ciasto z kremem - 19224 przepisów (strona:288/1282)

Malaga – wiśniowe ciasto bez pieczenia 781

wiśniowa pianka oraz orzeźwiająca frużelina w pysznej warstwie jogurtowej. Niebo w ustach! Rewelacyjne ciasto, które nie wymaga pieczenia i jest łatwe w przygotowaniu. Polecam!     Składniki: Spód ciasta: 230g kremu czekoladowego nutella 150g płatków kukurydzianych Pianka wiśniowa: 300g wydrylowanych wiśni 3 łyżki cukru 1 galaretka wiśniwa 400ml śmietanki kremówki warstwa jogurtowo- wiśniowa 200g wydrylowanych wiśni + 3 łyżki wody(...)wiśniowa 350g gęstego jogurtu naturalnego 2 łyżki żelatyny 1/4 szklanki mleka 1/3 szklanki zimnej wody       *** Płatki miksujemy w robocie na „bułkę tartą”*** *** Do zmielonych płatków dodajemy krem czekoladowy i dokładnie mieszamy *** *** Tak uzyskaną masę rozkładamy równomiernie na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce i wkładamy do lodówki (użyłam foremki o wymiarach 21x21cm ) *** *** Następnie wykonujemy piankę wiśniową: Wiśnie przekładamy

Blog z Apetytem
Tort Chałwowe-Karmelove 116

wysypanej mąką. Pieczemy 35 min w temp. 150 stopni z funkcją termoobiegu. Oczywiście wstawiamy biszkopt do zimnego piekarnika i nie wyjmujemy zaraz po upieczeniu lecz dopiero gdy ciasto lekko przestygnie. Aby przygotować krem trzeba się pogodzić ze złośliwą w tym przypadku chałwą, topimy ją w kąpieli wodnej tj. na garnku z gotującą się wodą ustawiamy szklaną lub metalową miskę(...)przestygł, gdy zacznie się lać jak kisiel możemy już nim polewać wierzch tortu, pamiętajcie, że ruchy muszą być energiczne i stałe inaczej będą kleksy na cieście. Przestygnięte ciasto, nasączamy whisky, przekładamy kremem i chłodzimy w lodówce przynajmniej 20 min, smarujemy polewą i oblewamy karmelem.  By zrobić ozdoby z karmelu wylejcie go na papier do pieczenia, po zastygnięciu  będzie

Kuba Gotuje
Tort Chałwowe-Karmelove 99

wysypanej mąką. Pieczemy 35 min w temp. 150 stopni z funkcją termoobiegu. Oczywiście wstawiamy biszkopt do zimnego piekarnika i nie wyjmujemy zaraz po upieczeniu lecz dopiero gdy ciasto lekko przestygnie. Aby przygotować krem trzeba się pogodzić ze złośliwą w tym przypadku chałwą, topimy ją w kąpieli wodnej tj. na garnku z gotującą się wodą ustawiamy szklaną lub metalową miskę(...)przestygł, gdy zacznie się lać jak kisiel możemy już nim polewać wierzch tortu, pamiętajcie, że ruchy muszą być energiczne i stałe inaczej będą kleksy na cieście. Przestygnięte ciasto, nasączamy whisky, przekładamy kremem i chłodzimy w lodówce przynajmniej 20 min, smarujemy polewą i oblewamy karmelem.  By zrobić ozdoby z karmelu wylejcie go na papier do pieczenia, po zastygnięciu  będzie

Kuba Gotuje
Figowe ciasto czekoladowe bez mąki 119

Proste w przygotowaniu, czekoladowe ciasto, chrupiące z wierzchu i miękkie, prawie półpłynne w środku. Jego przygotowanie zajmie Wam dosłownie kilka minut, pieczenie zaledwie dwadzieścia, a uwierzcie mi, że smakuje obłędnie. Jeśli spróbujecie zaserwować je na ciepło, będzie w smaku trochę przypominać brownie a trochę czekoladowe fondanty. Pokochacie je też za obłędnie słodkie, pieczone figi, które rozpływają się w ustach. Głęboki(...)innej miseczce dobrze ubij jajka. Miksuj przez kilka minut. Przelej powoli masę jajeczną do jeszcze ciepłego oleju z kakao. Mieszaj przelewając. Ciepło oleju zagęści masę w zwarty krem. Powstałe ciasto czekoladowe wylej wokół fig do foremki tak, by przykrywało owoce tylko do połowy. Jeśli trochę Ci zostanie możesz je przelać do kokilek i upiec jako czekoladowe fondanty. Ciasto wstaw

