ciasto z kremem - 19224 przepisów (strona:49/1282)

Afrykańczyk 171

Afrykańczyk jest pyszny, zdecydowanie ścisła czołówka moich ulubionych ciast! Mak znajdziecie na stronie www. Skworcu.com.pl . Ciasto makowe: 15 dag margaryny  8 jaj 20 dag cukru pudru 10 dag płynnego miodu 1 mała łyżeczka kakao 30 dag maku 4 płaskie mąki pszennej 1 łyżeczka sody Margarynę utrzeć z cukrem, dodając po 1 żółtku, miód, mąkę, sodę oraz sparzony i zmielony(...)roztrzepanymi żółtkami i ciągle mieszając - ugotować budyń.  Masło utrzeć dodając przestudzony budyń. Podzielić krem na pół. Przełożenia ciasta: Ciasto makowe - 1/2 kremu - placek biały - masa jabłkowa - 1/2 kremu - ciasto makowe - polewa. źródło ,, ciasta siostry Anastazji

Apetyczna babeczka
Ciasto "Orzeszek" bez pieczenia 3228

Bardzo pyszne, słodkie ciasto  na herbatnikach z kremem orzechowym z nutellą, kajmakiem i warstwą bitej śmietanki z gorzką czekoladą,  bardzo proste do zrobienia. Rozpływa się w ustach niczym najlepsze orzechowe pralinki.  Jeden duży kawałek ciasta to bomba kaloryczna i doskonale zaspokaja głód na słodkie. Polecam!  SKŁADNIKI: Krem orzechowy: 350 ml śmietany kremówki 30% 10 dag zmielonych(...)kakaowych herbatników, rozsmarowujemy połowę orzechowego kremu, wykładamy warstwę herbatników maślanych i znów smarujemy orzechowym kremem.  Układamy kolejną warstwę herbatników maślanych smarujemy kajmakiem z puszki , przykrywamy herbatnikami, wykładamy krem śmietankowy, posypujemy ciasto startą na wiórki gorzką czekoladą.  Przykrywamy blaszkę folią spożywczą lub aluminiową, chłodzimy całą noc w lodówce. SMACZNEGO

Wanilia i Kardamon
Ciasto Kukułka 455

odwracamy do góry dnem w celu spłaszczenia zbyt wyrośniętego wierzchu (u mnie taki się pojawił, jeśli u Was nie będzie to omijajcie tę czynność). Wystudzone ciasto przekrawamy wzdłuż, uzyskując dwa blaty. Krem śmietankowy: 500 ml śmietany kremówki 36% 250 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru Serek ucieramy z cukrem pudrem. Śmietanę ubijamy na sztywno. Do utartego serka dodajemy stopniowo(...)Baileys Wykonanie: Na pierwszy blat ciasta nakładamy połowę kremu śmietankowego. Na krem układamy namoczone w likierze biszkopty. Biszkopty polewamy połową czekolady. Drugi blat ciasta smarujemy od spodu pozostałym kremem, odwracamy ciastem do góry i kładziemy na biszkopty polane czekoladą (możecie spróbować położyć resztę kremu bezpośrednio na czekoladę i przykryć biszkoptem). Wierzch ciasta polewamy pozostałą czekoladą. Jeśli za bardzo Wam zastygnie

Made By Mom And Son
Bardzo czekoladowe Brownie 164

Tym razem jedno z moich ulubionych ciast, które przygotowuje Madzia – czekoladowe Brownie. To wersja z bardzo czekoladowym środkiem i chrupiącym wierzchem. Bo takie właśnie powinno

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Krokodyle oczy 339

Mąkę przesiać wraz z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszać z masą jajeczną. Dno blaszki o wymiarach 23x38 cm wyłożyć papierem. Wlać ciasto i piec w 180 stopniach C około 30-40 minut. (do suchego patyczka) Krem 1/2 l mleka 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki mąki pszennej 1/2 szklanki cukru 250 g masła W 1/2 szklanki mleka roztrzepać mąkę(...)szklanka cukru 3 łyżki wody 3 łyżki kakao Wszystkie składniki włożyć do rondelka i zagotować na wolnym ogniu stale mieszając, aż polewa się zagotuje. Przełożenie ciasta: Ciasto I krem Ciasto II Polewa Posypać wiórkami kokosowymi krokodyle oczy

O kuchni z uczuciem
Tort Frozen Elsa Kraina Lodu 125

wykorzystałam dwie tortownice o średnicy 20 i 16 cm, lalkę Elsę (nada się też Barbie blondynka jeśli ją odpowiednio uczeszemy), podwójną porcję ciasta czekoladowego i podwójną porcję kremu budyniowego. Składniki na ciasto czekoladowe (potrzebne będą x2) Składniki na krem budyniowy (potrzebne będą x2) + niebieski barwnik spożywczy w żelu lub proszku, domowy dżem jako nadzienie Tort Elsa z Krainy Lodu(...)wycięte krążki ciasta, które idealnie pasują na piątą warstwę. Nie trzeba przejmować się, że po nałożeniu i wyrównaniu brzegów nie wyglądają idealnie – wszystko wyrówna się pod kremem. Na całe ciast nakładamy cienką warstwę kremu, która ma za zadanie złapać wszystkie okruszki i nieco wyrównać sukienkę – nie jest to jeszcze warstwa finalna, więc w dalszym ciągu nie musimy spędzać

