ciasto z kremem - 19224 przepisów (strona:35/1282)

Karpatka 294

kwadraty i obsypane cukrem pudrem przypominały komuś ośnieżone wzgórza Karpat. Ciężko się jednak z tym zgodzić jeśli spojrzy się na podręczniku do gastronomii. One opisują karpatkę jako płat ciasta kruchego wyłożony kremem i przykryty płatem ciasta parzonego. Skąd jednak by nie pochodziła, to bezsprzecznie należy zgodzić się z tym, że jest ciastem naprawdę urodziwym, niezwykle smacznym i szybkim(...)wystygnięcia. W dużej misce miksujemy masło na gładką masę. Dodajemy po jednej łyżce masy budyniowej i miksujemy na najwyższych obrotach dokładnie rozprowadzając budyń, tak aby w kremie nie było grudek. Wystudzone ciasto dzielimy na dwie części. Pierwszą smarujemy kremem i przykrywamy drugą częścią ciasta. Posypujemy wierzch cukrem pudrem

Jacob Tastes
Kruche ciasto z kremem i owocami. Bez glutenu, bez laktozy, bez jajek i bez cukru 148

Tarta z kremem i owocami Składniki na kruche ciasto: 2 szklanki mąki ryżowej 150 g masła kokosowego BIO miód Składniki na krem: śmietana ryżowa, deserowa pół szklanki mleka kokosowego (gęsta część) miód 3 listki żelatyny Owoce: borówki maliny winogron Składniki na kruche ciasto zmieszałam i wyrobiłam na jednolitą masę. Masę wstawiłam do lodówki na godzinę. Następnie ciasto wyłożyłam(...)Rozpuszczoną żelatynę dodałam do kremu i całość ponownie wymieszałam. Następnie krem wstawiłam do lodówki aby stężał. Po kilku minutach krem wyłożyłam na ciasto. Owoce umyłam, pokroiłam i wyłożyłam na krem. Ciasto ponownie wstawiłam do lodówki. ps. Ciasto wyszło przepyszne. Pierwszego dnia kruche ciasto wyszło niestety troszkę za twarde:) być może dodałam za dużo miodu, może zabrakło śmietany lub siemienia lnianego

nietadieta
ciasto słonecznikowiec 854

Ciemne ciasto przełożone kremem kajmakowym z dodatkiem chrupiącego słonecznika w karmelu. Ciasto jest pyszne, słodkie, ale nie przesłodzone. Przepis wydaje się pracochłonny, ale słonecznikowiec to naprawdę proste w przygotowaniu ciasto. U mnie jest prawdziwym hitem! składniki: ciasto: 4 jajka 1 szklanka cukru 4 łyżki oleju 1 szklanka mąki 1/2 szklanki kakao 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka spirytusu(...)polewy wkładam do rondelka i podgrzewam, stale mieszając, aż do rozpuszczenia masła. Lekko studzę.       Składam słonecznikowiec: pierwszy blat ciasta nasączam połową ponczu, wykładam cały krem kajmakowy. Przykrywam drugim blatem ciasta, nasączonym resztą ponczu. Dekoruję polewą i resztą  chrupki słonecznikowej. Wstawiam na kilka godzin do lodówki

babka w formie
Ciasto kakaowe z kremem mascarpone i wiśniami, bez cukru i mąki 187

nadaje smak to dostarcza także cennych składników, co daje mu ogromną przewagę nad białym cukrem.  Całość wieńczy wiśniowy mus. Lekko kwaśny smak idealnie przełamuje słodkość ciasta i kremu.  Musicie przyznać, że ciasto swoim wyglądem w ogóle nie zdradza, że jest z tych bardziej fit :P A smak? Z powodzeniem może konkurować z najlepszymi tradycyjnymi ciastkami! Ale nie musicie(...)wierzyć na słowo. Po prostu sprawdźcie sami! :D CIASTO KAKAOWE Z KREMEM MASCARPONE I WIŚNIAMI CIASTO Puszka czerwonej fasoli Dwa jajka Dojrzały banany Pół szklanki suszonych daktyli Pół łyżeczki sody Łyżka gorzkiego kakao Pół łyżki cynamonu KREM 200 g mascarpone 2 łyżki twarogu sernikowego Łyżka miodu Sok z połowy małej cytryny WIŚNIE Szklanka mrożonych wiśni Duża łyżka nasion chia Opcjonalnie

HealthyCreations
Słonecznikowiec 388

się bardzo lekko kroi się i wygląda superowo w przekroju. Uwierzcie mi, że taki słonecznikowiec jest bardzo smaczny i sam się naprasza, aby go zrobiliście. Wszystkie przepisy na ciasta z kremem TUTAJ . Słonecznikowiec - przepis: Składniki: Ciasto: 6 jajek 1/2 szklanki cukru 100 g mlecznej lub gorzkiej czekolady 200 g mąki 40 g kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia(...)chrupiącego słonecznika. Biszkopt kroimy na dwa równe blaty. Każdy blat nasączamy ponczem.  Pierwszy blat wkładamy do wyłożonej papierem do pieczenia formy, na niego wykładamy cały krem i przykrywamy drugim blatem biszkoptu. Ciasto wkładamy na 6-8 godzin do lodówki, aby się zmacerowało. Po zmacerowaniu się ciasta, robimy polewę. W rondelku łączymy wszystkie składniki polewy i gotujemy na malutkim ogniu

