Puree z pieczonej dyni

Puree z pieczonej dyni

Puree z pieczonej dyni

Już raz przedstawiałam Wam przepis na puree z dyni . W poprzednim przepisie gotowałam dynię, w tym natomiast wykorzystuję pieczoną dynię. Różnica w tych puree jest taka, że z gotowanej to puree wychodzi bardziej płynne, natomiast puree z pieczonej dyni jest bardziej zwarte. To można wykorzystać to kremów, do ciast, bez obaw, że „rozwodni” nam efekt końcowy. Uwielbiam je za piękny kolor i szeroki zakres zastosowań, a przepis jest banalny Składniki: 1 średnia dynia; Wykonanie: Dynię obrać (przy d... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu dom-agi.pl

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Autor

Dom AgiDom Agi

Projektantka instalacji sanitarnych. Pasjonatka gotowania i motocykli

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

dynia, puree, puree dyniowe, ciasto z bezami, krem, ciasto, przetwory, ciasta z kremami, ciasto z kremem, krem z dyni, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, bez pieczenia, łatwe ciasto

Inne przepisy z dom-agi.pl

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.