Eat me! Fit me!
princessa zebra kokosowa 249

Ciasta o nazwach popularnych batoników robią furorę od lat. Myślałam, że jadłam już wszystkie, aż trafiłam na to cudo. Jeżeli jeszcze nie znacie - warto wypróbować. Jeżeli nie lubisz kokosa - możesz pominąć. jeżeli od dżemu malinowego wolisz porzeczkowy - śmiało. Ograniczeniem jest wyobraźnia.  Składniki: (na formę 20 x 23 cm) -  250 g miękkiego masła - 150 g wiórków kokosowych(...)równo rozsmarowuję. Na masie układam kolejną warstwę herbatników. Ciastka smaruję dżemem, a następnie wykładam drugą częścią kremu. Na kremie układam ostatnią warstwę herbatników i smaruje je ostatnią częścią kremu. Wierzch ciasta posypuję wiórkami kokosowymi. Opcjonalnie, jeżeli lubicie słodkie desery, ścieram więcej czekolady. Ciasto wstawiam na kilka godzin do lodówki, a najlepiej na noc, by herbatniki zmiękły. Smacznego

Cook&Love
Biszkopt - najprostszy 117

Biszkopt - najprostszy Biszkopt jest ciastem, które przynajmniej u mnie w domu  jest najczęściej wykorzystywane  jako podstawowa baza  do wszelkiego rodzaju ciast z kremem, owocami, galaretką, itd. Do teraz wspominam, jak już od dzieciństwa, pomagałam ubijać mamie jajka,  z pewnością była to pierwsza rzecz, jaką się nauczyłam na mojej słodkiej drodze. Moim zdaniem(...)piec około 20 min. Po upieczeniu wyjąć z formy, zdjąć papier do pieczenia i pozostawić do ostudzenia. W najprostszej wersji można posypać cukrem pudrem, posmarować dżemem, polać czekoladą. Ciasto idealnie nadaje się też do przekładania różnego rodzaju masami - można naprawdę go wykorzystać w rożnych koncepcjach. Smacznego

My sweet a life
Tarta z owocami na kremie panna cotta 200

piekarnika rozgrzanego do 180 stopni Celsjusza i piec aż ciasto się lekko zrumieni (potrwa to ok. 20 minut), po czym wyjąć i wystudzić. W czasie, gdy ciasto będzie stygło, przygotować krem. Do wrzątku dodać żelatynę i dokładnie rozmieszać. Przelać do małego garnka i doprowadzić do wrzenia. Dodać  śmietanę, cukier puder i cukier wanilinowy. Cały czas mieszając, ponownie doprowadzić(...)wrzenia, po czym odstawić do przestudzenia. Od czasu o czasu krem należy mieszać, by się nie ściął. Gdy wciąż będzie lekko ciepły, wyłożyć na ciasto i wstawić do lodówki. Gdy krem lekko się zetnie, wierzch tarty udekorować owocami

W SMAK
Kawowa babka z polewą czekoladową 195

Uwielbiam wszelkie ciasta przekładane kremem. Ale to po babkę sięgam najchętniej. Nie jest za słodka, nie sprawia mi tyle problemów co nieszczęsne biszkopty. A przede wszystkim zawsze się udaje. Ostatnio przygotowałam kawową, która nie zawiodła pod żadnym względem. Wyszła bardzo puszysta, wilgotna, a na drugi dzień była równie świeża jak na początku. Myślę, że zachowałaby swoje walory na dłużej, niestety(...)składniki. Następnie wlać ostudzoną kawę, rozpuszczone masło i zmiksować na gładką masę.  Wysmarować tłuszczem i obsypać mąką formę na babkę (piekłam w formie o średnicy 24 cm). Przelać ciasto i włożyć do nagrzanego piekarnika do 180 stopni ok. 45 minut (lub do suchego patyczka). Czekoladę połamać na mniejsze kawałki i przełożyć do rondelka. Dodać 3 łyżki śmietanki

