Słoik winogronowej galaretki gotowy na zimę Winogrona to owoce, które można spożywać na wiele sposobów. Oczywiście pyszne są na surowo, można z nich zrobić wino lub
KorniszonkiKapusta kiszona, jak wszystkie kiszonki, to naturalne źródło witamin, które zapewnią nam odporność i dobre samopoczucie w zimowych miesiącach. Jak się okazuje, przygotowanie domowej kiszonej kapusty
KorniszonkiChrupiące stripsy z udek kurczaka Chrupiące kawałki kurczaka w złotej panierce to ulubiona przekąska dużych i małych smakoszy. Można zamawiać kubełki na wynos, ale pyszne stripsy
KorniszonkiSolony koperek w słoiku Solony koperek w słoiku jest idealnym składnikiem na zupę koperkową lub sos. Oczywiście można kupić taki koperek w sklepie jednak wystarczy dosłownie
KorniszonkiDomowy ocet jabłkowy ze skórek Do przygotowania domowego octu owocowego można użyć gorszych jabłek lub gruszek, które nie nadają się do jedzenia, przetworów lub są uszkodzone
KorniszonkiDomowy sok z jeżyn Jeżyny to cudowne, czarne owoc, które świetnie smakują jedzone prosto z krzaka, ale są także idealnym składnikiem do przygotowania dżemu, soku lub
KorniszonkiKokosowa granita, czyli domowe lody kokosowe Granita z mleka kokosowego to cudowna alternatywa dla tradycyjnych lodów. Z dodatkiem odrobimy soku z cytryny lub limonki, podana z
Korniszonkistopniach przez 50 minut. Krem: 2 opakowania serka mascarpone łyżka syropu z agawy kilka kropel aromatu pomarańczowego lub łyżeczka skórki z ekologicznej pomarańczy Wymieszać razem na gładki krem. Przeciąć wypieczone ciasto. Smarować warstwy kremem. Na wierzchu posypać kakao
AZgotuj!Beza z bitą śmietaną, czyli klasyczna Pavlova Pavlova to klasyczny deser, który swoją nazwę zawdzięcza nazwisku słynnej rosyjskiej primabaleriny Anny Pawłowej. Jednak wbrew pozorom ten
Korniszonkidelikatnie wymieszać.Masę podzielić na dwie części. Czekolady rozpuścić na parze z niewielką ilością mleka,polać wierzch ciasta. Udekorować truskawkami, bezami pokruszonymi i w całości wg uznania. Przełożenie ciasta: Biszkopt - 1/2 kremu z truskawkami - bezy - 1/2 kremu z truskawkami - ciasto - polewa
Niespełnione zdolności kulinarneZupa szczawiowa - wiosenny przysmak kuchni polskiej Zupa szczawiowa to polski przysmak, który ze świeżego szczawiu można przygotować tylko wiosną! Wtedy listki mają najwięcej kwaśnego smaku, są
KorniszonkiSkładniki biszkopt ciemny (blaszka 35×23 cm): 8 jaj 24 dag cukru 20 dag mąki tortowej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki kawy 1
czarrna od kuchniPasta z twarożku i pieczonych warzyw Ta pasta to świetna propozycja dla wszystkich miłośników twarogów i warzywa. Do jej przygotowania można wykorzystać wszelkie warzywa pieczona
KorniszonkiŚwiąteczne szaleństwo czas zacząć. Zawsze mam dylemat czy tradycyjne ciasta czy z kremem? Bardzo lubię ciasta drożdżowe, w różnej postaci więc takie musi być. Jednak aby nie było nudno zmodyfikowałam moje drożdżowe. Podejrzałam co tam w necie ciekawego i jest makowy kwiat drożdżowy:)) Składniki 400 g mąki 2 sztuki cukier waniliowy 2 jajka 50 … Czytaj dalej Drożdżowy kwiat
gotuj ze mnąJak się okazuje reklama i słodycze to idealne połączenie. Na rynku obecnych jest wiele firm, które oferują reklamowe słodkości, jednak warto zastanowić się, którą ofertę wybrać
Korniszonki