i nabiału) Kokosowy sernik dla diabetyków i osób

Di gotuje
SERNIK STRACIATELLA BEZ PIECZENIA 680

serników znów wkroczyła do akcji! Dziś mam dla Was kolejne cudo bez pieczenia. Tym razem zapraszam na genialny Sernik Straciatella. Biszkopty pokryte lekkim, delikatnym kremem serowym z kawałami czekolady wręcz rozpływają się w ustach. Ciasto smakuje obłędnie! Nie jest przesadnie słodkie, więc z wielką przyjemnością można sięgać po dokładkę. Jest idealnym pomysłem na słodki deser do popołudniowej kawki. Sernik Straciatella

Ostra na Słodko
Ciasteczka migdałowe 55

folię spożywczą, dokładnie ją zawiń i wstaw do lodówki na minimum dwie godziny. Po tym czasie ciasto powinno być znacznie bardziej zwarte. Stolnicę oprósz mąką, a następnie rozwałkuj ciasto na grubość około 1 cm. Przy pomocy foremki lub szklanki wycinaj ciasteczka. Pozostałe ciasto ponownie zagnieć i rozwałkuj. Postępuj tak do skończenia masy. W międzyczasie nagrzej piekarnik do 170 stopni(...)przepisu oraz białą posypką.  Zobacz też inne przepisy na ciasteczka Ciasteczka z masłem orzechowym Florentynki Cytrynowe krążki w czekoladzie Całuski miętowo-czekoladowe Ciasteczka imbirowe Krem ciasteczkowy Zobacz też nowe przepisy Ciasteczka migdałowe Świąteczne ciasta – 12 przepisów Prezent dla osoby która lubi gotować – 8 pomysłów Bogracz Piernik dojrzewający Artykuł Ciasteczka migdałowe pochodzi z serwisu Okolice Palnika - blog kulinarny

okolicepalnika.pl
słonecznikowiec bez pieczenia 139

pełną parą! To czas zabawy i rozpusty:) Także kulinarnej! Na cześć karnawału waśnie przygotowałam takie, bardzo słodkie i obłędnie pyszne ciasto! Jego dodatkowym atutem jest fakt, że nie wymaga pieczenia:) Słone krakersy, masa krówkowa, dżem porzeczkowy, prażony słonecznik i krem z serków homogenizowanych z dodatkiem mleka w proszku - bomba kaloryczna o nieziemskim smaku! Raczej nie da się zejść więcej niż(...)jeszcze kiedyś, część serków waniliowych zamienię jednak na naturalne, zmniejszy to nieco jego słodycz. Do przygotowania ciasta użyłam granulowanego mleka w proszku - tylko takie mieli u mnie w sklepie - i powiem szczerze - wcale nie wpłynęło to ani na smak, ani na konsystencję kremu:) składniki: ok 400 g krakersów 400 g (puszka) masy kajmakowej (najlepsza z gostynia) 3 łyżki dżemu

6niebo
Kruche ciasto ze śliwkami i kaszą perłową 238

Kasza bardzo nietypowy dodatek do ciast, jednak sprawdza się bardzo dodrze w połączeniu z wanilią  żółtkami oraz mlekiem tworzy specyficzny krem ; na wierzchu przypieczony i chrupki,w środku bardzo wilgotny.Ciasto to jest przede wszystkim zdrowe. Kawałek tego ciasta zjadłam dzisiaj na śniadanie oczywiście z kawą.Pycha. Składniki ; ciasto: 2 szklanki zwykłej mąki (300g) 1/2 szklanki cukru (100g) szczypta soli

Gorący kąsek
GRZYBKI 107

Pochodzi ze starego zeszytu mojej mamy i jest moim wspomnieniem z dzieciństwa. Bardzo smaczne, delikatne i cieszące oko.     Składniki na ciasto: 250 g masła 3 szklanki mąki pszennej 1 szklanka kwaśnej śmietany 18% Składniki na krem budyniowy: 1,5 szklanki mleka ½ szklanki cukru 1 cukier wanilinowy 2 jaja 2 płaskie łyżki mąki pszennej 2 czubate łyżki mąki ziemniaczanej(...)niewielki otwór, tak, aby można było włożyć w niego nóżkę Nóżki grzybków: Wykorzystujemy do tego skrawki ciasta. Dłońmi formujemy nóżkę. Grubszy koniec nóżki maczamy w białku oraz w maku. Wszystko pieczemy przez ok 20minut w temperaturze 180 o C (do złotego koloru). Wykonanie kremu budyniowego: 1 szklankę mleka zagotować z cukrem. W pozostałej zmiksować jaja oraz mąkę. Ugotować budyń. Wystudzić

Słodki Zakątek

Proponowane wyszukiwania