ciasto z kremem - 19224 przepisów (strona:17/1282)

CIASTO MARCHEWKOWE Z KREMEM BANANOWYM 127

Znane i lubiane przez wszystkich ciasto marchewkowe, ale trochę w innej odsłonie... z kremem bananowym 🍌🍌🍌 Ciasto to nie było planowane, ale zalegały mi w domu marchewki i banany, aby się nie zmarnowały musiałam coś wymyślić. Najlepszym sposobem na wykorzystanie marchewki to właśnie ciasto marchewkowe, a krem bananowy to była czysta improwizacja. Muszę przyznać, że to połączenie korzennego ciasta marchewkowego(...)wrzucamy garść migdałowych płatków, cały czas miksując. Czekoladę ścieramy na tarce o dużych oczkach. Gdy ciasto wystygnie przecinamy go na pół i lekko ścinamy wierzch. Na spód ciasta wykładamy większą część kremu, posypujemy startą czekoladą i przykrywamy górną częścią ciasta. Wierzch i boki również smarujemy kremem. Całość posypujemy startą czekoladą i przyozdabiamy plasterkami bananów. Ciasto wkładamy do lodówki. P.S. Przepis

Kuchnia MagdaLeny
CIASTO MARCHEWKOWE Z KREMEM BANANOWYM 143

Znane i lubiane przez wszystkich ciasto marchewkowe, ale trochę w innej odsłonie... z kremem bananowym 🍌🍌🍌 Ciasto to nie było planowane, ale zalegały mi w domu marchewki i banany, aby się nie zmarnowały musiałam coś wymyślić. Najlepszym sposobem na wykorzystanie marchewki to właśnie ciasto marchewkowe, a krem bananowy to była czysta improwizacja. Muszę przyznać, że to połączenie korzennego ciasta marchewkowego(...)wrzucamy garść migdałowych płatków, cały czas miksując. Czekoladę ścieramy na tarce o dużych oczkach. Gdy ciasto wystygnie przecinamy go na pół i lekko ścinamy wierzch. Na spód ciasta wykładamy większą część kremu, posypujemy startą czekoladą i przykrywamy górną częścią ciasta. Wierzch i boki również smarujemy kremem. Całość posypujemy startą czekoladą i przyozdabiamy plasterkami bananów. Ciasto wkładamy do lodówki. P.S. Przepis

Kuchnia MagdaLeny
Keto wuzetka dyniowo – pomarańczowa (Paleo, LowCarb) 126

dyni , to padło na keto ciasto . Marzyło mi się znowu zestawienie pod tytułem dynia plus pomarańcza . Ciasto dyniowo – pomarańczowe cieszy się nie lada powodzeniem w sezonie, co udowadnia, że to połączenie smakowe jest naprawdę udane. Powstał więc biszkopt z nadzieniem dyniowo – pomarańczowym, które swym charakterem skojarzyło mi się z popularnym ciastem zwanym wuzetką . Ciasto jest mocno kakaowe, a że dodałam(...)kremem dyniowym z nutką pomarańczy oblany polewą czekoladową - taka właśnie jest keto wuzetka dyniowo - pomarańczowa. Pyszna, piękna i aromatyczna! Dania Deser Kuchnia Amerykańska , Polska , Wege Keyword biszkopt , ciasta z kremem , ciasto dyniowe , czekolada , Halloween , torcik , wuzetka Porcje 10 porcji Czas przygotowania 20 minut Czas gotowania 25 - 30 minut Czas oczekiwania 1,5 godziny Składniki Biszkopt 4 jajka 1 szczypta soli

Modern Cave Girl
Przekładaniec z kremem budyniowym, galaretką wiśniową i bezą kokosową 289

ostudzony budyń (partiami!). Cały czas miksować na najwyższych obrotach miksera, aż utworzy się gładka, puszysta masa. Biszkopt przełożyć z powrotem do formy do pieczenia i rozsmarować na nim krem budyniowy. Ciasto wstawić do lodówki, ponieważ krem musi stężeć. Na sam koniec przygotować warstwę wiśniową: wiśnie umyć, pozbawić pestek. Przełożyć do garnka (wraz z sokiem). Do wiśni wlać 3 szklanki wody(...)ponownie wstawić do lodówki. Najlepiej kroić dzień po przygotowaniu (poszczególne warstwy ciasta muszą się ze sobą połączyć).  Przygotowywanie bezy kokosowej Przygotowywanie kremu budyniowego Przygotowywanie warstwy wiśniowej Składanie ciasta: biszkopt, krem budyniowy, warstwa wiśniowa i beza kokosowa Pomysł na przepis STĄD

