ciasto z kremem - 19224 przepisów (strona:205/1282)

TORCIK TRUSKAWKOWY 104

się więc z mamą? Torcik śmietanowo-kokosowy z truskawkami. Masa jest puszysta niczym puch, a biszkopty delikatne i wilgotne. Truskawki dopełniają wszystko. Idealnie wkomponowują się do tortu. Między ciastem a kremem jest warstwa truskawkowego dżemu. Biszkopt upieczony jest na miodzie. Składniki: BISZKOPT : 8 jajek 05 szkl miodu wielokwiatowego Manufaktura Wielkopolska 2 łyżki cukru 1,5 szklanki cukru 2 łyżki mąki(...)ilość masy kokosowej. Na rozsmarowaną masę wyłożyć drugi biszkopt nasączony herbatą a na nim rozsmarować 2 część masy kokosowej. Krem przykryć 3 biszkoptem nasączonym herbatą. Pozostały krem rozsmarować na bokach oraz wierzchu ciasta. Na wierzch i boki układamy truskawki. Posypujemy opcjonalnie posypka czekoladową. Dla wszystkich czytelników bloga mam 10% (na hasło: durszlak10) zniżki na zakupy w sklepie Manufaktura Wielkopolska

Kuchnia w oparach
Karpatka z kremem malinowym 295

domu...A siedząc w domu ciągle myślę o jedzeniu i o tym co nowego upiec:) Nie ma to jak domowe ciasto💜  Myślę, że tradycyjną karpatkę wszyscy znają, ale u mnie w nieco innym wydaniu. Postanowiłam do kremu budyniowego dodać frużelinę malinową i powiem Wam, że bardzo posmakowała mi ta wersja. Zapraszam do spróbowania:)  Składniki (blaszka 23/33 cm): ciasto(...)pieczemy w temp. 180 st.C przez 20-30  min. aż ciasto zbrązowieje. W ten sam sposób postępujemy z drugim ciastem. Podczas pieczenia nie otwieramy piekarnika. Upieczone ciasta wystudzić. Krem: 1,5 szklanki mleka wraz z cukrem kryształem stawiamy na palnik. W pozostałym mleku rozpuszczamy proszek budyniowy. Gdy mleko zacznie wrzeć wlewamy rozpuszczony proszek i intensywnie mieszamy, aby w budyniu

kulinarne odsłony pati
Tureckie ciasto szpinakowe 159

Składniki: Ciasto 400 g szpinaku mrożonego szpinaku 3 jajka 1 szklanka cukru 1 szklanka oleju 2 szklanki mąki pszennej 3 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki soku z cytryny Krem 500 ml śmietany kremówki 3 łyżki cukru pudru (lub według własnego smaku) 1 łyżeczka żelatyny truskawki Wykonanie: Rozmrożony szpinak odcisnąć z wody i włożyć do miski. Mikserem rozdrobnić. Dodać jajka(...)przestudzeniu przekroić na dwa blaty. Krem Schłodzoną mocno śmietanę ubić na sztywno z cukrem pudrem. Rozpuszczoną w dwóch łyżkach wody żelatynę wlać do śmietany i zmiksować. Posmarować kremem blat ciasta i przyłożyć drugim. Na wierzchu udekorować ciasto ubitą śmietaną i truskawkami. Ciasto schłodzić około 2 godziny. Żródło : mojewypieki.com

O kuchni z uczuciem
Tarta z kremem pistacjowym ze śliwkami (Crostata di prugne con crema ai pistacchi) 127

Tarta na kruchym cieście z maślanym, słodkim kremem pistacjowym i śliwkami, to prawdziwa rozkosz dla podniebienia rozpływająca si ę  w ustach. Idealny deser do podania po rodzinnym obiedzie, słodki dodatek do kawy. Smacznego!    **** La torta di pasta frolla con ripieno di crema ai pistacchi è una vera delizia per il palato. La crostata è ideale da servire(...)żółtka, następnie mąkę i pistacje cały czas miksując.  Białka ubijamy na sztywną pianę, którą dodajemy do kremu. Krem wykładamy  na ciasto.  Na wierzch tarty układamy połówki śliwek. Tartę zapiekamy 25-30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Ciasto powinno być złociste. Przed

