ciasto z kremem - 19224 przepisów (strona:280/1282)

Ciasto Kostka Kawowo-Kajmakowa 140

Kolejne świąteczne ciacho z mojego przepisu przed Wami: kakaowy biszkopt obficie nasączony kawowym ponczem, słodka masa z domowego kajmaka i delikatny krem budyniowy… Bajecznie słodkie ciasto, w smaku podobne do 3 bita, ale jednak bardziej wytworne dzięki dodatkowi ponczu z lekką goryczką kawy. Nie będzie Wam po nim za słodko, a w sam raz;) Składniki na biszkopt kakaowy: 4 jaja(...)gęstnieć( z łyżki będzie ciągnąć się strużka płynu, tzw. nitka). Studzimy, ale masa ma być lekko ciepła, dodajemy masło i ucieramy aż masa nabierze puszystości i powietrza. Składniki na krem: 2 żółtka 8 łyżeczek cukru cukier waniliowy 1 łyżeczka mąki pszennej 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 i pół szklanki mleka 15 dag masła Żółtka miksujemy z cukrami. Dodajemy obie mąki

Domowe ciasta
Biszkopt z kremem mascarpone 189

Delikatny, puszysty biszkopt kakaowy z kremem sernikowym. Prosty i szybki w przygotowaniu. Na wierzch ciasta zamiast kakao można przygotować polewę czekoladową. Składniki na blaszkę o średnicy 26 cm: biszkopt: 5 jajek L 5 łyżek ksylitolu lub cukru 4 łyżki mąki tortowej 1 pełna łyżka skrobi ziemniaczanej 2 łyżki kakao krem: 250 ml kremówki 250 g mascarpone 250 g twarogu sernikowego(...)Spód tortownicy wyłożyć papierem. Wlać ciasto. Piec w rozgrzanym do 170 stopni piekarniku ok 30-35 minut. Masa: Kremówkę zmiksować, dodać ziarenka wanilii i ksylitol lub cukier.  Do ubitej śmietany dodać mascarpone i ser twarogowy, zmiksować do uzyskania gładkiej konsystencji. Po ostygnięciu biszkopta przekroić go na dwie równe części, posmarować konfiturą, przełożyć kremem i posypać gorzkim lub słodkim kakao

Ze smakiem i z pasją
Dakłas / Dacquoise jak u Sowy – tylko 7 składników! 105

Dakłas / Dacquoise jak u Sowy – tylko 7 składników! Bezę w tym wydaniu swego czasu chętnie konsumowałam w cukierniach Sowy. Jeśli uwielbiacie słodkości tak jak ja

Kulinarne Przeboje
Dakłas / Dacquoise jak u Sowy – tylko 7 składników! 36421

Dakłas / Dacquoise jak u Sowy – tylko 7 składników! Bezę w tym wydaniu swego czasu chętnie konsumowałam w cukierniach Sowy. Jeśli uwielbiacie słodkości tak jak ja

Kulinarne Przeboje
Biszkoptowy torcik confetti ze śmietankowym kremem 107

Zjawiskowy i tęczowy torcik biszkoptowy z zatopionym kolorowym konfetti z cukrowej posypki. Wielokolorowe kryształki barwią biszkopt wewnątrz nadając mu niezwykłej prezencji. Wierzch ciasta zwieńczony delikatnym kremem śmietankowym przypominającym śmietankowe ptasie mleczko. Przepis na tęczowy torcik powstał z myślą o wypiekach sylwestrowych oraz tych z okazji przyjęć organizowanych dla dzieci. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Biszkopt confetti z cukrowymi kryształkami i śmietanką(...)osoby Autor: Paweł Clad Danie: Ciasto Kuchnia: Polska Trudność: Łatwe Ilość 20 porcji Przygotowanie 30 min. Pieczenie 30 min. Kalorie 230 kcal Tęczowy torcik biszkoptowy z zatopionym kolorowym konfetti z cukrowej posypki. Wierzch zwieńczony kremem śmietankowym. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: BISZKOPT CONFETTI 200 g miękkiego masła 4 jajka z chowu ściółkowego 100 g drobnego cukru do wypieków 150 g mąki

