ciasto z kremem - 19224 przepisów (strona:11/1282)

Ciasto camargo z kremem RUSSEL 85

Dzisiaj polecam ciasto camargo z kremem RUSSEL Ciasto camargo z kremem RUSSEL Składniki na ciasto biszkoptowo- tłuszczowe Składniki są podanie na formę 20 X 25 cm piekłam w rancie stąd te wymiary. 150 g mąki tortowej 50 g mąki ziemniaczanej 4 jajka 100g masła 150 g cukru 50 ml mleka 8 g proszku do pieczenia 8 g cukru wanilinowego Mąki(...)masą tłuszczowo-żółtkową, mąka i piane z białek. Gotowe ciasto przełożyć do wyłożonej papierem formy i piec w temperaturze 170-180 stopni do suchego patyczka i lekkiego zarumienienia. Ciasto camargo z kremem RUSSEL Składniki na krem RUSSEL 250 g masła 2 jajka 110g cukru 10 g cukru wanilinowego 10 g kakao Jaja ubić z cukrem w kąpieli wodnej, (miskę stawiamy

Pomysłowa kuchnia
Ciasto Santoska 200

łyżki cukru pudru 2 łyżki amaretto 300 g kajmaku z puszki gorzkie kakao do posypania Ciasto kruche: wszystkie składniki posiekać i zagnieść gładkie i elastyczne ciasto. Ciasto rozwałkować na wielkość blaszki (21x23cm) i piec w temperaturze 180 stopni przez ok 15 minut. Ostudzić. Ciasto orzechowe: Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Nadal ubijając dodawać cukier. Ucierać aż piana(...)pieczenia. Piec ok 30 minut w temp. 170 stopni. Ostudzić. Krem: Mascarpone i śmietanka mają być mocno schłodzone. W misie miksera utrzeć wszystkie składniki na puszysty, gęsty krem. 4 łyżki kremu odłożyć na rozety. Masę kajmakową podgrzać w garnuszku aby można było ją łatwo rozsmarować na kruchym cieście. Na kajmak wyłożyć połowę kremu, ciasto orzechowe, pozostały krem. Ciasto schłodzić

Smakołyki Asi
Pani Walewska (Ciasto Pychotka) 381

się bardzo z moją Mamą :) Odkąd pamiętam to ciasto było u nas HITem każdych świąt, czy rodzinnych spotkań (tuż obok ciasta z masą krówkową, orzechami włoskimi i kremem budyniowym). Ciasto to posiada 2 wersje, z czego pierwszą zaprezentuję Wam już dziś, a na kolejną przyjdzie czas niebawem.. mam nadzieję, że na drugą wersję załapiecie się jeszcze przed świętami :) Pani(...)pozostawić do całkowitego ostudzenia. Kolejno utrzeć masło na puszysty puch i dodawać ostudzony budyń łyżka po łyżce, cały czas miksując, do czasu uzyskania jednolitego kremu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); The post Pani Walewska (Ciasto Pychotka) appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Tort z ukrytym piętrem i żywymi kwiatami 349

temperaturze 170 stopni około 20 minut ( do suchego patyczka) Upieczone wystudzić  i wyjąc z formy. Ponownie zrobić ciasto z przepisu jak wyżej i upiec kolejne trzy krążki ciastaKrem kawowy 800 ml śmietany kremówki  600 g mascarpone  2 łyżeczki pasty waniliowej  5 łyżek kawy rozpuszczalnej ( kawa musi być zmielona na proszek) 5-6 łyżek cukru(...)szaszłyków. W ten sam sposób wbijmy pozostałe słomki tak, aby każda z nich podtrzymywała część ciasta.  Na tak przygotowaną konstrukcję kładziemy podstawkę do tortu, delikatnie smarujemy kremem, aby ciasto się nie przesunęło i układamy czwarty krążek ciasta czekoladowego. Nasączamy, smarujemy kremem i układamy 1/2 części frużeliny wiśniowej. Przykrywamy kolejnym ciastem i ponownie, nasączamy, smarujemy kremem i kładziemy frużelinę wiśniową

