ciasto z kremem - 19224 przepisów (strona:191/1282)

Jabłecznik z twarożkowym kremem. 226

się sprawdza w połączeniu z tym aksamitnym, twarożkowym kremem. Subtelny dodatek cynamonu podkręca smak, ale myślę, że następnym razem oprószę nim również wierzch ciasta, by nadać mu bardziej cynamonowego charakteru :). Składniki na Jabłecznik z twarożkowym kremem: na formę 25x38 cm 3 jajka 100 g cukru 100 ml mleka 100 ml oleju 200 g mąki wymieszanej z 1 płaską łyżeczką proszku(...)cynamon. Gotujemy do miękkości, a następnie blendujemy. W reszcie wody rozpuszczamy proszek budyniowy, wlewamy do jabłek i gotujemy jeszcze około minuty do zgęstnienia. Jeszcze ciepły wylewamy na upieczone ciasto, studzimy. KREM TWAROŻKOWY: 200 g schłodzonej śmietany 30% 4-5 łyżek cukru pudru 1 łyżeczka cukru cytrynowego (lub 1/2 łyżeczki otartej skórki cytrynowej) 250 g mielonego, białego sera

Rozpustne gotowanie
Ciasto Urodzinowe 219

właśnie nadają mu wilgotności i smaku czekoladowo- orzechowo brownie. A resztę białek wykorzystujemy do ciasta kokosowego, więc nic się nie marnuje;) Masę do ciasta zmodyfikowałam po swojemu( w oryginale jest krem budyniowy). Jeśli lubicie fuzję słodkich smaków i nie straszne Wam robienie złożonych ciast- bierzcie się za pieczenie;)  Składniki na ciasto orzechowe: 12 żółtek 1 szklanka cukru pudru(...)masła Z budyniów, cukru i mleka gotujemy budyń. Studzimy. Miksujemy z masłem, stopniowo dodając kawę, alkohol i orzechy. dodatkowo: polewa WYKONANIE: ciasto orzechowe+ masa jabłkowa   ciasto kokosowe   krem kawowy   biszkopt   polewa Smacznego

Domowe ciasta
Ciasto Zmierzch 1401

łyżki cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny woda Krem cappuccino: 500 ml kremówki 7 łyżek kawy cappuccino 2 łyżki cukru pudru 2 łyżki żelatyny woda Galaretka kawowa: 800 ml mocnej, słodkiej kawy kieliszek likieru kawowego lub innego alkoholu 5 łyżeczek żelatyny + 200 ml kremówki 2 łyżki cappuccino 1 łyżka cukru pudru Ciasto - żółtka oddzielić od białek, dodać szczyptę soli, ubić(...)dolać alkohol, wymieszać. Galaretkę schłodzić w lodówce, tężejącą wyłożyć na ciasto, schłodzić w lodówce. Dekoracja - Kremówkę ubić na sztywno, dodać cukier puder i kawę cappuccino, połączyć. Krem przełożyć do rękawa cukierniczego, udekorować wierzch ciasta. Smacznego

Domowa cukiernia Ewy
İNCİRLİ KEK, czyli ciasto figowe 174

jajko + 1 żółtko 4½ łyżki cukru 75 g masła (nie z lodówki) 1 paczka cukru waniliowego Przygotowanie Ciasto: Najpierw wymieszać cukier z jajkiem. Potem dodać resztę składników. Wylać na posmarowaną blachę. Piec w temperaturze 180 °C około 20 min. Krem: Zmiksować mleko, makę, jajka i cukier. Potem cały czas(...)mieszając gotować. Kiedy krem zrobi się gęsty, zmniejszyć ogień i dodać masło. Mieszać, aż masło się roztopi. Potem wyłączyć ogień i dodać cukier waniliowy. Wylać od razu na ciasto. Kiedy krem wystygnie, włożyć do lodówki. Podawać następnego dnia. Artykuł İNCİRLİ KEK, czyli ciasto figowe pochodzi z serwisu Tureckie Przepisy

Tureckie Przepisy
Misiowy Miodownik 178

Składniki: ciasto: 2 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 4 łyżki miodu 3 jajka 1 szkl mleka krem: kubek kaszki manny 2 kubki mleka 1 budyń śmietankowy 1 budyń czekoladowy 2 jajka szczypta soli 0,5 szklanki brązowego cukru 0,5 kostki masła Przygotowanie: składniki ciasta miksujemy, wylewamy na trzy takie same wyłożone papierem blaszki i pieczemy  około(...)ubijamy ze szczyptą soli na pianę delikatnie łączymy pianę z kremem dzielimy na dwie części- do jednej dodajemy budyń śmietankowy do drugiej czekoladowy i opcjonalnie kawałki czekolady ostudzone ciasto przekładamy kremem:) SMACZNEGO

