ciasto z kremem - 19224 przepisów (strona:203/1282)

Dżem z jeżyn ze skórką cytrynową i goździkami 161

Dżem z jeżyn. Sprawdzony przepis na dżem jeżynowy Dżem z jeżyn to smak dojrzałego lata zamknięty w słoiku. Ten słodki przysmak wzbogacony smakiem skórki cytrynowej i

Korniszonki
Leniwe pierogi, czyli kluski dla leniwych z białym serem 169

Pierogi leniwe , pyszne kluski z twarogiem Leniwe pierogi , leniwe kluski lub po prostu leniwe to klasyka polskiej kuchni. Delikatne kluseczki z twarogu i mąki można przygotować

Korniszonki
Ciasto Metrowiec 143

pianę z białek ze szczyptą soli i delikatnie połączyć z ciastem.Podzielić na dwie równe części i do jednej dodać kakao.Do przygotowanych keksówek przełożyć ciasta i piec w temperaturze 180 º C przez ok.40 minut. Krem: 4 szklanki mleka 1,5 szklanki cukry laska wanilii  3 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki mąki pszennej 375 g margaryny KASIA extra maślany(...)gotować aż masa zgęstnieję.Zestawić z ognia i przykryć folią spożywczą tak aby dotykała budyniu. Odstawić do wystudzenia.Miękką margarynę utrzeć i stopniowo dodawać budyń aż powstanie  krem. Upieczone ciasto pokroić na kromki o grubości 1 cm,układać na przemian,przekładając kremem.Wierzch posmarować pozostałym kremem i polać czekoladą. Polewa czekoladowa: 200 g czekolady mlecznej 100 g czekolady gorzkiej

Anielskie wypieki
Rolada cytrynowa 183

ściereczce w taki sposób, aby papier do pieczenia był na górze. Delikatnie ściągnąć go z ciasta. Pracując szybko zwinąć jeszcze gorące ciasto w roladę razem ze ściereczką, wzdłuż dłuższego boku. Odłożyć do całkowitego wystudzenia. Cytrynowy krem z mascarpone(...)nadzienie ): Serek mascarpone i lemon curd umieścić w naczyniu i krótko zmiksować, tylko do połączenia i uzyskania jednolitego kremu cytrynowego. Wystudzoną roladę delikatnie rozwinąć, usunąć ściereczkę. Ciasto nasączyć przygotowanym ponczem. Następnie równomiernie rozsmarować krem. Zwinąć z powrotem w roladę. Schłodzić przez kilka godzin w lodówce. Roladę przed podaniem oprószyć cukrem pudrem lub polukrować. Można też udekorować bitą śmietaną. Smacznego

Opowieści z piekarnika
BISZKOPT Z KREMEM I GALARETKĄ 143

łopatką lub szpatułką do połączenia się składników.Blaszkę smarujemy tłuszczem i posypujemy mąką.Na tak przygotowaną formę wylewamy nasze ciasto,wyrównujemy.Nastawiamy piekarnik na temp.180C i pieczemy ok.20 min.Po tym czasie wyjmujemy ciasto i odstawiamy do wystudzenia. Teraz czas na krem budyniowy.Do szklanki mleka wsypujemy budyń w proszku i rozpuszczamy.Pozostałe mleko doprowadzamy do wrzenia a następnie wlewamy rozpuszczony(...)Miękkie masło miksujemy na puszystą masę,następnie cały czas miksując dodajemy wystudzony budyń.Gotowy krem wykładamy na wystudzony biszkopt. Ciasto wkładamy do lodówki do schłodzenia a w międzyczasie przygotowujemy galaretki.Kiedy galaretka zaczyna tężeć wyjmujemy ciasto z lodówki,układamy na kremie owoce-u mnie były to mandarynki oraz jagody (mrożone).Zalewamy tężejącą galaretką i wkładamy ciasto do lodówki-najlepiej na kilka

Mała w garnku miesza
Ciasto z bezikami, cytrynowym kremem mascarpone i borówkami 166

Cytrynowy krem na bazie serka mascarpone, beziki i borówki to połączenie, które jest nieziemsko pyszne! Postanowiłam przygotować z niego łatwe ciasto, które okazało się hitem i zniknęło jeszcze szybciej, aniżeli powstało. Masa nie jest zbyt słodka, więc idealnie komponuje się z lekko miękkimi, ale jeszcze chrupiącymi bezami w środku. Możecie też użyć innych owoców, np. malin, brzoskwiń, czy porzeczek(...)końcu wmieszać połówki borówek oraz pokruszone beziki.  Całość.   Formę wyłożyć papierem do pieczenia/folią spożywczą i na jej dnie równomiernie ułożyć warstwę biszkoptów. Na ciastkach umieścić krem. Gotowe ciasto schłodzić w lodówce, a przed podaniem ozdobić bezikami oraz borówkami. (Ja dodatkowo użyłam chrupiących kuleczek w czekoladzie mlecznej