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Wegańska FIT Stefanka (bez cukru) 126

cytryny, wymieszać. Odstawić do lekkiego ostudzenia. Formę wyłożyć papierem do pieczenia, ułożyć pierwszy blat, wyłożyć 1/4 kremu, następnie ułożyć kolejne blaty, wyłożyć kolejne części kremu. Ostatniego blatu nie smarować kremem. Ciasto wstawić do lodówki na kilka godzin, po to aby krem jaglany zastygł. Po tym czasie przygotować polewę czekoladową. Polewa czekoladowa: 1 łyżeczka agar agar 50 g gorzkiej czekolady(...)lodówki i polać go czekoladą, zaczynając od zewnętrznych krawędzi, następnie polewą polać środek ciasta. Ciasto odstawić do lodówki, najlepiej smakuje na następny dzień, jak blaty ciasta nasiąknął od kremu. Ciasto przechowywać w lodówce w szczelnie zamkniętym pojemniku. Jest bardzo podzielne. Smacznego!   Wegańska FIT Stefanka Wegańska FIT Stefanka

moj przepis na
Wegańska FIT Stefanka (bez cukru) 249

cytryny, wymieszać. Odstawić do lekkiego ostudzenia. Formę wyłożyć papierem do pieczenia, ułożyć pierwszy blat, wyłożyć 1/4 kremu, następnie ułożyć kolejne blaty, wyłożyć kolejne części kremu. Ostatniego blatu nie smarować kremem. Ciasto wstawić do lodówki na kilka godzin, po to aby krem jaglany zastygł. Po tym czasie przygotować polewę czekoladową. Polewa czekoladowa: 1 łyżeczka agar agar 50 g gorzkiej czekolady(...)lodówki i polać go czekoladą, zaczynając od zewnętrznych krawędzi, następnie polewą polać środek ciasta. Ciasto odstawić do lodówki, najlepiej smakuje na następny dzień, jak blaty ciasta nasiąknął od kremu. Ciasto przechowywać w lodówce w szczelnie zamkniętym pojemniku. Jest bardzo podzielne. Smacznego!   Wegańska FIT Stefanka Wegańska FIT Stefanka listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content='500 g mąki orkiszowej

moj przepis na
Karpatka z kremem budyniowym 75

otwierać drzwiczek piekarnika. Upieczony blat wyłożyć na kratkę. W taki sam sposób upiec drugą porcję ciasta – jeżeli używa się jednej blachy, należy pozostawić ją do wystygnięcia przed rozprowadzeniem ciasta. Krem budyniowy: Z mleka odlać szklankę i rozprowadzić w nim obie mąki oraz żółtko. Pozostałe mleko zagotować wraz z cukrem, wlać mieszaninę mąk i żółtka. Intensywnie mieszać, aby nie powstały(...)masę, trwa to ok. 15 minut. Następnie, miksując na średnich obrotach, dodawać po łyżce budyniu, każdą z nich przed dodaniem następnej dobrze wmieszać. Wykonanie Na jeden z blatów ciasta parzonego wyłożyć krem budyniowy, rozprowadzić go na jego powierzchni, przykryć drugim blatem, lekko docisnąć. Wstawić do lodówki na kilka godzin, aby krem stężał. Karpatkę przed pokrojeniem i podaniem obficie posypać cukrem

niecodziennikpary
Ciasto dyniowe z miodem, orzechami i kremem mascarpone 183

Ciasto dyniowe z miodem, orzechami i kremem mascarpone Delikatne, wilgotne i puszyste ciasto z dyni, które wprost rozpływa się w ustach. Cudownie miodowy smak przełamany lekkością kremu śmietankowego i dodatkiem orzeszków. Nikt z próbujących nie zorientował się nawet, że ciasto jest zrobione z dodatkiem dyni, jest ona praktycznie niewyczuwalna.     SKŁADNIKI: Składniki na ciasto: 4 jajka 1/2 szklanki cukru(...)kremu, mieszamy *** *** Krem dzielimy na trzy części. Pierwszy blat ciasta smarujemy pierwszą częścią kremu *** *** Przykrywamy drugim blatem ciasta. Smarujemy drugą częścią kremu. Przykrywamy ostatnim blatem i rozsmarowujemy resztę kremu po całości ciasta, także po bokach. Całość obsypujemy przygotowanymi wcześniej okruszkami, lekko dociskając, aby się przykleiły *** *** Gotowe ciasto wkładamy na minimum dwie godziny do lodówki *** *** SMACZNEGO ***     POLECAM TAKŻE: PRZEPISY

