ciasto z kremem - 19224 przepisów (strona:41/1282)

Ciasto cygan 3243

wyłożyć papierem do pieczenia. Wylać masę, wyrównać i włożyć do nagrzanego piekarnika na 180 stopni i piec około 45 minut do suchego patyczka. Wyjąć i ostudzić. Zimne ciasto przekroić na dwa placki. Krem budyniowy: W szklance mleka zmiksować mąki. Resztę mleka z cukrami zagotować, wlać zmiksowane mąki i mieszając ponownie zagotować. Zdjąć z ognia i gorący budyń przykryć z wierzchu(...)połączenia w kremową masę. Lekko przestudzić i rozprowadzić na cieście. Galaretki przygotować wg przepisu na opakowaniu. Warstwy ciasta: ciasto makowo orzechowe, połowa kremu, tężejące galaretki, biszkopty, druga część kremu, ciasto makowo-orzechowe, polewa Ps. Przed rozsmarowaniem kremu na galaretce galaretka musi być twarda. Przepis z książki:Wielka księga ciast Siostry Anastazji

Ala piecze i gotuje
Kruche Ciasto z Kremem Serowym, Owocami i Kruszonką 195

Kruche Ciasto z Kremem Serowym, Owocami i Kruszonką – Zapraszam na bardzo smaczne ciasto na kruchym spodzie z kremem serowym i dużą ilością owoców. U mnie dominowała jeżyna, borówka i mrożona czarna porzeczka. Ciasto pyszne, soczyste od owoców i pachnie cudownie. Uwielbiam takie ciasta latem. W przygotowaniu szybkie i proste, bardzo polecam… Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kruche Ciasto z Kremem Serowym, Owocami i Kruszonką Składniki: Ciasto: 140g mąki pszennej (użyłam tortowej) 120g mąki ziemniaczanej 4 łyżki cukru pudru 150g schłodzonego masła 2 żółtka Krem: 250g serka mascarpone 250g gotowego sera na sernik 4 łyżki cukru pudru 2 jajka 50g mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 500g owoców jagodowych (użyłam borówki, jeżyn, czarnej

Mała Cukierenka
PANI WALEWSKA / PYCHOTKA 378

mąki pszennej 3 łyżki cukru pudru 3 łyżki śmietany 18% 3 żółtka 2 łyżeczki proszku dopieczenia Słoik  dżemu z czarnej porzeczki Beza 5 białek (3 z ciasta  +  2 z kremu) szklanka cukru pudru łyżeczka mąki ziemniaczanej 15 g płatków migdałowych Krem 500 ml mleka 3 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 żółtka 2- 3 łyżki(...)można dodać; kawę , kakao, lub alkohol. Na początku krem może wydawać się że jest „luźny” ale gdy się schłodzi w lodówce, robi się sztywny i puszysty. Pierwszą części ciasto posmarować kremem i nakryć drugą. Wstawić do lodówki na około 3 godziny. Schłodzone ciasto zdecydowanie lepiej się porcjuje i smakuje. rrarossa@gmail.com

RAROSSA
Ciasto Katarzynka-z pierniczkami i kremem- idealne na święta +FILM 134

dawno na blogu nie było przepisu na ciasto.  Ale dawno też żadnego nie piekłam. 11 listopada były rogale, wcześniej tort urodzinowy mojej mamy, potem inne drobne przekąski. Więc już najwyższy czas na kolejne pyszne ciasto. Tym razem zapraszam na ciasto, które jest moim imiennikiem-czyli Katarzynkę :)  Jest to ciasto z kremem i dodatkiem pierniczków. Do jego przygotowania powinno(...)użyłam innych, sprawdziły się super. Ciasto składa się z mięciutkiego biszkoptu posmarowanego dżemem porzeczkowym lub powidłami, na nie układa się pierniczki, na nie dajemy krem, drugi spód biszkoptu i smarujemy go kremem i posypujemy czekoladą. Ciasto z powodu dodatku pierników idealnie nadaje się na święta. Zapraszam Zapraszam też na film, na którym zobaczycie jak zrobić to pyszne ciasto krok

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Placek z porzeczkami 103

trzeba przyznać, że było to bardzo dobry pomysł. Zrobiliśmy z nich lekki i prosty placek z porzeczkami , który wykończyliśmy kremem z białego sera i bitej śmietany. Ubijanie ciasta oraz kremu bardzo spodobało się małemu Alankowi, który u nas gości – co chwilę przychodził do kuchni zwabiony odgłosami miksera i uważnie obserwował proces powstania ciasta z porzeczkami , co jakiś czas kręcił(...)czerwonych porzeczek Krem: 300 g białego sera (z wiaderka) 200 ml kremówki 150 g czerwonych porzeczek 3-4 łyżki cukru pudru (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie Czerwone porzeczki (do ciasta i kremu) umyć, osuszyć, oderwać od gałązek. Ciasto: Jajka z cukrem i cukrem wanilinowym ubić na puszystą, białą pianę. Cały czas miksując powoli wlewać olej, następnie wmieszać dodawane stopniowo mąki