Luźna Kuchnia
Tartaletki z hibiskusem 131

tartaletek): Kruche ciasto: 2 i 1/4 szklanki mąki 180 g masła 3 łyżki cukru pudru 3 żółtka szczypta soli Krem: 1/3 szklanki suszonego hibiskusa 2 budynie do ciast i kremów „Winiary”- śmietankowy smak 3/4 szklanki wrzątku 3 i 1/4 szklanki mleka 1 pełna łyżka masła 5 łyżek cukru Karmelizowany hibiskus: hibiskus z naparu cukier puder Przygotowanie: Kruche ciasto(...)lekko zmiksować). Delikatnie zagniatamy ciasto, ale nie za długo. Ciasto owijamy folią i wstawiamy do lodówki na około 1 godzinę. Po schłodzeniu rozwałkowujemy, wylepiamy foremki i nakłuwamy spód widelcem i ponownie wstawiamy do lodówki na około 20 minut. Pieczemy około 13 minut w piekarniku nagrzanym do 180°C. Krem: Hibiskusa zalewamy wrzątkiem, przykrywamy i odstawiamy, aż napar naciągnie i ostygnie

Oryginalny smak
karpatka z malinową wkładką 680

warstwą malin w galaretce. Połączenie smakowe wręcz idealne a i wizualnie  ładnie się prezentowała.  *foremka 25*34 cm Składniki: na ciasto: 4 jajka 1 szklanka mąki pszennej 1 szklanka wody 100 g masła na krem: 4 żółtka 1 litr mleka 2 opakowania budyniu waniliowego  2 łyżki mąki kukurydzianej 2 łyżki mąki pszennej 5 łyżek cukru(...)rozpuścić w 650 ml wody. Kiedy wystygną wsypać maliny (nie rozmrażać) i wymieszac. Odstawić aż zacznie tężeć. Blaszkę do pieczenia wyłożyć wysoko papierem. Na dnie ułożyć blat ciasta i rozsmarować połowę kremu. Wyłożyć tężejące maliny w galaretce i odstawić żeby całkiem zastygły. Na nie wyłożyć resztę kremu i przykryć drugim ciastem. Wierzch przed podaniem można posypać cukrem pudrem

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Pyszne ciasto z prażonym słonecznikiem+FILM 2255

Cześć Kochani, witam Was i zapraszam na jedno z moich ulubionych ciast. Ciasto z prażonym słonecznikiem. Składa się ono z mięciutkiego, kakaowego biszkoptu naponczowanego kawą, przełożonego kremem. Całość posypana jest gwiazdą tego ciasta czyli prażonym słonecznikiem, który nadaje mu wspaniały smak.  To ciasto jest idealne na wszelkie spotkania-zawsze robi furorę i absolutnie wszystkim smakuje. Bardzo Wam je polecam(...)PONCZ Składniki na poncz mieszamy w miseczce. Pierwszy spód ciasta ponczujemy i wykładamy na niego 2/3 kremu, wyrównujemy i przykrywamy drugim spodem. Ponczujemy i wykładamy resztę kremu-wyrównujemy i całość posypujemy prażonym słonecznikiem. Dociskamy go ręką by się przykleił do kremu. Tak przygotowane ciasto wstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc by wszystko pięknie się stężało a smaki przegryzły. Ciasto

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Cytrynowa chmurka 3382

Wszystkie składniki na ciasto kruche powinny być schłodzone. Składniki zagniatamy razem, aż powstanie jednolite ciasto, można to zrobić ręcznie lub za pomocą robota kuchennego. Z ciasta formujemy kulę, zawijamy w folię i wkładamy do lodówki na około pół godziny *** *** Blachę do pieczenia wykładamy papierem (moja foremka ma wymiary 32×20 cm ). Ciastem z lodówki wykładamy dno foremki i nakłuwamy widelcem(...)wzdłuż na połówki i wykładamy na ciasto *** *** Całość zalewamy tężejącą galaretką i wstawiamy do lodówki *** *** Przygotowujemy krem cytrynowy. Śmietankę i serek mascarpone miksujemy razem, aż uzyskamy gęsty krem *** *** Cienkim strumieniem wlewamy zimną i lekko tężejącą galaretkę, mieszamy *** *** Tak przygotowany krem cytrynowy wykładamy na ciasto i całość ponownie wkładamy do lodówki *** *** Beza: białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę (uważając

Blog z Apetytem
Maliny pod chmurką 214

Następnie dodać zamrożone maliny, wymieszać i schłodzoną galaretkę włożyć do lodówki (jeśli dodajemy świeże maliny, galaretkę najpierw należy przestudzić). Gdy zacznie tężeć wylać galaretkę na upieczone i ostudzone ciasto. Przygotowanie kremu: Żelatynę namoczyć w niewielkiej ilości zimnej wody (w metalowej miseczce), tak żeby była przykryta wodą. Odstawić na 10 minut. Zimną śmietankę ubić, pod koniec ubijania dodać cukier puder(...)cukier waniliowy. Następnie dodać serek mascarpone i wymieszać mikserem. Żelatynę upłynnić nad parą, dodać do kremu i energicznie wymieszać mikserem. Wstawić do lodówki. Przełożenie ciasta: Blachę wyłożyć folią streczową, na spód włożyć upieczone ciasto, wylać tężejącą galaretkę z malinami, schłodzić. Jak stężeje, wyłożyć schłodzony krem i na wierzch bezę. Smacznego