Kuchnia Łukasza
Orzechowa Pani Walewska 287

nazwą Pychotka dziś u mnie w wersji z orzechami,powidłami i masą waniliową.   ciasto: 2 szkl. mąki pszennej 1/2 szkl. cukru pudru 1 łyżka cukru z wanilią 1 łyżka proszku do pieczenia 250 g masła 4 żółtka   beza: 4 białka +2 od kremu 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 szkl. cukru 1 łyżka cukru z wanilią krem budyniowy(...)dolać mleko ze składnikami masy budyniowej. Wymieszać, gotować aż zgęstnieje. Odstawić do wystygnięcia.  Zmiksować masło, stopniowo dodawać budyń,pod koniec miksowania dodać ekstrakt z wanilii. Upieczone placki przełożyć kremem. Ciasto odstawić na kilka godzin,a najlepiej kroić następnego dnia kiedy dobrze zmiękną jego warstwy

Kolorowa kuchnia Elki
Leśny deser na zimno 272

galaretkę z jagodami wylać odrobinę kremu malinowego. Ułożyć maliny i zalać pozostałym kremem. Powciskać biszkopty i zostawić do całkowitego stężenia. Przechowywać w lodówce. Smacznego :) Kategoria: Bez pieczenia , Ciasta z kremem , Ciasta z owocami , Desery , DLA DZIECI , Serniki na zimno , SŁODKO Tagged: galaretka , jagody , kremówka , maliny , mascarpone

https:KKuchniaMniam
Czarna Zośka 1315

Schłodzone ciasto kroimy na 2 część, jedną część ponownie wkładamy do foremki wyłożonej świeżym papierem, drugą pozostawiamy na blacie kuchennym. 10.   Smarujemy połową kremu ciasto, układamy na kremie ciastka moczone w zimnej kawie. Długość moczenia ciastek zależy od ich twardości. Biszkopty szybciej namiękają. Domowe pierniczki dłużej. Chodzi o to, aby ciastka po namoczeniu były miękkie, ale nie rozpadały się(...)pozostałą część kremu i wyrównujemy. 12.   Galaretkę wykładamy wówczas, kiedy zaczyna tężeć, najpierw wokół brzegów ciasta, aby zapewnić sobie zabezpieczenie, by galaretka nie spływała z ciasta. Dobrze robić to stopniowo. Krem ·         Duża puszka brzoskwiń, u mnie domowe gruszki w syropie, ·         500 ml syropu odsączonych

Leśny Zakątek
Ciasto „Dziwaczek” z bakaliami, ptasim mleczkiem i kremem kawowym 902

Pyszne ciasto z ptasim mleczkiem i kremem kawowym. Bardzo smaczne, szczególnie na drugi dzień, jak smaki się „przegryzą”. Ciasto ciekawie się prezentuje i stąd nazwa „dziwaczek”. Troszkę się przy nim napracujemy, ponieważ do upieczenia są dwa biszkopty, do tego gotujemy budyń kawowy i na samym końcu ubijamy śmietankę, ale uważam, że warto go przygotować. Ciasto radzę wyciągnąć z lodówki(...)stężeje. 13. Drugi biszkopt wyciągnąć z blaszki i ściągnąć papier. Posmarować go pozostałym kremem (albo pozostałym kremem posmarować stężałą galaretkę) i położyć go na galaretce stroną posmarowaną kremem. Lekko docisnąć i ciasto wstawić do lodówki na parę godzin, najlepiej na całą noc. Wierzch: 14. Śmietankę kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem i cukrem wanilinowym. Przełożyć ją do szprycy

Mała Cukierenka
Ciasto „Dziwaczek” z bakaliami, ptasim mleczkiem i kremem kawowym 2614

Pyszne ciasto z ptasim mleczkiem i kremem kawowym. Bardzo smaczne, szczególnie na drugi dzień, jak smaki się „przegryzą”. Ciasto ciekawie się prezentuje i stąd nazwa „dziwaczek”. Troszkę się przy nim napracujemy, ponieważ do upieczenia są dwa biszkopty, do tego gotujemy budyń kawowy i na samym końcu ubijamy śmietankę, ale uważam, że warto go przygotować. Ciasto radzę wyciągnąć z lodówki(...)stężeje. 13. Drugi biszkopt wyciągnąć z blaszki i ściągnąć papier. Posmarować go pozostałym kremem (albo pozostałym kremem posmarować stężałą galaretkę) i położyć go na galaretce stroną posmarowaną kremem. Lekko docisnąć i ciasto wstawić do lodówki na parę godzin, najlepiej na całą noc. Wierzch: 14. Śmietankę kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem i cukrem wanilinowym. Przełożyć ją do szprycy

