szklanki, mąka tortowa 2 szklanki, proszek do pieczenia 1 łyżeczka, soda oczyszczona 1 łyżeczka, przyprawa do piernika 1 opakowanie, marchew 2 szklanki, pomarańcze 2 sztuki, żurawina suszona 200 gram KREM Z SERKA HOMOGENIZOWANEGO: serek homogenizowany 750 gram/waniliowy, masło 15 dag, capuccino 2 opakowania/rumowe, sok z pomarańczy 1 łyżka, orzechy włoskie 100 gram składniki temperatura pokojowa = jajka, miękką margarynę, cukier utrzeć(...)kawą rumową, dodać porcjami serek waniliowy homogenizowany i sok z pomarańczy, utrzeć na gładką masę ciasto przekroić na połowę i połowę kremu nałożyć na ciasto, nakryć drugim ciastem resztę kremu rozsmarować na cieście, posypać na środku orzechami i wokoło suszoną żurawiną, schować do lodówki na kilka godzin - ciasto jest smaczne,że w trakcie jedzenia chce się je jeść i jeść
W Mojej Kuchni Lubięłyżki frużeliny jagodowej. Na wierzchu wyłożyć większą część kremu i rozsmarować również na bokach. Wyłożyć świeże jagody. Tort przechowywać w lodówce. Smacznego :) Kategoria: Biszkopty i ciasta biszkoptowe , Ciasta z kremem , Ciasta z owocami , Przekładańce , SŁODKO , Torty Tagged: frużelina , jagody , kremówka , mascarpone
https:KKuchniaMniamwersji niskoweglowodanowej. Słodkie upojenie i to w ramach wytycznych diety ketogenicznej! Kto by pomyślał, że coś takiego jest w ogóle możliwe...? Dania Deser Kuchnia Europejska Keyword biszkopt , ciasta z kremem , ciasto kokosowe , ciasto z owocami , czekolada , jajka , owoce , torcik , tort Porcje 10 porcji Czas przygotowania 20 minut Czas gotowania 25 minut Czas oczekiwania 2 godziny Składniki Biszkopt kakaowy 4 jajka(...)dodatkową porcją erytrytolu. Schłodzić, a gdy lekko stężeje przekładać kremem na zmianę z konfiturą wiśniową nasączone blaty biszkoptowe. Trochę kremu zostawić do dekoracji - obłożyć nim boki ciasta, a wierzch przyozdobić kleksami z kremu i usadowić na nich po 1 sztuce wiśni. Na środek wysypać startą czekoladę. Także boki można obsypać odrobiną ciemnej czekolady. Schłodzić przez min. 2 h w lodówce
Modern Cave GirlWiśniowa fantazja Wilgotny, kakaowy biszkopt przełożony słodkim i lekko kwaskowym różowiutkim kremem wiśniowym, a wszystko zwieńczone ozdobną polewą czekoladową. Ciasto przepyszne, a do tego bardzo efektowne. Niebo w ustach! Składniki: Biszkopt kakaowy: 5 jajek 3/4 szklanki cukru 2/3 szklanki mąki pszennej (użyłam tortowej) 1/3 szklanki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli Do nasączenia ciasta: 1/2 szklanki(...)zgęstniał, ale uwaga bo szybko tężeje! *** *** Pierwszy nasączony biszkopt układamy w foremce do pieczenia i wylewamy na niego połowę kremu wiśniowego. Całość przykrywamy delikatnie drugim biszkoptem i zalewamy resztą kremu. Ciasto wkładamy do lodówki na około 1 godzinę do całkowitego stężenia kremu *** *** Po tym czasie przygotowujemy polewę. W osobnych garnuszkach rozpuszczamy czekoladę deserową z mlekiem i czekoladę białą z mlekiem
Blog z Apetytemkwaśnych jabłek 1 szklanka cukru 1 szklanka wody 1 opakowanie galaretki owocowej 30 g żelatyny Krem: 2 szklanki mleka 1/2 szklanki cukru 3 żółtka 2 łyżki mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej 30 dag masła cukier waniliowy Ciasto Sodę wymieszać ze śmietaną. Mąkę połączyć z margaryną i dodać cukier, następnie dodać sodę oraz pozostałe składniki,wyrobić ciasto(...)wlać na gotujące się mleko. Ugotować budyń i wystudzić.następnie masło utrzeć z cukrem waniliowym,dodawać po łyżce ostudzonego budyniu i ucierać na puszystą masę. Przełożenie Ciasto−masa jabłkowa−ciasto−krem−ciasto z orzechami
Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnieniaponieważ tort podawałam na drugi dzień) 3-4 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki cukru wanilinowego 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii lub pasta waniliowa lub wyskrobane ziarenka wanilii Składniki na ciasto: Krem do ciasta: 1 szklanka czarnej porzeczki (użyłam mrożonej) 1 szklanka jagód (użyłam mrożonych) 2 łyżki cukru 1/3 szklanki wody 250g serka mascarpone 500ml śmietanki kremówki 36% 7-9 łyżek(...)ptysie napełnić kremem (wcisnąć krem w ptysie), proszę napełnić je dokładnie, żeby po przekrojeniu nie było pustych miejsc, ponieważ nie będzie wyglądało to zbyt ładnie przy krojeniu tortu. Krem do ciasta: 6. Do rondelka z nieprzywierającym dnem przełożyć porzeczkę, jagody, dodać cukier, wodę i zagotować. Trzymać na małym ogniu przez około 3-4 minuty. Zdjąć z ognia odstawić do całkowitego
