ciasto z kremem - 19224 przepisów (strona:40/1282)

Bułeczki dyniowe z cynamonem. Proste i super puszyste 180

pyszne słodkości znajdziesz w zakładce CIASTA Odpowiedni czas wyrastania . Ciasto drożdżowe do najszybszych w przygotowaniu nie należy. Wiem, że może Was korcić, żeby skrócić albo w ogóle pominąć wyrastanie ciasta, ale bez tego, idealnie puszyste ciasto drożdżowe nie ma prawa się udać. Na pierwsze wyrastanie po wyrobieniu ciasta najczęściej trzeba liczyć ok. godziny. Ciasto powinno podwoić wtedy objętość. Drugie wyrastanie(...)przygotujecie. Super puszyste ciasto drożdżowe i pyszna masa cynamonowa to przepis na bułeczki idealne! Posiłek bułki, ciasto, deser, wypieki Kuchnia amerykańska Słowo kluczowe bułeczki, bułki, bułki dyniowe, ciasta, ciasto drożdżowe, ciasto dyniowe, ciasto jesienne, ciasto na jesień, ciasto z dyni, dynia Całkowity czas przygotowania 2 hours 30 min. Porcje 12 bułeczek Autor Agnieszka | na-talerzu.pl Składniki Ciasto 125 ml mleka

Na-talerzu.pl
Ciasto z jabłkami i kremem karpatkowym 249

www.facebook.com/Di.gotuje     http://digotuje.blogspot.com    Przepis autorski (mój). Nie przepadam za używaniem półproduktów, ale tu sama skorzystałam z kremuCiasto wyszło rewelacyjne i szybko zniknęło. W sumie to taka szarlotka z budyniem, na który możecie zamienić gotowy krem. (Robiłam w blasze o wymiarach około 15x25 cm.) Ciasto kruche: 1/5 szklanki mąki pszennej 3 żółtka 120g masła(...)zagnieść. Ciasto podzielić na 2 części. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, pierwszą częścią ciasta i ponakłuwać. Podpiec 10 minut w 180 stopniach. Po tym czasie na cieście ułożyć jabłka, rozsmarować krem a całość przykryć pozostałym rozwałkowanym ciastem. Piec około 45-50 minut w 175-180 stopniach. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem. UWAGA: Ciasta nie kroić na gorąco, ponieważ masa się

Di gotuje
Ciasto chałwowo-wiśnione na czwarte urodziny bloga 197

Ciacho może robić za tort - jest wysokie i ślicznie wyglądają te wszystkie warstwy. Jest też dość słodkie, więc mimo, że niewielkie, to podzielne. Polecam, nie tylko na urodziny. Ciasto z kremem chałwowym i wiśniami Składniki: (na tortownicę o średnicy 20 cm) ciasto czekoladowe: 4 jajka 200 g cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego 100 g masła 50 g ciemnej czekolady(...)rozpuścić i przestudzić. Schłodzonę kremówkę ubić z mascarpone na puszysty krem. Powoli wlewać żelatynę, cały czas miksując. Ciasto czekoladowe przekroić na pół w poziomie. Na paterze ułożyć połowę ciasta, wyłożyć połowę kremu i połowę frużeliny. Przykryć bezą, wyłożyć pozostały krem i frużelinę, przykryć drugim blatem ciasta. Wierzch polać polewą. Schłodzić w lodówce. Przed podaniem posypać pokruszonymi bezikami. Smacznego

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Maurycy - miodownik z kremem z kaszy manny i makiem 374

przepisy do świątecznego menu. Jeśli chodzi o ciasta to obowiązkowy jest u nas oczywiście sernik, makowiec, jakieś ciasto z orzechami, pierniczki i ostatnio też miodownik, czyli kruche miodowe ciasto z kremem z kaszy manny. Tutaj znajdziecie przepis na tradycyjny miodownik. Dziś proponuje miodownik z wkładką makowego biszkoptu. Jest równie pyszny jak tradycyjna wersja :) Ciasto miodowe:   400g mąki pszennej(...)Gotować, stale mieszając, aż masa całkowicie zgęstnieje. Ostudzić. Masło utrzeć na puszystą masę z cukrem pudrem oraz cukrem waniliowym. Stale ucierając, dodawać po łyżce zimnej kaszy. Na ciasto miodowe wyłożyć połowę kremu, przykryć biszkoptem. Wyłożyć resztę masy i przykryć drugim ciastem miodowym. Posmarować kajmakiem i posypać posiekanymi orzechami.   Źródło: Tradycyjna kuchnia Kasi