pink envelope
Akademia CookUp - Torty 315

Przyjeżdżamy ze sporym, bo półgodzinnym wyprzedzeniem do Studia CookUp, a tam już większa część stołu zastawiona jest pojemniczkami z odmierzonymi składnikami na biszkopty, ciasta, polewy i kremy! Już można wyobrażać sobie smak kremu cytrynowego, chrupkość orzechów w biszkopcie orzechowym czy smak polewy czekoladowej, która wykończy czekoladowy tort. Tym razem zamiast Tomka, pojechała ze mną moja przyjaciółka Marta. Temat tortów(...)kremu! Mielone orzechy, duża ilość jajek, kilka dodatkowych składników i mamy już naszykowany biszkopt orzechowy! Po upieczeniu wyglądał doskonale! I ten smak, kiedy w cieście napotykało się na różnej wielkości orzechy. Pyszności! Robiliśmy dwa kremy czekoladowe - do czekoladowego tortu i do orzechowego. Następnie trzeba było przygotować polewę do tortu orzechowego - po raz pierwszy miałam styczność z polewą z wykorzystaniem żelatyny

Plate of Joy
Czekoladowa chmurka – ciasto bez pieczenia 180

Smaczne ciasto z herbatników przełożonych czekoladowym kremem maślano-budyniowym, udekorowane bitą śmietaną. Przygotowane odpowiednio wcześniej jest mięciutkie i rozpływające się w ustach, stąd pewnie ta chmurka :) Przygotowanie ciasta jest banalnie proste i nie wymaga zbyt wielu zabiegów. Przepis na brytfankę wielkości 30 x 41 cm . Składniki: 72 herbatniki maślane (liczone, nie podjadać :)) 2 budynie czekoladowe z cukrem 210 g masła(...)folią i obrócić brytfankę. Herbatniki z dołu ciasta będą na górze, a te z góry, najmniej wilgotne, będą stanowiły jego spód. Pozostaje dekoracja wierzchu ciasta bitą śmietaną. Śmietanę zmiksować z cukrem pudrem. Odłożyć ¼ ilości kremu, a resztę rozsmarować na herbatnikach i oprószyć obficie kakao. Odłożoną bitą śmietaną udekorować wierzch ciasta wg uznania

Trzeci talerz
Najlepszy sernik truskawkowy (pieczony) 233

rozłożyć na dwa dni (ja często w okresie letnim piekę wieczorami), aby sernik zdąży dobrze wystygnąć i mógł być schłodzony w lodówce przed udekorowaniem. Niestety ze względu na krem śmietanowy ciasto nie może być przechowywane dłużej niż 3 dni, jednak uwierzcie - jest tak pyszny, że na pewno tyle nie będzie musiał czekać ;) Składniki Spód 70 g masła 170 g maślanych(...)piekarniku nagrzanym do 160 st. C przez ok. 60 min. Upieczony sernik powinien być zwarty i ścięty. Pozostawić w uchylonych piekarniku do wystudzenia. Schłodzić przez noc w lodówce. Krem 500 ml śmietanki 36% 250 g mascarpone 3 łyżki cukru pudru truskawki do dekoracji Wszystkie składniki umieścić w misie miksera i zmiksować na gładki krem. Kilka łyżek kremu przełożyć do rękawa

Słodkie inspiracje
Sernik czekoladowo-kokosowy (bez glutenu) 130

formę wypełnioną wodą). Studzimy w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach. Schłodzone mleczko kokosowe chwilę miksujemy aby nie było grudek. Dodajemy cukier puder i miksujemy 5 minut na największych obrotach. Kremem polewamy ciasto i całość wkładamy do lodówki na co najmniej 2 godziny. Przed podaniem dekorujemy owocami. Smacznego :)   Artykuł Sernik czekoladowo-kokosowy (bez glutenu) pochodzi z serwisu Mienta blog

