ciasto z kremem - 19224 przepisów (strona:197/1282)

Ciasto RED VELVET 127

ciasto zaskakuje nie tylko kolorem, ale i smakiem. Jest wilgotne i puszyste.  Pięknie prezentuje się   z białym kremem.   Składniki: Ciasto: 400g mąki 270 cukru 1 łyżeczka sody 1 płaska łyżeczka soli 1 łyżka czerwonego barwnika 1 łyżka kakao 330 ml oleju 225 ml maślanki 3 jajka 1 łyżeczka octu Krem: 1 szkl. cukru 1 cukier waniliowy(...)olej z cukrem. Dodajemy jajka. Następnie dodajemy kakao i czerwony barwnik. Na koniec dodajemy stopniowo mąkę  z sodą i maślankę. Ciasto przekładamy do formy  wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w temp. 180 stopni - 30 minut. Krem: Gotujemy budyń. Masło ucieramy z cukrem, cukrem waniliowym  i mieszamy z chłodnym budyniem. Smacznego

Pyszności Słodkości
Ciasto Góra lodowa 1739

ułożyć w formie, nasączyć połową kawy i wyłożyć 1/2 kremu budyniowego. Całość przykryć drugim blatem biszkoptowym, nasączyć oraz rozsmarować na nim pozostały krem. Całość schłodzić w lodówce przez około 30 minut. Po tym czasie na wierzchu ciasta należy powciskać biszkopty, tak żeby stały prostopadle oraz w równych odstępach. (Aby ciastka lepiej się trzymały - najlepiej z małych delikatnie ściąć doły(...)Powstałą masę podzielić na 2 części i jedną z nich połączyć z kakao.  Wierzch ciasta z biszkopcikami naprzemiennie polać obiema polewami. Gotowe ciasto ponownie wstawić do lodówki - na kilka godzin lub na całą noc. (*) Do kremu należy użyć masła (nie mixu!), gdyż margaryna będzie wyczuwalna w smaku. Natomiast w polewie ten fakt nie robi już różnicy. Ja w moim

Di gotuje
Markizy kakaowe z kremem maślanym, pyszne ciasteczka 159

Witam Kochani Dziś zapraszam Was na rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciasteczka jest wyjątkowe, ponieważ dodajemy do niego ugotowane żółtka. Ciasteczka są niezwykle pyszne, kruche, ciasto po upieczeniu jest lekkie i wręcz rozpływa się w ustach. Jak wiadomo sukces udanego wypieku to przede wszystkim mąka. Dziś chcę Wam bardzo polecić mąkę Szymanowską od Polskich młynów(...)150g mąki Szymanowskiej  60g mąki ziemniaczanej 60g cukru pudru 3 ugotowane żółtka 150 g masła opakowanie cukru waniliowego 1 łyżka kakao KREM 150g masła 2 łyżki cukru pudru DODATKOWO kawałek białej czekolady do polania ciasteczek CIASTO Składniki na ciasto dajemy do miski, mąkę przesiewamy, a ugotowane i ostudzone żółtka trzemy na tarce lub kruszymy rękami. Z podanych składników zagniatamy

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Ciasto Leśny mech 12197

jest on przygotowywany z ubitej kremowej śmietany, do której dodawany jest śmietan-fix. Ja jednak staram się unikać „poleprzaczo-utrwalaczy” dlatego wykorzystałam przepis z kremem ze śmietany połączonej z galaretką. A ponieważ stwierdziłam, że ciasto jest wysokie i podzielę je na 3 blaty, a nie 2, do kremu dodałam mascarpone, co pomogło usztywnić krem. Pomysł okazał się trafiony, bo krem(...)Pozostałe 2 blaty powinny być w miarę równe. Dobrze przygotowany krem będzie stabilny i nie wymaga nakładania go w formie, jednak gdyby wyszedł Wam zbyt płynny, ciasto przekładajcie w tortownicy, która powstrzyma krem. Z górnego blatu wydłubujemy palcami ciasto w taki sposób, by nie było w nim ciemniejszej skórki. Lekko rozdrabniamy placami. Galaretkę rozpuszczamy w 200 ml gorącej wody, dokładnie

Trzeci talerz
CIASTO MARCHEWKOWE Z POMARAŃCZĄ I BURAKAMI 150

proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżeczka soli 2 łyżeczki startego cynamonu skórka starta z jednej pomarańczy 2-3 garści posiekanych orzechów włoskich   opcjonalnie, do przełożenia ciasta: 200 g mascarpone  200 ml śmietanki tortowej  trochę cukru pudru do smaku  cynamon do posypania  Przygotowanie Nagrzejcie piekarnik do 175 st (z termoobiegiem). Buraki i marchew(...)suchego patyczka. Jeśli wolicie wersje z kremem: Ubijcie schłodzoną kremówkę razem z mascarpone. Pod koniec ubijania dodajcie trochę cukru pudru. Wystudzone ciasto przekrójcie na pół. Część kremu nałóżcie na połowę ciasta, przykryjcie drugą połową- resztę kremu nałóżcie na wierzch. Posypcie cynamonem

