ciasto z kremem - 19224 przepisów (strona:30/1282)

Orzechowiec z kawą 293

przestudzoną żelatynę. Śmietankę kremówkę ubić i dodając porcjami wmieszać w krem kawowy. Kiedy zacznie tężeć wylać połowę na pierwszy blat ciasta, przykryć drugim i wyłożyć resztę kremu. Odstawić do całkowitego stężenia. Ciasto przekładałam w formie(...)której wcześniej się piekło. Na wierzchu wzorek zrobiony widelcem. Smacznego :) Rada : Jogurt powinien być w temperaturze pokojowej. Kategoria: A-Z SŁODKO , Biszkopty i ciasta biszkoptowe , Ciasta przekładańce , Ciasta z kremem , Wykorzystanie białek Tagged: jogurt naturalny , kawa , kremówka , orzechy włoskie , żelatyna

https:KKuchniaMniam
Tarta z kokosowym kremem i jeżynami 215

Kakaowa tarta napełniona po brzegi pysznym kokosowym kremem budyniowym z czekoladowymi akcentami. Na wierzchu wyłożyłam aromatyczne, leśne jeżyny, które w tym zestawieniu smakują rewelacyjnie :) CIASTO KRUCHE: 1 1/2 szklanki mąki pszennej 1 łyżka kakao 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 100g masła 1 żółtko 2 łyżki śmietany KREM BUDYNIOWY: 3 szklanki mleka 1 1/2 szklanki śmietanki 30% 1/2 szklanka cukru 100g(...)Czekoladę posiekać i wyłożyć na upieczoną tartę. Wylać na to gorący budyń. Przestudzić i na jeszcze ciepły można położyć świeże jeżyny. Tartę przechowywać w lodówce. Smacznego :) Kategoria: Ciasta z kremem , Ciasta z owocami , SŁODKO , Tarty i kruche ciasta , Wykorzystanie żółtek Tagged: budyń , czekolada , jeżyny , kremówka , mleko , wiórki kokosowe

https:KKuchniaMniam
Profiterolki 170

Profiterolki , to niewielkie ciastka z ciasta ptysiowego, wypiekane na blasze. Opcjonalnie wypełnione bitą śmietaną, lodami lub innym kremem. „ Ciasto ptysiowe wynaleziono najprawdopodobniej w połowie XVI wieku na dworze Katarzyny Medycejskiej, choć według niektórych źródeł przygotowywano je już w późnym średniowieczu. Jedno jest pewne: niezależnie od tego, kto i kiedy wymyślił ptysie, na pewno nie zrobił tego niechcący. Ciasto(...)ciasta w czasie wmiksowywania jajek, łączyć się ze sobą i stworzyć w środku jeden duży bąbel. Jajka i tłuszcz tworzą ponadto wodoszczelną strukturę, która w dużym stopniu chroni ciasto przed nasiąkaniem kremem.” Tyle ze strony „technicznej”, teraz pora na profiterolki. Tematem Ciasta na niedzielę były – Rurki lub ptysie, eklerki . Składniki na ciasto: - 1 szklanka mąki tortowej

mojewypiekiinietylko
Zielone ciasto ze szpinaku z kremem truskawkowym 235

Zielone ciasto ze szpinaku z kremem truskawkowym jest bardzo efektowne i łatwe w przygotowaniu. Polecam przygotowywać spód ze świeżego szpinaku, dzięki czemu nasze ciasto będzie dobrze wyrośnięte. Kilkukrotnie używałam mrożonego i niestety nie wyrasta tak ładnie ze względu na dużo większą zawartość wody. Do przygotowania swojego(...)spodu użyłam formy do tarty z podwyższonym dnem (28cm) , aby po odwróceniu ciasta było w nim wgłębienie. Oczywiście możecie przygotować je w normalnej formie i nałożyć na nie krem, jednak ciasto nie będzie miało tak ładnych brzegów. Polecam także przepis na tartę szpinakową z dżemem i truskawkami Przepis na zielone ciasto z kremem truskawkowym Drukuj przepis Porcji: 14 Czas gotowania