Di gotuje
Torcik z truskawkami 261

pokojowej utrzeć, stopniowo dodawać wystudzony budyń. 3. Truskawki: truskawki odmrozić, zmiksować. Galaretki rozpuścić w gorącej wodzie, przestudzić i dodać do truskawek. Całość odstawić do lekkiego stężenia. 4. Składamy ciasto (odłożyć trochę kremu budyniowego i truskawek do dekoracji): biszkopt nasączony herbatą, część kremu budyniowego, część truskawek, okrągłe biszkopty, część truskawek. Kiedy truskawki stężeją wyłożyć krem budyniowy i przykryć biszkoptem. Lekko nasączyć(...)Ciasto udekorować wedle uznania: u mnie truskawkowa warstwa na wierzchu, krem budyniowy po bokach obsypany kolorową posypką. 5. Tort schłodzić. Smacznego

Kuchnia domowa Ani
Chrust, czyli karnawałowe faworki 165

Delikatne, chrupiące, rozpływające się w ustach - takie powinny być faworki, w niektórych regionach Polski nazywane chrustem. Te przepyszne ciasteczka nieodłącznie kojarzą się z karnawałem. Dodatkowo stanowią

Korniszonki
Wuzetka z kremem serowym 197

kuchni slaskiej"(wyd. z 1992 roku).Krem tym razem nie jest ,ani maslany,ani z bitej smietany.Podstawe kremu stanowi twarozek.Jesli go nie znacie wyprobujcie koniecznie,bo jest nie tylko ubozszy w kalorie,ale tez cudowny w smaku,po prostu przepyszny.Skladniki na ciasto:200 g maki pszennej50 g maki ziemniaczanej200 g masla250 g cukru4 jajka2 cukry waniliowe50-60 g kakao2 plaskie(...)przesiane przez sitko kakao,mieszajac trzepaczka balonowa zagotowac.Gestosc polewy regulowac dodatkiem wodyWystudzone ciasto przeciac na pol.Na spod wylozyc dzem i rozsmarowac.Na warstwe dzemu wylozyc krem (kilka lyzek kremu zostawic do dekoracji ciasta).Przykryc odcietym blatem ciasta.Na gore wylozyc polewe czekoladowa i rownomiernie rozprowadzic.Gdy przestygnie przy pomocy szprycy cukierniczej zrobic rozetki z pozostawionej reszty kremu.Nie przechowywac w lodowce.Ciasto jest o wiele

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Francuski torcik z kremem wafelkowym 165

Ciasto francuskie ma wiele możliwości wykorzystania na słodko lub słono. Dziś prezentuję torcik, który przypomina nieco... słodką lazanię :) dobrej jakości ciasto francuskie gwarantuje odpowiednie listkowanie ciasta przy pieczeniu, przełożone kremem wafelkowym z nutką kawy w przekroju daje doskonały efekt, a w smaku raj dla podniebienia! :)  Całość nie jest przesłodzona (jest taka w sam raz), a w wykonaniu bardzo szybka(...)rozgniatamy na miazgę. Mascarpone krótko miksujemy, dodajemy przestudzoną masę wafelkową, kakao i kawę zbożową. Miksujemy do połączenia składników. Wykonanie: Na papierze do pieczenia kładziemy jeden upieczony blat ciasta francuskiego, smarujemy warstwę kremu, przykładamy drugim blatem (ja trochę uciskałam dłonią każdy blat, by go spłaszczyć, bo listkujące ciasto bardzo wyrosło). Postępujemy tak ze wszystkimi blatami, następnie resztą kremu obkładamy całość

Kolorowy Przepisownik
Keto tarta cytrynowa (Paleo, LowCarb, bez glutenu, bez nabiału) 250

schłodzeniu mleka kokosowego w puszce . Można ją jednak też kupić jako osobny produkt. Ubita na puszysto na wzór bitej śmietany i wzmocniona odrobiną żelatyny stanowi świetny krem do dekoracji. Keto tarta cytrynowa Ciasto idealne na wielkanocny stół Tarta świetnie wpisuje się w wielkanocną kolorystykę. Żółciutki budyń, w niektórych kręgach znany pod nazwą lemon curd w połączeniu z bielą ubitej śmietanki(...)wyjęciu śmietanki kokosowej, po czym podgrzać aż do pełnego rozpuszczenia. Wlać do ubitej śmietanki kokosowej i dokładnie wymieszać. Gdy całość zacznie lekko tężeć przełożyć do szprycy i ozdobić kremem wierzch ciasta. Pozostałe informacje Przybliżona wartość odżywcza 1 porcji: Wartość energetyczna: 160 kcal Tłuszcz: 14,0 g Węglowodany: 3,7 g Błonnik 2,2 g Białko 4,7 g Artykuł Keto