La grande e la piccola cuoca
Biszkopt z kremem orzechowym 130

Składniki: biszkopt: 6 jajek 3/4 szklanki erytrytolu (można zastąpić zwykłym cukrem) 3/4 szklanki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia krem: 360

czarrna od kuchni
Szybkie kremówki na biszkopcie 402

Jakiś czas temu naszło mnie na kremówki:) Nie miałam jednak zbyt wiele czasu, dlatego zrobiłam szybkie kremówki na lekkim biszkopcie. W między czasie, gdy ciasto się piekło przygotowałam budyń na krem. Potem pozostało mi tylko utrzeć masę z masłem i przełożyć nią blaty ciasta. Kremówki w tej wersji są naprawdę szybkie w przygotowaniu i bardzo smaczne;) Jednak już niebawem zdradzę(...)Masło utrzeć na puch, dodawać po łyżce masy budyniowej. Na koniec dodać kilka kropel aromatu śmietankowego. Ciasto nasączyć sokiem z jednej cytryny zmieszanym z 1/3 szklanki wody. Przełożyć krememCiasto wstawić do lodówki.  Przed podaniem oprószyć cukrem pudrem

Z miłości do słodkości
Murzynek królweski 277

sztywną pianę, a następnie ostrożnie mieszamy z ciastem. Przekładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia (23x33 cm) i pieczemy ok 40 minut w 170 st. C. Upieczone ciasto studzimy. Krem:  2 szklanki mleka 200 g śmietanki 30% 1 opakowania budyniu (u mnie malinowy bez cukru 20 g ) 4 łyżki cukru 3 łyżeczki żelatyny Dodatkowo: słoik dżemu (u mnie malinowy(...)budyniu dokładnie mieszając. Zimną śmietanę ubijamy na sztywno i również stopniowo dodajemy do budyniu i mieszamy, by całość ładnie się połączyła. Ciasto przekrawamy na 3 części, pierwszą smarujemy cienką warstwą dżemu, przykrywamy drugą i smarujemy kremem, który przykrywamy trzecim plackiem. Czekoladę razem z mlekiem umieszczamy w kąpieli wodnej i rozpuszczamy, a następnie polewamy nią wierzch ciasta. Całość wkładamy na kilka

Cynamonowe szczęście
Truskawkowo szpinakowa polana 149

truskawkami. Ciasto: 2 szkl.mąki, 2 duże jajka, ¾ szkl.cukru, ½ szkl. oleju, 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia, 250 g mrożonego szpinaku Krem: 500 ml śmietany 30%, 1 galaretka agrestowa Dodatkowo: 2 galaretki truskawkowe, truskawki, sok do nasączenia WYKONANIE Ciasto: Szpinak rozmrażamy, odciskamy nadmiar wody. Jajka miksujemy z cukrem. Następnie dodajemy olej, szpinak, a na końcu mąki wymieszane z proszkiem(...)Pieczemy 30-35 minut w 180 stopniach. Po upieczeniu przekrawamy na 2 placki, nasączamy sokiem. Krem: Galaretkę rozpuszczamy w ¾ wrzątku. Śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy tężejącą galaretkę, miksujemy. Kremem przekładamy ciasto. Galaretki rozpuszczamy w 3 szkl. wody. Truskawki obieramy z szypulek, dzielimy na pół. Układamy na kremie, zalewamy tezejaca galaretką

słodki bratek
Rafaello z kremem budyniowym na herbatnikach 244

już kiedyś wspominałam, mam wielką (by nie powiedzieć ogromną :) słabość do słodyczy zwanych Rafaello. Tym razem postanowiłam zrobić ciasto o tej dźwięcznej nazwie. Poza nazwą, smak kremu jest bardzo podobny do tego we wnętrzu pralinek. Ciasto polecam zwłaszcza tym, którzy lubią ciasta bez pieczenia, no i oczywiście wszystkim fanom Rafaello. By ciasto było bardziej autentyczne, udekorowałam je migdałami bez skórki(...)warstwę herbatników. Na mojej średniej blaszce wychodziło około 26 herbatników na jedną warstwę (odpowiednio przyciętych i dołamanych) Herbatniki przekładamy kremem budyniowym. Pierwsze dwie warstwy niezbyt dużą ilością kremu, większość pozostawiamy na wierzch ciasta (większą połowę na dwie pierwsze warstwy, mniejszą na wierzch ciasta). Wierzch ciasta dekorujemy według uznania. W wersji najszybszej wystarczy posypać wiórkami kokosowymi lub płatkami migdałów. W wersji

Smakowy Raj
Kruche z malinami i bezą 116

łyżki cukru – szczypta soli – 125g masła – 3 łyżki lodowatej wody Krem – 250 g serka mascarpone – 250 g mleka skondensowanego z puszki – 2 jajka – 500 g świeżych malin ( jedno kartonowe pudełko) Beza – 3 białka – ½ szklanki cukru Przygotowanie: Mąkę wymieszać z cukrem i solą , dodać masło, 3 łyżki wody i połączyć ciasto. Następnie uformować z ciasta kulę i jeśli ciasto jest bardzo(...)wymieszać w mikserze na gładki krem. Białka ubijamy na prawie sztywną pianę. Dodajemy systematycznie po 1 łyżce cukru. Piana musi być sztywna i błyszcząca. Wyciągamy podpieczone ciasto i wylewamy delikatnie na spód krem a następnie układamy maliny i bezę. Zmniejszamy temperaturę do 170 stopni. Piec ok. 30 minut aż beza się zarumieni. ( po tym czasie zmniejszyć temperaturę do 100 stopni