Kuchnia Bazylii
Karpatka z kremem bawarskim 134

mojprzepisna.pl | Karpatka z kremem bawarskim Ciasteczko na życzenie mojego małżonka, który uwielbia ciasta z kremem. Ja natomiast zdecydowanie wolę zdrowsze wypieki, ale co tam, raz na jakiś czas warto zaszaleć. Ciasto składa się z klasycznego ciasta parzonego oraz kremu bawarskiego czyli kremu składającego się z budyniu i ubitej kremówki. Ciasto jest pyszne, mało słodkie, najlepsze następnego dnia. Składniki na blachę(...)może stężeć, ani zesztywnieć. W misie miksera umieścić śmietanę. Ubić na sztywno. Do ubitej śmietany partiami dodawać budyń, lekko mieszając szpatułką. Ciasto umieścić w formię, wyłożyć krem, przykryć drugim blatem ciasta. Wstawić do lodówki najlepiej na całą noc. Przed podaniem posypać cukrem pudrem. Smacznego! Karpatka z kremem bawarskim Karpatka z kremem bawarskim Karpatka z kremem bawarskim Karpatka z kremem bawarskim

moj przepis na
Karpatka z kremem bawarskim 195

mojprzepisna.pl | Karpatka z kremem bawarskim Ciasteczko na życzenie mojego małżonka, który uwielbia ciasta z kremem. Ja natomiast zdecydowanie wolę zdrowsze wypieki, ale co tam, raz na jakiś czas warto zaszaleć. Ciasto składa się z klasycznego ciasta parzonego oraz kremu bawarskiego czyli kremu składającego się z budyniu i ubitej kremówki. Ciasto jest pyszne, mało słodkie, najlepsze następnego dnia. Składniki na blachę(...)może stężeć, ani zesztywnieć. W misie miksera umieścić śmietanę. Ubić na sztywno. Do ubitej śmietany partiami dodawać budyń, lekko mieszając szpatułką. Ciasto umieścić w formię, wyłożyć krem, przykryć drugim blatem ciasta. Wstawić do lodówki najlepiej na całą noc. Przed podaniem posypać cukrem pudrem. Smacznego! Karpatka z kremem bawarskim Karpatka z kremem bawarskim Karpatka z kremem bawarskim Karpatka z kremem bawarskim

moj przepis na
Śmietanowiec warstwowy z wafelkami i nutką kawy 162

ubijamy , pod koniec ubijania wlewamy galaretkę i chwilkę mieszamy do połączenia składników. Keksówkę wykładamy folią spożywczą, następnie wkładamy spodni blat biszkoptu i delikatnie go nasączamy herbatą, na cieście rozsmarowujemy krem tak na około 1cm, następnie wzdłuż środka ciasta układamy wafelki ( każdy na chwilę wkładamy do mleka i otrząsamy z jego nadmiaru) następnie rozsmarowujemy trochę kremu i wykładamy kolejny blat biszkoptu(...)lekko je dociskając. Na wafelki rozkładamy resztę kremu i układamy biszkopt. Ciasto odstawiamy do stężenia. W 300 ml mleka ubijamy krem Delecta, worek cukierniczy z ozdobną tylką napełniamy kremem. schłodzone ciasto wyciągamy z blaszki i delikatnie ściągamy folię, następnie układamy na podłużnym talerzu. Całe ciasto w koło dekorujemy kremem. Wafelka kroimy na cienkie paseczki i dekorujemy nimi wzdłuż ciasto. Czekoladę

Sama słodycz i szczypta chili
Mazurek z kremem kokosowym i czarną porzeczką 155

mazurkach właśnie to ja się kompletnie nie znam, ponieważ w moim domu rodzinnym, na święta wielkanocne mama piekła pięknego i mięciutkiego piernika :) Ale mazurek był dobry! Kruche ciasto, krem kokosowy - delicja! Przełamane wszystko dżemem z czarnej porzeczki. To już nawet brzmi dobrze! P.S.Jestem fanką wedlowskich wielkanocnych jajeczek. Ich pastelowe kolory pięknie ozdobią każde świąteczne ciasto lub babeczkę. Jestem im wierna(...)blendera na mączkę.  W osobnej misce na wolnych obrotach delikatnie miksujemy masło z cukrem pudrem i serkiem śmietankowym.  Do serka dodajemy mączkę kokosową, łączymy i takim kremem przekładamy ciasto. Na ostudzonym spodzie mazurka rozsmarowujemy dżem z czarnej porzeczki, a na to delikatnie wykładamy i wygładzamy krem kokosowy . Dowolnie ozdabiamy, np. cukierkami w kształcie jajeczek. Kroimy, kiedy wszystko razem

bistro mama
Karpatka najlepszy przepis na tradycyjne polskie ciasto 65

termoobiegiem nagrzanym do 200 stopni C przez 25 minut. Następnie skręcić piekarnik do 180 stopni C i piec jeszcze 10 minut. Do drugiej połowy ciasta dodać 2 łyżeczki kakao i wymieszać. Piec jak wyżej. Krem: Składniki: 800 ml mleka 3,2% 1 ½ paczki budyniu waniliowego 4 łyżki mąki tortowej 4 żółtka 1 1/3 szklanki cukru brązowego 200 g masła(...)żółtko i budyń. Wlać do gotującego się mleka i zagotować jak budyń. Po ostudzeniu dodać masło i zmiksować. Dodatkowo: Kakao, cukier puder (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przełożenie ciasta: jasne ciasto karpatkowe + krem + kakaowe ciasto karpatkowe + posypać cukrem pudrem i kakao Smacznego!!! Karpatka-najlepszy-przepis-na-tradycyjne-polskie-ciasto Pobierz