Ugotować
Tarta cytrynowa - ulubiony deser Raymonda Blanc'a 140

tarty cytrynowej Raymonda.  Ciasto kruche: 120 g masła o pokojowej temperaturze 75 g cukry pudru przesianego przez sito 3 żółtka 250 g mąki 2 łyżki wody Słodkie, kruche ciasto Krem cytrynowy: 5 średnich jaj 150 g cukry pudru 85 ml soku z cytryny 2 łyżki drobno startej skórki z cytryny 150 ml śmietany kremówki Przygotowanie ciasta kruchego Za pomocą(...)folię wraz z fasolą. Wstawić z powrotem i piec przez 20 minut. Posmarować żółtkiem i piec jeszcze przez 1 minutę (w ten sposób powstanie warstwa, która zapobiegnie przemoczeniu ciasta po dodaniu kremu cytrynowego). Zmniejszyć temperaturę do 140 stopni. Pieczenie tarty cytrynowej Krem przełożyć do garnka i lekko podgrzać (skróci to czas pieczenia tarty). Uważać aby nie podgrzać za bardzo

Right Behind The Kitchen
Ciasto”Metrowiec” 202

ziemniaczaną i budyń. Do gotującego się mleka dodajemy zimne. Mieszamy do momentu zgęstnienia. Studzimy. Miękkie masło ucieramy. Dodajemy partiami zimny budyń. Oba ciasta kroimy na kromki około 2-3 centymetrowe. Układamy na przemiennie. Poszczególne kromki smarujemy kremem to znaczy jasną kromkę smarujemy kremem(...)łączymy ja do ciemnej kromki. Ciemną kromkę smarujemy kremem i łączymy ją z jasną kromką. Postępujemy tak do wyczerpania się kromek ciasta. Boki i wierzch ciasta smarujemy pozostałym kremem. Ciasto wkładamy do lodówki na co najmniej 2 godziny. Czekolady kroimy na drobne kawałki i rozpuszczamy z masłem nad kąpielą wodną. Polewamy gotowe ciasto. dowolnie ozdabiamy. Ciasto kroimy pod kątem. Smacznego

Ciasta z tradycjami
Tarta z mascarpone i owocami 162

owocami , a może tarta , taka najprostsza tarta z mascarpone i owocami? Osobiście uwielbiam tarty za łatwość i szybkość przygotowania no i oczywiście za ich smak. Połączenie kruchego delikatnego ciasta z prostym kremem przygotowanym z serka mascarpone i śmietany to najlepsze zestawienie ze świeżymi owocami. Świeże owoce takie jak maliny, borówki, jeżyny, truskawki i porzeczki wspaniale komponują się z kremem. Owoce(...)takiej sytuacji część ciasta należy odciąć i przechować w zamrażalniku na następny raz. Można w dowolnej chwili upiec pyszną tartę lub mini tartaletki , które możecie wypełnić dowolnym kremem. Zbyt gruba warstwa ciasta to zły pomysł, ciasto po upieczeniu będzie twarde, grube i dominujące w smaku. Pamiętajcie o tym! Mam nadzieję, że tarta z mascarpone i owocami będzie smakowała

SprawdzonaKuchnia.pl
Ciasto a’la karpatka z malinami 901

Ciasto a’la karpatka z klasycznego ciasta parzonego, przełożonego dużą ilością pysznego kremu budyniowego (pâtissière) z mascarpone i malinami. Po schłodzeniu krem nie wypływa i ciasto dobrze się kroi. Połączenie kremu budyniowego i kwaskowatych malin to strzał w dziesiątkę. Pyszne, letnie ciasto Polecam! Składniki: Ciasto parzone: 4 duże jajka 1 szklanka mąki 1 szklanka mleka 125 g masła szczypta(...)wysmarować masłem i oprószyć mąką. Połowę ciasta przełożyć do blaszki i równo rozprowadzić. Piec w piekarniku nagrzanym do 180°C przez około 25 minut. Tak samo upiec drugą część ciasta. Krem budyniowy: Zagotować 2 szklanki mleka. Mąkę ziemniaczaną, cukier, żółtka, 1 szklankę mleka dokładnie zmiksować. Powoli dolewać do gorącego mleka, przez cały czas mieszając. Gotować na najmniejszym ogniu energicznie mieszając