Ciastkozercy
Tort czekoladowo-pomarańczowo-dyniowy 134

pieczone pojedynczo piec około 30 minut w tortownicy wyłożonej papierem to pieczenia, ta standardowo robię „tamborek” łatwiej mi wtedy przekładać ciasto do studzenia. W trakcie pieczenia ciasta przygotować krem. Sparzyć cytrynę i zetrzeć skórkę, sok wycisnąć. Zblendować na gładką masę serek z cukrem pudrem i skórką pomarańczową. W trakcie blendowania doszłam do wniosku, że mój krem jest ciut(...)rzadki więc dodałam zwykłych płatków kukurydzianych do masy. Gotowy krążek ciasta nasączyć sokiem pomarańczowym. Na tak przygotowane ciasto nałożyć połowę kremu Na to kolejny krążek ciasta, nasączyć sokiem, przełożyć kremem i położyć ostatni płat ciasta. Na koniec oblać tort polewą czekoladową (wszystkie składniki na polewę rozpuścić w kąpieli wodnej). Smacznego

greenscarf
Biszkopt z prostymi kremem, owocami i polewą 287

żadnych grudek). Na końcu wlewamy galaretkę, najlepiej ciągle miksując, ponieważ dość szybko zastyga, a chcemy ją mieć w postaci kremu, a nie galaretki. Gdy składniki się połączą wylewamy krem na ciasto i przykrywamy drugim blatem delikatnie go dociskając. Nasączamy blat z wierzchu i wstawiamy ciasto do lodówki. Polewa: – 200 g masła – 6 łyżek kakao – 8 łyżek cukru(...)resztki ciasta, które pozostały w trakcie ścinania „wybrzuszenia” biszkoptu. Upychamy je po prostu w wolne przestrzenie i dopiero wtedy wylewamy polewę. Ciasto trzymamy w lodówce Pyszne ciasto z kremem mascarpone Maliny z brzoskwiniami to bardzo smaczne połączenie Eleganckie ciasto, proste w wykonaniu Ciasto zaserwowane na drewnianych podkładkach Polecam prosty krem z mascarpone Smacznego!!! Justyna Źródło wpisu: domowetorty.com

Relaxtime
CIASTO PRINCESSA Z JAGODAMI 107

Czekoladowe blaty przełożone słodkim kremem z chrupiącym batonikiem kokosowym, a wszystko przełamuje lekko kwaśny smak jagód. Pychotka. SKŁADNIKI Ciasto: blaszka o wymiarach 20x26 cm 4 jajka, 1 budyń czekoladowy, ½ szkl. cukru, 1 łyżka kakao, 2 czubate łyżki mąki tortowej, 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Krem: 300 ml kremówki, 200 g mascarpone, 3 łyżki cukru pudru, 3 batony Princessa kokosowa(...)Można dodatkowo nasączyć). Krem: Śmietanę ubijamy na sztywo, dodajemy cukier puder, a następnie serek mascarpone. Dzielimy na 2 części, do jednej dodajemy 2 pokruszone Princessy oraz jagody. Blaty ciasta przekładamy kremem, dekorujemy gorzką czekoladą i kawałkami Princessy

słodki bratek
Karpatka 165

Karpatka - znane ciasto od lat. Ciasto parzone przełożone pysznym kremem..pycha ciasto. Za dawnych czasów, każda uroczystość domowa nie mogła się obyć bez tego ciasta :) u Was tez tak było? ;) Wspaniała propozycja na każdą okazje :)   Temp. pieczenia: 180C Czas pieczenia: 25-30 minut Wymiary blachy: 32x24 cm Składniki : Ciasto: 1/2 kostki margaryny 1 szklanka wody szczypta soli(...)maki pszennej  5 jaj Do zagotowanej wody z margaryna, dodajemy 1 szklanke maki, szybko mieszamy i studzimy. Dodajemy kolejno 5 jaj. Dzielimy ciasto na pół. Pieczemy dwa placki w temp. 180C ok. 25-30 minut. Krem: 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka maki pszennej 1/2 litra mleka 200 g masla Z podanych składników gotujemy budyń i studzimy. Ucieramy miękkie