Przepisy Babci
Karpatka najlepszy przepis na tradycyjne polskie ciasto 81

termoobiegiem nagrzanym do 200 stopni C przez 25 minut. Następnie skręcić piekarnik do 180 stopni C i piec jeszcze 10 minut. Do drugiej połowy ciasta dodać 2 łyżeczki kakao i wymieszać. Piec jak wyżej. Krem: Składniki: 800 ml mleka 3,2% 1 ½ paczki budyniu waniliowego 4 łyżki mąki tortowej 4 żółtka 1 1/3 szklanki cukru brązowego 200 g masła(...)żółtko i budyń. Wlać do gotującego się mleka i zagotować jak budyń. Po ostudzeniu dodać masło i zmiksować. Dodatkowo: Kakao, cukier puder (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przełożenie ciasta: jasne ciasto karpatkowe + krem + kakaowe ciasto karpatkowe + posypać cukrem pudrem i kakao Smacznego!!! Karpatka-najlepszy-przepis-na-tradycyjne-polskie-ciasto Pobierz

Przepisy Babci
Tort świąteczny 250

łyżki kakao 2 szkl mąki pszennej 5 łyżeczek proszku do pieczenia 4 jajka 2 łyżeczki przyprawy do piernika Krem śmietanowy 500 ml zimnej śmietanki 35% Mlekoma 250 g serka mascarpone Mlekoma 3 łyżki cukru pudru Bajaderki: 1 część ciasta garść orzechów włoskich garść rodzynek 3 łyżki wiórek kokosowych 2 łyżki płatków migdałowych 1 kopiasta łyżka nutelli Do obtoczenia: wiórki kokosu(...)dekoracji. Krem śmietanowy: Do zimnej kremówki dodać zimne mascarpone i zmiksować na sztywno. Pod koniec miksowania dodać cukier puder.  Krem podzielić na trzy części. Na pierwszym cieście rozsmarować część kremu, przykryć drugim ciastem, rozsmarować drugą część kremu, przykryć trzecim ciastem. Bok i wierzch tortu posmarować resztą kremu i obficie obsypać kokosem.  Bajaderki do dekoracji: Jedną część ciasta rozkruszyć

Ala piecze i gotuje
Kostka brzoskwiniowa z jeżynową pianką 261

wyrównać. Odstawić do stężenia. Ciasto wyjąć z formy pokroić w kwadraty o boku ok 5cm. Przed podaniem udekorować bezami i czekoladą. Smacznego! Kategoria: Biszkopty i ciasta biszkoptowe , Ciasta z kremem , Ciasta z owocami , Przekładańce , SŁODKO Tagged: brzoskwinie , jeżyny , kremówka , żelatyna

https:KKuchniaMniam
Jagodowy sernik w biszkopcie 337

Najpierw biszkopt, który wyjmujemy od razu z piekarnika, a potem sernik, który studzi się w piekarniku. W ten sposób oszczędzimy trochę energii :) Kategoria: Biszkopty i ciasta biszkoptowe , Ciasta z kremem , Ciasta z owocami , Przekładańce , Serniki pieczone , SŁODKO Tagged: czekolada , jagody , kremówka , twaróg

https:KKuchniaMniam
Ciasto makowe z kremem budyniowym i koksem 111

Genialne i proste ciasto makowe na białkach przełożone kremem budyniowym z maskarpone, obsypane prażonymi wiórkami kokosowymi. Najlepsze jest na drugi lub nawet trzeci dzień. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Spód składniki : 1 szklanka (250ml) białek 150 g cukru 200 g mąki 100 g oleju 100 d suchego maku Krem składniki : 1 budyń waniliowy lub śmietankowy 500 ml mleka 4 łyżki cukru(...)puszysty krem. Posypka: masło rozpuścić, dodać wiórki i uprażyć na złoto Ciasto makowe : Przestudzony spód przekroić na dwa blaty. Jeden posmarować większą częścią kremu. Przykryć drugim. Posmarować resztą kremu i posypać kokosem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Ciasto makowe z kremem budyniowym i koksem pochodzi z serwisu DoGarow.pl

Do Garów!

Proponowane wyszukiwania