ciasto z kremem - 19224 przepisów (strona:287/1282)

Herbatnik – kuchnia podkarpacka 3884

Ciasto herbatnik Herbatnik to smaczne przekładane ciasto , które ładnie się prezentuje, a jest proste w wykonaniu. Pomiędzy dwoma blatami kakaowego biszkoptu znajdują się dwie warstwy kremu budyniowego i dwie warstwy herbatników. W samym środku ciasta mamy warstwę toffi. Herbatnik to ciasto idealne na święta lub do kawki :) Przepis pochodzi od Miejskiego Koła Kobiet z Jedlicza na Podkarpaciu, a można(...)misce, dodajemy cukier puder i stopniowo dodajemy po łyżce budyniu aż masa będzie gładka i puszysta. Budyń dzielimy na 3 części – jedna mniejsza do posmarowania wierzchu ciasta (powiedzmy 1/5 całego kremu), a pozostałe dwie części po równo (po 2/5 całego kremu). Pierwszy blat biszkoptowy smarujemy kremem budyniowym, układamy na nim obok siebie herbatniki, a na wierzchu rozsmarowujemy masę toffi

Trzeci talerz
Babilon 119

Kiedy mam ochotę na szybkie, mało pracochłonne i smaczne ciasto robię babilon - domownicy je uwielbiają. Ja też:)

Prosty przepis na
Celebryci na słodko - Pavlova... 97

jest kojarzony raczej z latem i najczęściej jedzony w tym czasie (włączając w to Boże Narodzenie). Najwcześniejsze wspominki podobnego ciasta można znaleźć w Australii w 1906 roku: 'Pavlova' nie jest wymieniona, ale jest przepis na 'ciasto z kremem' ( cream cake ), o podobnej technice wykonania. Pierwszy przepis, który bardzo przypomina współczesny deser to ' Meringue with Fruit Filling ' z książki

Lejdi of the house
Świąteczny niezbędnik kucharza – jakie garnki i naczynia warto wybrać? 119

też czas leci jak szalony? Ja już zaczęłam moje przygotowania. Co widzicie na moich fanpage czy blogu. Był już przepis na barszcz czerwony, zaczęłam testować przepisy na nowe ciasta, ciasteczka, kremy, robię i mrożę uszka, zastanawiam się nam innymi daniami… W kuchni zawsze jest co robić i nie trzeba być tu blogerką kulinarną. Każda Pani czy Pan domu

Słodkie okruszki
Ciasto z jabłkami i mascarpone bez pieczenia 146

Ciasto z jabłkami i mascarpone bez pieczenia to pyszny i łatwy do przygotowania deser. Pyszne ciasto o przyjemnie kremowej strukturze i umiarkowanej słodyczy. Jabłka, mascarpone i

Kuchcik gotuje
Placuszki dyniowo-bananowe 152

Sezon dyniowy trwa, a my korzystamy z niego z ogromną przyjemnością. Zupa krem, kopytka, ciasta i obowiązkowo placuszki. Tym razem przygotowałam takie z dodatkiem banana, który nadał placuszkom lekkiej słodyczy. Placuszki same w sobie nie wychodzą mocno słodkie. Są idealne, by osłodzić je np powidłami śliwkowymi lub cukrem pudrem. 250 g puree z dyni 2 banany 2 jajka 1 łyżka

Smaki Na Talerzu
Miodowe ciasto toffi z kremem śmietanowym i orzechową posypką 103

dnia. Ale za to w weekendy rozpieszczamy się. Staramy się w każdy weekend upiec jakieś ciasto. I potem starcza nam ono na 4-5 dni. W ten weekend Ania upiekła (bo ja utknąłem po same łokcie w pracy) rewelacyjne miodowe ciasto toffi z kremem śmietanowym i orzechową posypką. To ciasto jest o tyle ciekawe, że każdego dnia smakuje coraz lepiej

Marder&Marder Manufacture
Z ŁĄKI NA TALERZ: Przecier z piwonii 126

poziom letnich deserów i słodkości :) I choć smak piwonii jest bardziej wykwintny, niż róży, czy fiołków, to z pewnością przypadnie do gustu kwiatożercom. Piwoniowy przecier można dodać do kremu do ciasta lub polewy, uzyskując różowy kolor, można dodać odrobinę do dżemu, podczas jego przygotwywania i wprowadzić małą wariację w smaku, można wmieszać jego porcję w twarożek i podać na śniadanie

