ciasto z kremem - 19224 przepisów (strona:191/1282)

Tarta z kremem i owocami - malinami i jeżynami 208

Ciasto francuskie z pysznym, delikatnym,waniliowym kremem, malinami i jeżynami. Można je zrobić z innymi owocami. Będzie równie pyszne jeżeli użyjemy np. jagód lub brzoskwiń. Można eksperymentować. Ale dopóki są maliny i jeżyny, warto z nich skorzystać. Krem jest błyskawiczny do przygotowania, możemy przygotować go wcześniej i przechować w lodówce do chwili kiedy będziemy szykować ciasto ( nawet(...)Ostudzić. Zrobić krem Korzystając  z miksera zacząć ubijać śmietanę. Gdy zacznie gęstnieć, dodać  mascarpone, pestki wanilii, cukier i sok z cytryny. Ubijać tak długo aż krem zgęstnieje. Nałożyć na ostudzone ciasto, na wierzchu ułożyć opłukane i osączone owoce.  Przechowywać w lodówce. Smacznego

Stare Gary
Biało-czarny torcik. 173

piekarniku nagrzanym do 180 stopni C około 30 minut, sprawdzając patyczkiem, czy się upiekło.      Przygotowujemy biszkopt biały. Postępujemy tak jak wyżej :-)      Przygotowujemy krem. Do wysokiego naczynia przelewamy zimną śmietankę i ubijamy z pomocą miksera. Gdy śmietana już nam się ładnie ubiła dodajemy rozpuszczoną, przestudzona żelatynę i jeszcze chwilę miksujemy. 1/3 powstałej masy przekładamy(...)spód wykładamy ciemny biszkopt, na nim rozsmarowujemy 1/2 białej masy,przykrywamy pierwszą częścią jasnego biszkopta, smarujemy ciemną masą, posypujemy pozostałą łyżką słodkiego kakao, na to druga część jasnego ciasta. Resztą kremu smarujemy wierzch i boki ciasta. Chłodzimy co najmniej dwie godziny. Przed podaniem posypujemy ciasto prawdziwym, gorzkim kakao. Gotowe

Rozpustne gotowanie
Chlebek dyniowy z kremem szafranowo-dyniowym / Pumpkin bread 177

szklanka puree z dyni - 3 łyżki miodu - imbir świeży kawałeczek - 5 łyżek brązowego cukru - łyżka masła W rondelku zagotuj i wymieszaj wszystkie składniki. Zmiksuj blenderem na gładki, gęsty krem. NA CIASTO NA CHLEBEK: - 2 szklanki mąki wrocławskiej - 1/2 opakowania drożdży świeżych - 220 ml ciepłego mleka 3,2% - 3 łyżki cukru brązowego - cukier waniliowy - cynamon - 1 płaska łyżeczka - kardamon - 1/4 łyżeczki(...)może się kleić do rąk. Podsypujemy mąką, przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce. Na minimum 45 minut. Po tym czasie ciasto podwoi swoją objętość. Wyjmujemy ciasto, wałkujemy na prostokąt, smarujemy krem szafranowo-dyniowym. Prostokąt składamy na pół. Odcinamy w miarę możliwości równe kwadraty i układamy w blaszce, tak aby potem móc odrywać sobie płaty chlebka.  Smacznego! ;-) Zapraszam

SMYKWKUCHNI
TORT PRAGA 227

mający swe korzenie w Rosji receptury Czeskiego cukiernika Tort Praga. Pyszne wilgotne ciasto kakaowe, i to co najlepsze w tym torcie to rewelacyjny rozpływający się w ustach krem na bazie mleka skondensowanego, które uwielbiam szczególnie z tubki, i właśnie takie użyłam do kremu. Tort jest rewelacyjny w smaku i na pewno(...)dodawać po łyżce chłodną masę, cały czas miksując. Dodać kakao i zmiksować. Polewa : Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej.  Wystudzony blat przekroić na 3 równe części. Pierwszy blat ciasta posmarować połową kremu, przykryć drugim blatem ciasta, posmarować resztą kremu, przykryć ostatnim blatem ciasta. Tort polać rozpuszczoną czekoladą rrarossa@gmail.com

RAROSSA
Krówka z orzechowym karmelem 201

szklanki cukru 1/2 kostki masła 2 jajka 1 cukier waniliowy 1 łyżeczka sody Sposób przygotowania: Z podanych składników zarabiamy ciasto na stolnicy i pieczemy 2  placki. Cisto pieczemy w zależności od piekarnika 180st.i ok 15-20 minut. Krem I: 1/2 litra mleka 1 szklanka cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki mąki pszennej 1 cukier waniliowy 1 kostka masła(...)wymieszać z odlanym mlekiem i wlać do gotującego się mleka, dokładnie wymieszać, zagotować. Kostkę masła utrzeć, dodawać łyżkami do ciepłego budyniu, dobrze wymieszać. Wylać gorące na ciasto. Przykryć drugim upieczonym i wystudzonym blatem. Krem II: 1 szklanka cukru 20 dag orzechów 1 szklanka śmietany