ProstePesto.pl
Ciasto makowo-kokosowe 134

Pyszny sposób na wykorzystanie białek. Uwielbiam połączenie maku z kokosem :) Polecam! Składniki: Ciasto makowe: pół kostki margaryny 10 białek 1 szklanka cukru 1 szklanka maki pszennej 1 szklanka sypkiego maku 2 łyżeczki proszku do pieczenia Krem kokosowy: 3 szklanki mleka 4 łyżki mąki pszennej 12 łyżek wiórków kokosowych 1 żółtko 1,5 szklanki cukru pudru 200 g masła Sposób przygotowania(...)margarynę i miksujemy. Następnie dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem oraz makiem i dokładnie mieszamy. Blaszkę 20x35 cm wykładamy papierem do pieczenia i wylewamy na nią ciasto. Pieczemy ok. 40 min w 160 stopniach. 2. Krem kokosowy: Mąkę, żółtko oraz wiórki kokosowe mieszamy z 1 szklanką mleka. 2 szklanki mleka gotujemy a na gotujące się mleko wlewamy mieszankę kokosową i mieszamy

Na Ciasteczkowych Papierach
Tort TRUSKAWKOWY z kremem jogurtowym i DRIP CAKE 1014

wanilią 12g 150g mąki pszennej (użyłam tortowej) 80g mąki ziemniaczanej 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Do nasączenia: 220ml wody 3 łyżki soku z cytryny 2 łyżeczki cukru pudru Krem: 200ml schłodzonej śmietanki kremówki 30% 5-6 łyżek cukru pudru 250g serka mascarpone 250g naturalnego jogurtu 400g umytych truskawek bez szypułek 12g żelatyny + 120ml wody w temperaturze pokojowej 2 łyżeczki(...)trzech partiach wlać rozpuszczoną żelatynę, po każdym dodaniu wymieszać mikserem na średnich obrotach do połączenia składników. 11. Do kremu dodać pokrojone truskawki i wymieszać szpatułką. 12. Na ciasto w blaszce wyłożyć połowę kremu, wyrównać. Na wierzchu ułożyć drugi krążek biszkoptu i lekko docisnąć. Biszkopt nasączyć połową pozostałego ponczu i posmarować konfiturą malinową. Wyłożyć resztę kremu z truskawkami, wyrównać i ułożyć

Mała Cukierenka
Pomarańczowe ciastka z kremem czekoladowo-śliwkowym 236

miodu :). Krem to klasyczne połączenie gorzkiej czekolady ze śliwkami - mam nadzieje że zasmakuje. Ciastka najlepsze są na drugi dzień i wtedy też smarujemy je kremem. Zaczynajmy! Porcja dla całej rodziny Czas przygotowania: 2g40min Składniki: Ciasto: 3 szklanki mąki pszennej tortowej 1 szklanka otrębów orkiszowych 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki soli 250g margaryny Bielmar PALMA 1,5 szklanki miodu(...)Upieczone ciastka zostawić do przestudzenia Konsystencja ciasta może zależeć od gęstości miodu i wielkości jajek. W przypadku zbyt lepiącego się ciasta warto więcej podsypać mąką. Ciastka wychodzą lekko słodkie, ale wszystko kompensuje krem, którym przekładamy ciastka na drugi dzień:) Krem: 1/ Zagotować śmietankę i dodać pokruszoną czekoladę wymieszać aż do rozpuszczenia czekolady. Następnie dodać kajmak i powidła aż do połączenia

Kuchnia PROzdrowotna
Niemieckie przekładane ciasto drożdżowe (Bienenstich) 144

Ciasto drożdżowe przełożone masą budyniową, z przypieczoną skorupką migdałową na wierzchu. Niemiecki klasyk, a dla mnie nowość, bo nigdy wcześniej nie spotkałam się z ciastem drożdżowym przekładanym kremem (co innego pieczone razem z nadzieniem - dżem, ser, mak, a nawet nutella). Byłam zmuszona wprowadzić jednak pewną zmianę w przepisie, stąd moja wersja różni się nieco od tradycyjnego 'Bienenstich(...)mianowicie, różnica polega na tym, że u mnie ciasto składa się z dwóch cienkich placków złączonych kremem, a wersja podstawowa z jednego, przekrojonego na dwa. Która opcja jest lepsza tego nie wiem, bo nie mam porównania, ale najważniejsze, że na koniec suma placków się zgadza, a ciasto wychodzi naprawdę smaczne :-) Czytaj dalej

Arabeska waniliowa
Brownie z fasoli 68

znacie kogoś, kto nie lubi mocno czekoladowego brownie? Ja nie! A choć to ciasto jest przepyszne, to bardzo często z niego rezygnujemy ze względu na wysoką kaloryczność. Ale spokojnie! Mam dla Was taką wersję tego ciasta, która nie tylko rewelacyjnie smakuje i wspaniale wygląda, ale także nie zawiera ani grama cukru. Jak to możliwe? Oto pyszne brownie z fasoli(...)Zalewam suszone daktyle wrzątkiem, tak aby woda całkowicie je pokrywała i odstawiam na około 30 minut. Później dodaję kakao oraz mleko i dokładnie blenduję masę na dość gęsty krem. Gotowe ciasto wyciągam z piekarnika i czekam, aż nieco przestygnie. Wtedy nakładam na nie polewę daktylowo-kakaową. Przed podaniem schładzam brownie w lodówce. Smacznego! Spróbuj także: bajaderki z ciecierzycy, fit szarlotka