niecodziennikpary
Wielkanocny wieniec frankfurcki 187

kominem natłuścić masłem, wysypać bułką tartą i wlać ciasto. Piec w piekarniku nagrzanym do 175 stopni przez około 50 minut. Po tym czasie wystudzić ciasto i przekroić w poziomie na 4 części. 2. Krem Budyń rozrobić w połowie szklanki mleka a resztę mleka zagotować z cukrem. Do gotującego się mleka wlać rozrobiony budyń i zagotować. Gotowy budyń przykryć folią (żeby(...)czas mieszając smażyć do momentu zrumienienia   orzechów . Gorący   krokant   wysypać na folię i wystudzić. 4. Składanie wieńca Pierwszą warstwę wieńca posmarować konfiturą, przykryć drugą warstwą ciasta, posmarować kremem i przykryć kolejną warstwą ciasta. Następnie posmarować kremem i przykryć ostatnią warstwą ciasta. Cały wieniec obsmarować pozostałą ilością kremu i posypać orzechowym krokantem

Szalona Kuchnia Eweliny
KARPATKA Z KREMEM BUDYNIOWYM I NADZIENIEM JAGODOWYM 75

Karpatka to ciasto wykonane z ciasta parzonego, przełożone kremem budyniowym. Moja wersja dodatkowo wzbogacona została o nadzienie jagodowe. Nazwa karpatka pochodzi od tego, że ciasto podczas pieczenia pięknie, nierówno wyrasta, tworząc góry. Wygląda bardzo efektownie a smakuje tak samo dobrze jak wygląda. Moja rodzina i znajomi uwielbiają to ciasto a jak jest u Was? Składniki na ciasto parzone: * 1 szklanka(...)przełożyć do okrągłej formy średnicy 24 cm, wyłożonej papierem do pieczenia i upiec w piekarniku nagrzanym do 180'C około 25- 30 minut. Tak samo postąpić z drugą połową ciasta. Krem budyniowy: * 2 budynie waniliowe bez cukru * 500 ml mleka * 6 łyżek cukru * 250 g masła w temperaturze pokojowej Wykonanie: W garnku zagotować 300 ml mleka z cukrem. Pozostałe 200ml

Zrób to smacznie
Ciasto Pijana Śliwka 147

Mocno czekoladowe i mocno alkoholowe ciasto z kremem na bazie nutelli z suszonymi śliwkami nasączonymi rumem   i polewą z gorzkiej czekolady. Wyraziste, wilgotne  w smaku i bardzo smaczne(...)amatorów treściwych konkretnych ciast. Jest obłędnie pyszne! Sprawdzi się na róznych uroczystościach, nie sposób poprzestać na jednym kawałku. Polecam. Forma 25/30 cm Ciasto: ¾ szklanki oleju ½ szklanki wody 1,5   szklanki drobnego   cukru 3 łyżki ciemnego kakao Dr.Oetker 5 jajek 1,5 szklanki mąki tortowej 1 łyżeczka sody Dr.Oetker 1 łyżeczka proszku do pieczenia   Krem: 20 dag miękkiego

Wanilia i Kardamon
Ciemne ciasto z pysznym puszystym kremem 230

wlać wrzącą wodę. Wszystko dokładnie wymieszać. Wylać ciasto do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczenie – piec w nagrzanym piekarniku do 200 C 20 minut. Wyjąć ciasto z piekarnika i ostudzić. Przygotowanie kremu z serka mascarpone – do serka mascarpone dodać cukier i ubitą śmietanę. Delikatnie wymieszać. Żelatynę zalać odrobiną zimnej wody i zostawić aż napęcznieje. Następnie zalać pozostałą wodą

Kuchnia Pokoleń
Rolada z kremem z tuńczyka 182

formy na arkusz pergaminu, odczekać 3 - 4 minuty i ściągnąć delikatnie papier z ciasta. Jeszcze ciepłe ciasto zwinąć w rulon razem z pergaminem i odstawić do całkowitego wystygnięcia ciasta. Przygotować krem: Od tuńczyka odlać olej. Rybę, ser mascarpone, majonez, sok z cytryny, posiekany szczypiorek i pietruszkę włożyć do melaksera, doprawić solą i pieprzem i zmiksować na jednolity krem. Ostudzone ciasto(...)rozwinąć zostawiając je na pergaminie. Ciasto posmarować kremem a następnie zwinąć roladę. Roladę owinąć pergaminem i wstawić do lodówki na co najmniej 12 godzin. Roladę pokroić w plastry o szerokości

Mama Gotuje
CIASTO CZEKOLADOWE Z KREMEM 108

pieczenia. Wlewamy ciasto i wkładamy do piekarnika ustawionego na 180 st. C. Pieczemy ok. 1 godziny (do suchego patyczka) Po wystudzenie ciasta ścinamy górkę (odkładamy) a resztę ciasta przekrawamy na pół. Żelatynę zalewamy odrobiną zimnej wody. Zimną śmietankę ubijamy z cukrem pudrem. Żelatynę rozpuszczamy w mikrofali, mieszamy z paroma łyżkami ubitej śmietanki. Wlewamy do kremu i chwilę miksujemy. Pierwszy blat(...)ciasta smarujemy dżemem, oraz większą połową kremu. Przykrywamy drugim blatem i smarujemy pozostałym kremem. Ściętą górkę ciasta kruszymy i posypujemy po kremie. Chowamy do lodówki na parę godzin. Smacznego

Pani na deser

Proponowane wyszukiwania