I LOVE LIFE
tarta orzechowa 150

orzechy i cukier i wszystkie składniki razem mieszamy, a następnie dodajemy żółtko i mieszamy. Na końcu dodajemy zimne masło i wyrabiamy ciasto. Gotowe ciasto zawijamy w folię i wkładamy do lodówki na 1 godzinę. Teraz robimy krem orzechowy. Do garnka wlewamy mleko i dodajemy laskę wanilii. W drugim garnku ubijamy żółtka z cukrem a następnie dodajemy budyń. Do ubitych jajek(...)stopniowo dodajemy mleko i ubijamy. Potem dodajemy orzechy włoskie i mieszamy. Gotowy krem przelewamy do miski i przykrywamy szczelnie folią i pozostawiamy do wystygnięcia (folia musi dotykać kremu). Gotowe ciasto wałkujemy i wykładamy nim formę do tarty i wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni i pieczemy ok. 20 minut. Na ostudzoną tarte wykładamy zimny krem i dekorujemy orzechami

Kuchenne Wariacje
Miodownik z kremem z kaszy manny. 148

Kolejny przepis na świąteczne ciasto. Pyszny miodownik przełożony kremem na bazie kaszy manny i masła. Blaty po upieczeniu są twarde i kruche, lecz po przełożeniu kremem nabierają wyjątkowej miękkości, tworząc niesamowicie kremowe, pyszne ciasto. Bardzo polecam! Składniki na Miodownik z kremem z kaszy manny : forma około 24x28 cm 400 g mąki pszennej 1 łyżeczka sody oczyszczonej 3 łyżki mleka(...)połączenia. Gotową masę dzielimy na 3 części, do jednej z nich dodajemy kakao i dokładnie miksujemy.      Na pierwszy blat ciasta wykładamy jedną część jasnego nadzienia, na nim układamy kolejny blat, ciemny krem, kolejny blat, reszta masy jasnej i ostatni miodowy blat. Całość zawijamy w folię spożywczą, obciążamy drewnianą deseczką (lub książką) i trzymamy w chłodnym miejscu. Ciasto

Rozpustne gotowanie
Rolada jagodowa 193

proszku do pieczenia, Krem jagodowy: ½ litra jagód, 2 opakowania galaretki jagodowej, 400 ml śmietany 30%, 1 fix do śmietany, 1 opakowanie cukru waniliowego, Dodatkowo: 2 opakowania galaretki jagodowej, cukier puder do posypania. PRZYGOTOWANIE: 1. Biszkopt: Białka ubijam na sztywną pianę. Nie przerywając ubijania dodaję cukier oraz żółtka. Następnie dodaję mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ciasto przelewam na dużą blaszkę(...)odstawiam do przestudzenia. Schłodzoną śmietanę ubijam na sztywno razem z fixem oraz cukrem waniliowym. Dodaję tężejący mus jagodowy. Miksuję. 5. Biszkopt rozwijam. Na brzegu kładę pasy galaretki. Ciasto smaruję kremem jagodowym. Zwijam roladę, tak aby galaretka była w środku. Gotowe ciasto oprószam cukrem pudrem i wstawiam na godzinę do lodówki

Tradycyjna kuchnia Kasi
Biszkopt z Kremem, Owocami i Galaretką 566

powrotem do blaszki. Biszkopt z wierzchu wyrównać (odciąć przypieczoną skórkę, patrz FILM ) i włożyć go do blaszki. Ja jeszcze tortownicę wyłożyłam folią rantową, dzięki temu brzeg ciasta będzie bardziej równy i krem nie dotyka blaszki. Składniki do nasączenia wymieszać i nasączyć biszkopt w blaszce. 8. Masło przełożyć do miski i ucierać przez około 2 minuty. Dodać ekstrakt waniliowy i budyń(...)poukładać owoce i zalać je lekko tężejącą galaretką ( patrz FILM ). Wyrównać i ciasto wstawić do lodówki, najlepiej na całą noc. 10. Schłodzony biszkopt z kremem i owocami ostrożnie wyjąć z blaszki, można nożem oddzielić ciasto od brzegów blaszki. Udanych wypieków :) Related Images: [ See image gallery

Mała Cukierenka
Pieczona dynia z masłem szałwiowym 196

Pieczona dynia Pieczona dynia to smak jesieni. Można przygotować z niej zupy, ciasta, kluseczki. Świetnie smakuje także jako samodzielne danie - podana z masłem, oliwą, kozim serem

Korniszonki

Proponowane wyszukiwania