Słodka Strefa
Torcik herbaciany 108

pieczenia i mąkę ziemniaczaną przesiać przez sitko. Dodać dużymi partiami do ubitych z cukrem jajek, mieszając delikatnie. Ciasto wylać do okrągłej formy wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni Celsjusza na 35 minut lub do suchego patyczka. Krem herbaciany: torebkę herbaty włożyć do kubka i zalać wrzątkiem. Przykryć i odstawić do całkowitego wystygnięcia. Z naparu herbacianego(...)napar herbaciany z żelatyną. Ubijać przez kilka sekund. Biszkopt przekroić na dwie części. Nasączyć każdy płat naparem herbacianym. Pierwszy płat włożyć do formy i zalać kremem herbacianym (odłożyć 3-4 łyżki kremu do udekorowania ciasta po wierzchu). Na kremie położyć drugi płat biszkoptowy, który posmarować odrobiną uprzednio odłożonego kremu i posypać tartą czekoladą. Torcik wstawić do lodówki na co najmniej

MeCooks
Ciasto czekoladowe (fasolowe) z kremem 116

już dawno ale jakoś nie mogłam się za to zabrać (wybaczcie;)) Składniki (tortownica o średnicy 17cm): ciasto: puszka czerwonej fasoli 3 jajka 4 łyżki otrębów pszennych firmy Kupiec 2 łyżki jogurtu naturalnego 2 łyżki kakao 5 łyżek stewii 2 łyżeczki proszku do p. krem: 500g sera białego Emilka 1 łyżka kakao 0,5 szklanki syropu/zaprawy wiśniowej (ja użyłam Soleo light(...)było grudek) do sera dodajemy kakao i mieszamy dosładzamy stewią wkładamy spód ciasta spowrotem do tortownicy wyłożonej (tym razem) folią spożywczą (chyba że mamy formę silikonową) wykładamy krem na ciasto i nakładamy górę wstawiamy do lodówki, aż krem zastygnie SMACZNEGO

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Krokodyle oczy 140

180C przez ok 1 godzinę. Ciasto 2; Jasny biszkopt; 6 jaj 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki  1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Białka ubić na sztywno, dodać żółtka i cukier. Dodać mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia i lekko wymieszać. Wylać na blachę i piec w tem 175C ok 30-40 minut. Krem; Składniki; 1/2 litra mleka(...)masła W 1/2 szklanki mleka roztrzepać mąkę ziemniaczaną i pszenną, resztę mleka zagotować z cukrem, dodać roztrzepaną mąkę. Ugotować budyń. Masło utrzeć, dodając przestudzony budyń.   Przełożenie ciasta; Ciasto 1- krem - ciasto2 (biszkopt) - polewa.   źródło ,,ciasta Anastazji

Apetyczna babeczka
Miodowiec z powidłami i masą budyniową 315

miodowiec :) rozpływa się w ustach, kusi kremem, zachęca orzechami skąpanymi karmelem, ...dobra koniec rymowania... po prostu pyszny, sycąco-słodki kawałeczek rozpusty,  przełamany kwaśnym smakiem powideł, a no i zapomniałabym mięciutkie miodowo-kruche ciasto, prawie jak biszkopt :) Składniki: Ciasto: 500 g mąki pszennej  200 g margaryny  200 g cukru  2 jajka  2 łyżki miodu(...)Dodać posiekane orzechy i smażyć na małym ogniu ok. 10 minut, pod koniec wlać śmietankę. Gorącą masę wyłożyć na trzecie, surowe ciasto. Całość piec w nagrzanym piekarniku około 15 minut w temperaturze 180°C. Pozostawić do ostygnięcia. Krem: 2 szklani mleka zagotować z cukrami. Do pozostałego mleka wsypać mąki, dodać żółtka i dokładnie wymieszać, wlać na gotujące się mleko. Zagotować

Malinowo w kuchni
Tarta z jagodami, bezą i białą czekoladą 170

cukru szczypta soli 2 jajka Mąkę przesiać na stolnicę, dodać posiekane masło, cukier i sól. Dodać jajka i wyrobić gładkie ciasto. Uformować kulę, zawinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki na około 60 minut. Krem z białej czekolady: 250 g serka ricotta 125 ml śmietany kremówki 100 g białej czekolady 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej(...)płynną czekoladę i wymieszać szpatułką do uzyskania gładkiego kremu. Masa śmietanowa: 300 ml śmietany kremówki 2 łyżeczki cukru pudru + 400 g jagód kilka pokruszonych bez Na wystudzony spód ciasta wyłożyć krem z białej czekolady, schłodzić w lodówce przez około 3-4 godziny. Po tym czasie kremówkę ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodać cukier puder. Wyłożyć ją na krem

Domowa cukiernia Ewy