Natka Pietruszki
Kurczak z warzywami i koperkiem 164

Kurczak z warzywami i koperkiem to bardzo szybkie i smaczne danie. Najlepiej przygotować je w sezonie, kiedy możemy dostać świeżą paprykę, świeżą cukinię i pachnące soczyste

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
CIASTO Z PIANKĄ CZEKOLADOWĄ BEZ PIECZENIA 170

Wspaniały deser dla miłośników gorzkiej czekolady i idealny dla osób nie lubiących przesłodzonych ciast. Oba kremy wylewamy na warstwy herbatników i małe co nieco do kawy mamy gotowe, bez włączania piekarnika. Smacznego :) SKŁADNIKI : 42 herbatniki (ja zużyłam 1,5 opakowania herbatników zbożowych z Biedronki) na 2 warstwy. okrągłe biszkopty kakao do posypania NA BUDYŃ : 1 l mleka 2 budynie waniliowe(...)szklanki mąki pszennej 3/4 szklanki cukru 2 całe jajka cukier waniliowy kostka masła 200 g KREM CZEKOLADOWY: gorzka czekolada  1 łyżka kakao 2 łyżki cukru szklanka mleka 2 śmietany śnieżki galaretka cytrynowa GOTUJEMY BUDYŃ : Połowę mleka gotujemy razem z cukrami i masłem. W drugiej części mieszamy mąkę, budynie oraz roztrzepane jajka. Gdy mleko zacznie się gotować przelewamy

Pani na deser
ciasto z masą jabłkowo-orzechową i bananami (bez pieczenia) 164

pani domu. Nie wspominając o osobach, które piec nie znoszą, ale czasem muszą. Dla nich ciasta bez pieczenia to rozwiązanie doskonałe. Jeśli szukacie tanich składników do tego (lub innego ciasta) zajrzyjcie tutaj po gazetki promocyjne.  Nie warto przepłacać. Ja zawsze śledzę gazetki i na promocjach robię zapasy produktów do pieczenia. Dzięki temu nie tylko zaoszczędzam czas ale też zawsze(...)jego drugą część. Banany obrać i pokroić na niezbyt cienkie plasterki. Galaretki rozpuścić w pół litra wrzątku i wystudzić. Kiedy galaretki  zaczną tężeć plasterki banana ułożyć na kremie i zalać ciasto. Blaszkę owinąć folią lub złotkiem, żeby nie pociągnęło zapachów lodówki i schłodzić.  Rada: do kremu lub ponczowania ciastek można dodać rumu lub wódki. Ciasto najlepiej kroić dopiero

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Ciasto Monte na kakaowym biszkopcie 172

ciasta.*** Gdy budyń jest zimny do miski dajemy masło lub margarynę w temp pokojowej i ucieramy ją na puch, stopniowo dodajemy budyń i miksujemy na gładki krem. Krem wykładamy na biszkopt. Ciasto wstawiamy do lodówki. PIANKA Czekoladę łamiemy na mniejsze kawałki i rozpuszczamy nad kąpielą wodną. ***ważne by była to czekolada dobrej jakości-wtedy ładnie się roztopi. Roztopioną czekoladę chwilkę(...)studzimy. Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem, dodajemy czekoladę i miksujemy na gładką masę.  Powstałą masę wykładamy na krem. Orzechy mielimy i posypujemy nimi ciastoCiasto wstawiamy do lodówki, najlepiej na całą noc. Wtedy pianka ładnie się zetnie i nabierze musowej konsystencji. Polecam gorąco, ciasto jest pyszne

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Ptysie z craquelin 155

Poczciwy ptyś z kremem , zwany we Francji „choux a la créme”, przeszedł tam metamorfozę. Od jakiegoś czasu modne jest, by na wierzchu surowego ciasta wyciśniętego z rękawa cukierniczego układać krążki craquelin, czyli rodzaj rozwałkowanej kruszonki zrobionej z masła, cukru i mąki. Dzięki niej ptysie podczas pieczenia rosną równomiernie i ładniej wyglądają. Nadto wspaniale chrupią. Niestety niezbyt długo

mojewypiekiinietylko

Proponowane wyszukiwania