Kubki smaku
Szarlotka z kremem i kokosową posypką. 163

rozpisywać. Napiszę tylko… aromatyczny kokos w karmelowej zalewie. Mmmm… Pycha :p Print Szarlotka z kremem i kokosową posypką. .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } SmartBake.pl wypieki z pomysłem Course Deser Cuisine desery polskie Keyword jabłka, krem budyniowy, krem kokosowy, szarlotka, wiórki kokosowe Prep Time 3 hours Total Time 3 hours Servings 20 porcji Calories(...)Wszystkie składniki posypki należy zrumienić na patelni na złoty kolor, ciągle mieszając. Przestudź je i równomiernie posyp wierzch ciasta. Całość wstaw do lodówki, najlepiej na całą noc. Ciasto pokrój i pozostawić na około 15 minut przed podaniem. W tym czasie krem trochę zmięknie i będzie smaczniejszy. Notes Uwaga: Użyte składniki powinny być w tej samej temperaturze, szczególnie przy łączeniu masła

SmartBake.pl
ODWRÓCONA KOSTKA KRÓWKOWA BEZ PIECZENIA 276

Szybkie ciasto, które w brew pozorom wydaje się, że jego przygotowanie zajmuje mnóstwo czasu. Jednak zapewniam, że przy dobrej organizacji można je zrobić szybko.  Jest to ciasto z budyniem krówkowym, kremem krówkowym przełożone herbatnikami i krakersami. Całość uzupełnia polewa. Na upalne dni to bardzo fajne ciasto, gdyż nie wymaga pieczenia w piekarniku, jednak wymaga leżenia w lodówce. Jest puszyste(...)mleko. Dodać krem tortowy i zmiksować na najwyższych obrotach przez 3 minuty. Masło utrzeć na puszysto. Stopniowo dodawać krem, łyżka po łyżce. Krem wyłożyć na krakersy. A na krem wyłożyć herbatniki. Ciasto wstawić do lodówki na 1 h. 4.  Po tym czasie wyciągnąć ciasto. Przyłożyć do dużej tacy i szybkim ruchem odwrócić. Z ciasta ściągnąć folię. W rondelku rozpuścić

Kuchnia Paulettes
Truskawkowe ciasto z adwokatem 582

Truskawkowe ciasto z adwokatem Przepyszne i bardzo efektowne ciasto z musem truskawkowym, kremem śmietankowym oraz polewą adwokatową. Polecam!     Składniki na biszkopt: 4 jajka 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki krupczatki 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia   Truskawkowe nadzienie: 50g żelatyny 1 kg truskawek 100g cukru   Krem: 7 łyżeczek żelatyny 300g śmietany kremówki(...)łyżką. Gotowy krem wykładamy na masę truskawkową i całość wkładamy do lodówki *** *** Przygotowujemy polewę. Żelatynę zalewamy zimną wodą, tak aby była cła zakryta i odstawiamy na 15 minut do napęcznienia. Następnie dodajemy 1/4 szklanki gorącej wody i mieszamy, aż się rozpuści. Do miski wlewamy śmietanę, dodajemy likier oraz żelatynę i dokładnie mieszamy. Polewę wylewamy na wierzch ciasta i wkładamy ponownie

Blog z Apetytem
Karpatka z masą budyniowo-śmietanową 1157

ubijaczki do miksera włóż na chwilę do zamrażalnika, dzięki temu śmietana szybciej się ubije. Następnie ubij śmietankę na sztywny krem. Dodają ją do masy budyniowej, mieszając szpatułką. Krem wyłóż na jeden blat ciasta parzonego, przykryj drugim i lekko dociśnij. Ciasto schłódź w lodówce przynajmniej przez kilka godzin. Przed podaniem posyp cukrem pudrem. Moje uwagi i spostrzeżenia: Po raz pierwszy dodałam(...)konieczny i bez niego ciasto też wyrośnie, ale górki będą nieco mniejsze. Paradoksalnie takie duże góry, pomimo że wyglądają obłędnie, to są potem trudniejsze w napełnieniu kremem, a potem jedzeniu. Ważne jest pieczenie ciasta parzonego w odpowiednio wysokiej temperaturze, to sprzyja jego rośnięciu. Po 20 min. temperaturę należy zmniejszyć, inaczej ciasto przypali się z wierzchu a będzie surowe w środku