Z miłości do słodkości
CZEKOLADOWA KOSTKA Z WIŚNIAMI 167

Podzielne ciasto z lekkim piankowym kremem, wiśniami i biszkoptami nasączonymi w kawie cappuccino, to propozycja na niedzielne ciasto, jak również na każdą okazję.  SKŁADNIKI Biszkopt: (blaszka 24x38 cm) 6 jajek, 6 łyżek mąki, 6 łyżek cukru, 2 czubate łyżki kakao, 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem: 250 ml śmietany 30%, 3 serki homogenizowane typu Danio, 2 łyżki cukru pudru(...)cukier. Zdejmujemy z ognia, dodajemy kakao i śmietanę, dokładnie mieszamy. Cappucino rozpuszczamy w 1 szkl. gorącej wody. Przełożenie ciasta: Biszkopt przekrawamy na 2 placki, nasączamy cappucino. Pierwszy blat ciasta smarujemy połową kremu, układamy biszkopty nasączone w kawie, układamy osączone wiśnie, smarujemy resztą kremu, przykrywamy drugim blatem ciasta. Całość smarujemy polewą

słodki bratek
Tarta z jabłkami i kremem czekoladowym 154

szklanki cukru 1 szklanka mleka w proszku 3 krople aromatu rumowego Do odmierzania używam: szklanka - 250 ml, łyżka - 15 ml, łyżeczka - 5 ml Jak przygotować tartę z jabłkami i kremem? Ciasto: Do miski wsypać mąkę, cukier, sodę i schłodzone masło, masło posiekać nożem na mniejsze kawałeczki. Dodać jajko i szybko zagnieść jednolite ciasto tak, aby zbyt mocno się nie ociepliło(...)groch, fasolę lub ryż, aby obciążyć ciasto, wtedy po upieczeniu będzie równe i zachowa kształt foremki. Po upieczeniu zdjąć papier z obciążeniem i wystudzić ciasto w foremce. Ciasto wypełnić lekko wystudzonym kremem i wstawić do lodówki, aby zastygł. Na krem wyłożyć zimną, ale jeszcze niestężałą masę jabłkową i ponownie wstawić do lodówki. Tarta gotowa jest do jedzenia po około

Kuchcik gotuje
Ciasto orzechowiec 3077

deser, który świetnie prezentuje się na stole, a jeszcze lepiej smakuje. Ciasto tworzą niezbyt słodkie miodowe placki przełożone delikatnym kremem z warstwą chrupiących orzechów włoskich w karmelu.  Ciasto orzechowe z kremem najlepiej przygotować 1 - 2 dni przed podaniem, wtedy będzie dobrze(...)się kroić, a placki miodowe zdążą przesiąknąć kremem. Orzechowiec jest dobrym ciastem na wszelkiego rodzaju uroczystości, gdyż dobrze zachowuje swój kształt w temperaturze pokojowej. Oczywiście tak, jak każde ciasto z kremem, należy przechowywać je w lodówce. Składniki: (na formę o wymiarach 23 cm x 33 cm x 7 cm) Ciasto: 500 g mąki pszennej 2 jajka 2 łyżki miodu naturalnego

Kuchcik gotuje
KOKOSEK Z KREMEM 117

momentu zbielenia. Dodać przestudzoną margarynę, lekko wymieszać. Dodać mleko i wymieszać. Następnie dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i wiórkami kokosowymi - delikatnie wymieszać za pomocą różdżki lub łyżki. Ciasto przelać do tortownicy o wymiarach 24 x 24 cm, gdzie spód wykładamy papierem do pieczenia, zaś boki smarujemy masłem. Piec około 45-50 minut w temperaturze 180 - 200 stopni(...)ciasto przekroić na 2 części. Na dolny spód ciasta rozsmarować cienką warstwę powideł śliwkowych z kakao i wyłożyć 2/3 masy kakaowej. Następnie przykryć drugim blatem ciasta i rozsmarować pozostałym kremem ciasto wierzch i cienką warstwę kremu boki tortu. Na koniec ciasto posypać żółtą posypką waflową

Ciastka - domowe słodkości
Ciasto Oczy Carycy 358

Ciasto Oczy Carycy – Dzisiaj zapraszam na pyszne, fantastycznie wyglądające ciasto z dwukolorowym biszkoptem, kremem, biszkoptami w kawie i galaretką. Jest trochę czasochłonne, ale warto je przygotować, ponieważ jest bardzo smaczne i apetycznie wygląda. Takie idealne, bogate ciasto na imprezę, przyjęcie rodzinne. Najlepiej smakuje na drugi dzień jak wszystkie samki się przegryzą. Przepis przygotowałam na życzenie jednej z czytelniczek Małej Cukierenki(...)czekoladę przełożyć do miski i zalać ją gorącą śmietanką, odczekać 30 sekund i po tym czasie, mieszać, aż czekolada się roztopi, powstanie gładki, czekoladowy krem ( patrz FILM ). Czekoladowy krem wylać na ciasto w blaszce i wyrównać. Wierzch posypać posiekanymi orzechami i ciasto oczy carycy wstawić do lodówki na całą noc. Udanych wypieków :) Related Images: [ See image gallery