Mała CukierenkaKrem\r","1 puszka mleka kokosowego\r","1 szkl. wi\u00f3rek kokosowych\r","1,5 szkl. mleka w proszku\r","Cukier do smaku (opcjonalnie)"],"name":"Ciastka orzeszki z kremem kokosowym","recipeInstructions":["Ciasto\r","Z podanych sk\u0142adnik\u00f3w szybko zagniatamy ciasto.\r","Owijamy w foli\u0119 i wk\u0142adamy do lod\u00f3wki na 30 min.\r","Ciasto wyjmujemy, dzielimy(...)jest zbyt g\u0119sta, dodajemy 2-3 \u0142y\u017cki zwyk\u0142ego mleka, je\u015bli uwa\u017camy, \u017ce jest za rzadka, dodajemy mleko w proszku."]} Drukuj Ciastka orzeszki z kremem kokosowym Składniki Ciasto 250 g masła 400 g mąki pszennej 100 g mąki ziemniaczanej 80 g cukru pudru 1 łyżeczka cukru waniliowego 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 jajka Krem
Mieszam w GarnkuUbić na sztywno pianę z białek. Wszystko dokładnie połączyć -wymieszać łyżką-ja to robię na wolnych obrotach mikserem. Ciasto przelać do formy wyłożonej papierem do pieczenia Piec około 45-50 minut w temp. 170-180 C . Krem składniki 500 g śmietany kremówki 2-3 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki cukru z wanilią(...)całość do połączenia składników. Dodatkowo dżem jagodowy tutaj , lub z czarnej porzeczki tutaj orzechy do posypania po wierzchu... Składanie od dołu ciemne ciasto ,cienka warstwa dżemu ,na to krem i ciasto makowe,na to warstwa cienka dżemu i krem .Na to ciasto makowe. Ponownie dżem i warstwa kremu,oraz ciemne ciasto. Na wierzch krem obsypany posiekanymi orzechami włoskimi .Całość ,była
w mojej kuchniardzo smaczne, miodowo-kakaowe ciasto przekładane kremem budyniowym i biszkoptem. Mięciutkie i delikatne. Bardzo ładnie się kroi i pięknie prezentuje na stole. Z podanej porcji wychodzi duża blacha, tzw. "sernikowa". Miodowo-kakaowe ciasto z kremem PRZEPIS /źródło MW / Ciasto kakaowe Temperatura pieczenia ciasta kakaowego: 180ºC Czas pieczenia: 15-20 min. 2,5 szklanki mąki pszennej 3/4 szklanki cukru pudru(...)mieszać aż do połączenia składników. Zdjąć z ognia. Dodać masło. Mieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Jeszcze ciepłą polewą polać ciasto. Złożenie ciasto kakaowe (I placek) krem budyniowy jasne ciasto biszkoptowe krem budyniowy ciasto kakaowe (II placek) polewa czekoladowa Ciasto przechowywać w lodówce. Podawać następnego dnia (na drugi i trzeci dzień ciasto też jest bardzo dobre). Smacznego
coolinarnastrefa.blogspot.comżeby budyń się nie przypalił. Odstawiamy w chłodne miejsce do ostygnięcia. Następnie ucieramy masło na puch dodając po łyżce zimnego budyniu. SKŁADANIE CIASTA : Ciasto wyciągamy z blachy i nasączamy kawą. Wykładamy krem (odkładamy 5-6 łyżek) i układamy okrągłe biszkopty, które również nasączamy. ROBIMY 2 KREM : Żelatynę zalewamy niewielką ilością wody, a następnie rozpuszczamy w mikrofalówce. Mleko(...)żelatynę cały czas mieszając. Gdy masa zaczyna tężeć wylewamy na biszkopty (odkładamy 5-6 łyżek na wierzch) przykrywamy drugim ciastem. Nasączamy i smarujemy kawowym oraz śmietanowym kremem. Ciasto posypujemy kakao. Chowamy do lodówki żeby dobrze się schłodziło. Smacznego
Pani na deserjogurt. Połączyć i wsypać mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Wlewać do formy na muffinki do połowy. Kłaść łyżeczkę budyniu i przykrywać łyżką ciasta. Piec w 180*C przez 25-30min. Wystudzić. KREM: żelatynę rozpuścić w minimalnej ilości wody i przestudzoną wlać cienkim strumyczkiem do przetartych jeżyn. Dodać cukier. Zimną śmietankę ubić i połączyć z wystudzonym, gęstym musem jeżynowym(...)Kiedy zacznie tężeć nakładać na muffinki za pomocą rękawa cukierniczego z końcówką gwiazdy. Na czubku wcisnąć dodatkowe jeżyny. Smacznego :) Kategoria: Babeczki i muffinki , Babki i ciasta ucierane , Ciasta z kremem , Ciasta z owocami , SŁODKO Tagged: budyń , jeżyny , kremówka , mleko , olej , żelatyna
https:KKuchniaMniamPieczemy w nagrzanym do 160*C piekarniku przez 45-50 minut (z funkcją termo obiegu). Po wystudzeniu z ciasta ścinamy górę oraz wydrążamy połowę miąższu. Spód oraz brzegi ciasta zostawiamy nieuszkodzone. Krem: Śmietankę ubijamy na sztywno z dodatkiem cukru pudru. Czekoladę kroimy nożem na wiórki. Możemy ją też zetrzeć na tarce. Do śmietanki dodajemy serek mascarpone i czekoladę. Miksujemy(...)wolnych obrotach tylko do połączenia się składników. Spód ciasta smarujemy kilkoma łyżkami kremu. Po zewnętrznej stronie układamy truskawki, w środku banany. Na owocach rozsmarowujemy krem (tworząc kopiec). Górę ciasta obsypujemy wcześniej wydrążonym ciastem. Delikatnie dociskamy do kremu. Chłodzimy w lodówce przez 1-2 godziny
VioletoweKucharzenie