Słodki Blog
Ciasto czeskie 181

Miodowe blaty, przełożone kremem budyniowym z aromatem migdałowym. Ciasto najlepsze jest następnego dnia. Składniki: ciasto: mąka pszenna 500 g, cukier puder 150 g, soda 1 łyżka, ocet 1 łyżka jajka 1 szt, śmietana 18% 5-6 łyżek, margaryna 50 g, miód 100 g, krem: mleko 1 litr, budyń śmietankowy 2 szt,  mąka pszenna 1 łyżka kopiata, cukier(...)dodajemy masło, odstawiamy garnek z palnika i mieszamy aż masło całkowicie się rozpuści, a krem połączy. Na koniec dodajemy olejek migdałowy i mieszamy. Gorącym kremem przekładamy miodowe placki. Ciasto posypujemy cukrem pudrem i odstawiamy do zmięknięcia

kulinarne odsłony pati
Rodzaje biszkoptów 243

Ciasto biszkoptowe to lekkie, puszyste ciasto idealny fundament do zrobienia pysznego tortu, ciast z galaretką, rolad czy biszkoptów. Robiąc ciasto biszkoptowe musimy pamiętać o jednej ważnej

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Karpatka z kremem cytrynowym 368

delikatnie budyniowy??? Przejrzałam kilka blogów ... i nic. Odnalazłam w starym zeszycie mamy przepis na karpatkę, no to ciasto już mam, w sumie przepis niczym nie różnił się od tych blogowych ale ten stary zeszyt z pożółkniętymi kartkami mnie zauroczył... Czas na krem , tylko jaki nie robię ich zbyt często może po prostu ze sklepu gotowiec. Pojechałam do sklepu stanęłam przed(...)margarynę utrzeć z cukrem, stopniowo dodawać chłodny budyń i miksować, w trakcie dodać soku z cytryny ( ewentualnie kwasku cytrynowego) i 2 krople aromatu cytrynowego. Jeden z upieczonych płatów ciasta smarujemy kremem, a drugim przykrywamy. Następnie całość posypujemy cukrem pudrem. I ostatni kawałek

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Czekoladowy przekładaniec 192

użyłam czekolady mlecznej i gorzkiej w proporcjach pół na pół. W konsystencji ciasto wydaje się bardzo lekkie, bo krem jest na bazie ubitej śmietany. Nie jest to ciężki krem maślany. Ciasto robi się bardzo szybko, i nie trzeba go jakoś bardzo długo chłodzić. Do tego ładnie wygląda po rozkrojeniu. Polecam. Oto przepis. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: ok. 32szt. jasnych herbatników(...)rozsmarowałam drugą część kremu, znów ułożyłam herbatniki i rozsmarowałam trzecią ostatnią część kremu. Na ostatniej warstwie kremu ułożyłam ostatnią warstwę herbatników. Mleko podgrzałam i wrzuciłam do niego połamaną na kawałki czekoladę. Mieszałam, aż czekolada się rozpuściła i utworzyła jednolitą polewę. Polewą posmarowałam ciasto. Ciasto odstawiłam do lodówki na kilka godzin, żeby zarówno masa jak i polewa stężały, a herbatniki namiękły

Waniliowe Improwizacje
Karpatka 209

Celsjusza przez około 25-30 minut. PAMIĘTAMY ABY NIE OTWIERAĆ PIEKARNIKA W TRAKCIE PIECZENIA!!! Pisałam już o tym w poście dotyczących Ptysioli:) Z drugą częścią ciasta postępujemy identycznie jak z pierwszą częścią. Składniki na krem: 3 szklanki mleka 3/4 szklanki cukru 1/2 kostki masła (jak ktoś woli bardziej maślany krem dodaje więcej masła) 1 cukier waniliowy (16g) 4 łyżki mąki(...)minuty miksując przez cały czas, aby nie porobiły się grudki. Gorący krem wylewamy na jeden upieczony blat ciasta, zostawiając wolny brzeg ok. 1cm, ponieważ po nałożeniu drugiego płatu ciasta krem by wypłynął. Oczywiście przykładamy drugim płatem ciasta. Studzimy. Schładzamy. Na koniec oprószamy cukrem pudrem.Przepis pochodzi z  Moje Wypieki . SMACZNEGO życzy BLONDYNKA

Blondynka Gotuje
Brookliński Blackout 257

przez 5 - 7 minut) aż czekolada się stopi a krem będzie gładki. Dodać olejek i szczyptę soli, wymieszać. Krem przełożyć do płaskiego naczynia, przykryć folią spożywczą, poczekać aż wystygnie a następnie wstawić do lodówki na co najmniej 3 godziny by stężał. Ciasto: W rondlu stopić masło, zestawić z gazu i dodawać kolejno cały czas ubijając olej, maślankę, kawę i jajka(...)ostygnięcia. Zdjąć z ciasta papier, ściąć wierzch by wyrównać ciasto a następnie każdy krążek przekroić na pół. Najmniej udany krążek z resztą ścinków zmiksować na okruszki. pierwszy krążek ciasta posmarować ¼ kremu, ułożyć na nim następny krążek i znowu posmarować ¼ kremu. Na wierzch położyć trzeci krążek i wyłożyć na niego resztę kremu. Krem równo rozsmarować na bokach i wierzchu ciasta. Ciasto

Mama Gotuje