Oryginalny smak
Ciasto czekoladowe przełożone kremem z mleka zsiadłego 3235

nabrudzimy ;)). krem , którym przełożyłam to ciasto pamiętam jeszcze z dzieciństwa, jeśli dobrze pamiętam to właśnie kremem z mleka zsiadłego moja mama przekładała ciasto tureckie (swoją drogą też bardzo smaczne ciasto). Krem ten, smakowo, stanowi połączenie kremu maślanego, z tym na bazie bitej śmietany. ciasto jest wilgotne, mocno kakaowe i świetnie współgra z kremem. Warto wypróbować i samemu się przekonać! :) Ciasto(...)nigdy nie robiłam. Krem zwarzony również jest bardzo smaczny i w sposób naturalny nasącza również ciasto (także nie ma co panikować). :)   Przełożenie. Krążki ciasta przełożyć przygotowanym kremem. Wierzch ciasta można również posmarować cienką warstwą kremu, na wierzch posypać okruszki ciasta lub boki. Polewa czekoladowa. W małym rondelku wymieszać cukier puder, kakao i wodę. Podgrzać wymieszaną masę na ogniu

coolinarnastrefa.blogspot.com
Cappuccino 293

kakaowy: 8 jajek 1 1/4 szklanki cukru 1 1/4 szklanki mąki 3-4 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia   Ciasto kokosowe: 5 białek 200 g wiórek kokosowych 1 szklanka cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia   Krem: 2 szklanki mleka 3/4 szklanki cukru 5 żółtek cukier waniliowy 3 łyżki mąki pszennej 1 budyń śmietankowy lub waniliowy bez cukru(...)masło utrzeć na puch, dodać po łyżce zimny budyń i dokładnie zmiksować. Na koniec dodać cappuccino w proszku i dokładnie razem zmiksować. 4. Przełożenie: pierwszy blat biszkoptu kakaowego - 1/2 kremu - ciasto kokosowe - 1/2 kremu - drugi blat biszkoptu kakaowego. Gotowe ciasto polać polewą i posypać wiórkami kokosowymi. Schłodzić w lodówce. Smacznego

Na Ciasteczkowych Papierach
Ciasto Morze Czarne 376

mieszamy. Następnie wlewamy cienkim strumieniem ciepłą czekoladę i wszystko razem miksujemy na jednolitą masę *** *** Pierwszy nasączony biszkopt układamy w foremce do pieczenia i wykładamy na niego krem czekoladowy. Całość przykrywamy drugim blatem ciasta. Na wierzchu rozsmarowujemy frużelinę malinową. Całość wkładamy do lodówki *** *** Krem śmietankowy: galaretkę rozpuszczamy w 3/4 szklanki gorącej wody i studzimy *** *** Schłodzoną śmietankę ubijamy na sztywno. Następnie ciągle(...)pozostawiamy w nim bezę na następne 60 minut. W tym czasie nie wolno otwierać piekarnika! *** *** Bezę wyjmujemy z piekarnika, usuwamy papier ze spodu i układamy bezę na kremie śmietankowym lekko dociskając *** *** Ciasto wkładamy do lodówki na całą noc aby masy stężały *** *** SMACZNEGO ***     Polecam również: PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ CIASTA BEZ PIECZENIA PRZEPISY TUTAJ IMPREZOWE

Blog z Apetytem
Ciasto w słoiku 283

śliczny deser, który nie popsuje się podczas krojenia i wygląda tak samo ładnie, kiedy kończymy go robić i podajemy na stół :) Dzisiejsza wersja ciasta w słoiku to czekoladowe ciasto przełożone kremem i truskawkami – może takie prezent spodobałby się Waszym Mamom? :) Do przygotowania ciasta wykorzystałam przepis na ciasto czekoladowe , całość przełożyłam kremem budyniowym i udekorowałam świeżymi truskawkami. Z podanych składników(...)wycinamy kółka, które wielkością odpowiadają średnicy słoików (do moich wykorzystałam dwa rozmiary kółek). Krem przekładamy do szprycy lub worka cukierniczego z ozdobną końcówką. Na spód słoika wkładamy krążek ciasta, wyciskamy krem i układamy kawałki truskawek. Powtarzamy z kilkoma warstwami (u mnie zmieściły się 3). Wierzch dekorujemy truskawkami. Smacznego! ciastkożercy

Ciastkozercy
Tarta czekoladowa z malinami 546

tarty. Odstawić do lodówki, aby wszystko stężało. Na zastygniętym kremie ułożyć świeże maliny i udekorować listkami mięty. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Bez pieczenia , Ciasta czekoladowe , Ciasta z kremem , Ciasta z owocami , Tarty i kruche ciasta Tagged: czekolada , herbatniki , kremówka , maliny , mleko skondensowane

https:KKuchniaMniam

Proponowane wyszukiwania