Mienta blog
Najlepsze Ciasto Raffaello z Likierem Bez Pieczenia 169

siostry Anastazji). Proszę pamiętać o subskrypcji kanału Mała Cukierenka na YouTube!! . Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Najlepsze Ciasto Raffaello z Likierem Ciasto – składniki powinny być w temperaturze pokojowej: 650ml mleka 3 żółtka 2 łyżki mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej 1 cukier wanilinowy 16g 200g cukru 300g masła 250g wiórków kokosowych około(...)herbatników i przykryć je 1/3 kokosowego kremu, wyrównać. Ułożyć drugą warstwę herbatników i wyłożyć połowę pozostałego kremu, wyrównać. Ułożyć trzecią – ostatnią warstwę herbatników i na wierzchu wyłożyć pozostały krem wyrównać. Ciasto posypać wiórkami kokosowymi i wstawić do lodówki na całą noc. Smacznego! :) Related Images: [ See image gallery

Mała Cukierenka
Biszkopt kakaowy 102

jest bardzo smaczny, intensywnie kakaowy lekko wilgotny można więc jeść go bez nasączania, ale nasączony dobrym ponczem zyskuje na smaku. Na jego bazie można przygotować fantastyczne torty lub ciasta z kremem typu Wuzetka . Zachęcam do wypróbowania, smacznego! Biszkopt idealny Sprawdź ten przepis Biszkopt piernikowy z kremem Sprawdź ten przepis Biszkopt makowy Sprawdź ten przepis Wuzetka Sprawdź ten przepis 📖 Przepis Print(...)Składniki suche dodajemy w dwóch porcjach mieszamy delikatnie rózgą lub łopatką zagarniając masę od spodu zróbcie to delikatnie, ale dokładnie tak, żeby składniki suche połączyły się z masą jajeczną, ciasto przelewamy do przygotowanej formy, wyrównać wierzch i wstawić do piekarnika. Piec przez 35-40 minut, po około 30 minutach można sprawdzić czy biszkopt jest już gotowy, wbijając w środek

SprawdzonaKuchnia.pl
Ciasto "Orzech Włoski" 192

Zdecydowanie jedno z lepszych ciast jakie do tej pory pojawiły się na blogu! Kruche, miodowe blaty ciasta idealnie łączą się z delikatnym i puszystym kremem budyniowym. Całość polana dwoma rodzajami czekolady i udekorowana orzechami. To ciacho robiłam już wiele razy i za każdym razem smakuję wybornie! Polecam w szczególności na święta :)     Składniki: (na blaszkę o wymiarach(...)Białą czekoladę również rozpuścić w kąpieli wodnej, ale z 2 łyżkami śmietany. Przestudzić. Ciasto wyjąć z lodówki. Rozpuszczoną gorzką czekoladę równomiernie rozprowadzić na warstwie kremu budyniowego. Schłodzić do lekkiego zastygnięcia polewy. Gdy zastygnie, udekorować ciasto rozpuszczoną białą czekoladą i orzechami. Smacznego !    Inspiracja: Pani Tereska

Nastoletnie Wypiekanie
Jak upiec idealny biszkopt lekko kakaowy – przepis dla początkujących 77

lekki i puszysty, z delikatną skórką, bez proszku do pieczenia, lekko słodki, czyli taki jaki kochacie. Nada się do tortu i do sernika na zimno lub do innego ciasta z kremem, musem czy śmietaną. Z podanych składników wyszły mi 4 szt. blatów o grubości około 1,5 cm i jeszcze jeden niepełny – ten który powstał ze ścięcia górki. Składniki(...)bokami, bo do silikonu gorzej przykleja się biszkopt podczas pieczenia. Piekarnik nagrzać do 160 st. Białka nie lubią czekać na pieczenie, bo opadną. Natychmiast po wymieszaniu wszystkich składników należy ciasto przełożyć do formy i piec w rozgrzanym piekarniku. Mąkę pszenną, ziemniaczaną i kakao wyspać do miseczki, wymieszać, przesiać, odstawić. Białka oddzielić od żółtek, bardzo dokładnie, tak aby nie dostało się