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Skarby natury. Bazylia czerwona. Zastosowanie 97

sałatek lub tradycyjnie przygotowanego twarogu z rzodkiewką. Ciemne, purpurowe liście mogą być jadalną ozdobą deserów na zimno. Warto dodać, że coraz częściej bazylia jest wykorzystywana do nadawania aromatu kremom do ciast. Suszone ziele bywa dodawane do zapiekanek, potraw mięsnych oraz ryb nadając im łagodnego smaku. Stosowane jest również w celach leczniczych, ponieważ skutecznie łagodzi kaszel i zapalenie dróg moczowych

ProstePesto.pl
Piankowanie :) 96

żółtkach i białkach zwierzęcych . Pełni ona funkcję emulgatora, czyli substancji, która sprawia, że połączenie dwóch różnych substancji (np.: woda i olej) jest możliwe. Pewnie nie raz robiliście krem do ciasta z użyciem żółtek. To właśnie lecytyna zawarta w żółtkach stabilizuje masę i doskonale łączy składniki. Standardowo należy dodać 1-2g lecytyny na 100g cieczy , a następnie zmiksować blenderem immersyjnym

SmartBake.pl
Wytrawna tarta ze szpinakiem i serem feta 115

stopniach przez kolejne 30 minut."}],"prepTime":"PT30M","cookTime":"PT50M","totalTime":"PT1H20M"} W przypadku określenia tarty, pierwsze co przychodzi nam na myśl to jej słodka odsłona. Słodkie kruche ciasto udekorowane kremem i owocami. Dzisiaj przedstawię Przepis na wytrawną tartę w wersji na słono. Tarta na kruchym spodzie z nadzieniem z liści szpinaku i słonego sera feta. Przepyszny pomysł na obiad

ProstePesto.pl
Ciasto z bananami 152

Ciasto z bananami to nasza propozycja do niedzielnej, popołudniowej kawy. Składa się z tego, co najbardziej lubimy – puszystego ciasta, świeżych owoców, słodkiego kremu i czekoladowej polewy. Ciasto w przekroju wygląda bardzo ładnie i trudno mu się oprzeć, tym bardziej, że banany pachną słodko i kusząco. Jeżeli deser chcemy podać gościom, to najlepiej ciasto z bananami przygotować tego samego dnia

niecodziennikpary
Blaty bezowe 320

Blaty bezowe – czyli spody bezowe do tortów i ciast z kremem. Można je także pokruszyć i wykorzystać do deserów. Blaty bezowe na tort warto przygotować sobie dzień wcześniej, by beza dokładnie się wysuszyła. Jeśli planujecie urodziny, imieniny The post Blaty bezowe appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Czekoladowe ciasto z owocami kaki - persymony (Torta di cachi e cioccolato) 143

sfornate la torta e lasciatela a raffreddare. Czekolad ę i mas ł o  rozpuszczamy w k ą pieli wodnej, mieszamy i odstawiamy do wystygni ę cia. Ostudzone ciasto dekorujemy kremem czekoladowym i plasterkami kaki. **** Sciogliete il cioccolato e il burro a bagnomaria, mescolando di tanto in tanto. Una volta sciolto, lasciatelo a raffreddare. Decorate la torta con la glassa

La grande e la piccola cuoca
ciasto marchewkowe z kremem z mascarpone 105

tylko do połączenia się. Ciasto przekładamy do foremki (ok.22x32cm, wyłożonej papierem do pieczenia). Pieczemy w ok. 160 st. C do tzw. suchego patyczka, przez ok. 40 min. Wystudzone ciasto smarujemy kremem lub oprószamy cukrem pudrem. składniki na krem: 125 g mascarpone 50 g masła 2-3 łyżki cukru pudru lub do smaku opcjonalnie: 1 łyżeczka soku z pomarańczy wykonanie: Masło

Domowy Smak Jedzenia

Proponowane wyszukiwania