Blog z Apetytem
Cynamonowy miodownik z masą budyniowo-jabłkową. 129

Dzisiaj zapraszam Was na pyszne, jesienne ciacho. Jest to ciasto miodowe, przełożone pysznym kremem budyniowo-jabłkowym. Jak dla mnie, rewelacja! Polecam!!! Składniki na cynamonowy miodownik z masą budyniowo-jabłkową  na blaszkę o wymiarach 24x28 cm CIASTO: 140 g cukru 2 pełne łyżki miodu 5 łyżek soku jabłkowego (można zastąpić wodą) 50 g masła 1 jajko 1 łyżeczka cynamonu(...)której piekliśmy spody, wykładamy papierem do pieczenia, folią spożywczą lub aluminiową. Na spód układamy pierwszy blat ciasta, na nim 1/3 część kremu, na nim kolejną część ciasta, 1/3 kremu, ciasto, ostatnia część kremu i ostatni blat miodowego ciasta. Wierzch dekorujemy polewą lub lukrem. Ja najpierw zrobiłam rzadki lukier (2/3 szklanki cukru pudru + 1-2 łyżki wrzącej wody) wysmarowałam nim ciasto

Rozpustne gotowanie
Ciasto Rubin bez pieczenia (z wiśniami i kremem) / 'Ruby' No Bake Cherry Cake 130

kremu wiśniowego było w temperaturze pokojowej, w takiej samej temperaturze powinien być też budyń ugotowany na soku wiśniowym. Gdyby mimo to w kremie wiśniowym zrobiły się grudki, można go uratować podgrzewając krótko w kąpieli wodnej, a następnie miksując. Ja dodałam do mojego kremu łyżkę cukru, jego ilość musicie jednak uzależnić od tego, jak słodki jest Wasz sok wiśniowy. Wiśniowe ciasto(...)biszkopcie, a poza sezonem wiśniowym, wykorzystać do niego inne czerwone owoce (sprawdzą się truskawki, maliny, poziomki i porzeczki). Bardzo polecam, smacznego:) Przepis na ciasto Rubin - ciasto z wiśniami bez pieczenia z kremem budyniowym i galaretką, składniki: ok. 300 g herbatników,  na budyniowy krem wiśniowy: 200 g masła w temperaturze pokojowej, 2 opakowania budyniu (w opakowaniach

Lekcje w kuchni
Przepisy na słodkości 2202

kruszonką Ciasto drożdżowe z owocami i kruszonką  Ciasto drożdżowe z rabarbarem Ciasto Gargamel Ciasto kakaowe ze śliwkami Ciasto Kruszynka / Niebo Ciasto kubusiowe Ciasto mandarynkowe  Ciasto marchewkowe z kremem Ciasto maślankowe z czarną porzeczką Ciasto maślankowe z czerwonymi porzeczkami Ciasto maślankowe z truskawkami Ciasto piernikowe z jabłkami Ciasto św. Jakuba Ciasto kruche z brzoskwiniami  Ciasto kruche ze śliwkami(...)budyniem Ciasto kruche z morelami Ciasto kruche z borówkami, wiśniami i budyniową pianką Ciasto kruche z rabarbarem Ciasto kruche z serem, truskawkami i rabarbarem Ciasto makowe z kremem Ciasto Shrek Ciasto tortowe Ciasto truskawkowo-kawowe Ciasto Zebra Ciasto ze śliwkami Ciasto ze śliwkami (ekspresowe) Ciasto ze śliwkami, bezą i kruszonką Ciasto z brzoskwiniami i pianką Ciasto z jabłkami Ciasto

Kuchnia domowa Ani