OliveandThyme
Różany mazurek na kruchym cieście (wg babci) 140

łaty" lub "Babkę delikatnie cytrynową" . Dziś chciałabym Was zaprosić na różanego mazurka na kruchym cieście. Spód wykonałam na podstawie starego przepisu po mojej babci. Ciasto jest proste w wykonaniu, nie za słodkie, z pysznym różanym kremem, który idealnie komponuje się z migdałowymi płatkami i bardzo kruchym spodem. Spróbujcie. Składniki: (okrągła forma 27 cm) Na kruchy spód: 3 łyżki masła (pełne(...)formy i przygotowujemy krem. Mascarpone wyjmujemy z lodówki, przekładamy do miski i mieszamy rózgą lub mikserem na małych obrotach z konfiturą z płatków róży. Tak przygotowanym kremem smarujemy ciasto. Brzegi ciasta zdobimy obficie uprażonymi (delikatnie, mają się zarumienić) na suchej patelni płatkami migdałowymi. Na środek układamy połówki czekoladowych jajeczek (u mnie nadziewane) i kilka płatków migdałowych. Mazurka wkładamy do lodówki

Słodkie okruszki
Większa sprawa - tort 160

oceniać. Ale sądzę, że głównemu zainteresowanemu przypadły do gustu. Tort to kakaowy biszkopt, który zawsze przygotowuję z tego samego przepisu. Masa to lekko zmodyfikowana propozycja z  Ciast i deserów nr 1/2011. Krem pod polewę czekoladową znalazłam na stronie  Kasi , a kokardę wykonałam według instrukcji z książki Niezwykłe ciasta czekoladowe, 20 przepisów na wyjątkowe okazje Toma Phillipsa (w której(...)Biszkopt przeciąć na trzy części, ściąć ewentualną górkę. Pierwszy blat położyć na talerzu, skropić sokiem z cytryny wymieszanym z wodą. WYłożyć 1/2 kremu, przykryć drugim blatem, docisnąć. Ciasto nasączyć, wyłożyć resztę kremu, przycisnąć trzecim blatem.  Wstawić do lodówki na 2-3 godziny, aż krem stężeje i wszytsko ładnie się scali. Masło utrzeć na puszystą, jasną masę. Wsypać przesiany cukier

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Piernikowa wuzetka z kremem kokosowym 75

Dzisiaj propozycja w sam raz na świąteczny stół - przepyszne ciasto wuzetka o smaku piernika.  Ciasto jest delikatne, puszyste i wilgotne, po prostu rozpływa się w ustach. Krem wykonałam ze śmietanki z mleczka kokosowego oraz serka mascarpone. Biszkopt jest bezglutenowy, zrobiony z mąki ryżowej i oczywiście z dodatkiem przyprawy do piernika. Całość wieńczy pyszne powidła firmy Łowicz z piernikową nutą(...)dodawać suche składniki i delikatnie wszystko wymieszać. Gotowe ciasto wyłożyć do formy i wyrównać. Piec 175 C przez około 35-40 min do tzw. suchego patyczka. Po upieczeniu wystudzić i przekroić na dwie części* (można lekko nasączyć np. herbatą z odrobiną alkoholu). Blat ciasta, który będzie na spodzie posmarować powidłami śliwkowymi. Krem:     Śmietankę kokosową, mascarpone i ksylitol umieścić

Healthy food explorer
Tort Red Velvet Cake z kremem z mascarpone i białej czekolady oraz nektarynkami i jagodami (pierwsze święto bloga!) 114

Miałam pewien problem z lukrem plastycznym, bo pierwszy raz z niego korzystałam, ale efekt końcowy jest raczej zadowalający ;) TORT RED VELVET CAKE Z KREMEM Z MASCARPONE I BIAŁEJ CZEKOLADY ORAZ NEKTARYNKAMI I JAGODAMI Składniki na ciasto: - 2 szklanki mąki - 1,5 szklanki cukru - 3 łyżki kakao - 1 łyżeczka sody oczyszczonej - 1 łyżeczka soli - 2 jajka - 1 szklanka oleju rzepakowego(...)kremu: Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i nieco studzimy. Następnie mieszamy ją z mascarpone. Śmietanę ubijamy i dodajemy do czekolady oraz mascarpone.  Nakładamy średniej grubości warstwę kremu na jeden z krążków ciasta. Na tym lokujemy pokrojone w plasterki nektarynki. Po owocach - kolejna warstwa kremu. Następnie kładziemy drugi krążek ciasta i cały tort, z zewnątrz i na bokach, smarujemy kremem