moj przepis na
Jak upiec idealny biszkopt lekko kakaowy – przepis dla początkujących 131

lekki i puszysty, z delikatną skórką, bez proszku do pieczenia, lekko słodki, czyli taki jaki kochacie. Nada się do tortu i do sernika na zimno lub do innego ciasta z kremem, musem czy śmietaną. Z podanych składników wyszły mi 4 szt. blatów o grubości około 1,5 cm i jeszcze jeden niepełny – ten który powstał ze ścięcia górki. Składniki(...)bokami, bo do silikonu gorzej przykleja się biszkopt podczas pieczenia. Piekarnik nagrzać do 160 st. Białka nie lubią czekać na pieczenie, bo opadną. Natychmiast po wymieszaniu wszystkich składników należy ciasto przełożyć do formy i piec w rozgrzanym piekarniku. Mąkę pszenną, ziemniaczaną i kakao wyspać do miseczki, wymieszać, przesiać, odstawić. Białka oddzielić od żółtek, bardzo dokładnie, tak aby nie dostało się

moj przepis na
Jak upiec idealny biszkopt lekko kakaowy – przepis dla początkujących 178

lekki i puszysty, z delikatną skórką, bez proszku do pieczenia, lekko słodki, czyli taki jaki kochacie. Nada się do tortu i do sernika na zimno lub do innego ciasta z kremem, musem czy śmietaną. Z podanych składników wyszły mi 4 szt. blatów o grubości około 1,5 cm i jeszcze jeden niepełny – ten który powstał ze ścięcia górki. Składniki(...)bokami, bo do silikonu gorzej przykleja się biszkopt podczas pieczenia. Piekarnik nagrzać do 160 st. Białka nie lubią czekać na pieczenie, bo opadną. Natychmiast po wymieszaniu wszystkich składników należy ciasto przełożyć do formy i piec w rozgrzanym piekarniku. Mąkę pszenną, ziemniaczaną i kakao wyspać do miseczki, wymieszać, przesiać, odstawić. Białka oddzielić od żółtek, bardzo dokładnie, tak aby nie dostało się

moj przepis na
Ciasto wuzetka 468

upiekła zawsze cieszy się powodzeniem. Ciasto jest lekkie, delikatne i nie jest zbyt słodkie. Z pewnością dla tych osób, które nie lubią ciężkich i tłustych ciast z kremami. Składniki: Biszkopt kakaowy: 7 jajek 7 łyżek cukru 3 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki kakao płaska łyżeczka proszku do pieczenia Bita śmietana: 500 ml zimnej kremówki(...)również posmarować powidłami. Polewa: Margarynę rozpuścić (nie gotować). Zdjąć z ognia dodać resztę składników i energicznie wymieszać. Gdy polewa lekko przestygnie i zacznie tężeć rozprowadzić na posmarowanym biszkopcie. Gotowe ciasto odłożyć na kilka godzin w zimne miejsce. Jeśli macie jakieś czekoladowe ozdoby można przed podaniem ozdobić jednak nie jest to konieczne

Ala piecze i gotuje
Idealny biszkopt lekko kakaowy przepis dla początkujących 315

lekki i puszysty, z delikatną skórką, bez proszku do pieczenia, lekko słodki, czyli taki jaki kochacie. Nada się do tortu i do sernika na zimno lub do innego ciasta z kremem, musem czy śmietaną. Z podanych składników wyszły mi 4 szt. blatów o grubości około 1,5 cm i jeszcze jeden niepełny – ten który powstał ze ścięcia górki. Składniki(...)bokami, bo do silikonu gorzej przykleja się biszkopt podczas pieczenia. Piekarnik nagrzać do 160 st. Białka nie lubią czekać na pieczenie, bo opadną. Natychmiast po wymieszaniu wszystkich składników należy ciasto przełożyć do formy i piec w rozgrzanym piekarniku. Mąkę pszenną, ziemniaczaną i kakao wyspać do miseczki, wymieszać, przesiać, odstawić. Białka oddzielić od żółtek, bardzo dokładnie, tak aby nie dostało się

moj przepis na

Proponowane wyszukiwania