Różne smaki w kuchni
Tort piernikowy z powidłami śliwkowymi i kremem cynamonowym 167

warstwą lukrowanych pierniczków w kształcie kamieniczek skrywa się przepyszny mięciutki piernik nasączony Amaretto i przełożony powidłami śliwkowymi oraz kremem cynamonowym. Czy to nie brzmi jak najsłodsza Wigilijna Opowieść ze smakowitym zakończeniem?  :D * SKŁADNIKI na tortownicę o średnicy 18-21 cm Ciasto piernikowe: 150 g masła 150 g miodu 50 ml mleka 100 g brązowego cukru 3 jajka(...)Przełożenie tortu Na paterze ułóż pierwszy blat ciasta. Nasącz go częścią amaretto, posmaruj powidłami śliwkowymi i kolejno kremem. Czynność powtórz dla kolejnych blatów ciasta. Wierzch i boki tortu pokryj kremem. Ciasto wstaw na całą noc, a najlepiej całą dobę do lodówki. Przed samym podaniem udekoruj pierniczkami (po kilku godzinach stają się wilgotne i mogą zacząć odpadać) oraz posyp cynamonem

Food Square
Rolada karpatkowa 122

gładko.  Jedną karpatkę odwrócić by wierzch z falami był na dole, posmarować jedno ciasto czekoladowe 1/4 kremu, położyć kremem do karpatki i znów posmarować wierzch ciemnego ciasta 1/4 kremu(  karpatka jest nierówna i dużo kremu wchodzi w nierówności a ciasto czekoladowe jest równe, więc można ładnie rozsmarować ).To samo zrobić z drugą karpatką i ciastem czekoladowym.Można trochę(...)poczekać by ciasta zmiękły od kremu i nam się ładnie zwinęły.Zwijać jedną roladę przykładając do drugich ciast i nimi owijać roladę, by powstała jedna wielka.Odstawić do stężenia, polać polewą czekoladową

Moje domowe kucharzenie
Brownie kokosowe 176

masą kokosową. Ciasto w wykonaniu Madzi wyszło przepyszne. Koniecznie musicie go spróbować :) Listę składników i przepis znajdziecie poniżej… Składniki na ciasto 200 g czekolady deserowej 200g masła 150g cukru 3 jajka (rozmiar L) 100g mąki Składniki na krem kokosowy 100g wiórek kokosowych 300g mleczka kokosowego 1 jajko (rozmiar L) 100g białej czekolady Dodatkowo 400g masy krówkowej 100g orzechów pekan(...)składników. Masę przekładamy do tortownicy (24 cm) wyłożonej papierem do pieczenia (boki smarujemy masłem). W wielu miejscach masy łyżką nakładamy krem kokosowy i wkładamy na 35-40 min do piekarnika nagrzanego do 160 st. C. Po wyjęciu i ostudzeniu ciasta smarujemy je po wierzchu masą krówkową i posypujemy posiekanymi orzechami. Smacznego! Artykuł Brownie kokosowe pochodzi z serwisu Kulinarny Blog - wiesz

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Metrowiec 226

Metrowiec to ciasto mojego dzieciństwa. Pieczone w prostokątnym prodiżu, długie prawie na metr – najlepsze ciasto jakie mogła przygotować mama. Dziś to piaskowe ciasto przełożone kremem budyniowym jest już nieco zapomniane. A warto do niego wrócić, bo wygląda niezwykle efektownie. Jego tajemnica to krojenie kawałków pod kątem – wtedy pojawiają się biało-czarne paski ciasta. Metrowiec to ciasto dość pracochłonne(...)Kakao Intense Dr. Oetkera (do ciemnego ciasta) 3 łyżki mąki ziemniaczanej (do jasnego ciasta) 1 łyżka soku z cytryny (do jasnego ciasta) 1 łyżka amaretto/rumu (do ciemnego ciasta) Metrowiec – waniliowy krem budyniowy: 3 szklanki mleka 4 żółtka 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 5-6 łyżek cukru 1 Laska wanilii z Wysp Pacyfiku Dr. Oetkera 250g miękkiego

Poezja smaku
Ciasto góra lodowa 419

Bardzo słodkie ciasto, idealne z filiżanką gorącej, gorzkiej kawy :) Ma bardzo ciekawy i oryginalny smak. Dla wielbicieli mleka w proszku i kremu karpatkowego. Pięknie się prezentuje, podzielne, mimo tej słodyczy jest pyszne, myślę nawet, że niejedna osoba sięgnie po dokładkę :) Ciasto jest pracochłonne, ale niezbyt trudne. Polecam :) Ps. Jeśli ktoś z Was chciałby zobaczyć odcinek "Ewa gotuje" z moim udziałem(...)rozpuszczone mąki i jajka w mleku. Cały czas mieszać. Całość ponownie zagotować, zdjąć z ognia i mieszać tak długo, aż będzie gładka masa. Wystudzić. Biszkopciki przekroić na pół, ciasto z kremem przykryć drugim blatem ciasta, rozsmarować resztę kremu karpatkowego. Na wierzchu ułożyć biszkopty. Masło zagotować z wodą i cukrem, wystudzić. Do ostudzonej masy wmiksować dwie szklanki mleka w proszku. Masę

Domowa cukiernia Ewy