Mała Cukierenka
torcik z masy makowej ( z kawą i wiśniami) 188

dodać alkohol ale ja pominęłam go ze względu na to, że tort miały jeść dzieci.  *tortownica 21 cm Składniki na ciasto: puszka masy makowej (850 g) 5 jajek 100 g cukru 5 łyżek kaszy manny na krem kawowy: 750 ml mleka 2 opakowania budyniu waniliowego 4 łyżki cukru 2 łyżki sypkiej kawy 150 g masła dodatkowo: słoik wiśni(...)zdjąć z ognia, wsypać galaretki i rozpuścić. Dodać wiśnie (kilka odłożyć do dekoracji) i odstawić do stężenia.  Na paterze ułożyć pierwszy blat ciasta makowego. Rozsmarować 1/3 kremu, przyłożyć ciastem i wyłożyć tężejące wiśnie. Położyć kolejny blat ciasta i krem. Przykryć ostatnim ciastem makowym, całość obsmarować z wierzchu i po bokach kremem i obsypać kakao.  Odstawić do lodówki

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Ciasto Czekoladowe z Kremem Straciatella i Bananami 302

Ciasto Czekoladowe z Kremem Straciatella i Bananami to połączenie smaków charakterystyczne dla popularnego "Kopca Kreta" jednak przygotowanego w klasycznej, prostej formie. Wilgotne czekoladowe ciasto, delikatny, puszysty krem śmietankowy z dodatkiem wiórków czekoladowych oraz aromatyczne banany to kompozycja, której nie sposób się oprzeć. Polecam. Ciasto Czekoladowe z Kremem Straciatella i Bananami - Składniki:   Ciasto: 4 jajka 200 g cukru(...)pudru 60 g czekolady gorzkiej 4-5 bananów sok z połowy cytryny Polewa: 125 ml śmietanki kremówki 30% 60 g mlecznej czekolady 65 g czekolady gorzkiej łyżka wódki Ciasto Czekoladowe z Kremem Straciatella i Bananami - Sposób przygotowania: Ciasto: Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Blaszkę wykładamy pergaminem, boki smarujemy masłem (ok. 20 x 28 cm). Mąkę wraz z kakao

Słodka Strona
Palmiery czekoladowo-orzechowe 168

składniki * gotowe ciasto francuskie * 8 łyżek kremu orzechowo-czekoladowego np. nutella * 50 g posiekanych orzechów laskowych * 2 łyżeczki cukru Sposób wykonania Rozwinąć ciasto. Krem orzechowo-czekoladowy nieco podgrzać w kąpieli wodnej lub w mikrofalówce, ale żeby nie był za ciepły. Rozsmarować krem na cieście, a następnie posypać go orzechami.Zrolować jeden brzeg ciasta do wewnątrz, to samo zrobić z drugim

Mix smaku
Najlepsze ciasto marchewkowe z kremem z serka śniadaniowego 238

Ciasto marchewkowe z kremem z serka śniadaniowego Ciasto marchewkowe przebojem wdarło się w świat ulubionych wypieków Polaków. Ten anglosaski przysmak cieszy się uznaniem wśród młodszych i starszych miłośników słodkości. Z ciasta marchewkowego można upiec pyszny jesienny placek, babeczki oraz super torcik, przekładany kremem z serka mascarpone lub śniadaniowego. Oto przepis na pyszne, wilgotne ciasto marchewkowe i super krem do przełożenia(...)końcu dodajemy starta skórkę cytrynową, która idealnie podkręci smak kremu. Tak przygotowaną masą serkową przekładamy nasze ciasto oraz dekorujemy wierzch tortu. Żeby ułatwić sobie dekorację warto krem schłodzić chwilę w lodówce. Ciasto marchewkowe gotowe do jedzenia

Gotujemy i jemy
Pyszny piernik sułtański z powidłami i kremem bakaliowym 141

poprzek. Ja jakoś nie wyobrażam sobie cięcia ciasta na bazie miodu w ten sposób. Przed pieczeniem podzieliłam ciasto na dwie równe połowy i rozwałkowałam na ok. 2-3 mm. Takie blaty ciasta upiekłam na papieprze do pieczenia a następnie przekroiłam na pół i otrzymałam w sumie 4 blaty. Co ważne w wypadku ciast z miodem, trzeba pilnować czasu pieczenia(...)dodajemy przyprawę do piernika. Jeśli ciasto jest zagęste, nie klei się, dodajemy kilka łyżek mleka. Ciasto zawijamy w folię i odstawiamy na noc do lodówki. Następnego dnia ciasto dzielimy na dwie części rozwałkowujemy na grubość 2 mm i pieczemy ok 25 min w 180 stopniach Placki przekrawamy na pół. Przekładamy kolejno krem, powidła, krem. Na ostatni placek dajemy polewę czekoladową

Mieszam w Garnku