Życie zamknięte w smaku
Beza włoska. Krem maślany na bezie włoskiej 218

temperaturze pokojowej i przed użyciem jeszcze raz zmiksować. W lodówce, w szczelnie zamykanym pojemniku, spokojnie wytrzyma w niezmienionym stanie do 2 tygodni.   Do obkładania ciast i tortów pod masę cukrową, ten krem maślany trzeba odpowietrzyć, miksując go na najniższych obrotach miksera około 5 minut. Bardzo dobrze współpracuje i podczas nakładania, i z samą masą cukrową.   Bezę włoską , bardzo

Karo in the Kitchen
Prosty Świąteczny Piernik z Miodem 107

razy (otrzymamy trzy krążki). Pierwszą cześć piernika posmarować powidłami śliwkowymi i na wierzchu ułożyć drugą cześć piernika. Piernik znów posmarować powidłami i ułożyć ostatnią cześć piernika. 8. Brzegi ciasta posmarować przygotowanym kremem czekoladowym. Pozostały krem wyłożyć na wierzch piernika i wyrównać. Następnie łyżką zrobić w kremie wgłębiania i nierówności, aby piernik wyglądał bardziej apetycznie. Na koniec ciasto ozdobić słodkimi gwiazdkami(...)drażami i posypać troszkę cukrem pudrem. Ciasto wstawić na około 1 godzinę do lodówki, aby krem szybciej stężał. Udanych wypieków

Mała Cukierenka
Amandine - tradycyjny tort czekoladowy z Rumunii 180

Tradycyjny rumuński tort czekoladowy - Amandine Amandine to tradycyjny rumuński tort . Czekoladowy biszkopt, przełożony kremem czekoladowym i obficie nasączony syropem znany jest w Rumunii jako „Amandine” lub „Amandina”. To bardzo popularne rumuńskie ciasto pachnie czekoladą, rumem i kawą. Przygotowanie Amandine nie jest skomplikowane, wymaga jednak trochę czasu - jak każdy tradycyjny tort :) Składniki na rumuński tort czekoladowy Amandine Biszkopt czekoladowy 6 jajek

Korniszonki
Słonecznikowiec 2241

dawno pojawić ale musiałam go zrobić ponownie by odtworzyć przepis. Na szczęście już jest i to jest pysznie, zakochałam się w karmelizowanym słoneczniku, a w połączeniu z kruchym ciastem i kremem kajmakowo budyniowym stanowi on wspaniałe ciasto na szczególne okazje. Koniecznie musicie spróbować. Ciasto: 2 1/2 szkl. mąki pszennej  1/2 szkl mąki kukurydzianej 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 2 łyżki(...)jogurtu naturalnego 50g masła Rozpuszczamy na patelni miód, cukier, masło i jogurt, następnie wsypujemy słonecznik i całość dokładnie mieszamy.Na podpieczone ciasto wylewamy masę słonecznikową i wstawiamy z powrotem do piekarnika na kolejne 20min. Słonecznik powinien nabrać miodowej barwy.   Krem budyniowo-karmelowy: 2 szklanki mleka 1/2 szklanki cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki mąki krupczatki 3 żółtka

Cynamonowe szczęście
FIT PANCAKES KOKOSOWE NADZIEWANE KREMEM NUTLOVE COCO CRUNCH 87

mojego ukochanego kremu NUTLOVE – tym razem postawiłam na NUTLOVE COCO CRUNCH – krem kokosowy z dodatkiem chrupiących migdałów. Krem ten po spróbowaniu na myśl przywodzi smak ukochanych kuleczek rafaello. No a do tych chyba nikogo nie trzeba namawiać! Tak jak i inne kremy z tej serii świetnie nadaje się do wszelkiego rodzaju naleśników, kanapek, pancakes, ciastek, ciast i deserów(...)krem ten, w przeciwieństwie do innych słodkich kremów zawiera bardzo mało cukru, ponieważ jest słodzony maltitolem. Nie zawiera soli ani oleju palmowego. Jest przepyszny! A pancakes z jego dodatkiem?! Zobaczcie i wypróbujcie sami! Ps. ja do smażenia użyłam specjalnego urządzenia do pancakes, ale oczywiście nie mając takiego możecie je zrobić na patelni. Podawane z cukrem pudrem, kremem czekoladowym, masłem orzechowym

Ostra na Słodko

Proponowane wyszukiwania