Modern Cave Girl
Francuskie z kremem morelowym 157

deser z morelą w roli głównej. Zapewniam że pieczone morele są o wiele lepsze niż świeże, bo wydobywają podczas pieczenia swoją słodycz.Do kawy szybkie ciacho polecam :-) 1 arkusz ciasta francuskiego 100 g borówek 70 dkg moreli 1 szklanka śmietany 36 % 1 łyżka cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny mięta świeża Morele myję, kroję na pół pozbawiam pestek.Blaszkę wykładam papierem(...)stężenia. Ciasto francuskie kroję na osiem części na kwadraty. Zawijam rogi każdego kwadratu do środka i wstawiam do nagrzanego piekarnika temp 200 stopni na 25 minut. Na wystudzone ciasto wykładam krem, dekoruję borówkami i połówką moreli i listkami mięty

wesoła kuchnia
Ciastka orzeszki z kremem maślano – orzechowym 116

osób Autor: Paweł Clad Danie: Ciasteczka Kuchnia: Polska Trudność: Średnie Ilość 100 sztuk Przygotowanie 2 godz.  Pieczenie 40 min. Kalorie 300 kcal Łupinki orzechów z ciasta kruchego nadziane maślanym kremem z orzeszkami włoskimi i likierem orzechowym. Słynne ciastka orzeszki. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: KRUCHE CIASTO 220 g zimnego, twardego masła 400 g mąki pszennej 100 g białego cukru(...)krem przelej do rondelka z mlekiem i ugotuj jak budyń na gęsto. Masę budyniową zdejmij z palnika, okryj szczelnie folią spożywczą i w takiej postaci odstaw co całkowitego wystudzenia. Miękkie masło utrzyj na puszysto. Stopniowo dodawaj po 1 łyżce wystudzonego budyniu, miksuj do ujednolicenia i połączenia kremu. Pod koniec dodaj likier orzechowy i mielone orzechy włoskie. Łupinki orzeszków nadziej kremem

ProstePesto.pl
Torcik marchewkowy z kremem z mango 184

dodatkiem marchewki na pewno ma więcej wartości odżywczych niż ten tradycyjny, bez jej dodatku. Ten jest wyjątkowo lekki i puszysty, w niczym nie przypomnina ciężkich, mocno wilgotnych ciast marchewkowych. Przełożony kremem przygotowanym na bazie serka mascarpone i bitej śmietany z dodatkiem puree z mango. Niezbyt słodki, lekki i bardzo smakowity. Spód torciku stanowi cienki blat kruchego ciasta o smaku ciasteczek(...)krem: 250 g serka mascarpone 250 g śmietany kremówki 36% 1 duże, dojrzałe mango 2 płatki żelatyny 4 łyżki cukru/ksylitolu 1 łyżka esencji waniliowej Dodatkowo: 4 łyżki dżemu morelowego Przygotowanie: odważyć składniki na kruchy spód. Wymieszać obie mąki z cukrem i solą, dodać zimne masło pokrojone na małe kawałeczki i rozetrzeć w palcach na kruszonkę. Wylepić ciastem tortownicę o przekroju

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Metrowiec 262

wymieszać. Ciasto upiec w keksówce. Ciasto ciemne: Wykonać podobnie jak ciasto jasne. Zmniejszyć ilość mąki o 1 dużą łyżkę, a następnie dosypać łyżkę kakao. Reszta bez zmian. Upieczone ciasta wystudzić. Krem: 1/2 litra mleka 1/2 szklanki cukru 1 łyżka mąki ziemniaczanej 2 łyżki mąki pszennej 2/3 kostki masła Odlać około 2/3 szklanki mleka, wymieszać z mąką. Resztę mleka zagotować(...)łyżki cukru 1 łyżka wody 1 łyżka kakao Wszystkie składniki połączyć w naczyniu, mieszając ogrzewać na małym ogniu. Powstałą polewę wystudzić. Wystudzone ciasta pokroić w kromki o grubości ok. 1,5 cm. Smarować je kremem i łączyć jedna za drugą, na przemian jasne i ciemne. Całość oblać polewą. Schłodzić. Gotowe ciasto kroić w skośne kromki

Praktyczna pl