Mała Cukierenka
Keto tort wiosenny (Paleo, LowCarb) 127

Jest to bowiem biszkopt przekładany kremem. Przyznacie, że moja dzisiejsza propozycja ma iście wiosenny charakter, a przede wszystkim wiosenną kolorystykę… W nawiązaniu do odradzającej się wokoło zieleni także ciasto ma krem w kolorze zielonym . Myślę, że już zgadliście jaki jest jego główny składnik… Oczywiście jest to znane wszystkim i lubiane awokado ! Keto tort wiosenny stanowi właściwie odwrotność tego tortu(...)idealny sposób na celebrowanie nadejścia wiosny. W towarzystwie herbaty (też zielonej...? ;)) lub kawy wspaniale uświetni pierwszy dzień kalendarzowej wiosny! Dania Danie główne , Deser Kuchnia Europejska , Wege Keyword biszkopt , ciasta z kremem , czekolada , jajka , mus z awokado , torcik , tort Porcje 16 porcji Czas przygotowania 20 minut Czas gotowania 20 minut Składniki Biszkopt 4 jajka 4 łyżki erytrytolu 40 g oleju kokosowego

Modern Cave Girl
Ciasto cygan 3265

wyłożyć papierem do pieczenia. Wylać masę, wyrównać i włożyć do nagrzanego piekarnika na 180 stopni i piec około 45 minut do suchego patyczka. Wyjąć i ostudzić. Zimne ciasto przekroić na dwa placki. Krem budyniowy: W szklance mleka zmiksować mąki. Resztę mleka z cukrami zagotować, wlać zmiksowane mąki i mieszając ponownie zagotować. Zdjąć z ognia i gorący budyń przykryć z wierzchu(...)połączenia w kremową masę. Lekko przestudzić i rozprowadzić na cieście. Galaretki przygotować wg przepisu na opakowaniu. Warstwy ciasta: ciasto makowo orzechowe, połowa kremu, tężejące galaretki, biszkopty, druga część kremu, ciasto makowo-orzechowe, polewa Ps. Przed rozsmarowaniem kremu na galaretce galaretka musi być twarda. Przepis z książki:Wielka księga ciast Siostry Anastazji

Ala piecze i gotuje
Kruche Ciasto z Kremem Serowym, Owocami i Kruszonką 220

Kruche Ciasto z Kremem Serowym, Owocami i Kruszonką – Zapraszam na bardzo smaczne ciasto na kruchym spodzie z kremem serowym i dużą ilością owoców. U mnie dominowała jeżyna, borówka i mrożona czarna porzeczka. Ciasto pyszne, soczyste od owoców i pachnie cudownie. Uwielbiam takie ciasta latem. W przygotowaniu szybkie i proste, bardzo polecam… Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kruche Ciasto z Kremem Serowym, Owocami i Kruszonką Składniki: Ciasto: 140g mąki pszennej (użyłam tortowej) 120g mąki ziemniaczanej 4 łyżki cukru pudru 150g schłodzonego masła 2 żółtka Krem: 250g serka mascarpone 250g gotowego sera na sernik 4 łyżki cukru pudru 2 jajka 50g mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 500g owoców jagodowych (użyłam borówki, jeżyn, czarnej

Mała Cukierenka
PANI WALEWSKA / PYCHOTKA 393

mąki pszennej 3 łyżki cukru pudru 3 łyżki śmietany 18% 3 żółtka 2 łyżeczki proszku dopieczenia Słoik  dżemu z czarnej porzeczki Beza 5 białek (3 z ciasta  +  2 z kremu) szklanka cukru pudru łyżeczka mąki ziemniaczanej 15 g płatków migdałowych Krem 500 ml mleka 3 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 żółtka 2- 3 łyżki(...)można dodać; kawę , kakao, lub alkohol. Na początku krem może wydawać się że jest „luźny” ale gdy się schłodzi w lodówce, robi się sztywny i puszysty. Pierwszą części ciasto posmarować kremem i nakryć drugą. Wstawić do lodówki na około 3 godziny. Schłodzone ciasto zdecydowanie lepiej się porcjuje i smakuje. rrarossa@gmail.com

RAROSSA